Régi spc-men motolla emelő munkahenger volt. Jól működött, igaz kicsit gyors volt azt hiszem 3mm-es furat volt a közcsavarba. Ezt a legkönnyebb beszerezni, és kivitelezni.
Válasz #2926. hozzászólásra
én is ezért nem használom,ledobtam róla,van két erös lánc kampóval és kész,egyik felét leeresztem megcsin forgót mezsdén végigmegyek,másik forgó leeresztem a másikat is és vetek
A régi fajta nyomjelzöválto munkahenger meg az egész tarto szerkezet elég bizarr az spc-én,gondolkodtam már rajt hogy átkéne alakitani mert egy szezon után meg közbe atomjaira hullik szét pedig van vetni valo 80-100ha minden évbe.
Válasz #2918. hozzászólásra
én nemszoktam csukogatni,levan mindketö eresztve és kész. ugyis a sor közt megy másodszor,legaláb van miután menem sorközmüveléskor
Az spc javára mondom hogy helybéli nagyvállalkozo khun maximára cserélte régi spc-it és azt véleményt hangoztatta hogy az spc-vel mélyebbre tudtak vetni mint az uj technikával.
Nálunk 80-100ha tavaszi vetés van, az spc helytált rendesen de az ember szeretne jobbat.A tötáv váltás elég macerás nála tényleg meg a magleeresztés is.Itt a mélységgel nincs baj.Száraz tavaszon max 8-10cm-ig kombinátorozunk és full fel vannak huzva a mélxség-hajto kerekek.Az orrabukást jol kiköszöböltük azzal hogy a csoroszja rövidre van kötve a láncal.Igy belement mindenhol és jo kelést produkáltMeg volt hengerezve is de nem minden hol és a bér vetések nemlettek tömöritve ott is jo kelés volt.Meg a csoroszják mindik felvannak ujitva szezonra uj hegyeket hegesztek fel rá.A nyomjelzök elég szarok lityeg lötyög mindenhol,a mozgato mukahenger egy szezont birki csak.Folyt köv....
Válasz #2905. hozzászólásra
Félre ne értsd nem leszólni akarom az spc-t, én is azzal vetek régóta, és volt már vele 100+os kuki is, sőt a napránál elég egyenletes a tőtáv is. Nekem is van hozzá vetésellenőrző is meg kihelyezett kétoldali munkahengeres nyomjelző , szóval fullos, de tiszta szármaradvány mentes puha talaj kell neki . "Szerintem a mélységtartása a legnagyobb hibája + a magmennyiség beállítása", na ezzel el is mondtad még a fő gondokat és ez a tárcsáscsoroszja fölszerelésétől nem fog megoldódni, de még nagy baj a gyártási pontatlanság is, a maglesodrók íve nem jó, a váz és a 3 pont felfüggesztés gyenge a műtrágyaszórós kivitelhez stb.
Nem védeni akarom az spc-t, de mi az a sok hibája.Én sok évig vetettem igaz nem sok száz hektárt évente de ment folyamatosan.Egyszer elkezdte dobálni egyik tag a láncot kapott újat, meg volt egy tömörítő keréktengely törése, munkahenger felújítás és ennyi, vet ellenőrzővel 2004-es volt.Igazából én akkor döntöttem el hogy lecserélem ha lesz rá lé, mikor márc. végétől máj. közepéig nem esett az eső, kiszáradt a föld és iszonyat aránytalanul kelt ki a kuki.Szerintem a mélységtartása a legnagyobb hibája + a magmennyiség beállítása.Vetés előtt mélyen ásóboronázni, vetni, és lehengerelni akkor elfogadható a kelés tapasztalatom szerint.
Nem tudom, hogy felétek milyenek a talajok, de én már nem foglalkoznék csúszócsoroszjás vetőgéppel, lehet az bármennyire is kijavítva.
Van itt a fórumon valakinek egy spc tárcsás csoroszjával, na azt már érdemes lenne megvenni. (Szerintem)
Válasz #2885. hozzászólásra
csak annyi hogy hiába volt meg a 10-11 egység nyomás a még a napraforgót sem akarta rendesen elvetni 8 ha-ba kab 1 zsák magot tett el .
Nekünk volt egy 4 soros műtrágyás spc csak eladtam mikor a domi lett és vettem egy cyclot de annak is utilapu lett a vége most megy a vacila bár eddig célirányosan spc-n voltunk mert úgy nézett ki lesz új traktor véve de nem lesz traktor így 4 millióig lehet komolyabb vetőgép . CNHs-t ismerem személyesen láttam mikor javította magának az spc-t az meg azért tetszene nagyon mert az igazából ki van javítva és meg van csinálva
8280 hozzászólás
Egyszer itt kaptam ezeket a képeket valakitől megosztom most:

Én szk kombájn kormány munkahengert raktam.
Régi spc-men motolla emelő munkahenger volt. Jól működött, igaz kicsit gyors volt azt hiszem 3mm-es furat volt a közcsavarba. Ezt a legkönnyebb beszerezni, és kivitelezni.
én is ezért nem használom,ledobtam róla,van két erös lánc kampóval és kész,egyik felét leeresztem megcsin forgót mezsdén végigmegyek,másik forgó leeresztem a másikat is és vetek
Válasz #2925. hozzászólásra

A régi fajta nyomjelzöválto munkahenger meg az egész tarto szerkezet elég bizarr az spc-én,gondolkodtam már rajt hogy átkéne alakitani mert egy szezon után meg közbe atomjaira hullik szét pedig van vetni valo 80-100ha minden évbe.
én nemszoktam csukogatni,levan mindketö eresztve és kész. ugyis a sor közt megy másodszor,legaláb van miután menem sorközmüveléskor
Válasz #2922. hozzászólásra

Az ih-val szoktam keringözni énis.Hekire megyek mint anno a tsz-be a traktorosok.
Válasz #2922. hozzászólásra
A 150-re vetett töknél,meg figyelni kell.Egyik irányba nyomjelzőre,visszafele traktorközépre kell menni.Az egyik kihúzva 75 cm-rel.
Válasz #2916. hozzászólásra
Makó környékén körbe vetik a táblát.Mindegy,hogy a rávetés a szélén,vagy a közepén van.
Nem de amelyik épp nem kell azt megemelem picit, csak egy 30-40cm-t hogy ne érje a földet.
Válasz #2919. hozzászólásra
levágtuk a 6 sorral meg ha kelet volna meg kultizom a csatlakozó sorok nélkül

Én egy félnapot mentem nyomjelzö nélkül mert szétszakadt az egész,de nem lett vészes kultivátorozni is megbirtuk és 4 soros gép vágta le
Én két évig vetettem kukoricát és naprát nyomjelző nélkül inkább ne tudd meg a vég eredményt
Miért ne használnánk végig ?
Válasz #2908. hozzászólásra
tik a forgó meg a mezsdje után is csukogatjátok a nyomjelzöket??
Válasz #2910. hozzászólásra

Hát ez tényleg hihetetlen, lehet csak azért hangoztatja hogy ne irigykedjenek rá
Válasz #2913. hozzászólásra
könnyen elő fordulhat
Válasz #2912. hozzászólásra
Lehet spc-hez van szokva? Logjon a 3ponton meg legyen benne mag, és gázt neki
lehet balfaxx a kezelő
Az kicsit hihetetlennek hangzik, nekem mono van az 8-ra leteszi
Válasz #2909. hozzászólásra

Az spc javára mondom hogy helybéli nagyvállalkozo khun maximára cserélte régi spc-it és azt véleményt hangoztatta hogy az spc-vel mélyebbre tudtak vetni mint az uj technikával.
Válasz #2908. hozzászólásra
Láttam uj vetögépen ilyet az tényleg tuti.
Válasz #2906. hozzászólásra

Tedd rá a moldáv spc kétoldali munkahengeres nyomjelzőjét nagyon f@sza

Meg volt hengerezve is de nem minden hol és a bér vetések nemlettek tömöritve ott is jo kelés volt.Meg a csoroszják mindik felvannak ujitva szezonra uj hegyeket hegesztek fel rá.A nyomjelzök elég szarok lityeg lötyög mindenhol,a mozgato mukahenger egy szezont birki csak.Folyt köv....
Nálunk 80-100ha tavaszi vetés van, az spc helytált rendesen de az ember szeretne jobbat.A tötáv váltás elég macerás nála tényleg meg a magleeresztés is.Itt a mélységgel nincs baj.Száraz tavaszon max 8-10cm-ig kombinátorozunk és full fel vannak huzva a mélxség-hajto kerekek.Az orrabukást jol kiköszöböltük azzal hogy a csoroszja rövidre van kötve a láncal.Igy belement mindenhol és jo kelést produkált
Félre ne értsd nem leszólni akarom az spc-t, én is azzal vetek régóta, és volt már vele 100+os kuki is, sőt a napránál elég egyenletes a tőtáv is. Nekem is van hozzá vetésellenőrző is meg kihelyezett kétoldali munkahengeres nyomjelző , szóval fullos, de tiszta szármaradvány mentes puha talaj kell neki . "Szerintem a mélységtartása a legnagyobb hibája + a magmennyiség beállítása", na ezzel el is mondtad még a fő gondokat és ez a tárcsáscsoroszja fölszerelésétől nem fog megoldódni, de még nagy baj a gyártási pontatlanság is, a maglesodrók íve nem jó, a váz és a 3 pont felfüggesztés gyenge a műtrágyaszórós kivitelhez stb.
Válasz #2901. hozzászólásra
Nem védeni akarom az spc-t, de mi az a sok hibája.Én sok évig vetettem igaz nem sok száz hektárt évente de ment folyamatosan.Egyszer elkezdte dobálni egyik tag a láncot kapott újat, meg volt egy tömörítő keréktengely törése, munkahenger felújítás és ennyi, vet ellenőrzővel 2004-es volt.Igazából én akkor döntöttem el hogy lecserélem ha lesz rá lé, mikor márc. végétől máj. közepéig nem esett az eső, kiszáradt a föld és iszonyat aránytalanul kelt ki a kuki.Szerintem a mélységtartása a legnagyobb hibája + a magmennyiség beállítása.Vetés előtt mélyen ásóboronázni, vetni, és lehengerelni akkor elfogadható a kelés tapasztalatom szerint.
Válasz #2902. hozzászólásra
2 évig cyclóval kinlódtam előtte spc volt azzal biztosabb volt minden mint a cyclóval .
lehet ha most nem akkor két év múlva meg újat vehetek bármelyikből . 80 Ha tavaszi vetés van átlagban
Válasz #2888. hozzászólásra

Válasz #2900. hozzászólásra
Ha most van lehetőséged hogy vegyél komolyat ne hagyd ki, nem olyan jó az éves bevétel nagy százalékát egy spc-re tenni
Válasz #2897. hozzászólásra
Az még attól spc marad, nem csak az a hibája hogy csúszócsoroszjás, van még azonkívül bőven
Válasz #2897. hozzászólásra
közép kötött talaj jól elmunkálható , nem végcél de pár évig jó lenne
Válasz #2893. hozzászólásra
, ez jó, sok szerencsét hozzá
Köszi
Válasz #2893. hozzászólásra
köszi megjött a levél hát elég húzós ár azért
Válasz #2896. hozzászólásra
Eléggé beleválasztottál akkor.
Nem tudom, hogy felétek milyenek a talajok, de én már nem foglalkoznék csúszócsoroszjás vetőgéppel, lehet az bármennyire is kijavítva.
Van itt a fórumon valakinek egy spc tárcsás csoroszjával, na azt már érdemes lenne megvenni. (Szerintem)
Válasz #2894. hozzászólásra
szereztem rá elfekvőbe szezonos szivattyút de úgysem pedig a nyomásnak már a kukoricát is simán ott kellet volna tartania
Válasz #2894. hozzászólásra
teljes nagy javítás váz erősítés ...
Válasz #2891. hozzászólásra
Akkor elég keményen elérte a válság, ha ennyire spórolni akart.
Az egyébként mit jelent, hogy kijavított spc?
Válasz #2890. hozzászólásra

Ment
Válasz #2887. hozzászólásra
Még most sem
husfutar@freemail.hu
Válasz #2885. hozzászólásra
csak annyi hogy hiába volt meg a 10-11 egység nyomás a még a napraforgót sem akarta rendesen elvetni 8 ha-ba kab 1 zsák magot tett el .
Válasz #2877. hozzászólásra
Szia MAN. Küldj már nekem is légyszi egy e-mailt,. Meg ha szabad kérdezni kivel sikerült megegyezni?
csirkene@mail.datanet.hu
Válasz #2886. hozzászólásra
de ha döntünk hogy mi legyen akkor utána elmondom én vagy CNHs
egyenlőre hadi titok
Válasz #2884. hozzászólásra
nem igazán piszkálja a fantáziámat . bocsesz
Válasz #2882. hozzászólásra

Ment a mail. Remélem nem ragad le félúton
Válasz #2881. hozzászólásra
És mi pénz az a kijavított spc?
Hy!
A Cycloval mi volt a gond?

http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=53299&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=&kereses=# Figyelj már FUTI!! Nem tudom elképzelni hogy neked egy ilyen vetögép ne lenne jó??!!
Válasz #2880. hozzászólásra
lehet útközben lelőtték a galambot
Válasz #2880. hozzászólásra

Engem is érdekelne az ár kérhetnék egy emilt.
Gratula hozzá.Sok hiba mentes vetést és jo termést.
Válasz #2877. hozzászólásra
Nekünk volt egy 4 soros műtrágyás spc csak eladtam mikor a domi lett és vettem egy cyclot de annak is utilapu lett a vége most megy a vacila bár eddig célirányosan spc-n voltunk mert úgy nézett ki lesz új traktor véve de nem lesz traktor így 4 millióig lehet komolyabb vetőgép . CNHs-t ismerem személyesen láttam mikor javította magának az spc-t az meg azért tetszene nagyon mert az igazából ki van javítva és meg van csinálva