Nálam az első csigát nem lehet látni ha benézek ,csak az oldalsók vannak szabadon,mikor bemászok az első csiga feletti -A- alakú lemez gerincére léphetek ,miközben forog .
Nekem nem nyirta ,csak az ékszijj nem inditotta el a csigát ,mert annyira fogta a 106-on,ezért az előre hordó csigák láncát levettem h az elejét kiüritse,aztán hozattam előre az oldalsókkal ,de ez azért volt mert estére benne maradt a gabona ,és leülepedett .
a 85-ös domin., illetve nagyobbakon, 105-ös, 106-os volt-e már valakinek olyan problémája hogy ürítéskor sorra nyírta a nyírócsapokat, kardánban, lánckerékben. Mert nekem nyírja, haver azt mondta hogy a magtartály fekvő csigája feletti lemezt húzzam lejebb hogy ne follyon annyi anyag a csigára. Na én ilyet az enyémen nem láttam, nekem tök szabadon van a csiga, van ilyen lemez a domikon???? Segítsen valaki legyen szíves, hogyan van felszerelve, hogyan lehet állítani stb....
ha búvárral nyomod akkor az felnyomja, de a búvárt le kell juttatnod a kútba, ha fentről mondjuk bajai szivattyúval szívod akkor lábszelep kell a szívócső végére, és a szívócsöved max 6 m legyen , mert a hosszabb vízoszlop megszakad, a szivattyú ha szív rendesen akor ha jó a kutad a rétegnyomás utánanyomja a vizet és elvileg 6 méternél méllyebbről soha nem kell szívnia.
Lenne egy olyan kérdésem , hogy valaki nem-e tud valami weboldalt ahol a PERKINS motorszámomat be tudnám azonosítani. csak a lóerő érdekelne a traktorba sajnos 3 adat szerepel és egyik sincs bejelölve. Előre is köszi.
Ha 6 m a szivattyú képessége, akkor a 8 méteres szívócsőben 6 m en lesz a víz, már nem szív lentebbről.
Vagy csak indításkor nem indul meg pl. 7 m ről.
Ha "pihent" állapotban indítom, akkor mind a 8 méterről kiszívja a "kútban" levő vizet?
Amikor fúrtuk sokat olvasgattam a kútfúrásról.
Hívtam egy szakembert is. (Amit lehetett, mindent beleejtettünk a "lyukba"
Elvileg 10 méterre fúrtunk le, de egy kétméteres vasdarabot nem tudtunk kihalászni, ezért lett a lyuk végső mérete 8 méter.
Ha két kínai szivattyú annyit bír, mint egy, akkor talán érdemes azt venni. Nekem más volt a véleményem.
A korábbi búvár ment 3 évet és most inkább mást akarok kipróbálni. Az is lehet, hogy még rosszabbul sikerül.
És az lenne legjobb, ha aok egy kutat a volt szennyvízgödörbe és onnan búvárral kiveszem a vizet.
A meglevő búvár szivattyúm 26 éves. (elég sok meszes vizet szívott, mert hajdanában mészoltással foglalkoztam. Akkor került 10 000 Ft-ba. És egyszer lett csapágyazva, mert rosszul tároltam.
Abból a 8 méteres kútnak nevezett valamiből nem 8 méterről szív a szivattyú, a rétegnyomás felnyomja a vizet magasabbra. Tehát szárnylapátos, vagy csavar szivattyú nem veszi fel 8 méterről, mert a szívó oldalon a vízoszlop 6 méternél megszakad, ez áramlástechnikai törtvény. Nekem a kutamban 2,5-3 m-nél van a víz, és eccerű bajai szivattyúval szívom. neked valami tömszelencés jószág kellene, mert a szimmeringet megeszi a homok. Vagy búvárszivattyúval kell felnyomatni, na az felnyomja még mélyebbről is, csak akkor a szivattyút kell valahogy oda lejuttatni, de lábszeleppel 8 méterről nem lehet felvetetni, 8 métert nem bír ki a vízoszlop
Amúgy meg áss neki egy 3 méter mély aknát és mindjárt jó lesz a többi szivattyú is. Ha áramos szivattyú jó, akkor vegyél Leo szívattyút. Kínai, olcsó és nekem bevált. Kevesebb, mint fele áron a Pedrollohoz képest és szinte ugyanaz.
Mohács mellett, de szerintem nem a kétírányú(sítás) a nagy meló, hanem az a "kapcsoló-szelep" ami van rajta, ami irányítja hogy mikor nyomjon mikor húzzon.
Kösz. Közben talán-talán megtaláltam a "kincset".....a gyári lista ár 440 € helyett gyártótól 17ezer Huf-ért................bár még ezt is kibaxottúl sokallom ezért a xar műanyagért
oldalakat. De ha nem találsz valamit, vagy nincs raktáron dobj nekik egy mailt, hogy cikkszám alapján mi kellene és hogy be tudnák e szerezni. Az áraik meg szerintem elfogadhatóak.
Köszönöm Szabi nagyon rendes vagy ,sajnos én nem tudok neked segíteni ,de van egy anyag beszerzős ismerősöm ha pontosabban tudnám miről van szó rá kérdeznék betudja -e szerezni.
Bocs,hogy beledumálok,de a Baranyai okmányirodások a legkukacosabbak ,őket kérdezd,mert egyesektől tipusbizonyitványt krnek,és azt egy japóhoz nehézkes beszerezni
Tudtommal nem kell más, adás-vételivel még le is tudja műszakiztatni a vevő lassú járműnek. Egyedi forgalomba helyezési eljárást kell kérnie ami igy fest:
Megköti a kötelező biztosítást.
Bemutatja az adásvételit és leműszakiztatja a gépet lassú járműre
Megcsináltatja az eredetvizsgát
Kiváltja az okmányirodában a rendszámot
Mindez a biztosításon kívül kb 60 ropiba fáj Nekem MTZ-re működött a dolog
Segítséget kérek bárkitől.
Ha valaki elad/vesz rendszszámmal nem rendelekező japán kistrakit magánszemélytől, az adás-vételi szerződésen kívül egyéb papirok kísérik az ügyletet?
Nekem 424A17A090 van szerintem a végén lévő szám nem sokat számít, az csak melyik gépbe van beszerelva azt jelentheti!!! Csak azért nehogy valahonnan olcsóbban tudjál venni!!!
13573 hozzászólás
Válasz #920. hozzászólásra
Nálam az első csigát nem lehet látni ha benézek ,csak az oldalsók vannak szabadon,mikor bemászok az első csiga feletti -A- alakú lemez gerincére léphetek ,miközben forog .
Szokott a tartályokban lenni.
Nekem nem nyirta ,csak az ékszijj nem inditotta el a csigát ,mert annyira fogta a 106-on,ezért az előre hordó csigák láncát levettem h az elejét kiüritse,aztán hozattam előre az oldalsókkal ,de ez azért volt mert estére benne maradt a gabona ,és leülepedett .
a 85-ös domin., illetve nagyobbakon, 105-ös, 106-os volt-e már valakinek olyan problémája hogy ürítéskor sorra nyírta a nyírócsapokat, kardánban, lánckerékben. Mert nekem nyírja, haver azt mondta hogy a magtartály fekvő csigája feletti lemezt húzzam lejebb hogy ne follyon annyi anyag a csigára
. Na én ilyet az enyémen nem láttam, nekem tök szabadon van a csiga, van ilyen lemez a domikon???? Segítsen valaki legyen szíves, hogyan van felszerelve, hogyan lehet állítani stb....
Válasz #917. hozzászólásra
ha búvárral nyomod akkor az felnyomja, de a búvárt le kell juttatnod a kútba, ha fentről mondjuk bajai szivattyúval szívod akkor lábszelep kell a szívócső végére, és a szívócsöved max 6 m legyen , mert a hosszabb vízoszlop megszakad, a szivattyú ha szív rendesen akor ha jó a kutad a rétegnyomás utánanyomja a vizet és elvileg 6 méternél méllyebbről soha nem kell szívnia.
Hello,

Lenne egy olyan kérdésem , hogy valaki nem-e tud valami weboldalt ahol a PERKINS motorszámomat be tudnám azonosítani. csak a lóerő érdekelne a traktorba sajnos 3 adat szerepel és egyik sincs bejelölve. Előre is köszi.
Lassabban, hogy értsem.

A nyugvó vízszint kb. 2 m.
Ha 6 m a szivattyú képessége, akkor a 8 méteres szívócsőben 6 m en lesz a víz, már nem szív lentebbről.
Vagy csak indításkor nem indul meg pl. 7 m ről.
Ha "pihent" állapotban indítom, akkor mind a 8 méterről kiszívja a "kútban" levő vizet?
Amikor fúrtuk sokat olvasgattam a kútfúrásról.
Hívtam egy szakembert is. (Amit lehetett, mindent beleejtettünk a "lyukba"
Elvileg 10 méterre fúrtunk le, de egy kétméteres vasdarabot nem tudtunk kihalászni, ezért lett a lyuk végső mérete 8 méter.
Ha két kínai szivattyú annyit bír, mint egy, akkor talán érdemes azt venni. Nekem más volt a véleményem.
A korábbi búvár ment 3 évet és most inkább mást akarok kipróbálni. Az is lehet, hogy még rosszabbul sikerül.
És az lenne legjobb, ha aok egy kutat a volt szennyvízgödörbe és onnan búvárral kiveszem a vizet.
A meglevő búvár szivattyúm 26 éves. (elég sok meszes vizet szívott, mert hajdanában mészoltással foglalkoztam. Akkor került 10 000 Ft-ba. És egyszer lett csapágyazva, mert rosszul tároltam.
Válasz #914. hozzászólásra

Abból a 8 méteres kútnak nevezett valamiből nem 8 méterről szív a szivattyú, a rétegnyomás felnyomja a vizet magasabbra. Tehát szárnylapátos, vagy csavar szivattyú nem veszi fel 8 méterről, mert a szívó oldalon a vízoszlop 6 méternél megszakad, ez áramlástechnikai törtvény. Nekem a kutamban 2,5-3 m-nél van a víz, és eccerű bajai szivattyúval szívom. neked valami tömszelencés jószág kellene, mert a szimmeringet megeszi a homok. Vagy búvárszivattyúval kell felnyomatni, na az felnyomja még mélyebbről is, csak akkor a szivattyút kell valahogy oda lejuttatni, de lábszeleppel 8 méterről nem lehet felvetetni, 8 métert nem bír ki a vízoszlop
Válasz #914. hozzászólásra
Próba cseresznye
http://www.elpumps.hu/
Amúgy meg áss neki egy 3 méter mély aknát és mindjárt jó lesz a többi szivattyú is. Ha áramos szivattyú jó, akkor vegyél Leo szívattyút. Kínai, olcsó és nekem bevált. Kevesebb, mint fele áron a Pedrollohoz képest és szinte ugyanaz.
Itt a Leo
http://www.szivattyubolt.hu/vmchk/250-leo-kinai-szivattyuk.html
Az enyémet meg itt megtalálod az első bejegyzések között.
http://agrarforum.lapunk.hu/?modul=forum&a=23497&p=6
Válasz #913. hozzászólásra

Köszi!
Ez cak 6 méterről szív.
http://www.szivattyubolt.hu/268-szennyezettviz-szivattyuk-felszini.html
Még keresem. 8 méteres kellene.
Válasz #912. hozzászólásra
Üdv,íme adok egy linket.
http://www.szivattyubolt.hu/?gclid=CMWNl-6jzKsCFQlXmAodXnI-0A
Több évvel ezelőtt fúrtam egy 8 méter mély kútformát.
Van-e javaslat, hogy milyen típus, az, ami leginkább jó lenne?

Az eddig használt szivattyúm csütörtököt mondott. (pénteken).
Mivel homokos vizet ad így nem mindegy, hogy milyen szivattyút vegyek rá.
És még az is szempont lenne, hogy a 50-60 fokos meleg vizet is bírja.
Van-e javaslat, hogy milyen típus, az, ami leginkább jó lenne?
A teljesítménye inkább kicsi legyen, mert a kút 200 liter kiadott víz után kb. 10 perc pihenőt tart.
Válasz #909. hozzászólásra
Én innen rendeltem.
http://webshop.keletagro.hu/latar-lazitopapucs_id5711
Sziasztok!
Tudnátok segíteni lajta vetőgépen milyen számú fogaskerék áttétel kell használni búza vetésnél?
Latar lazítóhoz keresek kopóhegyet, nagyon!
Válasz #905. hozzászólásra
Email ment!
Holnap hívlak!
Válasz #903. hozzászólásra
Mohács mellett, de szerintem nem a kétírányú(sítás) a nagy meló, hanem az a "kapcsoló-szelep" ami van rajta, ami irányítja hogy mikor nyomjon mikor húzzon.
Válasz #904. hozzászólásra
Ott,de két helyen is csinálják.
Válasz #900. hozzászólásra

................bár még ezt is kibaxottúl sokallom ezért a xar műanyagért

Kösz. Közben talán-talán megtaláltam a "kincset".....a gyári lista ár 440 € helyett gyártótól 17ezer Huf-ért
Válasz #903. hozzászólásra
Dömsödön?
Válasz #901. hozzászólásra
Merre laksz?A közelben van egy hidraulika felújitó ember,nekem az egyirányút három óra alatt átalakította kétirányura.
Válasz #899. hozzászólásra
Erre 2X elküldtem: zsolt738@freemail.hu
Nekem pedig sürgösen szükségem lenne két használt / utángyártott munkahengerre.

A www.hidem.hu és www.hidratech.hu oldalakat ismerem de macerás meg drága
HW 8011 billentömunkahenger, mert az egyik nagyobb átméröjü.
És egy Regent Saturn 3as váltvaforgató ekére kétirányú munkahenger mert eredetiben egyirányú van rajta.
Ha valaki tud egy honlapot / céget, aki ilyennel foglalkozik vagy van otthon elfekvöbe és nem kell és eladná jó pénzért, nagyon hálás lennék.
Válasz #898. hozzászólásra
Szabi. Próbáld a
www.farnell.de
www.rs-components.de
www.conrad.de
oldalakat. De ha nem találsz valamit, vagy nincs raktáron dobj nekik egy mailt, hogy cikkszám alapján mi kellene és hogy be tudnák e szerezni. Az áraik meg szerintem elfogadhatóak.
Válasz #898. hozzászólásra

Nem kaptam mailt!!!
Válasz #897. hozzászólásra

Basszus még a múltok írtam e-mailt !!!
Válasz #894. hozzászólásra
Elküldöm ha megmondod hova!!!
Válasz #890. hozzászólásra
Köszi.
Köszönöm Szabi nagyon rendes vagy ,sajnos én nem tudok neked segíteni ,de van egy anyag beszerzős ismerősöm ha pontosabban tudnám miről van szó rá kérdeznék betudja -e szerezni.
1025, elküldted a dugót ????
Válasz #873. hozzászólásra

Az miért van, hogy minden méretből találok csak az a nyamvadt 30 fokosból nem !!!!????
Válasz #891. hozzászólásra
Optigép Békés
Gabona osztályozásra alkalmas sík rostát vagy sík rosta anyagot keresek ,mérete 92 x 68 cm ,segítségedet előre is köszönöm..
Válasz #888. hozzászólásra
Bocs,hogy beledumálok,de a Baranyai okmányirodások a legkukacosabbak ,őket kérdezd,mert egyesektől tipusbizonyitványt krnek,és azt egy japóhoz nehézkes beszerezni
Sziasztok!
Szippantós ifára tartály kellene sürgősen!!!
Előre is köszi!
Válasz #887. hozzászólásra
Szuper. Köszi a választ.
Válasz #886. hozzászólásra
Nekem MTZ-re működött a dolog
Tudtommal nem kell más, adás-vételivel még le is tudja műszakiztatni a vevő lassú járműnek. Egyedi forgalomba helyezési eljárást kell kérnie ami igy fest:
Megköti a kötelező biztosítást.
Bemutatja az adásvételit és leműszakiztatja a gépet lassú járműre
Megcsináltatja az eredetvizsgát
Kiváltja az okmányirodában a rendszámot
Mindez a biztosításon kívül kb 60 ropiba fáj
HELP!!
Segítséget kérek bárkitől.
Ha valaki elad/vesz rendszszámmal nem rendelekező japán kistrakit magánszemélytől, az adás-vételi szerződésen kívül egyéb papirok kísérik az ügyletet?

Válasz #883. hozzászólásra

Amúgy köcce !
Csak, hogy egyszerűbb legyen vannak még olyanok, hogy a sor végén még betűk is vannak, hogy egyszerűbb legyen az életünk..........
Válasz #882. hozzászólásra

Akkor nem tudtam segíteni.
Válasz #881. hozzászólásra

Ez az enyém :424A17A030 Winkelsensor 0,5-4,5V PBTP 30°
Ez meg a magáé :424A17A090 Winkelsensor 0,5-4,5V PBTP 90°
Ma fél napom ráment a kutatásba, keresgélésbe, erről most ne oktass ki, hogy milyen kell, inkább kérdezz.......
Válasz #879. hozzászólásra

Nekem pont olyan a jeladó amit a kolléga felrakott, és nem 90 fokos a képen hanem 70 fokos!! A bekötés a lényeg a tiéd másként van bekötve!!!
Válasz #878. hozzászólásra

Első híd rugózásának a potia.
Válasz #876. hozzászólásra
Nem sokat mond.....csak azt, hogy hány fokos szög elmozdulást mér adott forduláskor. Az enyém 30-as, 30 fokot, a tiéd 90-es, 90 fokot. Ennyi.

Mért kell cserélned mi a gond a géppel?????
Válasz #875. hozzászólásra

Na most néztem végig a tiéd bekötését, a hátsó szám azt jelentheti. Ami nekem van azon a bekötés fordítva van csak az a hülömbség!!!
Válasz #875. hozzászólásra

Nekem 424A17A090 van szerintem a végén lévő szám nem sokat számít, az csak melyik gépbe van beszerelva azt jelentheti!!! Csak azért nehogy valahonnan olcsóbban tudjál venni!!!
Válasz #874. hozzászólásra

Szinte igen.
Valami szögérzékelő.
Sok gépemen van ilyen de mindegyik más-más számozású, nekem pont a 030-as végű kell.
e kék?