Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.77 FtUSD365.76 FtCHF426.62 FtGBP480.08 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló.
Tudna nekem vki segíteni hogy milyen tárcsával vetitek a napraforgót s a kukoricát?
30-11 fogaskerekek vannak a vetőgépen.
Milyen sebeségel kell vetni hogy pontosan dobja ki a szemeket?
egyébként idén jobb ha mélyen van a mag a földbe mert mikor kibújik el fogja verni a jég az egészet eddig bejött a meteorológia amit figyelek.Nem a tv s.
Csak az se jó ha túl mélyre van rakva a mag mert félő hogy rossz irányba indul meg.
Tényleg honnan tudja az a szerencsétlen mag hogy merre van a felfelé?
Veszek majd én rá gyári cuccost,van egy ismerős aki ilyen gépeket bont és darabonként eladogatja őket alkatrésznek,van ott minden a sza.rtól a repülőig,de most egyenlőre jó ez így is.
Kb 5 éven keresztűl vetette így az öreg a kukoricát vele ezzel a magassággal idén nekem is jó lesz így aztán majd csinálok valamit hogy lehessen állítani ott is,egyébként most is lehet csak nem menettel hanem levegővel vagy holajjal
Ha magas leengedem a gumikat ha alacsony felemelem a géppel.
Oké, még akkor ott is utána nézünk, csak itt megláttuk a polcon és eszünkbe jutott, hogy lehet jobb lenne nem a földön húzni mind a kettőt folyamatosan.
Az ásóboronáról csak annyit hogy csak a tengelyek a csapágyházzal voltak meg a mit 10e ért vettem a 4 darabolt a többit azt magam csináltam.
Tervbe volt hogy kap még 2 rögtörőt hogy 4 legyen rajta de mivel fogytán az időm és a gép szép munkát végez ezért csak 2db rögtörő lett rárakva.
Üdv.
Elkészült a vetőgép,vége a felújításnak,azért tartott eddig mert még egy ásóboronát is össze kellett hoznom,ami egész jóra sikeredett.
Rakok néhány képet és köszönöm mindenkinek a segítséget és biztatást.
Válasz #811. hozzászólásra22-9-es lánckerék 14 - es tárcsa naprában nekem olyan 62-64 000-re jön ki lassan húzóm az spc-t kb 5-6 km/h
Kukorica átszerelés csak annyi,hogy a 14 es naprát kicserélem 16-os kukorica tárcsára és így lesz kb 70-72 000
Hallottam olyant,hogy ha az mtz-t átállítom 1000 kardán fordulatra akkor szétesik a ventilátor. Talán annyi lehet belőle igaz,hogy nagyobb terhelésnél nagyobb az elhasználódás! Tavaly előtt nagy fordulattal használtam,de felültem ennek és tavaly már lassabban járattam.Gyorsan kell járatni,mert kevés a levegő a szója tárcsa 4,5mm és 48 lyuk!
Válasz #793. hozzászólásra
Szia . Nekem az áttétel a meghajtókeréktől sorba fölfelé 17-19-15-34 ezzel 120-130kg/ha 27-es pétisót,100-110kg/ha román AN34-est szór, ez az áttétel a hankikeres kezelési utasításban a 4.táblázatban a 10.-es sorszám alatti áttételnek felel meg. A következő a 19-17-15-34 ezzel kb. 180kg/ha 27-es pétit szórtunk, még ezzel szórtunk TIMAC 6-12-24-es komplex DC műtrágyát 130-140kg/ha-t, ez a 12-es sorszám alatti áttételnek felel meg. A kiszórt mennyiségek mint látod sokmindentől függ nagyban, és még a műtrágyadagoló kopottságától is.
3543 hozzászólás
Helló.
Tudna nekem vki segíteni hogy milyen tárcsával vetitek a napraforgót s a kukoricát?
30-11 fogaskerekek vannak a vetőgépen.
Milyen sebeségel kell vetni hogy pontosan dobja ki a szemeket?
egyébként idén jobb ha mélyen van a mag a földbe mert mikor kibújik el fogja verni a jég az egészet eddig bejött a meteorológia amit figyelek.Nem a tv s.
Csak az se jó ha túl mélyre van rakva a mag mert félő hogy rossz irányba indul meg.
Tényleg honnan tudja az a szerencsétlen mag hogy merre van a felfelé?
Válasz #838. hozzászólásra
Veszek majd én rá gyári cuccost,van egy ismerős aki ilyen gépeket bont és darabonként eladogatja őket alkatrésznek,van ott minden a sza.rtól a repülőig,de most egyenlőre jó ez így is.
Válasz #839. hozzászólásra
Jaj dehogynem,gondoltam rá hogy megcsinálom légpárnásra,de nem volt kedvem.
Válasz #837. hozzászólásra
Az úgy nem az igazi, emelgetni meg leengedni.
Válasz #837. hozzászólásra
Nézd meg az eredetit,nem túl bonyolult..
Kb 5 éven keresztűl vetette így az öreg a kukoricát vele ezzel a magassággal idén nekem is jó lesz így aztán majd csinálok valamit hogy lehessen állítani ott is,egyébként most is lehet csak nem menettel hanem levegővel vagy holajjal
Ha magas leengedem a gumikat ha alacsony felemelem a géppel.
Válasz #825. hozzászólásra
Rendben várlak majd,én is csak este leszek most csak beugrottam.Úgy is lenne egy két kérdésem a vetéssel kapcsolatban.
Válasz #831. hozzászólásra
Hát kicsit összejöttek a munkák,hajtottam az oroszt rendesen aztán nem igen volt kedvem benyomni a gépet este ja meg a netem is elment 1 hét pihire.
Válasz #825. hozzászólásra
Engem érdekelne!
Válasz #831. hozzászólásra
mumszos volt szegény..
Válasz #830. hozzászólásra
a két kerékkel a mélységet állitod egy ollós menetes fityfirittyel..
Válasz #830. hozzászólásra
akkor azzal hagymát is lehet duggatni
hol voltál eddig ember?
Válasz #822. hozzászólásra
Úgy hogy nem a kerekekkel kell beállítani a mélységet mert az nem azé van ott.
egyébként 6cm re raki a kuki magot.
Válasz #828. hozzászólásra
Oké, még akkor ott is utána nézünk, csak itt megláttuk a polcon és eszünkbe jutott, hogy lehet jobb lenne nem a földön húzni mind a kettőt folyamatosan.
Válasz #826. hozzászólásra
Kérdezzed kite, keletagró stb......!!
A kerekeket változtasd meg ez így tuti nem jó!
Válasz #824. hozzászólásra
Habi-nál érdeklődtünk, de majd inkább kreatívkodunk valamit rá, mert mukahenger van itthon.
Válasz #818. hozzászólásra
Ígértem neked pár jótanácsot az spc beállítással kapcsolatban.Ha érdekel,este valószínűleg leszek,és elmondom
Válasz #823. hozzászólásra
Aha!!! Szerintem van annál ócóóóób is, kitől kértél árat???????????
Válasz #814. hozzászólásra
Az, hogy nincs rajta...
Válasz #821. hozzászólásra
Az a tartókerék az nem fogja a vetésmélység állítását akadályozi????? hogy lehet állítani a vetés mélységét????
képek meg elmaradtak.
Az ásóboronáról csak annyit hogy csak a tengelyek a csapágyházzal voltak meg a mit 10e ért vettem a 4 darabolt a többit azt magam csináltam.
Tervbe volt hogy kap még 2 rögtörőt hogy 4 legyen rajta de mivel fogytán az időm és a gép szép munkát végez ezért csak 2db rögtörő lett rárakva.
Üdv.
Elkészült a vetőgép,vége a felújításnak,azért tartott eddig mert még egy ásóboronát is össze kellett hoznom,ami egész jóra sikeredett.
Rakok néhány képet és köszönöm mindenkinek a segítséget és biztatást.
Válasz #811. hozzászólásra22-9-es lánckerék 14 - es tárcsa naprában nekem olyan 62-64 000-re jön ki lassan húzóm az spc-t kb 5-6 km/h
Kukorica átszerelés csak annyi,hogy a 14 es naprát kicserélem 16-os kukorica tárcsára és így lesz kb 70-72 000
Válasz #815. hozzászólásra
Én a naprát a MTZ-vel hosszú 8-ba vetettem 1200-1300-as motorfordulattal, minnden mag lement rendesen!!!
Hallottam olyant,hogy ha az mtz-t átállítom 1000 kardán fordulatra akkor szétesik a ventilátor. Talán annyi lehet belőle igaz,hogy nagyobb terhelésnél nagyobb az elhasználódás! Tavaly előtt nagy fordulattal használtam,de felültem ennek és tavaly már lassabban járattam.Gyorsan kell járatni,mert kevés a levegő a szója tárcsa 4,5mm és 48 lyuk!
Válasz #813. hozzászólásra
Mi a gond a régivel, hogy cserélni akarsz?????
Válasz #812. hozzászólásra
Hasznos, a gyárit kérdeztük most a héten és 32ezer romló birodalmi forintba kerül.
Az enyém ilyen.
Válasz #808. hozzászólásra
Szia!
Ezzel az áttétellel nem tudod menyit vet naprából és kukoricából?
Látszik hogy vontatható! Azt6 is lefényképezhetnéd, biztos sokakat érdekelne, hogy van kerékre rakva!
Válasz #802. hozzászólásra
Régebben már egyszer felraktam, ime újból.Egyszerű és könnyen elkészíthető.
Válasz #805. hozzászólásra22-9 lánckerék 14 es tárcs de a furat nagyságát most nem tudom
Válasz #805. hozzászólásra
3,3X16
Válasz #805. hozzászólásra
3x14
Ki milyen elemmel veti a naprát, SPC-vel?A furat nagysága, és osztása érdekelne a tárcsában!
Enyémen SZK-5 kombájn szervó munkahenger van.
Az enyémen egy DDR-es munkahenger van,az elözö gazdája csinálta jól müködik..
Valaki esetleg nem alakította át a nyomjelző munkahengerét 2 körös "toló-húzóra"? Esetleg képet szeretnék kérni ha van ilyen. Vagy ötlet?
Válasz #800. hozzászólásra
ficzere@pr.hu ide irj tel sz hivlak
köszönöm
Válasz #799. hozzászólásra
Nincs. írj az emailra és megbeszéljük a részleteket.
Válasz #798. hozzászólásra
Megvan hirdetve itt ?
Válasz #796. hozzászólásra
Szia!
Érdekel még?
Válasz #796. hozzászólásra
Szia!
A tel számom nem szeretném ide kiírni de adok egy email címet.
szabi.inablaze@gmail.com
írj ide!és elküldöm a telószámom.
Válasz #795. hozzászólásra
Irj telszámot felhivlak spc ügyben
ÜDV!
Szerintetek el tudnék adni most egy spc 6 soros vetőgépet? Monitor is van rajta.
Válasz #793. hozzászólásra
Szia . Nekem az áttétel a meghajtókeréktől sorba fölfelé 17-19-15-34 ezzel 120-130kg/ha 27-es pétisót,100-110kg/ha román AN34-est szór, ez az áttétel a hankikeres kezelési utasításban a 4.táblázatban a 10.-es sorszám alatti áttételnek felel meg. A következő a 19-17-15-34 ezzel kb. 180kg/ha 27-es pétit szórtunk, még ezzel szórtunk TIMAC 6-12-24-es komplex DC műtrágyát 130-140kg/ha-t, ez a 12-es sorszám alatti áttételnek felel meg. A kiszórt mennyiségek mint látod sokmindentől függ nagyban, és még a műtrágyadagoló kopottságától is.