Fórum
- Vizet a tájba új
- Diesel motorok új
- Pihentetett területek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kukorica várhatóan........! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor 3011 traktor szerelés új
- Rövidtárcsák új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló

Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Tüntetések, heves bírálatok és sok bizonytalanság: így reagált Európa a...
Hirdetés

1427 hozzászólás
Válasz medikus #776. hozzászólásárateszik,50-esen van a környéken,japón van a környéken,
Válasz Gepi #774. hozzászólásáraTe melyikbe sorolnád be?Kérdezem tőled!!Mtz-re miért nem teszik?
Válasz szecsodigabor19871 #769. hozzászólásárabemész egy okmányirodába és megkérdezed hogy nekik mi kel,ha nem jó választ kapsz ,átmész egy másikba,lehet ott másképp értelmezik a törvényt,és ott meg lehet oldani,itt is a környéken csak egyben "rugalmasak"
Válasz medikus #770. hozzászólásárarába steiger, mtz50 is látni zöld rendszámmal, akkor ezt miért ne lehetne?
fáma úgy szól az érintett járművek köre:
* a magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők);
* a magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek;
* a magajáró permetezőgépek;
* a speciális magajáró eszközhordozó alvázak;
* a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
* amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, illetve amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, illetőleg a közlekedési hatóság 25 km/óra értékben határozta meg.
A való életben találkozni ilyenekkel akkor biztos be lehet sorolni egyik kategóriába.
Köszönöm.
Válasz lacika973 #771. hozzászólásáraMarad nálad. Csak az okmányirodában le kell jelenteni
Sziasztok
Tud valaki segíteni abban, hogy adott egy kombájn zöld rendszámmal, ha eladom a rendszám az marad nállam, vagy az a gépre szól? Nem emlékszem 6-7éve hogy volt. Köszönöm.
Üdv
Válasz szecsodigabor19871 #769. hozzászólásáraSzeretnél!!Milyen kategóriába sorolod? Kombájn,eszközhordózó?
Azt szeretném kérdezni ha van egy zetor k25 amire zöld rendszámot szeretnék. Hogyan és hol kell kezdenem procedúrát ? Ja é milyen papírok kellenek hozzá ? Milyen anyagi vonzata van egy zöld rendszámnak?
Válasz Claaastra #765. hozzászólásáraAgonizáció az,hogy nincs meg 30 évvel ezelőtti számla a gép vásárlásáról?Adás-vételit azért nem fogadta el,mert azzal(szerinte)csak tulajdonjogot igazolsz,a gép azonosítása szerinte nem lehetséges!!!Mondtam,ha ide állok az ablak alá?Gépkönyv,olyan,amiben benne van a gép alváz-motorszáma.Honnan?Honekker nem nyomta bele!!!Ezen kívül még sok egyéb!Persze mikor kiadták,akkor még azt mondta,4 gépet rá lehet íratni!Most meg frissíteni sem!Szóval hosszú!
Válasz Mf-es? #764. hozzászólásáraMi érdekem lenne hogy ezt álljam?A vége az lett hogy a haver is elvitette a papirokat máshová!Az én rendszámom meg a salgó polc tetején figyel!Majd kezébe adom a rendőrnek,hogy vigye,és intézze el ő!!Amilyen az aparátus,egyszer még abból is probléma lehet,hogy nem ott újították,ahol először kiállították!!
Válasz Claaastra #765. hozzászólásáraPersze amire hivatalosan lehet ,kombájn,és rakodógép, nem traktor quad,meg csepel
Nem tudom mi ez az agonizáció,5 perc volt a zöldrendszám intézése,lehetetlen nincs csak tehetetlen(újítás,és gépcsre is volt)
Válasz medikus #761. hozzászólásáraNem gondolnám.Így túl diszkriminatív a jogalkotás.
Válasz Gepi #762. hozzászólásáraA környéken 4-ben!
Válasz medikus #759. hozzászólásáraEzt tokmányiroda és megyéje válogatja.
Próbáltad már másik tokmány irodában?
Válasz Mf-es? #760. hozzászólásáraSzerintem a zöld rendszámot,nem a vállalkozóknak találták ki!!!Helyette lehet pirosra vizsgáztatni!!Vannak kombájnok is,piros rendszámmal!
Válasz ..MZ/X.. #736. hozzászólásáraNem értem,minek az MVH reg szám.Aki bérvállalkozó,nem paraszt,nem is kap zöld rendszámot?Mondjuk,a manax-os oknak is van reg. szám?
Válasz gazda001 #758. hozzászólásáraNálunk nem így van!Mint írtam,még a fényképpel ellátott okmányt sem újították meg!Mindent előről kellene kezdeni!Bkkm-megye!
Válasz medikus #756. hozzászólásáraMár miért ne lenne, most hosszabbíttattam 6 ropi és még kedvesek is voltak, és nem utolsó sorban gyorsak, 15 perc sem volt várakozással együtt sem.
Válasz _NB_ #742. hozzászólásáraEz 2005.-ös, azóta biztos változott.
Válasz Gepi #755. hozzászólásáraNincs hosszabbítás!!!Mindent előről kell kezdeni!

Válasz medikus #752. hozzászólásáraAz apróhirdetésben megtalálod a zöld rendszám ügyintézést. Na most hogy ők mennyit kérnek még az ügyintézésért nem tudom de neked megérné egyszer kell megfizetni és 3 évig jó, és a hosszabítás meg már csak az ár töredéke lesz. Én pl 1 hónappal a rendszám lejárta után mentem el meghosszabbítani
Válasz Mihály-963 #751. hozzászólásáraNálunk akinek lejárt,még annak sem újították meg,akinek még fénykép is van az okmányain!(elejében még fotó is kellett a járműről)Kombájn!
Válasz Mihály-963 #751. hozzászólásáraMint lentebb is írtam,lehet,de nem TISZTÁN!!!
Rendesen meg azért nem megy,mert (valakik)ilyenre is kiadták!Nálunk is van,9 személyes buszon!Mikor behozták,nem tudták levizsgáztatni,és megvették rá!!Így megy a forgalomban,a többi mellett,már vagy 10 éve!SAJNOS!
Válasz Gepi #749. hozzászólásáraNem adják!Nekem van,és a kombit nem tudom rávezettetni!!!Pedig kombin volt!4 okmányirodában voltam!Még mindig azt a gépkönyvet keresik,amiben benne van a gép alváz-motorszáma!!De sorolhatnám a további akadályokat is!Azt mondták,az adás-vételi,csak tulajdon jogot igazol,arról nem tudják a kombájnt beazonosítani!!!!
Válasz medikus #748. hozzászólására te a 728 képeken kerékpárt látsz mert én 120le feletti trakit és ehhez sem kell más mint a többihez csak nem (1),a,-bcd hanem csak az(1) is elég kell hogy legyen nekem a rendőr is azt javasolta menjek másik okmány irodába ha a helyi nem írja meg

Válasz Mihály-963 #747. hozzászólásáraNálunk is ilyen jó lenne
.
Válasz Mihály-963 #744. hozzászólásáraMost újra elolvastam, és ő valamilyen kombájnra akarja tehát neki ez sima ügy és megadják.
Válasz Mihály-963 #744. hozzászólásáraA traktor eleve rendszám köteles gép!Az nem érti,aki nem is akarja!
Válasz Mihály-963 #746. hozzászólására meg egyébként is egy ideiglenes valami amit egyszer bejelent az ember a toth-oknál ez út díj használatban van megadva bead egy térképet az út használatról kifizet egy összeget a térképen berajzolt útvonalra s kész nem kell piros kék zöld rendszám meg s ezt egyszer kell beadni s évenként kifizetni

Válasz Mihály-963 #745. hozzászólására mert ha van egy nagy géped azzal nem jársz csak 1/évben 20 napot 1,5km közúton azért fizessek a műszakiért mikor több km van mint amennyit használom az utat egyébként
Válasz Gepi #743. hozzászólására pl. az (1) pont erre vonatkozna szerintem(MEZŐGAZDASÁGI ERŐGÉP)

Válasz Gepi #743. hozzászólására: engem az 1) zavar mert az okmány irodában azt mondták hogy a traktor nem esik bele akkor milyen mezőgazdasági erőgépre gondolt a jogalkotó
2)
Az
(1)
bekezdés
alkalm
azásában
mezõgazdasági
erõgép:
a)
a ma ga já ró
me zõ gaz da sá gi
és
er dé sze ti
be ta ka rí tó
gé pek
(ar
a tó-cs
ép lõ
gé pek,
szecs
ká zó
gé pek,
cu kor r
é pa
be ta ka rí
tó
gé pek,
zöld ség be ta
ka rí tó
gé pek,
szõ lõ kom
báj
-
nok,
fa kom
báj nok
és
er dé s
ze ti
ki kö ze lí tõk)
,
b)
a ma ga já ró
mû trá gya-
és
szer ves tr
á gya
szó ró
gé pek,
c)
a ma ga já ró
per m
e te zõ gé pek,
d)
a spe ci á lis
ma ga já ró
esz köz hor do zó
al vá zak,
e)
a me zõ gaz da sá gi
te vé keny ség re
al kal m
a zan dó
ma -
ga já ró
ra ko dó gép,
am
ely
ter ve zé si
se bes sé ge
sze rint
25
km
/órá nál
gyor sabb
se bes ség gel
ha lad ni
nem
ké pes,
il let ve
am
ely nek
meg -
engedett
leg na gyobb
se bes s
é gét
a tí pus bi zo ny
ít vány,
il le
-
tõ leg
a köz le ke dé si
ha tó ság
25
km
/óra
ér ték ben
ha tá roz t
a
me
g
Válasz _NB_ #742. hozzászólásáraAz is oda van írva hogy ez nem tekinthető hivatalosnak. ÉS írja hogy:
a, magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők)
b, magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek,
c,a magajáró permetezőgépek,
d,a speciális magajáró eszközhordozó alvázak,
e,a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
És akkor te a Kirovets, Rába stb trkikat melyik kategóriába sorolod?
Válasz Filler #739. hozzászólásáraNKH ad ki típusbizonyítványt, az is jó.
Válasz ..MZ/X.. #738. hozzászólásáraAz okmányban gépkönyveznek
a cég azt mondja aki forgalmazza, hogy csak kezelési utasítás van. tele a hócipőm
Válasz ..MZ/X.. #738. hozzászólásáraMűszaki leírás nem jó? Én kombájn rá szeretnem rátenni.
Válasz zzzz #737. hozzászólásáraAz is jó.
Válasz ..MZ/X.. #736. hozzászólásáraA gépkönyv mit takar? Kezelési utasítás?
Válasz zzzz #735. hozzászólásáraMVH regszám, magyar nyelvű gépkönyv, adásvételi, biztosítás, némi kp.
sziasztok! Teleszkópos rakodógépre zöld rendszámot.
Mi kell hozzá?
Válasz Jakabjóska #733. hozzászólásáraaz utolsó mondat szerintem nem így van
Válasz Myrrdin #728. hozzászólására"És szerinted a rendőr tisztában van ezekkel?"
Hidd el, nagyon is tisztában vannak vele, legalábbis felénk. Az lehet, hogy régebben kiadták bármire a zöld rendszámot, de hogy hosszabbítani nehezen tudják,az is biztos. Más kérdés, hogy a piros rsz többet ér a zöld rendszámnál.
A trágyaszórón lévő rendszám meg jogos. Ami rakfelülettel rendelkezik, áruszállításra alkalmas, az pótkocsi (trágyaszóró, hamszter, szippantó) az elvileg rendszám köteles
Válasz Gabesz2 #730. hozzászólásáraNem mennek ki házhoz vizsgáztatni?
Válasz Gabesz2 #730. hozzászólásáraszerintem szervezés kérdése,ide évente 2x kijönnek a kpm-től(tudom nkh,de már az se )egy nagyobb cég intézte fékpad nélkülit tudnak,sőt a pót átvizsgáztatásnál is lehetett ide vinni,és nagyon korrektek voltak
Nem a piros vagy fekete vagy zöld rendszám a gond, hanem az hogy a legközelebbi vizsgaállomás tőlem kb. 65 km-re van.
Azt miért nem oldják meg, hogy legalább havonta vagy 3 havonta lehetne közelebb is vizsgáztatni. (a lassú járműhöz nem kell fékpad)
Válasz Myrrdin #728. hozzászólásáraezekkel nincs gond,mert 25km-nél nem tud többet,de ne akarjanak pótkocsizni
Válasz csoppika #719. hozzászólásáraMit szólna?

. van ahol ilyent használnak valamilyen anyag szállításra mert ez munkagép nem kell rá rendszám. kreszben le van írva
És szerinted a rendőr tisztában van ezekkel?
van ahol a Szerves trágyaszóróra is rendszám kell van ahol nem és nem is kérik