Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Nitrosol új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Trágyaszórás új
- Zetor 50 Super új
- Zöldítés, öko-célterület: 2015-ös SAPS (?) alaptámogatások új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Tudtad, hogy a hal áfája nem 27 százalék?
Az összes hazai halfogyasztás 40 százaléka karácsony körül realizálódik.
Hirdetés
1453 hozzászólás
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy kukoricát szeretnék gyomírtózni és hogy kb hogy állítsam be a permetezőt ha a traktorral 8kmh szeretnék menni és 300 l/ha adagot szeretnék kijuttatni mtz vel dolgozok és egy agromechanika permetezővel valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy kukoricát szeretnék gyomírtózni és hogy kb hogy állítsam be a permetezőt ha a traktorral 8kmh szeretnék menni és 300 l/ha adagot szeretnék kijuttatni mtz vel dolgozok és egy agromechanika permetezővel valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
Válasz #400. hozzászólásra
Én a sima ahogy a gyárból kijött nem piszkáltam a szórófejeket,
Ugye ennek két felé lehet tekerni van egy + és a - része a - 1.2 pörgető van a + részbe 1.5 pörgető van.
Válasz #398. hozzászólásra
Megoldottam már átraktam a tömlőt kiiktattam azt a részt.
Egyébként én még sziloplasztot is tettem oda és úgy csavartam vissza.
De levettem amugy se használom soha azt a részt.
Válasz #396. hozzászólásra
Hali!
Nekem meg olyan kérdésem lenne hozzád hogy a szórófejbe milyen pörgetőt használsz? Két lyuk van rajta? Képet tehetnél róla esetleg! Szórófej elrendezésed milyen?
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:10:19
Válasz #396. hozzászólásra
nekünk is ugyan ez volt a probléma, húzd rá erősebben a csapot a tartályra
Szép Napot minden kedves fórumozónak!
Azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy van 1 Malupe 440 literes függesztett axiál ventilátoros permetezőm és a szivattyún lévő légüstben lévő gumi ki lukadt most ki cseréltem de nem tudom,hogy pontosan mennyinek kell lennie a légüstben a nyomásnak? olyan 18-20 bar nyomással szoktam permetezni.
Van amikor pulzálva ment a permetezés és ugrált nagyon a nyomás mérő óra az lehetett a lukas légüst membrántól?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Kellemes napot
Forrás 2000 permetezőről lenne szó.
A pirossal bekarikázott tartálymosót szeretném kiiktatni oly módon, hogy azért ha engedek abba a tartályba vízet azért ki tudjam engedni.
És ami a tartályból megy ebbe a golyós csapba azt rögtön a szűrőre kötném.
A probléma az h a golyónál átengedi a vízet a tartályba már sokszor ki lett cserélve és van h levegőt szív ott és nincs meg a megfelelő nyomás.
Ide várok jobb megoldást is a golyós csap helyére ha van valakinek
Falcon Pro és Karate Zeon keverhető egymással? Keverési próba szerint igen, mert próbáltam.Kémiailag nem tudom.
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy 1napja levágott lucerna az feltud szěvni még növényvédőszert ? Gombaölő, rovarölő ilyesmire gondolok
akkor oké.Meg ott elég gyomos is kb 80cm a vadrepce legalább kiseperné.
Válasz #391. hozzászólásra
Nem fogja kivini esetleg megfogja egy kicsit de nem lesz vele gáz
Kukorica permetezéskor úgy jön ki hogy egy kis szakasz dupla vegyszert kap.A kukoricának lessz valami baja visszafogja vagy kiviszi?Stellar-al fújtam.
Moderálta: VMisi (3063) 2014-05-12 16:57:50
Válasz #388. hozzászólásra
Ha harmatos a növény, könnyen megcsoroghat rajta a permetlé. Persze nem mindegy mennyire harmatos.
A vegyszer felszívódik.A harmat,felszívódik,vagy elpárolog??Harmatos nedves levélre permetezve,mi az eredmény?Párolgás,felszívódás??Vélemény???
Válasz #386. hozzászólásra
Köszi!
locsolós fúvókával nem volt gond másik táblán 180 liter körül ment ki de semmi kárt nem csinált.
Válasz #385. hozzászólásra
A keverhetőséggel nincs gond a lényeg a nagy csepp képzés. Igazából a zabbal nincs tapasztalatom, hogy mennyire bírja a nitrosolt.
kukaccsosz!
Máskor írtad,hogy nitrosol+GRANSTAR 50 SX mehet egyszerre most hozzájutottam ilyen granstarhoz de már csak tavaszi zab van gyomírtani,szerinted sima fúvókával mehet egyszerre nitrosol+ garnstar 50 és ha igen milyen arányban én 150 liter nitrót +70 liter vizet szeretnék szórni,vagy válasszam külön és "locsolós fúvókával szórjam a nitrót?
Válasz #383. hozzászólásra
Kukaccsosz! Tudnál válaszolni a búza repcés topikban feltett kérdésemre? Köszönöm!
Válasz #380. hozzászólásra
Nekünk wirtuoz megy
Hello!
Szerintetek Amistar a fokhagymában meddig nyújt védelmet gomba ellen?
Egy hete fújtam egy adagot, ráérek a másodikkal?
köszi
Sziasztok!
Mák permetezéssel kapcsolatban kellene tanács. 2 napig nem esett semmi eső(tegnap tanfolyam miatt nem tudtam fújni callistoval). Ma csepereg kicsit. Kb. mikor mehetek rá ezzel a szerrel? Viaszréteg ilyen semmicske eső után is vékonyodik? Gondolom, mindenképpen este kellene menni... A válaszokat előre is köszönöm.
Rozsda ellen Wirtouz vagy Falcon Pro legyen inkább?
Most nézem hogy linturozva volt nem mustangozva. Akkor az nem más hatóanyag csoport. De a kultúrnövényre akkor is a granstar super a legkíméletesebb.
Válasz #376. hozzászólásra
Ha már egyszer lefújtad akkor valamennyi biztos felszívódott a gyomba és a kultúrnövénybe is. Ezért ha ismételni kell akkor más hatóanyag csoportba tartozó szert kellene használni ami kíméletes. Véleményem szerint a gransatar super erre jó megoldás.
Válasz #376. hozzászólásra
Várjál vele 4-5 napot hogy tekergeti-e a gyomokat a vegyszer. Ha mégse hatna a vegyszer , akkor Mustang Forteval felülkezeled, de lehet más gyomirtóval is.
Üdv.Tavaszi búza Linturos kezelésem egy része megázott, kaptam egy kis záport. Tudna e segíteni nekem valaki, hogy lehet e majd javítanom. Ujra fújásra gondolok. Vagy linturral vagy mással. Parlagfű és libatop ellen. Köszönöm a segítséget!
Üdv! Szintén azt írom mint a kolléga. A gyomirtó, gombaölő oké, de amalgerolt stresszoldásra szoktunk használni. Szerintem helyette rakjál bele egy rovarölőt + lombtrágyát.
Válasz #370. hozzászólásra
A gyomirtó meg a gombaölő az mehet egybe biztosan. Az amalgerollal nem tudom mi a helyzet. Egyébként indokolt még az?
Keress egy táblázatot a fúvókákhoz a neten.
Vettem egy kis permetezőt 300l 10m keret.Jó kis gép voltak bajai de amúgy jó.Holnap lenne a teszt hogy mennyi vizet fújna ki.Permetezek 2bar nyomással 03 fúvókák vannak rajta.Mtz 50 sel akarom használni hanyadikkal érdemes menni hogy olyan 250-300l vizet nyomjon ha/ként?
Válasz #368. hozzászólásra
Senki nem tud segíteni?
Válasz #367. hozzászólásra
Csak a taglozó szer az már megvan véve már mert ez volt betervezve akkor ez a várakozás marad amíg ki nem kelnek!
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Segítsetek ha tudtok, búza permetezést terveztem holnapra Colombus, Megysto, Amargerol-t szeretnék kifúni és az lenne a kérdésem, hogy mehetnek-e ezek a szerek egy tankkombinációba?
Válasz #366. hozzászólásra
A tojások biztos ki fognak kelni előbb vagy utóbb. A megoldás, hogy permetezés előtt megnézed kikeltek-e, ha igen akkor mehet a taglózó. Ha nem akkor tartamhatású.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy most látom búzában a fehérítő bogarat hogy rakja lefelé a levél fonákjára a petéket. Na már most ha jövőhét vége felé ezt lepermetezem valami taglózó hatású szerrel ( fendona,fury,) ilyesmi akkor az elfogja őket intézni vagy várni kellene még vele.Tehát mennyire gyorsan fognak ezek kelni? Mert mennénk gombölőzni is a búzát akkor egy kalap alá ,akartam bele rakni valami rovarölőt is csak nem tudom hatásos lenne e
Válasz #363. hozzászólásra
Az jutott még eszembe, hogy abban a szendvicselemben amin a szűrőpohár van semmilyen helye sincs szelepnek. Úgy van kiöntve a műanyag is, hogy semmi hely. Alul is érdekes lenne, ha lenne. Neked rajzod nincs róla? Az a baj, hogy sok mindent láttam már,de nem tudom elképzelni, hogy lehet megoldva ez.
Válasz #363. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #362. hozzászólásra
Inkább előtte felül a szűrő felett, sima rugós biztonsági szelep, arra szolgál hogy ha valamiért megnő a nyomásod akkor kinyit és visszadolgozik a tartályba, nem nyomja szét a csövelet, szórófejet stb. Én még nem találkoztam vele külön, de kérdezd meg az öreget pesten, hátha van, 1 telefont megér, vagy egyben a szűrőpohárral mert az is hasonlóan a szakaszoló elemekhez, csavarral van szorítva a nyomásszabályzó elemhez. Szerintem úgy már lesz nála, egyébként a komplett nyomászszabályzót, szakaszolók nélkül kb. 8 ropiért adta, lehet több lesz a postaköltséged mint a szűrőelem ára. Na meg a telefon, mert dumálni qrván szeret az öreg
Válasz #361. hozzászólásra
Le tudnád írni, hogy néz ki ez a szelep? A lenti elérhetőségtől amit írtál be tudnám szerezni? Azért nem gondoltam, hogy így megxopat új létére.
Válasz #360. hozzászólásra
igen ott is van 1 db visszacsapó szelep + a szivattyú membránok házaiban jobbról balról 1-1 szívó, nyomó szelep van. Örülök hogy jó lett és sikerült megoldani a problémát, jó permetezést, mennénk mi is gombázni a búzát de itt akkora köd volt reggel mint atom, most már sütöget a nap és talán majd szárad a világ és lehet indulgatni 1-2 óra múlva.
Válasz #357. hozzászólásra
Jó lett a permetező. Levettem a szűrőpohár aljáról a fél colos gumicsövet ami megy vissza a tartályba és ott ömlött a víz. Ott elvileg kéne lenni valamilyen szelepnek, de az enyémben semmi nem volt. Nem is értem, hogy gondolta aki összerakta a gyárban, hogy működni fog. Tettem egy pici golyós csapot a csőbe elzártam és így akkora a nyomás amennyit akarok.
Az Agromechanika poharán van egy tekerős mennyiség állító szelep ami mindig el van zárva.
Gazda 001 említettél egy szelepet akkor az hiányozhat az enyémből?
Hello! Dimetoat hatóanyagú szer permetezését követően mennyi idő alatt pusztul el a hagymalégy lárvája a hagymában? 7-8 órával később még mindig mozognak benne.
köszi
Válasz #357. hozzászólásra
Hát nem tudom a szűrőt szétszedem még egyszer. Köszi a tippet meg az elérhetőséget. A szivattyú az jó. Bosszant, hogy nem is használtam. Kicsit küzdök még aztán visszarakom a régit. Ilyen alacsony nyomáson légbeszívásos fúvókával szerintem nem lehet permetezni.
Válasz #353. hozzászólásra
Lehet külön is kapni, nem is ez a lényeg, nem érdemes vele baxakodni cserélni kell, nem ér annyit, ha meg új és mégsem visz rendesen akkor nézd meg a szűrőket előtte van egy főszűrő valahol, ill, van egy kisebb szűrő a szelep közepén abban a tölcsérszerű műanyag fedélben, de ha mondjuk a szivattyúdban valamelyik szelep eltörött akkor sem nyomja fel a nyomást rendesen, engem eccer így már átbaxott.
Válasz #355. hozzászólásra
Van, de az jó,mert csak levettem az egyiket és felraktam a másikat.Előtte a gyárija jó volt csak nem működött tökéletesen azért vettem újat. Már megbántam.
Válasz #352. hozzászólásra
Szét is szedtem a szabályzó részt, de semmi nem látszik rajt.