Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
A jó termés a talajnál kezdődik – tegyen érte kalciummal!
A talaj kémiai viszonyainak javítása – különösen a kalcium utánpótlásával –..._fill_540x300_0.jpg)
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
742 hozzászólás
Válasz #38. hozzászólásra

Balmazújvárosban bármihez gyártanak tárcsát, bármilyen lyukmérettel.
Válasz #40. hozzászólásra
A monot -JD-t ne említsd volt hozzá szerencsém (HULLADÉK) Az optimával 10km/h felett is pontosan vetek (van konttrol tábla)a környéken.
Még a vetőmagos is csak nézett !
Működik
Válasz #35. hozzászólásra

a vetőgépet vakíthatod,nem bánom...
Van már monosemhez repce cucc,sőt jd-hez is es volt is idén próba,de nem néztem pedig szóltak többször is menjek...most már én is kiváncs vagyok mi lett...
Perszee és ez csak ezen múlik...ez ám az igazi vakítás
Válasz #38. hozzászólásra
No ezért csak elméleti sík !!!
Azt konkrétan tudom, hogy monopillel vetnek repcét, az optimához tudtommal a legkisebb furatú vetőtárcsa 2 mm-es!
Válasz #36. hozzászólásra

No akkor ígéretes a vonal

Itt az idén figyeltem a rapid 3. vagy/és 4. sora elzárását, illetve a 45 cm-es vetéseket, nehezen indulnak de utána hatalmasat mutat.
Gabona vetőgép minden második sor (levakítva) Körülményektől függően 40-47 mázsa/ha. De agyaltunk már optima szójavetőgéppel 45cm-re egyenletes tő távra....csak tárcsa kellene ugyebár(de ez csak elméleti sík)
Válasz #33. hozzászólásra

)
( repcét vetne a tag 75re ugylát lyuk hehehehe
Nos akkor a 75 cm-es vetésekről miket lehetett hallani, aratni, leszedni, zsebre rakni ?????????

Válasz #27. hozzászólásra
Vannak bő 50 centisek erre is.
Ami meg szárazba került az meg 15 mellette.
Ma viszont láttam 1 olyan 1öntetű parcellát!
Hát az nagy ritkaság!
Kb. 12-15 magas, de mint az asztal!
A szín is 1öntetű. Gyönyörű!
Válasz #30. hozzászólásra
4-6 levélben az ideális!Ha tudná az ember,hogy jön egy keményebb lehűlés akkor nem kellene,a fagy elvégezné a regulátor dolgát!
Válasz #29. hozzászólásra
a hibridem az már elég "nagy "lehet ilyenkor még regulátorozni?
Válasz #28. hozzászólásra
A repce nem a levelével,hanem a gyökerével telel át,a jelenlegi leveleit teljesen elveszti.Ideális magasság a fagyok beálta előtt a 12-15cm-s magasság!Ha megkapja az összefüggő hótakarót,akkor berohad a levéllel eggyütt a gyökérnyak ,ez van a 40cm-s repcénél!2006-2007 tele nagy szerencse volt a repce termesztésben az enyhe tél miatt!Egyébként a túlfejlett állomány a száraz hideget sem viseli el!Lehet itt még sok repce után kukoricát vetni,sajnos!
Válasz #27. hozzászólásra
hát nem tudom nem vagyok jártas repcébe csak két éve probálkozom de erre is vannak 40 cm es repcék.
Azokra ha nagy ho kerül akkor van csak gond nem ?
Válasz #24. hozzászólásra
Mult hétvégén Szekszárdtól-köszegig átautóztam a dunántúlt,véleményem szerint a túlfejlett repcék,ami KB 50% nem fog áttelelni!
Válasz #24. hozzászólásra
az enyém is valamalyik nemrég kelt
Válasz #23. hozzászólásra
holnap megnézem én is a repcét
Válasz #23. hozzászólásra
Örömtáncot járnak még most is h. kikelt.
Válasz #16. hozzászólásra
Véleményem szerint a repce termesztők nagy többsége még nem is észlelte ezeket a lárvákat!
Válasz #20. hozzászólásra
Hát ne is baszki!
Nekem csak fullos kell, nem tökölök.
Futnak más prodzsektek, oda kell a lóvé.
Van mindig 1000 helye.
Még várunk.
De kivárjuk! :-))
Válasz #19. hozzászólásra
Igen tudom,remélem gyorsan bebábozódnak és a kárositásuk elmarad!
Válasz #17. hozzászólásra
7000 euróért volt kirakva,teljesen új állapotban,de nem fájdítom a szivedet!
Válasz #11. hozzászólásra
esetleg ha töbe belocsolnád mindet föld alá:) azt sajnos mindegy mivel fujod,szart se fog érni.
Válasz #16. hozzászólásra
Ezek a dögök jobban dolgoznak ,mint a regulátor!
Válasz #15. hozzászólásra
Most nem kell.
Majd jövőre talán.
Nem költekezek, elegem van.
Meg nincs is mit hordani má. :-)))
ezt találtam róla a repce kártevői közt.
Tavaszi káposztalégy (Phorbia brassicae)
A lárva a gyökereket kívülről hámozza, majd belerág és járatokat képez. A gyökérnyaki részben és a szárban is károsíthat. A növény elhervad, fejlődésében megáll, a levél színe hamuszürke lesz. Külön nem védekezünk ellene repcében.
Válasz #13. hozzászólásra
Szia Paldoo!
Ma gondoltam rád találtam egy farmtech tandemes 10t-s kocsit az eggyik árverési oldalon!Ha érdekel átküldöm email-ben.
Válasz #12. hozzászólásra
100 ha okon mi?
Jó vicc. :-))
Hát azokat már nehezen.
káposzta volt előtte?
Válasz #10. hozzászólásra
Nem látszik a leveleken semmi,de a gyökér felületének nagy részét megzabálták!Ezeket innen nem lehet kiszedni felszívodószerrel sem!
Válasz #6. hozzászólásra
a levelek elszürkültek?
Válasz #7. hozzászólásra
de,csak azt nem tudom mennyivel.
Válasz #6. hozzászólásra
fújd le valami felszivódoval.
75 cm nél nem kell a tőszámot csökkenteni?
Válasz #4. hozzászólásra
Ha már repcézünk,megkérdezem tőletek,hogy találkoztatok a repce gyökerén kárositó káposztalégy lárváival?Sajnos nálunk nagy kárt okoztak,gyökerenként 5-10db-t is találtam,aggódok az áttelelés miatt!
Válasz #3. hozzászólásra
legtöbbet most francia nyomott,ami 70cm re vetették.iszonyat nagy bokrok lettek,mi a gabona vetögépnek minden második sipját lezárjuk,és max 4kiló ha.
Válasz #3. hozzászólásra
Van már aki 45-re nyomja.
Válasz #2. hozzászólásra
A legjobb termőhelyeken,németo,cseho,lenygelo,ausztria egyértelmüen normál gabona sortávra vetik,nincs miről beszélni!Ök 4t felett termelnek!
Bocs->70-75 cm
Az Axiállal csinált több gazda is kísérletet:repcét vetett 75 cm-re.
vélemények