18 HEKI x 800EZER = 14,4 MILLA.
Kollégának javaslom: Ha a többiek kiszállnának 17 ezrivel AK-ként akkor javaslom mindenképp vegyétek meg a fennmaradó 4/5-öd részét, mert az csak (198 AK :5) X 4 X 17ezer = 2.692.800.- kemény magyar forint.(14,4 hekiért.....bagó)
Amennyiben van a föld és a Tisza közt töltés akkor nincs gond akkor még mindig van a szivárgó a töltésen kívül.Jó volna ha a föld ,a köves út és a szivárgó közt volna ,akkor király lenne és az ÁRA is.
Én nem garázdálkodok messze rofftól, de sajna nekem kicsi az a terület. De ne hagyd h átbasszanak! Privát maiben megadom a nevem, említsd meg a vevőnek.
Válasz #1180. hozzászólásra
ha van ott árvízvédelmi töltés akkor nincs gond, de ha nincs akkor szerintem a közeljövőben építenek és akkor a kisajátításnál nem ennyi árat adnak érte. Lehet hogy az okosok már előre helyezkednének mint az autópályák nyomvonalain. Én a helyetekben várnák az eladással mert enni nem kér az a 3,6 heki föld.
nagyon jó hogy megtaláltam a fórumot!egy csomó hasznos infót kapok tőletek...én is ezt ajánlottam pontosan a páromnak,hogy menjünk le,szánjuk rá az időt,és érdeklődjünk.ha ennyiért kb. ki lehetne adni,az jó!de most kapott földjáradékot párom (fogalmam nincs mit takar),és az potom összeg volt.
Válasz #1169. hozzászólásra
én nem adnám el ha nem kell nagyon a pénz mert egy félmilliós hektáronkénti árnál jobb ha mondjuk 40 ezerért bérbeadod hektárját, az 8% tiszta adómentes hozam. Meg néhány év alatt biztos emelkedni fog az ár. Az hogy a többi tulaj mit akar az az ő dolguk, arra kell figyelni az ilyennél hogy ha elkezdik a terület megosztását akkor nehogy esetleg egy rosszabb rész jusson nektek amire esetleg később nem lesz vevő vagy bérlő.
Érdemes szerintem utánajárni a bérbeadásnak, körbeérdeklődni ott a faluban hogy ki mennyiért venné ki vagy esetleg mennyiért venné meg.
köszi az értékkel kapcs pontosítást!!megleptél!néztem a föld-szántó eladási hirdetéseket a viszonyítás miatt,sejtettem h többet ér az ajánlatnál,de nem hogy ennyivel!
Ilyen 10-11 arany koronás földnek 25-30000ft az ára arany koronánként ,de sok függ a terület elhelyezkedésétől pl:köves út közelgése,milyen víz állásos meg ilyenek.
igen,teljesen értem mit akarsz ezzel mondani,a magyar ember földszeretetede az sem állapot hogy ott áll parlagon valahol,és tönkremegy,elgazosodik...megvenni pedig nem is tudnánk.Még ha használatba is akarnánk venni,se hozzáértés,se géppark stb...
kiadnánk,csak 5 tulaj van,és a többség az eladást szorgalmazza,mindenki szétszórva él az országban,így is 3 hónapja megy a vacilálás..és nem is vagyunk benne,messze van,így nem is tudjuk kinek tudnánk kiadni vagy eladni,ezért is gondoltam hogy ez a vevő amolyan "ezek nem értenek hozzá,hát annyit adok amennyit akarok" alapon akarja megvenni..
Ha városba élnék akkor se adnám el,mert egy régi mondás.
Míg van egy darab földed nem halsz éhen.
Egyébként én nemrég eladtam 1h földet mert kellet a pénz trakira hogy a többi bérben lévőt tudjam művelni,már nem tudom hány ak volt de 652000 ft kaptunk érte.
Válasz #1162. hozzászólásra
Földet nem szabad eladni csak ha rá vagytok szorulva!
Ha nem vagytok rászorulva adjátok ki bérbe,18h ért
már elég szép pénzt lehet kapni évente.
köszönöm a válaszokat...sajna nem értünk hozzá,és kb 150 km-re van tőlünk..csak nagyon keveseltem az árat,még így is h gőzöm nincs a földárakról arrafelé.
Kedves Fórumozók!Tanácsot szeretnék kérni földeladási ügyben:párom örökölt 18 ha,198 Ak-s szántót 1/5-öd részben Tiszaroff határában,és vételi ajánlatot kapott rá.Az ajánlat 78 ezer forintról szól,viszont a vevő 17 ezer ft/Ak árról beszél.Teljesen hozzánemértők lévén nem értjük hogyan jön ez ki.Amugy ez az ár (a forintban megadott) reális lenne ekkora földért?
Köszönöm előre aki segít.
Válasz #1059. hozzászólásra
Üdv Claastra!Most beszéltem az emberkével,de nem eladó az un.Mélykúton a trigó telepen van egy marékkal,őket kellene megkérdezni,ha közelebb nem találsz.
ha érdekel valakit a héten jön egy jd 4040 új dugó hüvely gyürü csapágy az első hengerbe nem lett kicserélve a csapágy mert ahuz le kell venni az első hidat mezitlabas meg egy 2140 4x4
Hétköznap Kb.5 percenként csörög a telóm,vagy szakmai tanács miatt,vagy valmi üzlet miatt,vagy valami meló miatt!Sokszor idegesít,de addig jó még csörög
Most gőzerővel szántunk,már 300 HA felett tartunk,de még van meló,most lassan jönnek a kisebb gazdák,kisebb darabok
Válasz #1143. hozzászólásra
Én a gépeim 90%-át KITE-AXIÁL-IKR-től vettem,amiket javítok,meg ugye használok is.Ott is úgy van hogy rá kell bukkani szinte,meg sok gép fel sincs téve a honlapra.
Mondjuk Nekem általában szólnak ha van érdekfeszítő gép a számomra,mert tudják mit keresek,illetve mivel foglalkozok
És van olyan is amelyk a sok SZ. és ledobott gép közzé keveredik Puszta véletlenségből!! Nekünk így lett szerencsénk az előző gépünkhöz amikor már szinte feladtuk a reményt!! De a sarokba kisé eldugva -netán félre téve várakozott valakire És kissé félszegen rá nem kérdeztünk hogy nem e lehetne esetleg ezt?? Kis tanakodás után ráletek!!
Ez igy igaz!!Ezért sokan inkább azt az utat válaszák!!! És másodlagos az hogy mit is vesznek és kapnak tulajdon képen!! Én pl az utolsó kis csutkát és szemetet is kiszedtem a gép minden egyes zeg zugábol!! Hogy minden rendben legyen!! Mig ezel szemben amikor nézelödtünk a piacon évekel ezelött azzt látuk hogy inkább be se inditsuk mert akor oda szemetelünk a beton placra az iroda elé!! Azt meg mondanom se kell hogy mit jelent az amikor egy gép úgy telel hogy fúlra tele van csutkával!! Na ez csak egy példa volt az olcsó gépre!!!!!
13590 hozzászólás
Válasz #1185. hozzászólásra
(14,4 hekiért.....bagó)
18 HEKI x 800EZER = 14,4 MILLA.
Kollégának javaslom: Ha a többiek kiszállnának 17 ezrivel AK-ként akkor javaslom mindenképp vegyétek meg a fennmaradó 4/5-öd részét, mert az csak (198 AK :5) X 4 X 17ezer = 2.692.800.- kemény magyar forint.

Amennyiben van a föld és a Tisza közt töltés akkor nincs gond akkor még mindig van a szivárgó a töltésen kívül.Jó volna ha a föld ,a köves út és a szivárgó közt volna ,akkor király lenne és az ÁRA is.
"Szabi",köszi-de miért nevetsz?
cimbike-köszönöm-gazsoildiko@citromail.hu
Válasz #1183. hozzászólásra

Válasz #1184. hozzászólásra
Na, azért még a legjobb jóindulattal sem. Legalábbis ezen a környéken. Ha mondjuk kiváló öntéstalaj lenne, akkor mondjuk 800/ha.
Válasz #1175. hozzászólásra
1,5 millió/hektár akkor !!!!!!!!!!!!!!
NE HOGY EL-KÓTYAVETYÉLJÉTEK !!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1179. hozzászólásra

Én nem garázdálkodok messze rofftól, de sajna nekem kicsi az a terület. De ne hagyd h átbasszanak! Privát maiben megadom a nevem, említsd meg a vevőnek.
ha van ott árvízvédelmi töltés akkor nincs gond, de ha nincs akkor szerintem a közeljövőben építenek és akkor a kisajátításnál nem ennyi árat adnak érte. Lehet hogy az okosok már előre helyezkednének mint az autópályák nyomvonalain. Én a helyetekben várnák az eladással mert enni nem kér az a 3,6 heki föld.
ha ártér,vagy ártérhez közeli az nagyon ront a föld értékén?
nemtudom pontosan..azt mondja párom hogy nem a Tiszánál közvetlen(elértettem)...Tisza,kövesút..utánna a szántó.
nagyon jó hogy megtaláltam a fórumot!egy csomó hasznos infót kapok tőletek
...én is ezt ajánlottam pontosan a páromnak,hogy menjünk le,szánjuk rá az időt,és érdeklődjünk.ha ennyiért kb. ki lehetne adni,az jó!de most kapott földjáradékot párom (fogalmam nincs mit takar),és az potom összeg volt.
Válasz #1177. hozzászólásra
akkor lehet azért van 17 heki évek óta parlagon, máskülönben biztos lett volna rá jelentkező bőven
Válasz #1175. hozzászólásra
Ár téren van??????
én nem adnám el ha nem kell nagyon a pénz mert egy félmilliós hektáronkénti árnál jobb ha mondjuk 40 ezerért bérbeadod hektárját, az 8% tiszta adómentes hozam. Meg néhány év alatt biztos emelkedni fog az ár. Az hogy a többi tulaj mit akar az az ő dolguk, arra kell figyelni az ilyennél hogy ha elkezdik a terület megosztását akkor nehogy esetleg egy rosszabb rész jusson nektek amire esetleg később nem lesz vevő vagy bérlő.
Érdemes szerintem utánajárni a bérbeadásnak, körbeérdeklődni ott a faluban hogy ki mennyiért venné ki vagy esetleg mennyiért venné meg.
100 méteren belül van a kövesút,a másik vége a Tiszánál..
Válasz #1155. hozzászólásra
Sziasztok!
Legyetek szívesek levezetni, hogy jött ki az 1,8 millió az 1/5 részre?!
köszi az értékkel kapcs pontosítást!!megleptél!néztem a föld-szántó eladási hirdetéseket a viszonyítás miatt,sejtettem h többet ér az ajánlatnál,de nem hogy ennyivel!

Ilyen 10-11 arany koronás földnek 25-30000ft az ára arany koronánként ,de sok függ a terület elhelyezkedésétől pl:köves út közelgése,milyen víz állásos meg ilyenek.
igen,teljesen értem mit akarsz ezzel mondani,a magyar ember földszeretete
de az sem állapot hogy ott áll parlagon valahol,és tönkremegy,elgazosodik...megvenni pedig nem is tudnánk.Még ha használatba is akarnánk venni,se hozzáértés,se géppark stb...
biztos így van.Nem is áll módotokban megvenni a többit gondolom mert az hosszabb távra elég jó befektetés.
kiadnánk,csak 5 tulaj van,és a többség az eladást szorgalmazza,mindenki szétszórva él az országban,így is 3 hónapja megy a vacilálás..és nem is vagyunk benne,messze van,így nem is tudjuk kinek tudnánk kiadni vagy eladni,ezért is gondoltam hogy ez a vevő amolyan "ezek nem értenek hozzá,hát annyit adok amennyit akarok" alapon akarja megvenni..
Válasz #1163. hozzászólásra
Ha városba élnék akkor se adnám el,mert egy régi mondás.
Míg van egy darab földed nem halsz éhen.
Egyébként én nemrég eladtam 1h földet mert kellet a pénz trakira hogy a többi bérben lévőt tudjam művelni,már nem tudom hány ak volt de 652000 ft kaptunk érte.
nem, hanem az 1/5-öd részre, azaz a 3,6 hektárra. Alaphangon 500e./ha!

Tehát akkor 5-en örököltek 18heki földet, vedd meg a többi örököstől és aztán egyben jóval nagyobb árat tudsz kialkudni .
a Ti részetekre érti az 1.8at
Válasz #1162. hozzászólásra
Földet nem szabad eladni csak ha rá vagytok szorulva!
Ha nem vagytok rászorulva adjátok ki bérbe,18h ért
már elég szép pénzt lehet kapni évente.
Az egészre érted az 1,8 M-t,ugye?
köszönöm a válaszokat...sajna nem értünk hozzá,és kb 150 km-re van tőlünk..csak nagyon keveseltem az árat,még így is h gőzöm nincs a földárakról arrafelé.
alaphangon 1,8 millát ér!
vegyétek meg a másik 4/5 részét, aztán dolgozzatok rajta!
a 18 hektár szántó 1/5-öd részéért
Válasz #1157. hozzászólásra

akkor olvasd el még1x,és gondolkozz!
üdv.
nemigazán értem miért akar adni 78e ft ot?
Válasz #1154. hozzászólásra

Ehhez csak a kezelő állatorvosnak van joga vagy ha önálló enáros az ügyfél.
Kedves Fórumozók!Tanácsot szeretnék kérni földeladási ügyben:párom örökölt 18 ha,198 Ak-s szántót 1/5-öd részben Tiszaroff határában,és vételi ajánlatot kapott rá.Az ajánlat 78 ezer forintról szól,viszont a vevő 17 ezer ft/Ak árról beszél.Teljesen hozzánemértők lévén nem értjük hogyan jön ez ki.
Amugy ez az ár (a forintban megadott) reális lenne ekkora földért?
Köszönöm előre aki segít.
Az ENAR-ból szeretném megtudni, hogy milyen és hány állat szerepel ügyfelem nevén.

Hogy kezdjek hozzá?
Ügyfélkapu van, emil címe nincs.
Válasz #1152. hozzászólásra
Pajtás Kft.
Elérhetőségek:
6781 Domaszék, Tanya 393/m
Telefonszám: +36 (62) 284-289
A domaszéki Pajtás Kft-nek tudtok-e telefonszámát?
Válasz #1150. hozzászólásra
kössz de megoldódott,megjöttek az alkatrészek,
Válasz #1059. hozzászólásra
Üdv Claastra!Most beszéltem az emberkével,de nem eladó az un.Mélykúton a trigó telepen van egy marékkal,őket kellene megkérdezni,ha közelebb nem találsz.
Ja meg nagyon kis lóvéert meg lehet venni mind kettöt
ha érdekel valakit a héten jön egy jd 4040 új dugó hüvely gyürü csapágy az első hengerbe nem lett kicserélve a csapágy mert ahuz le kell venni az első hidat mezitlabas meg egy 2140 4x4
Válasz #1119. hozzászólásra
Mit adtál el???
Válasz #1145. hozzászólásra

Hétköznap Kb.5 percenként csörög a telóm,vagy szakmai tanács miatt,vagy valmi üzlet miatt,vagy valami meló miatt!Sokszor idegesít,de addig jó még csörög
Most gőzerővel szántunk,már 300 HA felett tartunk,de még van meló,most lassan jönnek a kisebb gazdák,kisebb darabok
Válasz #1144. hozzászólásra

ha már valakit jegyeznek a szakmában!!!!
Az nem rossz
Válasz #1143. hozzászólásra

Én a gépeim 90%-át KITE-AXIÁL-IKR-től vettem,amiket javítok,meg ugye használok is.Ott is úgy van hogy rá kell bukkani szinte,meg sok gép fel sincs téve a honlapra.
Mondjuk Nekem általában szólnak ha van érdekfeszítő gép a számomra,mert tudják mit keresek,illetve mivel foglalkozok
Válasz #1142. hozzászólásra

És van olyan is amelyk a sok SZ. és ledobott gép közzé keveredik Puszta véletlenségből!! Nekünk így lett szerencsénk az előző gépünkhöz amikor már szinte feladtuk a reményt!! De a sarokba kisé eldugva -netán félre téve várakozott valakire És kissé félszegen rá nem kérdeztünk hogy nem e lehetne esetleg ezt?? Kis tanakodás után ráletek!!
Válasz #1141. hozzászólásra

Ismerős a példa
De azért van menthető gép még ami első ránézésre sokszor visszataszító
Válasz #1140. hozzászólásra

Mig ezel szemben amikor nézelödtünk a piacon évekel ezelött azzt látuk hogy inkább be se inditsuk mert akor oda szemetelünk a beton placra az iroda elé!! Azt meg mondanom se kell hogy mit jelent az amikor egy gép úgy telel hogy fúlra tele van csutkával!!

Na ez csak egy példa volt az olcsó gépre!!!!!
Ez igy igaz!!Ezért sokan inkább azt az utat válaszák!!! És másodlagos az hogy mit is vesznek és kapnak tulajdon képen!! Én pl az utolsó kis csutkát és szemetet is kiszedtem a gép minden egyes zeg zugábol!! Hogy minden rendben legyen!!