vettem egy két rotoros 730-as kuhn rendsodrót. ma jött haza és holnap kéne dolgozni vele. nem egy bonyolult szerkezet, de lehet egyszerübb lenne egy kezelési leírással, mint hajnalban a földöl álmosan spekizni
tugjs valaki, hogy hol lehetne kezelésit letölteni?
Nem mondtam hogy vedd meg csak ez is egy lehetőség. A újrafestett pöttingertől lehet hogy többet ér és nem sokkal drágább. Persze az is lehet hogy valami tákolmány. Egy telefont megért, azt se tudni hol gyártják.
nincs itt már tovább fejlődni
30 ha körüli lucernába gondolkodom és ebből lesz magfogás is
ha 1 reggel egyszerre be tudok kényelmesen sodorni 10 ha-t az már elég
Sok kicsit.
Az egy rotoros elég lenne neked most, de te elég nagy iramban fejlődsz, és elég kevés a szabadidőd is. Így jövőre nem kellene megint ezen rágódnod.
Amit írtam(470T) az vontatott.
Az a két rotor egymás mögött az a 650-750 twin, ezek emelik fel magukat a salyát kis kerekeikre. Akkor marad a 1550, 1650,1750 twin profi liner
Igen de a legnagyobb 1 rotorosnak is 3,5 m a tényleges munkaszélessége. A másik meg az, hogy egy vontatott gépen kevesebb dolog tud engedni, mint egy függesztetten. Főleg azon a vontatotton, amelyiknél külön fővázon van a két rotor. Amelyiknél "csak simán" egymás mögé vannak rakva a rotorok, és a saját kis kerekein emeli fel a két rotort az a claasos képviselő szerint se strapabíró.
Jó. Ezt nem akartam javasolni, de igazad van. 2 rotor, és oldal rendképzés. Csak azért nem akartam mert iszonyatos teljesítménye van. 2007-ben dolgozott nekem egy ilyen bérbe, szalma bálázáskor, össze dobatni a rendet, mert ugye 2007-re mindenki emlékszik... Szóval 170 heki meg se kottyant a gépnek és ez 3 táblába kellett beállnia. 1 nap. Ezért nem mertem ezt javasolni arra a területre ami Gézának van.
akkor mit tanácsolsz?
kéne valami sodró, mert a német kölcsön 6 csillagossal minden renden kétszer végig kell menni, hogy normális munkát csináljak. most kaszálok le 16 ha-t és nincs kedvem minden nap sodorni egy hétig
Ez egyértelmű, csak engem az zavar az enyémmel hogy kilencnél többel nem lehet vele menni. És úgyis 2000fordulaton kell járatni a motort. Ha áttenném ezres fordulatra akkor a motor 140as fordulatánál 600at forogna kardánom tehát a motor is kímélve lenne és lehet hogy kicsit gyorsabban is lehetne vele menni. Nem a teljesítményét akarom megduplázni de eléggé kiábrándító mikor a jó talajon porolhatnál akár 12-13al is de nem lehet mert akkor elhagy a sodró.
Válasz #235. hozzászólásra
Minden gépnek más a területteljesítménye,azért vettem a 650-t,lucernában óránként 6 ha.Általában ott sürgős a sodrás,szénánál mindegy.
A karok száma a rotorátmérővel egyenesarányba növekszik szerintem általánosságba. A sipnek is a 360-asa és attól nagyobbjai már 12karosak. Igen a fordulat emelésével lehetne hatékonyabb átenni. Kérdés hogy a szerkezet fogja e bírni.
1479 hozzászólás
Válasz #278. hozzászólásra
Szia!
Én a helyedben a forgalmazónál /IKR/ próbálkoznék.
Válasz #277. hozzászólásra
köszi, de az nem hasonló
Válasz #276. hozzászólásra

Nem tudom,hogy merre laksz,de ha Tschepen akkor a Német Z.nak van hasonló.Náluk megnézheted.
vettem egy két rotoros 730-as kuhn rendsodrót. ma jött haza és holnap kéne dolgozni vele. nem egy bonyolult szerkezet, de lehet egyszerübb lenne egy kezelési leírással, mint hajnalban a földöl álmosan spekizni
tugjs valaki, hogy hol lehetne kezelésit letölteni?
Véleményeket, tapasztalatokat várnék ezekről a csillagkerekes rendsodrókról, egyenletlen gyep területre és most főként kuki tarló sodrásra kellene :
Válasz #273. hozzászólásra
Nem mondtam hogy vedd meg csak ez is egy lehetőség. A újrafestett pöttingertől lehet hogy többet ér és nem sokkal drágább. Persze az is lehet hogy valami tákolmány. Egy telefont megért, azt se tudni hol gyártják.
Válasz #271. hozzászólásra
sokszpr jobb egy használt márkás, mint egy olcsó kokány új
https://www.agroinform.hu/gepkereskedok/8379/Samasz_KREISELSCHWADER_ARBEITSBREITE_3_M_BIS_8_M.html
Géza a Tempel kft hirdetésébe vannak valami új kardános sodrók, nagyon olcsónak tűnnek.
Válasz #267. hozzászólásra
mindhárom
Válasz #268. hozzászólásra
nekem az 5. évesben 10 bála/ha, de mellettem a 3. évesben 15 bála
Válasz #266. hozzászólásra
Kb hány bála van egy hektáron első kaszálásra?
Válasz #266. hozzászólásra
Állattartó telepek, kisgazdák, vagy lovasok?
Válasz #265. hozzászólásra
viszik mint a cukrot. 6500-ért adtuk leszállítva max 5 km-re a 160*120-as claas hálós bálát
Válasz #263. hozzászólásra
Van állandó piacod a lucra? Erre felénk nem könnyű eladni nagy tételben.
Válasz #262. hozzászólásra
de ezt a pöttit már 470-re leáraztam telefonba. talán még egy húszas lemenne
Válasz #261. hozzászólásra
nincs itt már tovább fejlődni
30 ha körüli lucernába gondolkodom és ebből lesz magfogás is
ha 1 reggel egyszerre be tudok kényelmesen sodorni 10 ha-t az már elég
Válasz #260. hozzászólásra
Ott a kulcsszó, a majdnem.
Támogatással is min. 1 milla a sip függesztettje. A többi meg csak drágább, jóval drágább.
Válasz #259. hozzászólásra
Sok kicsit.
Az egy rotoros elég lenne neked most, de te elég nagy iramban fejlődsz, és elég kevés a szabadidőd is. Így jövőre nem kellene megint ezen rágódnod.
Válasz #258. hozzászólásra
Lehet, hogy támogatással az új is kerülne majdnem annyiba és annak tudja a múltját........
Válasz #258. hozzászólásra
te mennyit csinálsz a kardánossal?
Válasz #257. hozzászólásra
Szerintem is, az ára a kérdés.
Válasz #255. hozzászólásra
Ez biztos brutál!
Válasz #253. hozzászólásra
Én az enyémmel erős kéthektárt ledarálok óránként úgy hogy maxx kilencel megyek.
Válasz #252. hozzászólásra
Én ezt ajánlottam Gézának:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/hirdetes-14612062/
Válasz #251. hozzászólásra
a héten megjártam rendesen
egyik reggel besodortam utána egész nap viharos szél, másnap nincs harmat és harmadnap újból sodrás és azonnal bálázás
Válasz #250. hozzászólásra
elég az a munkaszélesség, föleg első kaszálású lucernából 7 méter elég is. ha óránként közel 3 ha-t meg tudok csinálni az már jó
Válasz #250. hozzászólásra
Amit írtam(470T) az vontatott.
Az a két rotor egymás mögött az a 650-750 twin, ezek emelik fel magukat a salyát kis kerekeikre. Akkor marad a 1550, 1650,1750 twin profi liner
Válasz #248. hozzászólásra
Az sose baj ha nagyobb a teljesítmény. Így egy hajnalban meg tudja sodorni legalább.
Válasz #246. hozzászólásra
Igen de a legnagyobb 1 rotorosnak is 3,5 m a tényleges munkaszélessége. A másik meg az, hogy egy vontatott gépen kevesebb dolog tud engedni, mint egy függesztetten. Főleg azon a vontatotton, amelyiknél külön fővázon van a két rotor. Amelyiknél "csak simán" egymás mögé vannak rakva a rotorok, és a saját kis kerekein emeli fel a két rotort az a claasos képviselő szerint se strapabíró.
Válasz #247. hozzászólásra
Igaz. Felejtsd el ami csak középre tud rendet képezni. Ezek olcsóbbak is.
Válasz #244. hozzászólásra
Jó. Ezt nem akartam javasolni, de igazad van. 2 rotor, és oldal rendképzés. Csak azért nem akartam mert iszonyatos teljesítménye van. 2007-ben dolgozott nekem egy ilyen bérbe, szalma bálázáskor, össze dobatni a rendet, mert ugye 2007-re mindenki emlékszik... Szóval 170 heki meg se kottyant a gépnek és ez 3 táblába kellett beállnia. 1 nap. Ezért nem mertem ezt javasolni arra a területre ami Gézának van.
Válasz #246. hozzászólásra
A középre dolgozó kétrotorost felejts el. Az a két rotor közt kb egy gyenge métert nem mozgat át csak rápakol.
Válasz #244. hozzászólásra
hát az egy rotoros is egy oldalra dolgozik
Válasz #243. hozzászólásra
Kb. 7000 eur
Válasz #241. hozzászólásra
Én a helyedben meg meg két rotoros, egy oldalra dolgozót vennék. Egy olyat mint a hirdetett krone.
Válasz #242. hozzászólásra
mi az ára?
Válasz #241. hozzászólásra
Arra 10-20-25 hekire elég lenne egy claas liner 470T. Ez egy rotoros, vontatott.
Válasz #240. hozzászólásra
milyet és mekkorát?
Válasz #239. hozzászólásra
Pályázatra vegyél egy újat oszt letudva egy életre.
Válasz #218. hozzászólásra
akkor mit tanácsolsz?
kéne valami sodró, mert a német kölcsön 6 csillagossal minden renden kétszer végig kell menni, hogy normális munkát csináljak. most kaszálok le 16 ha-t és nincs kedvem minden nap sodorni egy hétig
Válasz #237. hozzászólásra
Ez egyértelmű, csak engem az zavar az enyémmel hogy kilencnél többel nem lehet vele menni. És úgyis 2000fordulaton kell járatni a motort. Ha áttenném ezres fordulatra akkor a motor 140as fordulatánál 600at forogna kardánom tehát a motor is kímélve lenne és lehet hogy kicsit gyorsabban is lehetne vele menni. Nem a teljesítményét akarom megduplázni de eléggé kiábrándító mikor a jó talajon porolhatnál akár 12-13al is de nem lehet mert akkor elhagy a sodró.
Válasz #235. hozzászólásra
Minden gépnek más a területteljesítménye,azért vettem a 650-t,lucernában óránként 6 ha.Általában ott sürgős a sodrás,szénánál mindegy.
Válasz #234. hozzászólásra
Azthiszem 10, de nem esküdnék meg rá. Két 2.60as rotor volt rajta.
Válasz #233. hozzászólásra
A karok száma a rotorátmérővel egyenesarányba növekszik szerintem általánosságba. A sipnek is a 360-asa és attól nagyobbjai már 12karosak. Igen a fordulat emelésével lehetne hatékonyabb átenni. Kérdés hogy a szerkezet fogja e bírni.
Válasz #232. hozzászólásra
Hány karos volt a rotorja?
Válasz #230. hozzászólásra
A claas 11 karos,de vannak 13 karosak/claas 470,krone/,olyan mintha egy 10 karoson megemelnéd a fordulatot.Csak ezek 540 fordulatra vannak kitalálva.
Válasz #231. hozzászólásra
Talán az egész gép volt 10 mázsa. A rotorok viszont úszóban lebegtek "mellette" azokat a váz sulya kicsit sem nyomta.
Válasz #229. hozzászólásra
A deutz-nál szerintem ott volt egy nehéz váz,gondolom 10 mázsás simán volt.
Megnéztem, 444kg-ot ír a katalógus a nyolc karosra. Enyém 10 karos Tehát kb jól tippeltem.