Válasz #3810. hozzászólásra
Gondolom innen ment a legtöbb garis panasz,és ezért ide hozták! Vagy mi lennénk a legtöbb ilyen tipust vásárlók...............????
Hát nem!! Kérdezd meg lajost hogy tegnap a zöld vas hogy vizsgázot !! Mint már anyiszor!! Képzeld lajos a permetezös emberem alig hite hogy a gazos terület be van vetve!!! Még jó hogy van neki mühold navi gáció!!
Válasz #3808. hozzászólásra
Jó a kérdés...!! Szerencsére nem..Aban volt szerencsénk hogy hepe hupás a terület és igy öszecsurgot a viz egy érben!! A másik az hogy ez csak kéz ih tárcsát és egy multitill kapt tehát kemény volt elégé!! A Gépkezelö rutinos..Ja Meg baromi szerencsénk volt!! De hogy eböl milesz!! Az biztos hogy el van vetve!!
Nem a hirtelen gázadástól füstöl,hanem lökött egyet a sebváltón,és a váltó hirtelen lefolytotta a motort,azért lökött egy füstöt.Ha a sofőr közben egy kicsit visszább vett volna a gázból,akkor nem füstöl,és a váltó sem kopik el időnap előtt,de ehhez ész is kéne
Válasz #3802. hozzászólásra
Ez király megoldás Imikém!!!! Faca hangja volt "Edének",mikor megindítottad!!!!!! A méhecskéknek nagyon tetszett a kamerád...............
Válasz #3803. hozzászólásra
Sikerült!! Az embernek izadt a homloka.. Meg a gép is liheget a végére rendesen.. Ha hamarosan lefujuk a frisen begyürt lucernát is akor ugy ahogy kikeveredünk a bajbol...Iletve kihoztuk azt amit ebböl lehetet!!
Válasz #3799. hozzászólásra
Voltak sokan,de mire végeztem mellette,és odamentem, már nem volt senki,aki fodított volna! Az én tudásom meg...................
Lajos tudom hogy téged vonz az ujdonság!! De ha ezen a tavaszon lesz végre egy kis szerencsénk akor nagy valószinüségel álithatom hogy ismét jó lesz nekünk továbra is az a vas is ami zöldre van festve!!!
Szia lajos!! Ezek szerint ma csupa érdekes és látványos dolog történt...Amint már beszéltük is lett volna mit rögziteni!! Ha még azt is elmesélem hogy délután lucernát is vetetünk... És hogy?? Mondhatnám hogy csupa amerikai módszrel!! Tudod anyit néztem a you tube-t hogy eltanultam töllük a hülyeséget!! Ha kiváncsi vagy a részletekre akkor majd mesélek!!!
Válasz #3795. hozzászólásra
Igen,szemenkénti,de innen B G hez megy,még lekaphatod.....Nekem van róla egy vidim,meg egy lopott pikcsör! De nem merem feltenni................(azt hámoztam ki,hogy még nincs levédetve)
Válasz #3792. hozzászólásra
Kár,hogy ma nem voltál ott,ma vetette egy kerekes challenger,egy vader vetgéppel.Mentem pikcsörözni,de elzavartak,mindenki külföldiül beszélt,vmi prototipus a vgép................
Válasz #3791. hozzászólásra
Én arra gondoltam, amikor az 1 turbó éphogy turbónak mondható tárgy a mérete és a teljesitménye miatt, a másik meg brutális, a kicsi hozza a formáját az alacsony motorfordulatnál, a nagy meg ha elindul a masina..............
Igen, a V motoroknál, vagy 6 hengeres sorosaknál. Négyhengeresre változógeometriást raknak, a V-t vagy a hathengerest már a ez sem tudja kiszolgálni normálisan, ezért raknak oda két turbót.
Válasz #3764. hozzászólásra
Sztem meg nem az a gond hogy gázfröccsre füstöl, hanem az hogy egy kicsit seggen jár a gép és az első kapák nem dolgoznak,mondjuk a munka nem rossz
PDTDI csak 800ezer Km után kormol vagy pedig irdatlan használat után Ha széthajtják vagy elkoptatják a motort, akkor természetesen kormol. A miénkben három szerelő szerint is több van 800ezernél. Mostmár füstöl... ('99-es Passat )
Azért van a korrekciószabályzás, ha nincs turbónyomás, akkor kevesebbet adagol.
Így nem füstölhet csak 1 hibás motor.
Még a zt se füstöl így ha gyári beállításon van és jó is, pedig az minden csak korszerű nem :)
Ebben rengeteg igazság van, sőt minden igaz amit írtál most, nem tudok belekötni :)
Amúgy én is láttam már pdtdi-t kormolni, de az enyémeket hiába nyomtam padlóig azok csak mentek előre, nincs korom, legalábbis nem látta aki utánam jött...
hát sajnálom de ezzel nem tudok egyet érteni, nekem 8 éve van pdtdi motoros autóm ráadásul kettő, és egyik sem kormolt akárhogy nyomtam neki, pedig az első még chippes is volt. Ilyen mértékű korom amit a videón látsz, nem egészséges, erről beszélünk. Minimális korom van már írtam de az alig látható, itt viszont ordít!!!
Picikém a tiédben bizonyára hidrogén bontó van!!!25 éve taposon a gázpedált,de ha egy motor rendesen van terhelve bekormol.Szekintem próbálj meg egy a te traktorod teljesitmény kategoriájába tartozó gépet húzni és meglátod hogy kormol.És ne a fülkéböl nézd hanem kintröl.
szemmel látható ???? a rábák meg a K 700 asok szoktak ilyet csinálni de azok se mai gyerekek !!!! ez elméletileg egy csúcstechnika !!!!! nekünk van egy 1966 os gyártású traktorunk és az nem nyom ilyet se terhelés alaatt se padlo gáz semmi alatt
ne keresgéljük már a kifogást hiszen " szemmel látható " !!!
Üdv.De bizony csinál,ha terhelés alatt lepadlózzák mivel a többlet ü.anyag nem tud elégni és mivel dieselröl van szó az el nem égett anyag fekete korom formájában jelenik meg.Példa erre a legujabb pdti vagy common rail motorok ami ugyan kissebb mértékben kormol mint a régebbi tipusúak,de itt is szemmel látható a füstölés.
Igazad lehet mert itt már elektromos a gázpedál jeladó is, nincs olyan hogy hírtelen gáz, elektronika szabályozza a terhelésnek megfelelően, és természetesen a tökéletes égés érdekében. Nálunk is dob egy kicsit de alig észre vehető, nem ilyen fekete...
Fogadni merek hogy a csávó kapcsolgatta a sebességet a kis gombbal, mert akkor csinál olyat a JD hogy dob egy kis gázt neki, ha felfele vált... bár így is kicsit nagynak találom azt a füstöt....
Melyik gép nem nyom fekete füstöt amit lepadlóznak???Szerintem a fendt is nyom,pedig nem vagyok nyugati gép párti,de ez így van,hidd el ha a gíyárból kijött gépet lepadlózod abból is fekete füst jön ki.
9085 hozzászólás
Gondolom innen ment a legtöbb garis panasz,és ezért ide hozták! Vagy mi lennénk a legtöbb ilyen tipust vásárlók...............????

Hát nem!! Kérdezd meg lajost hogy tegnap a zöld vas hogy vizsgázot !! Mint már anyiszor!! Képzeld lajos a permetezös emberem alig hite hogy a gazos terület be van vetve!!! Még jó hogy van neki mühold navi gáció!!
Válasz #3809. hozzászólásra

De kipergett!!!!!!!!!!!
Válasz #3808. hozzászólásra
Jó a kérdés...!! Szerencsére nem..Aban volt szerencsénk hogy hepe hupás a terület és igy öszecsurgot a viz egy érben!! A másik az hogy ez csak kéz ih tárcsát és egy multitill kapt tehát kemény volt elégé!! A Gépkezelö rutinos..Ja Meg baromi szerencsénk volt!! De hogy eböl milesz!! Az biztos hogy el van vetve!!
Válasz #3804. hozzászólásra
Azért az nem semmi, hogy idejönnek a nagy gépgyártók a prototípusaikat tesztelni.
Válasz #3806. hozzászólásra

Köszönöm Lali király kicsit mélyről szedte a levegőt.
Válasz #3805. hozzászólásra
Na!!!!!!!!!!!!!!!! Az is el lett vetve????? Nem volt gond?
Válasz #3796. hozzászólásra
Nem a hirtelen gázadástól füstöl,hanem lökött egyet a sebváltón,és a váltó hirtelen lefolytotta a motort,azért lökött egy füstöt.Ha a sofőr közben egy kicsit visszább vett volna a gázból,akkor nem füstöl,és a váltó sem kopik el időnap előtt,de ehhez ész is kéne
Válasz #3802. hozzászólásra

Ez király megoldás Imikém!!!! Faca hangja volt "Edének",mikor megindítottad!!!!!! A méhecskéknek nagyon tetszett a kamerád...............
Válasz #3803. hozzászólásra

Sikerült!! Az embernek izadt a homloka.. Meg a gép is liheget a végére rendesen.. Ha hamarosan lefujuk a frisen begyürt lucernát is akor ugy ahogy kikeveredünk a bajbol...Iletve kihoztuk azt amit ebböl lehetet!!
Ja,állítólag sokáig itt lesz.....
Válasz #3800. hozzászólásra

No,sikerült lefújni?
Egy pár videó mostanról. És jó magamról.
Voltak sokan,de mire végeztem mellette,és odamentem, már nem volt senki,aki fodított volna! Az én tudásom meg...................
Válasz #3797. hozzászólásra

Lajos tudom hogy téged vonz az ujdonság!! De ha ezen a tavaszon lesz végre egy kis szerencsénk akor nagy valószinüségel álithatom hogy ismét jó lesz nekünk továbra is az a vas is ami zöldre van festve!!!
Válasz #3797. hozzászólásra

Hát szerintem mire odaérek a hétvégén késő lesz, de igazából nem is szeretném megzavarni a nyugalmat a prototípus tesztelésénél
Válasz #3794. hozzászólásra
Szia lajos!! Ezek szerint ma csupa érdekes és látványos dolog történt...Amint már beszéltük is lett volna mit rögziteni!! Ha még azt is elmesélem hogy délután lucernát is vetetünk... És hogy?? Mondhatnám hogy csupa amerikai módszrel!! Tudod anyit néztem a you tube-t hogy eltanultam töllük a hülyeséget!! Ha kiváncsi vagy a részletekre akkor majd mesélek!!!
Válasz #3795. hozzászólásra
(azt hámoztam ki,hogy még nincs levédetve)
Igen,szemenkénti,de innen B G hez megy,még lekaphatod.....Nekem van róla egy vidim,meg egy lopott pikcsör! De nem merem feltenni................
Válasz #3784. hozzászólásra
kanyarba ,milyen hirtelen teljesítményigény lép fel felemelt munkagéppel? (hirtelen gázadásra oxigénhiány lép fel a hengertérbe és tökéletlen az égés)
Válasz #3794. hozzászólásra

Szemenkénti vader vetőgép?
Akkor még jobb is, hogy nem voltam ott..
Legalább nem hajtottak még el az idén..
Mondjuk ami késik az nem múlik
Válasz #3792. hozzászólásra

Kár,hogy ma nem voltál ott,ma vetette egy kerekes challenger,egy vader vetgéppel.Mentem pikcsörözni,de elzavartak,mindenki külföldiül beszélt,vmi prototipus a vgép................
Válasz #3791. hozzászólásra

Én arra gondoltam, amikor az 1 turbó éphogy turbónak mondható tárgy a mérete és a teljesitménye miatt, a másik meg brutális, a kicsi hozza a formáját az alacsony motorfordulatnál, a nagy meg ha elindul a masina..............
Válasz #3783. hozzászólásra

Azt direkt lefotóztam
És szemmel láthatóan nincs benne a földben az eleje.
Válasz #3790. hozzászólásra
Igen, a V motoroknál, vagy 6 hengeres sorosaknál. Négyhengeresre változógeometriást raknak, a V-t vagy a hathengerest már a ez sem tudja kiszolgálni normálisan, ezért raknak oda két turbót.
Válasz #3787. hozzászólásra
Elméletileg, de nem a gyakorlatban, ezért alkalmaznak 2 db turbót a nagyteljesitményü személykocsikban
"a trakik is produkálják kivétel nélkül, amikor hirtelen teljesítményigény lép fel..."
Butaság
Válasz #3786. hozzászólásra
Az más.
Válasz #3786. hozzászólásra
'97-es motornál még előfordulhat, de a miénkben már változógeometriás turbó van, elméletben kiküszöböli a turbólyukat.

Ez a turbólyuk
Válasz #3783. hozzászólásra
jah, ezt én is néztem... alig ér bele...
Válasz #3781. hozzászólásra
Az én Passatom is füstöl, ha vastagon odalépek neki, még a tükörben is látszik, pedig az 2007-es, és a héten lépi át a 100k-t...
a trakik is produkálják kivétel nélkül, amikor hirtelen teljesítményigény lép fel...
Sztem meg nem az a gond hogy gázfröccsre füstöl, hanem az hogy egy kicsit seggen jár a gép és az első kapák nem dolgoznak,mondjuk a munka nem rossz
Válasz #3781. hozzászólásra
Akkor már füstölhet, a nagypapám is csoszogott 75 évesen, 60 év munka és 3 év szovjet fogolytábor után...
Válasz #3774. hozzászólásra

Ha széthajtják vagy elkoptatják a motort, akkor természetesen kormol. A miénkben három szerelő szerint is több van 800ezernél. Mostmár füstöl...
('99-es Passat
)
PDTDI csak 800ezer Km után kormol vagy pedig irdatlan használat után
Válasz #3778. hozzászólásra

Ok!Szerintem a füstöléses történetet lezárhatjuk mert egy ilyen felesleges dologra kár az életünkböl 1 percet is áldozni!
Válasz #3771. hozzászólásra
Azért van a korrekciószabályzás, ha nincs turbónyomás, akkor kevesebbet adagol.
Így nem füstölhet csak 1 hibás motor.
Még a zt se füstöl így ha gyári beállításon van és jó is, pedig az minden csak korszerű nem :)
Válasz #3777. hozzászólásra
Hát persze a kocsiból tükörből nézve nem hiteles a dolog szerintem...
Válasz #3776. hozzászólásra

Miért megkérdezted????
Válasz #3775. hozzászólásra
Ebben rengeteg igazság van, sőt minden igaz amit írtál most, nem tudok belekötni :)
Amúgy én is láttam már pdtdi-t kormolni, de az enyémeket hiába nyomtam padlóig azok csak mentek előre, nincs korom, legalábbis nem látta aki utánam jött...
Válasz #3774. hozzászólásra

OK legyen igazad.Tudom amit tudok te is tudod amit tudsz de nem biztos hogy jól tudjuk amit tudunk.
hát sajnálom de ezzel nem tudok egyet érteni, nekem 8 éve van pdtdi motoros autóm ráadásul kettő, és egyik sem kormolt akárhogy nyomtam neki, pedig az első még chippes is volt. Ilyen mértékű korom amit a videón látsz, nem egészséges, erről beszélünk. Minimális korom van már írtam de az alig látható, itt viszont ordít!!!
Válasz #3772. hozzászólásra
25 éve taposon a gázpedált,de ha egy motor rendesen van terhelve bekormol.Szekintem próbálj meg egy a te traktorod teljesitmény kategoriájába tartozó gépet húzni és meglátod hogy kormol.És ne a fülkéböl nézd hanem kintröl.
Picikém a tiédben bizonyára hidrogén bontó van!!!

szemmel látható ???? a rábák meg a K 700 asok szoktak ilyet csinálni de azok se mai gyerekek !!!! ez elméletileg egy csúcstechnika !!!!! nekünk van egy 1966 os gyártású traktorunk és az nem nyom ilyet se terhelés alaatt se padlo gáz semmi alatt
ne keresgéljük már a kifogást hiszen " szemmel látható " !!!
Válasz #3769. hozzászólásra
Üdv.De bizony csinál,ha terhelés alatt lepadlózzák mivel a többlet ü.anyag nem tud elégni és mivel dieselröl van szó az el nem égett anyag fekete korom formájában jelenik meg.Példa erre a legujabb pdti vagy common rail motorok ami ugyan kissebb mértékben kormol mint a régebbi tipusúak,de itt is szemmel látható a füstölés.
Válasz #3769. hozzászólásra
Igazad lehet mert itt már elektromos a gázpedál jeladó is, nincs olyan hogy hírtelen gáz, elektronika szabályozza a terhelésnek megfelelően, és természetesen a tökéletes égés érdekében. Nálunk is dob egy kicsit de alig észre vehető, nem ilyen fekete...
Válasz #3767. hozzászólásra
Ez tévedés, 1 egészséges modern motor nem csinál ilyet, ez aligha nem az üzemanyag korekciószabájzás hibája miatt van.
Válasz #3766. hozzászólásra
Fogadni merek hogy a csávó kapcsolgatta a sebességet a kis gombbal, mert akkor csinál olyat a JD hogy dob egy kis gázt neki, ha felfele vált... bár így is kicsit nagynak találom azt a füstöt....
Válasz #3765. hozzászólásra
Melyik gép nem nyom fekete füstöt amit lepadlóznak???Szerintem a fendt is nyom,pedig nem vagyok nyugati gép párti,de ez így van,hidd el ha a gíyárból kijött gépet lepadlózod abból is fekete füst jön ki.
Válasz #3765. hozzászólásra
Pedig még a kombinátor se nagy neki ..

milyen füstöt nyom a JD a mi 50 éves gépünk nem nyom ilyet ez meg nem régi darab !!!