Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 650 Ft EUR 393.55 Ft USD 368.32 Ft CHF 402.9 Ft GBP 457.67 Ft

Fórum

Becenév: Matyi50
Csatlakozott: 2012-11-05 17:27:30
Utolsó belépés: 2023-02-21 08:29:01
Fórum hozzászólás: 3796

Fórumhozzászólásai

Előzmény: D-Csaba #4402 hozzászólásaAkkor kösd fel a nacikád,mert nem csak neked vannak ám jogaid,ugyanakkor a jogszabályok félreértelmezése által szerintem neked sokkal több gondod fog akadni ! Fenyegess csak,ez vagy Te smile lol A te hetven nickneveddel mi lesz? A többi fórumtárs akik hasonlóan feljelenthetnének téged,ahogy Te most engem ezzel fenyegetsz,velük is számolsz? smile whistling
...A saját reklám szerinted minek miősül itt? Sorra megsérted az ASZF ben foglaltakat és még Te akarod feljelenteni az Agroinformot is? smile lol
Moderátor által módosítva: 2023-02-21 10:13:47

Előzmény: D-Csaba #4400 hozzászólása...... Egy miniszteri utasítás is betartandó ,továbbá

Utóljára kérem,hogy ne alpáriskodj,ne okádj ide mocskolódó jelzőket egy párbeszédben !

A rendelet a háborús veszélyhelyzet végéig érvényben marad.

Az utasítás pedig igen is,hogy a tilalmi időkről is szól!

Tanulj meg olvasni

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/f62de5c54c22cc0169d3f1cf4256468d7f7f5b3b/megtekintes


Moderátor által módosítva: 2023-02-21 10:10:18

Előzmény: D-Csaba #2548 hozzászólásaMert az összes a saját pecsenyéjét süti!smile lol

Előzmény: Erdőjaro #4397 hozzászólása.....smile censored
Egy miniszteri utasítást adtak ki rá még tavaly.Az mondja ki,hogy állami erdőkben 2023 márc.31-ig érvényes ez a passzus az időbeni korlátozás feloldása,magánerdőkben valószinű marad az "engedmény"
Moderátor által módosítva: 2023-02-21 10:11:06

Előzmény: #bandi #2792 hozzászólásaHagyd rá vagy inkább jelentsd,mert ez már rég nem a topic témájáról szól sehol,amit ez művel...szétoffol,szét trollkodik,rombolja a fórumotsmile hammer!

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-21 10:14:49

Előzmény: Pont #44 hozzászólásaAKKOR HOGY TE IS ÉRTSD:
INGATLAN EGYETLEN TULAJDONOSTÁRS TULAJDONBA VÉTELE ÚTJÁN TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL BESZÉLEK!

Előzmény: Pont #42 hozzászólásaNincs "maszek" becslés! A minimális árat szántónál és erdőnél is külön értékbecslési mellékletben meghatározott árakon ,ez alapján számított módon lehet megtenni,ha ezzel nem ért egyet valaki=kevesli,azt értékbecslővel kell meghatároztatnia és ezt igazolnia kell! Ennyi a képlet!

Előzmény: Pont #39 hozzászólásaA bekebelező ajánlata is értékbecslési ajánlat . Hiszen a bekebelezendő terület általa / értékbecslési táblázat által meghatározott értékét ajánlja fel a bekebelezettnek.
Ha ezzel nem ért egyet a bekebelezett,akkor szakvéleményt készíttethet és ezt igazolnia kell.

Szerintem meg ez van leírva a jogszabályhelyben elég egyértelműen. Azt hogy veletek a szakértő kartács eddig mást akart elhitetni,az egy másik dolog...

Előzmény: Pont #37 hozzászólásaCsak értékbecslési szakvéleménnyel lehet magasabb ellenajánlatot tenni, tehát amolyan szabad hasraütős licit nem lehetséges ,mert abból végeláthatatlan káosz és verekedés lesz! smile lol

32. § (1) Az értesített tulajdonostárs 30 napon belül teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozhat arról, hogy az értesítésben szereplő ellenértéket elfogadja, vagy - ha az értékbecslési ajánlattal nem ért egyet - igazolnia kell, hogy értékbecslési szakvélemény készítését kérte.

Előzmény: Erdőjaro #44 hozzászólásaÚj T2 kategória csak úgy itthagyomsmile lolsmile lolsmile lol: „T2 kategória”: azok a kerekes traktorok, amelyek legkisebb nyomtávja 1150 mm-nél kisebb, terheletlen tömegük menetkész állapotban meghaladja a 600 kg-ot, szabad magasságuk legfeljebb 600 mm, és amennyiben a traktor tömegközéppontja (talajhoz viszonyított) magasságának és az egyes tengelyek átlagos legkisebb nyomtávjának hányadosa több mint 0,90, akkor a legnagyobb tervezési sebesség legfeljebb 30 km/h lehet;

Ugye értitek?
smile lol "amennyiben a traktor tömegközéppontja (talajhoz viszonyított) magasságának és az egyes tengelyek átlagos legkisebb nyomtávjának hányadosa több mint 0,90, .."smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Ki a p. találta már ezeket megint ki?smile hammer

ja és szerencsére belföldi üzemeltetésü traktorok jó részére nem vonatkozik a szigorított műszaki

Előzmény: Erdőjaro #2538 hozzászólásaPontosan erről van szó! Olyan nincs,hogy az erdészeti hatóság kimarad a körből ... eleve sok földhivatal erdőnél az erdészeti hatóságra hagyatkozik,hiszen természetben teljesen más egy erdőterület megosztása,mint papíron, s hogy a nagy szagértővel éljek"zongorázni lehet a különbséget" egy szántó vagy egy erdő művelési ágú ingatlan megosztása esetén. Ilyen alapon az addigi völgy,hegy,közelítőutak mentén kialakított erdőrészlet határokra szó szerint sz@rik a törvény,ha a "szagértő" szerint jár el valaki.Sőt az ő módszere alapján keletkezhet olyan erdőterület is,amit nem lehet megközelíteni. Ez jóval bonyolultabb attól amit itt a nagyokos felvázolt. Az erdő a területi tagoltság,kitettség,fekfés szerint lett tagokra,részletekre bontva. Kizártnak tartom,hogy ilyen szakmai szempontokkal teljesen szembemenjen a jelenlegi megosztási forma egy szakhatóságot teljesen kihagyva. Az aki így kap erdőt,az kösse fel a gatyát,mert nem lesz fenékig tejfel az utána való gazdálkodás.

Előzmény: Balu21 #2539 hozzászólásaÚgy,hogy minden társtulajdonosra egyformán vonatkozik és tulajdoni hányad alapján kerül leosztásra,és nem pedig úgy ,ahogy a nagy szakértő itt mondja,hogy "csak arra,akinek az ajánlata magasabb egyedül az kap csak többet,a többieké meg úgy,ahogy az eredeti bekebelezési ajánlat szól".

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-21 10:15:31

Előzmény: D-Csaba #2533 hozzászólásaMajd ezt mondjad azoknak az ügyfeleidnek is, akiknek előtte azt mondtad,hogy az "erdészeti hatóság nem játszik" smile lol
Közben meg felújítási kötelezettséget örököltetsz mert ott már nagyon is az erdészeti hatóság játsziksmile whistling ,ami ugye átszáll az új tulajdonosra és kezelőre,csak ezt nem tudják sokan,mert hűdejó ki lesz mérve az erdőm,árkon bokron másik erdőrészleten keresztül.smile lol

Előzmény: D-Csaba #2530 hozzászólása" Az erdészeti hatóság semmilyen formában nem játszik a megosztás során. "

Ez is félrevezetés!smile censored

Előzmény: D-Csaba #2530 hozzászólásaMagyarán Te is bőszen belesegítesz ebbe a baromságba! Holott szakmai "nagytudásod" teljesen mást sugall,de a pénz az pénz amit kapsz érte.
Ha nem haragudtak még rád erdőtulajdonosok,erdőgazdálkodók,majd ezután fognak,hiszen Te magad is leírod,hogy valahol ez nagyon nem jó így.
Meglévő, már kezelt erdőrészletet,erdőszerkezetet,erdőtagot is akár ,állományt, szétbarmolni csak azért mert a jelenlegi földforgalmi törvény ezt lehetővé teszi mert a helyrajziszám egy,és ezt bármi áron fel kell darabolni,ehhez asszisztálni ráadásul szakmai mellveregetéssel,erdészként..hogy "én én vagyok a nagy szakértő" Hát mit ne mondjak, elképesztő szakmai karrier... Ezzel tudod kiket fogsz így magad ellen hergelni? A már meglévő erdőgazdálkodókat,akik netán osztatlan területen külön erdőrészleteken gazdálkodtak,és most jön egy ilyen szakértő,sajátos jogértelmezéssel,némi hatósági csókossággal és ezt így mind szétbarmolja vigyorogva szerte az országban jó sok pénzekért. Ez aztán a szakmai karrier.
Szerintem fogsz te még komoly pereket emiatt a nyakadba kapni...de ne legyen igazam. Isten óvja tőled az erdőket!

Előzmény: D-Csaba #2518 hozzászólásaEzt amíg osztod a saját mantrádat annyiszor le fogom írni!


Kedves" Szakértő "úr! NE VEZESD FÉLRE AZ EMBEREKET! a sajátos jogértelmezéseddel és tanácsaiddal! "A használati rendnek nincs jelentősége?.."Nem vagy köteles a kérdéseit figyelembe venni"... Ez félrevezetés!smile censored

Előzmény: #bandi #5746 hozzászólásaA többiben nitrát nitrogén ami magasabb százalékban jelen van,ezekben meg ammónia kötésben,emiatt illan hamarabb a légkörbe,viszont vegetácios idöszakban gyorsabban fölveszi a növény.

Előzmény: #bandi #5743 hozzászólásaKarbamid,ammonitrát esetén van erre leginkább esély...hóra tilos már jópár éve.

Előzmény: SanyóÓ #5714 hozzászólásaElviszi a szél a felszini porral pl. így értem :(

Előzmény: kajszi_71823 #9181 hozzászólása
smile censored
brutálisan kevés

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-13 07:25:11

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-08 15:17:44

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-13 07:26:27

Előzmény: Traktoros30 #5709 hozzászólásacsak vegetáció megindulásakor vagy közvetlen előtte,fagyban semmiképp.a növénynek nagyon nem tesz jót,ahogy a műtrágya se kerül be a poros földbe tőle,mert meg van fagyva.

Más az ha felfagyott gyökerü buzát cserepesen elemelkedett talajt hengerelünk vissza,azt sem lehet akármikor de ezt még nyugalmi állapotban sem szokták javasolni.

Előzmény: Boraki #5664 hozzászólásaA mas,can,ammo,Műtrágya szemcse ellensége a közvetlen napsütés,a kevés ,de valamiféle csapadék(pára,köd,harmat,pár csepp eső vagy hó) és a nagy szél. Ha ez megvan mind egyszerre,sajnos vége a műtrágya hatásának pár nap alatt is akár,külön külön talán egy hét amíg kibirja hatáscsökkenés nélkül.Talajfüggő,de 2mm csendes eső amitől felfelé megoldódik a dond olyan 10mm ig.Az fölött már megint nem jó. :( talán 7ezres nitrogén áraknál nem foglalkoztatott ennyire senkit,de 25-30ezresnél már nagyon nem mindegy.Pláne hogy semmi jó hír nincs az idénre sem eddig.

Előzmény: Boraki #5655 hozzászólásaAz megint csodálatos lesz ha a tavasztól nulla eső lesz. Így a szilárd műtrágya kábé halottnak a csók. Hidegben ugyan nem illan,de tűző napon és 5-10foktól már igen,még a NAC,MAS anyag is a légnedvesség hatására szétporlik a nitrogén meg elillan ha nincs bemosó csapadék két héten belül kb. Az ammónitrátnál ez méginkább érvényes,karbamidra meg nagyon durván érvényes.

Előzmény: Bekre Pál #12253 hozzászólásaEz a fószer egyben agrárcég vezetője,Budaőrsön,akarom mondani gabonakereskedő cégé :D
amely cég..épp végelszámolás alatt van Adm .
Ilyen embereket ellenérdekelt szférában vezetői székbe ültetni vétek,ugyanaz van,mint a szőlőnél a hegyközségeknél. Eljutott oda a helyzet,hogy nyíltan sz@rik a termelőkre.

A spekuláció nem a termelők kenyere,az az ő kenyerük amugy is. Továbbá mi spekuláció van abban,hogy a gabonatermelés költségeit és termelési struktúráját,szabályokat semmibe vevő spekulánsokat egyértelműen látják a termelők? Talán fáj az igazság.smile hammer

Előzmény: CirokMan #12250 hozzászólásaAz ő érdekük akár a gusztustalanul nagy haszon, minden áron is a jelen helyzetben. Erről ennyit...

Előzmény: Gatti #12248 hozzászólásaKereslet kínálat..igen...meg az ilyen nyakkendős "megmentőemberek" miatt sem fog emelkedni,akik már ilyenkor biztosra megmondják az az évi termésátlagokat..

EZT KI ENGEDI??

Ha ez igaz,akkor az uniós szabályokat mi is felrúghatjuk,mert ez már totális hülyére vétele a magyaroknak! Nálunk meg Kötelező Permetezés bejelentés,toxin,fuzárium szűrés,rengeteg idö és pénz évek óta!
A magyar kínylódik 30éve egyre több,és mindenféle bürokráciával és mindenféle dijakkal.
CSEBER göngyölegkezelés,Növényorvos,Talajminta,NItrát,MÉHEK védelme,vetőgép kötelező Delflektor,Permetezőgép vizsga,Zöld könyv, I-II-III as szer,


Ezeknek meg 2023ban mindent szabad?
Hol az unió?Hol az agrártárca?
smile hammersmile hammersmile censored


https://g7.hu/elet/20230202/40-50-eve-betiltott-vegyszerekkel-permetezett-kukorica-omlik-magyarorszagra-zahonynal/

Előzmény: uff #8917 hozzászólásaa vas és a fa kell,az azovstalnak vége,ami világszinten óriási acélgyártó volt.háborúban minden vas kell. Alapanyagnak,meg még annak aki ott maradt vagy működő állattartó,bőven van.A bentragadt készletek miatt pedig a világban más beszállítók nyomultak be az ukrán gabona helyére. Így marad a "helyben" történő eladás bagóért,mert a pénz az kell töménytelen mennyiségben most nekik. Jövőre más most borítékolható,hogy nem lesz ilyen túlkínálat náluk,még akkor sem,ha addig véget ér a háború,ha meg folytatódik,abba belegondolni sem lehet.
Ami tény,hogy idehaza ha idén egy közepes termés is lesz,a nyomott ár miatt sokan tönkre fognak menni,mert mégegy full deficites évet már nem birnak ki. Aki még túlél,az be fogja tárolni és ha elfogy az ukrán készlet,majd akkor az emelkedő árakkal próbálja eladni. De ez mind csak vízió.
Itt ha 7-8ezres búza ár lesz nyáron,akkor vagy ingyen kéne lennie a gázolajnak,vagy 100mázsás átlagtermésnek kellene lennie,hogy nullásra kijöjjön az év.smile hammer

Előzmény: Erdőjaro #8910 hozzászólásaEnnek érdekében miért nem nyit új tranzitvonalat az unió????? Románoknál is van kikötő,meg vasút is, máshol is. Nem is kell közútra rakni.Vasúton naponta tízezer tonnákat lehet mozgatni. A búzát meg afrika is megveszi ilyen áron. Amugy hol van a nagy éhezés meg pánik? Tavaly hisztiztek a világban,hogy az ukrán buza nem jut el a világba,éhen halnak milliók majd miatta... No azóta netán valaki más vette át azt a piacot?Most meg rajtunk akarják azt is elverni? Nevetséges...

Aktuális napi tőzsdei búza árak: MATIF 286Euró

Mg vontató és lassú jármű esetén kell bontási igazolás végleges kivonáskor vagy nem? Ha a csókolom kéri,akkor mit dörgöljek az orra alá,hogy nem kell,mert ha jól tudom ,eddig nem kellett.smile hammer

Előzmény: MrPoke #8889 hozzászólása"Én a tavalyi év egyik leg melegebb és leg roszabb csapadék eloszlású körzetében gazdálkodom... mégsem lehet panaszra okom.....
Mert ez csak pénz....."

No,akkor dicsekedj már azzal is, mivel tudtál akkora hasznot elérni,hogy ekkora arcod van?

Apropó ,aktuális átváteli árakat tud valaki?

Előzmény: endypapa_20120 #8845 hozzászólásaMárpedig erre megy ki a játék Viktor ellenség lett az unioban és nyugaton is,emiatt mindennel azon lesznek,hogy a magyarokat tönkretegyék.Eddig a kormányt próbálták sanyargatni,most majd jön a nép is.Ha ezt nem látod vak vagy.
Az viszont hogy keleti energiafüggőségünk miatt és atomerőmü technologiánk miatt függünk az oroszoktól még mindig,az tény,aki ezt nem látja az vak,emiatt hintázáson kivül nincs mit tennie az országnak,mert energia nélkül nem maradhatunk. Ez nem viktor duma,ez is tény,ha nem látod vak vagy. A hazasi spekulánsok meg lexarják ha veszteségesek a gazdák,ismét óriási hasznot fognak a gabonakereskedők elkönyvelni ha idén nyáron tízezer alatt lesz a buza ára a műtrágya meg 25,a gázolaj meg 800...smile hammer már csak azért is beküldenek pármillio tonnát ukrajnábol,hogy a mi árainkat leverjék a padlóra

Előzmény: F.F. #8843 hozzászólásaItt már a szándékos nyugati tönkretétel is játszik! Ha 2023ban a termény árakat bezuhantják ,a magyar gazda tönkremegy! Ez a cél! Magyarországot tönkre akarják tenni ,s ha így vagy úgy a nyugati oldalra sorolni. Ha nem megy így,majd megy amúgy. A magas gázolaj és input költségekkel egy direkt nyomott ár a nyáron,és vége a mezőgazdaságnak is.
Ezen is max majd a spekuláns felvásárlók és nagykereskedők fognak ujra gazdagodni,de nem az ország.

A nyugati multik üzletei már az összes környező országban olcsóbbak,mint idehaza. Szerinted ez nem tudatos tönkretétel?

Ha netán lesz egy jobb év,mint a tavalyi,méginkább lesz okuk lenyomni a búza árát.

Előzmény: Traktoros30 #12152 hozzászólásaAz teljesen rendben van,hogy a piaci árakban van kockázat,van amikor így jár jól,van amikor amúgy. De ez a mocskos bige a hazai gazdákkal is így kib@aszik,szó szerint fejős hülyének nézi őket amikor az akcióinak bedőlnek. A marketingdumája meg a tavalyi tapasztalat miatt sokan betároltak őszön,vagy lekötötték a nitrogént,most meg a fele sem igaz annak amit a nagy tudós és tapasztalt multik mondtak az árról az őszön. De ha a termény árakkal is így játszanak idén,akkor a paraszt nekik megy,mert nagyon gyenge termény árakat beszélgetnek már idénre,és ez mind ezektől a nagyoktól ered.smile whistling

Előzmény: csabahegeszt #2503 hozzászólásaakkor van gáz,ha már tizenéve halott,de még nincs rendezve a hagyaték,,,, az osztatlan közöseknek ez a rákfenéje

Előzmény: csabahegeszt #2500 hozzászólásaFöldhivatal ,de ha tulajdonostárs vagy,kapsz értesítést róla. Ha nem vagy tulajdonostárs,akkor nem fognak kiadni semmit róla,csak ügyvédnek adásvétel esetén. Jegyző sem adhat ki semmi személyes információt.Meg a polg. hivatal sem idegennek. Ha nincs örökös,az államé lesz. Ha van örökös,de még nem volt hagyatéki tárgyalás,addig az elhunyt neve van a tul lapon.Ha megtörténik a hagyatéki eljárás,az idei évtől csak egy személy nevére írják át a földtulajdont,vagy ha nem,akkor is záros határidőn belül egy tulajdonosnak kell átvennie.

Előzmény: arashan #2484 hozzászólásaNe prokokálj! Látom amit látok,de akkor se provokálj senkit,mert az nem vezet sehova!

Előzmény: Farmer365 #2478 hozzászólásaEddig azon lovagoltak az ügyvédek,hogy a használati megosztás megszűnik a bekebelezéssel,vagy az osztatlan megszüntetésével,de egy ideje már a használati megosztást veszik alapul az ingatlan kialakítás során ,de erről jobb minél több szakembert megkérdezni.

Előzmény: Farmer365 #2475 hozzászólásaArra hogy művelheted,de a tiéd nem lesz addig amíg a pereskedés folytatódik.Az árat is letétbe kell helyezni bíróságon. Aztán szakértőt kell megbízni,akit Te fogsz fizetni jó esély szerint. Ez évekig elhúzódik,és az egész hercehurca többe kerül,mint ha vennél máshol kétszerennyi földet. Ez a marhanagy igazság ebben a bekebelezős dologban. Csak az ilyen rohadékok akadályozzák az osztatlan megszüntetést állandóan,és ha 2év után sincs rendezve,akkor azt majd állam kisajátítja.Van aki direkt erre bazirozik kib@szásból. Próbálj használati megosztást,az már fél siker,abból már lehet önálló ingatlant alakítani a későbbiekben. pláne ha többségi tulaj vagy.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Hirdetés
Elképesztően pontos a Syngenta új talajmintavételi eljárása!
Elképesztően pontos a Syngenta új talajmintavételi eljárása!
A talajban lévő természetes izotópok kisugárzását mérik.
Debreceni Agrár: itt mindenre van válasz!
Debreceni Agrár: itt mindenre van válasz!
Az egyetem a hazai precíziós gazdálkodási technológia zászlóvivője.
Eladó 2db Borászati erjesztő tartályok 275 hl
Eladó 2db Borászati erjesztő tartályok...

6.000.000 Ft

Raklapvilla hátsó felfüggesztésre
Raklapvilla hátsó felfüggesztésre

75.000 Ft

Mágnestalpas fúró oszloposfúró,  állványos fúrógép
Mágnestalpas fúró oszloposfúró,...

165.000 Ft

Eladó Tornádó 5M műtrágyaszóró
Eladó Tornádó 5M műtrágyaszóró

450.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]