Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Hidraulika, hidromotor új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Bodza ára új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló

Friss hírek a benzinkutakról: ennyiért tankolunk a hét elején
Talán meglepő, de most kedden nem lesz árváltozás a kutakon.
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
1387 hozzászólás
Válasz #186. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm az ajánlatod! Most nyakamba vannak az őszi vetések+ talajművelések... nincs szabadidőm még kb 2-3hét. De ha utána is áll az ajánlatod akkor nagyon jó lenne összehozni! Otthon van kb 1/3ha os kert ahol a lovak vannak meg a birkák. Ha az kicsi akkor vannak-kaszálók-legelők de oda át kell szállítani a barikat. És kb még 5-6hét mire elmennek kölykök... addig totális a fejetlenség... tegnap kezdett nyílni a szemük. :)
Válasz #184. hozzászólásra
tudod mit!!! ellátogatnék hozzátok. Van szabad nagy terület kb 1-2 ha ahol megmutathatnám mihez is kezdj???
http://dragonnoir.chiens-de-france.com/site_eleveur/index.php?rub=chiens&page=fiche&ID_ELEVEUR=13317&ID_SITE=14827&ID_CHIEN=285565&TABLE=t_chien_03
Ő az apa.
Válasz #181. hozzászólásra
Van pár bari a portán. De főleg házőrzésre, családi kutyának lenne használva. Az anya már kétszer is nagyon jó szolgálatot tett a ....k meg huligánok ellen. És az állatok is nagyon érdeklik. Csak valahogy meg kellene tanulnom irányítani őt. Előző gazdája levitte Kaposvárra terelőösztön próbára, első helyezett lett. Ha itthon ráengedem a barikra akkor összehajtja egykupacba és úgy tartja őket magától. De irányítani nem tudom. Látom rajta hogy kínba van úgy szeretne velük csinálni valamit! :) Az fedeztetésre használt kan mindenféle munka vizsgával és szűréssel rendelkező franciaországi "világbajnokságon" 264 kanból 4. helyezést elért kutya.
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:34:52
Válasz #180. hozzászólásra
Már említettem hogy van nálam egy beauceron alom. És egyet meg fogok tartani belőle.
)
Aztán volt olyan sztori is mikor berepült 1 kacsa a portára.
Az öreg észrevette, elcsípte.........( na mi lehet a vége???

és mire fogod "használni" a kutyát.
első szempont ne legyen ilyedős a kiskutya egy egy tapsra, vagy kulcsomó zörejére a földön, vagy az asztalra feltéve, ne féljen, Tehát ezzel a kiskutya "Wesen" (vézen)tesztjét el is végeztük nagyjából. Aztán fajtánként különböző küllemi dolgokkal kell foglelkozni. Szemek , majd az orrnál, szájéleknél a telljes pigmentáció. Szülők különböző szűréseinek eredményei, HD, OCD, ED ezek csípő , váll, és könyökizületi diszplázia eredményeinek a röviditései. Szemek szűrései: CEA, KAT, PRA ezeket kell figyelembe venni.
Válasz #176. hozzászólásra
milyen fajtát szeretnél??
1. számú fortíly, az a jó ha 1.nek választhat az ember...
Ja persze, még mindig bizt. a Bea.
Hát vannak fortílyok..............
Fajta?
Válasz #175. hozzászólásra
:)
Utána néztem, megvan. Hát nem épp Nógrád megye. De nem is a világ vége.
Arra tudnál ötletet adni hogy mi alapján válasszak saját kutyust egy alomból? Most 2hetesek. Mit figyeljek rajtuk, mik legyenek a szempontok?
Válasz #174. hozzászólásra
öööö Domoszlón lakik ha jól tudom
Válasz #173. hozzászólásra
Köszönöm! Megkaptam. Nem ismerem. Megtudod mondani hogy merrefelé tevékenykedik?
Válasz #171. hozzászólásra
egirtam
Válasz #171. hozzászólásra

edzésben
Válasz #164. hozzászólásra
Megírod az elérhetőségét privátba? jamo007@freemail.hu
Előre is köszi!
Nem, mert szerintem nagy zűrzavar lenne belőle.
Szerintem nekem kéne először megtanulni a terelést, mert fogalmam sincs az egészről. Olyat viszont ismerek, aki már látott ilyet. :-))
Válasz #165. hozzászólásra
próbáltál már terelni vele élő juhokkal???
Válasz #165. hozzászólásra
mint afféle kutya. előkostolja.
rakj fel videót mikor épphámozza a krumplit.:)
Válasz #166. hozzászólásra
Válasz #162. hozzászólásra
Válasz #161. hozzászólásra
Hát hasonlót az én Pulim megcsinál. Nem csak behozza, de el is olvassa az újságot. Így nekem már nem kell.
A libát konyhakészre pucolja és ki is zsigereli. A körtét az almát leszedi a fáról, csak az a baj,hogy előkóstolja.
Van még egy-két trükkje. Le sem tagadhatja a nevét.
A keresztségben: Rumli.
Terelni is tud, leginkább motorosokat.
De magyar fajta és olyan konok is tud lenni.
Szerintem mindenki imádja saját kutyáját. Ha hazaér az ember mindíg örömmel fogadja és bármilyen legyen a kedve, pillanatra elfelejti minden gondját, baját.
Válasz #162. hozzászólásra
arrafelé van egy kiképző ismerősöm, aki lehet hogy nem is lenne messze tőled
Válasz #135. hozzászólásra
mennyi idős a kis bordered??? ha nem vagyok tolakodó egyszer elmehetnék hozzátok?? edzeni??
Válasz #156. hozzászólásra
igen
Válasz #160. hozzászólásra
nagyon intelligens kutya. micsoda agya van.!!!!!!!!!!! Bámulatos......
Válasz #154. hozzászólásra
nagyon jóó kutya. Az én első kutyám Lord nevü németjuhász volt. Apám tenyésztette őket. Az egyik kisnyul kiesett a fészekből, majd ez a kutya reggelig melengette... no comment.
Válasz #158. hozzászólásra
tudom, tudom . Rájöttem a humorára.Kicsit nyers, kicsit érces, de humor!!!!!!!!!!!!! ez a lényeg manapság.Muszály humorizálni.
Válasz #157. hozzászólásra
Nincs itt baj.Paldó humorizál.
Szerintem egy érdekes ,üde szinfolt ez a kutyás topik.
Válasz #153. hozzászólásra
talán egy másik topikban... Méééé mi a baj???
Válasz #155. hozzászólásra
Te nógrádi vagy????
Válasz #145. hozzászólásra
Szia!
Merrefelé él?
Válasz #151. hozzászólásra
Mondok sztorit.
Az öreg kutyám, mikor még voltak libáink, a két fólia közé keveredett kóborló sikító kislibákat a szájában kihozta és odavitte a többi közé....
1 biztos.
SZRLőkutyára nagyobb szükségünk lenne mint tRLőkutyára...
Válasz #151. hozzászólásra
Ahan, értem.
Válasz #149. hozzászólásra
Szia!!
nem. Ösztönszerűen ez a fajta gyüjtő stílusban terel, tehát mindig az ember felé hajtja a birkákat. Itt kezdődik el a tanítás és a vezényszavak használata. Fontos hogy az elején amerre megy a kutya magától, akkor arra az irányra vonatkozó jelszót használjuk, majd megtanulja, és később arra fog menni amerre mi mondjuk,. Nem tudom érthetően mondom-e??
Válasz #148. hozzászólásra
Válasz #147. hozzászólásra
Én nem értek hozzá...
Itt mi a cél?
A kutyát kell távol tartani a jószágtól, vagy a kutyát akarja elkapni, vagy csak a kutya körideje a lényeg? :))
Válasz #147. hozzászólásra
vagyis csak augusztusi
Válasz #146. hozzászólásra
első lépés a kiképzésben. Bár a felvétel már tavalyi.
Válasz #145. hozzászólásra
De most megyek kutyátképezni. Szevasztok.
Válasz #143. hozzászólásra
ismerek egy illetőt aki franciapásztort oktat.
Válasz #142. hozzászólásra
szia!! olyat nem tudok, de te megtaníthatod neki.Egy kutya amelyiket megtanítod sok trükkre, akkor sétáltatás közben, vagy a kutyaiskolában tudsz ismerkedni. ÍJó kapcsolatteremtő.
Válasz #141. hozzászólásra
DEhogy haragszom, én a beauceronnok felé vagyok elfogult. :) Persze azért a többi fajtát is nagyra becsülöm!
Válasz #141. hozzászólásra
Szia!!!Te tényleg tudsz olyan kutyufajtákat ami betereli a szebbnél szebb tangáscsajokat az ágyamba???:-)))
Válasz #140. hozzászólásra
semmi tapasztalatom nincs. bíráltam már őket versenyen, de kiképzésükben nincs tapasztalatom. csak border ill. kelpie. amihez van. Kicsit elfogult vagyok ezzel a két fajtával. ne haragudj.
Válasz #139. hozzászólásra
beauceronnal van esetleg tapasztalatod?
Válasz #138. hozzászólásra
hatásos.
Válasz #121. hozzászólásra
Nekem pofátlanul utat taposnak a magágyra készített földemen mert nem akarnak 200m-t kerülni. Szólok nekik szépen hogy ne csinálják nekik áll feljebb hogy hogy merek velük ilyen pökhendien beszélni meg bizonyítsam be hogy ők voltak, szántsam fel a földet akkor majd nem fognak rámenni mert nagyon ráz.... agyam eldurrant.... mondtam ha még egy nyom lesz minden úton szembejövő vadásznak szemrebbenés nélkül áttaposok trakival a kocsiján aztán szépen adok mellé egy betétlapot... azóta nincs nyom.