Válasz #1399. hozzászólásra Hello! Az nem épp fordított hatást ér el,visszatorlik a levegő a csövekbe?
Nekem is kis ventillátoros volt,de sosem volt jó a vákuum rajta.
Válasz #1398. hozzászólásra
nem csinál elég vákumot sokszor a régi fajta annyit lehet vele csinálni hogy körbe be lemezeled és csak 10 centit hagysz ki hogy kitudjon fújni kicsit jobb lesz de közel sem olyan mint az újabb fajta de legalább nem kell 80.000-et kifizetni az újért
hát én msot meg nem mondom 100% ra mert ami rajta van azon egy kis luk van ahova beláttam a lapátokhoz de kapok mellé egy másik turbinát ami szinte teljesen körbe nyitott lukacsos lemezzel van körbe véve de arrol csak a csö csonkok kellenek .....20 éves gép szoval lehet a régebbi van rajta az miért rosszabb????
Válasz #1390. hozzászólásra
Nem szoktam hézagolni hanem csak addig húzom az anyát hogy ne szoruljon a tárcsa igaz én minden évben leszabályozom kézzel egy nagy köszörű korongon szezon után meg olajos rongyal megtörlöm az öntvényt is meg a tárcsákat is .
ma megegyeztem a gépre....... van hozzá még tökvető tárcsa is .... de jo gazdája volt annyi a baja hogy öreg..... de semmi más föváza hajlott de azt ugyis teleszkoposra vagy felhajtosra csináljuk szoval tök mindegy...... a kopások rajta vannak de láncok nem mentek 2 szezont sem nincsenek elkopva a fogaskerekek se ..... teteje meg nincsen a dobozoknak de még eredeti ami rajta van és rozsda sincs rajta jo gazdája volt az tuti..... ennyi pénzt akár ocska vasba is megért
egyik emberke azzal etettt hogy tartályt zsirujat lehet venni 3e ft körül igaz ez ? mondjuk nekünk az a legkevesebb mert itthon lehengereljük és kész de gyári ha enyniért van az már ne mdrága.... a vákumház az már más tészta......
Láncvédő burkolat,tartályok,kamraház ezek elég drágák.20 ezret gyorsan rá lehet költeni tagonként.Párat javítottam
a télen meg jelenleg is, jók a moldáv cuccok hozzá és olcsóbbak is meg szerintem jó a minőségük is.
Frankon lelehet szabályozni akártöbbször is.Csak akkor kikell hézagolni hogy szorosan ileszkedjen a vetötárcsa a vákumházon.Én alu tömitö alátétet szoktam a gumi mőgé.
A kérdésem az volna hogy a vákumkamraház fedelén kb 1-1,5mm bemaródás van ahol a vetőtárcsa kikoptatta van ennek jelentősége? Ha igen akkor a síkköszörűs szabályzás az jó lesz-e vagy inkább cserélni kell?
Az nagyon öreg szerintem,az enyém 99-es de két évig csináltam igy tavasszal szezon elött mire elfogaghetó lett.Elötte homokon használták az kinyirja,mindent elkoptat.Van rajta monitor igy tuti a vetés.Tavaly 25q napraforgó lett,az Rt manószemmel vetett melletem az meg 15...
Vetni minddel lehet, csak kérdés milyen pontos lesz.
A vákuumkamra fedele ha sokat volt már szabályozva akkor azt cserélni kell. Tengelyek ne lötyögjenek és ne legyen ráhegesztve a lánckerék. Mert sajnos sok ilyen van... Többit már leírták sztem.
akkor annak nagyon tuti állapotban kell lenni igazábol 4 eset keresek legjobban de 6 os bol is lehet felcsukhatosat csinálni..... állapotrol hogyan tudok meg többet?
spc vételnél mit kell figyelni legjobban hogy ne nyuljak mellé??? pl maglesodro, ház állapota? tárcsák? ami lakatos része azt megcsináljuk csak mi az ami költséges és oda kéne rá figyelni?
EGY ábrát vagy valami képet a lánckerék kapcsolatokról hogy hogyan álitsam a 150 kg kiszórásához mert nekem a gépkönyv egy kicsit kinaielőre is meg köszönöm ha segitetek
14 lyuk van a tarcsan.az abaj hogy nem minden lyukra szivja fel a magot 3 vagy 4 lyukra fel szivja 2 vagy 3 ra meg nem.nincs benne maglesodro mert ki vetem mar belole.
hány luk van azon a tárcsán?
Hihetetlen hogy neki szívja a vákum kamrának a tárcsát de magot nem vesz fel.
Ilyen nincs,ha csak a maglesodró nem úgy áll,vagy nem döglött bele az egér.
A mag sodró gumi nem fordítva van bele téve véletlen?
Láncok jól vannak felrakva?Nem visszafelé forgatják a tárcsát?
Amikor levetted a vákumkamrát amibe a cső is megy bele és ha odaraktad a kezed akkor szívott?Mert le lehet venni a vákumot a ventilátornál és lehet azért nincs ott esetleg
3608 hozzászólás
Válasz #1407. hozzászólásra

Ha új, azonn mit akarsz te szabályoztatni?????????
jo napot.az uj vakum kamrakat szabalyoztasam le vagy lehet be rakni? valakinek valami tanacsa?
Válasz #1404. hozzászólásra

Pici...
Ráférne egy kis felújítás..
Válasz #1401. hozzászólásra

Szójához van gyárilag keskenyebb csoroszlya, fetreng egy pár itthon, valószínüleg nem is fogjuk használni..
ez gondolom a régi akkor... majd kiderül mit bir , gazdája ne mpanaszkodott, én meg nem fogok vele sietni .....

Válasz #1399. hozzászólásra Hello! Az nem épp fordított hatást ér el,visszatorlik a levegő a csövekbe?
Nekem is kis ventillátoros volt,de sosem volt jó a vákuum rajta.
Válasz #1401. hozzászólásra
Olyan vetésekhez használható ez a talp, ahol a mag nem kerülhet mélyre. Például dinnye vetésmélysége 2 cm.
Köszönöm a válaszokat leszabályoztatom az a biztos.Még egy kérdés:a vetőkocsi hányadik láncszemben van nálatok?
Válasz #1398. hozzászólásra
nem csinál elég vákumot sokszor a régi fajta annyit lehet vele csinálni hogy körbe be lemezeled és csak 10 centit hagysz ki hogy kitudjon fújni kicsit jobb lesz de közel sem olyan mint az újabb fajta de legalább nem kell 80.000-et kifizetni az újért
Válasz #1397. hozzászólásra
hát én msot meg nem mondom 100% ra mert ami rajta van azon egy kis luk van ahova beláttam a lapátokhoz de kapok mellé egy másik turbinát ami szinte teljesen körbe nyitott lukacsos lemezzel van körbe véve de arrol csak a csö csonkok kellenek .....20 éves gép szoval lehet a régebbi van rajta az miért rosszabb????
Válasz #1396. hozzászólásra
SPC ezen a képen jól látszik az újabb tipusú
Válasz #1395. hozzászólásra
a régi kb 4-5 centi széles és majdnem körben nyitott az uj az keskenyebb kicsit és abszolut zárt .
Válasz #1393. hozzászólásra
az mit jelent hogy régi turbinás vagy uj??? melyik az uj ????
Válasz #1390. hozzászólásra
Nem szoktam hézagolni hanem csak addig húzom az anyát hogy ne szoruljon a tárcsa igaz én minden évben leszabályozom kézzel egy nagy köszörű korongon szezon után meg olajos rongyal megtörlöm az öntvényt is meg a tárcsákat is .
Válasz #1391. hozzászólásra
régi turbinás vagy új ?
Válasz #1391. hozzászólásra
spc hez gépkönyv vvagy mi a fene azt hol tudok szerválni hogy tudjam hány fogas lánckerékkel mennyit fog vetni????
ma megegyeztem a gépre....... van hozzá még tökvető tárcsa is .... de jo gazdája volt annyi a baja hogy öreg..... de semmi más föváza hajlott de azt ugyis teleszkoposra vagy felhajtosra csináljuk szoval tök mindegy...... a kopások rajta vannak de láncok nem mentek 2 szezont sem nincsenek elkopva a fogaskerekek se ..... teteje meg nincsen a dobozoknak de még eredeti ami rajta van és rozsda sincs rajta
jo gazdája volt az tuti..... ennyi pénzt akár ocska vasba is megért
Válasz #1381. hozzászólásra

Egy kis hézagolás és menet a vetés! Én a csepel víztömítést szoktam alátenni ami klingelitből van!!
Válasz #1384. hozzászólásra

Minek oda zsír, hogy beduguljon a juk és akkor nem lesz sűrű az állomány?????
Válasz #1387. hozzászólásra
Az már van tiz felett is,annyiért nem sok mindent adnak...
Válasz #1386. hozzászólásra
de gyári ha enyniért van az már ne mdrága.... a vákumház az már más tészta......
egyik emberke azzal etettt hogy tartályt zsirujat lehet venni 3e ft körül igaz ez ? mondjuk nekünk az a legkevesebb mert itthon lehengereljük és kész
Válasz #1366. hozzászólásra
Láncvédő burkolat,tartályok,kamraház ezek elég drágák.20 ezret gyorsan rá lehet költeni tagonként.Párat javítottam
a télen meg jelenleg is, jók a moldáv cuccok hozzá és olcsóbbak is meg szerintem jó a minőségük is.
Válasz #1378. hozzászólásra
nekünk is ez a terv hogy lassacskán megcsináljuk...... de cska akkor hozzuk el ha van benne fantázia.....
Válasz #1383. hozzászólásra
Grafitos zsirral meg plusz egy hét...
Válasz #1382. hozzászólásra
A vetőtárcsa éppen hogy érintse az öntvény házat.Akkor örökké tart,és nem lesz benne akkora bemaródás,mint most.
Ha leszabályzom akkor nem fog kelleni az alualátét szerintem most az van benne.
Válasz #1379. hozzászólásra

Frankon lelehet szabályozni akártöbbször is.Csak akkor kikell hézagolni hogy szorosan ileszkedjen a vetötárcsa a vákumházon.Én alu tömitö alátétet szoktam a gumi mőgé.
Válasz #1379. hozzászólásra
Jó a köszörűlés bár 1.5mm köszörűlni nem kevés.Esztergálni is lehet ha hozzáértő csinálja, és finom felűletet készít.
A kérdésem az volna hogy a vákumkamraház fedelén kb 1-1,5mm bemaródás van ahol a vetőtárcsa kikoptatta van ennek jelentősége? Ha igen akkor a síkköszörűs szabályzás az jó lesz-e vagy inkább cserélni kell?
Válasz #1377. hozzászólásra
Az nagyon öreg szerintem,az enyém 99-es de két évig csináltam igy tavasszal szezon elött mire elfogaghetó lett.Elötte homokon használták az kinyirja,mindent elkoptat.Van rajta monitor igy tuti a vetés.Tavaly 25q napraforgó lett,az Rt manószemmel vetett melletem az meg 15...
Válasz #1375. hozzászólásra
igen
Válasz #1374. hozzászólásra
Vetni minddel lehet, csak kérdés milyen pontos lesz.
A vákuumkamra fedele ha sokat volt már szabályozva akkor azt cserélni kell. Tengelyek ne lötyögjenek és ne legyen ráhegesztve a lánckerék. Mert sajnos sok ilyen van... Többit már leírták sztem.
Válasz #1374. hozzászólásra
Vaskerekü...
van egy a közleben 120e ft ért
6 soros ...azt mondták teloba hogy lehet vele vetni...
Válasz #1371. hozzászólásra
akkor annak nagyon tuti állapotban kell lenni igazábol 4 eset keresek legjobban de 6 os bol is lehet felcsukhatosat csinálni..... állapotrol hogyan tudok meg többet?
Válasz #1370. hozzászólásra
Ami a lentebb lévö képen van,az az eredeti...
Válasz #1369. hozzászólásra
Pest megye, 290-et mond érte!!
Válasz #1367. hozzászólásra
most láttam oylan kokálmáynt ami sima fém kerékre passzirozták fel a gumikat ez lehetséges vagy csak egy adott tömöritö kerékre lehet gumit rakni?
Válasz #1368. hozzászólásra
mennyi pénz és merre van?

Ha akarsz venni havernak van egy eladó hatsorosa.
Nyomjelzö váltó munkahenger,tömöritö kerék gumijai,vetökamra fedelei.A többi filléres dolog ezekhez képest...
spc vételnél mit kell figyelni legjobban hogy ne nyuljak mellé??? pl maglesodro, ház állapota? tárcsák? ami lakatos része azt megcsináljuk csak mi az ami költséges és oda kéne rá figyelni?
Válasz #1362. hozzászólásra
Oldal irányba nem üt a tárcsa?Akkor is tud ilyet csinálni!Meg valamilyen szinten össze is kellene kopni a vákum kamrának és a tárcsának.
Válasz #1330. hozzászólásra

EGY ábrát vagy valami képet a lánckerék kapcsolatokról hogy hogyan álitsam a 150 kg kiszórásához mert nekem a gépkönyv egy kicsit kinai
előre is meg köszönöm ha segitetek
14 lyuk van a tarcsan.az abaj hogy nem minden lyukra szivja fel a magot 3 vagy 4 lyukra fel szivja 2 vagy 3 ra meg nem.nincs benne maglesodro mert ki vetem mar belole.
Válasz #1359. hozzászólásra

hány luk van azon a tárcsán?
Hihetetlen hogy neki szívja a vákum kamrának a tárcsát de magot nem vesz fel.
Ilyen nincs,ha csak a maglesodró nem úgy áll,vagy nem döglött bele az egér.
A mag sodró gumi nem fordítva van bele téve véletlen?
Láncok jól vannak felrakva?Nem visszafelé forgatják a tárcsát?
Magot tettél bele?
Válasz #1359. hozzászólásra

Amikor levetted a vákumkamrát amibe a cső is megy bele és ha odaraktad a kezed akkor szívott?Mert le lehet venni a vákumot a ventilátornál és lehet azért nincs ott esetleg
oke.akkor miert nem kapja fela magokat?a kukit 5,5 lyukal vetitek ti is,?,