Fórum

Házi vágás, otthoni értékesítés.  

Létrehozta: tivorany1, 2020-08-10 15:56:27

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #9 tivorany1 | 2020-08-16 08:08:10

    Köszönöm a hozzászólásokat. Már látom, hogy a jogszabályokat át kell nézni alaposan, meg kell tanulni. Természetesen leírom, hogy mire jutottam.
    Nem hiszem, hogy lehetetlen feladat, de nem könnyű.

  • Válasz » #8 Ebcsont | 2020-08-14 21:09:14

  • Válasz » #7 veszelka | 2020-08-14 19:06:48

    Válasz tivorany1 #1. hozzászólására
    Szia!
    Legjobb tudomásom szerint Eu-s számmal rendelkező vágóhídon-vágóponton-vágathatod le az élő állatot tovább értékesítés céljából,ahol a vágóüzem állatorvosa megvizsgálja az élő állatot és a melegen hasított állat húsát is és kiad egy szakvéleményt,-e szakvélemény nélkül nem tudod értékesíteni sem a húst,sem a feldolgozott terméket-hogy az állat nem volt beteg/kérődző-szarvasmarha,juh-jószágoknál BSE kór,kéknyelv betegség,sertéseknél sertéspestis,orbánc stb/Ha még is beteg lenne az állat akkor kobzást rendel el,meg egy halom további kivizsgálást.De ez sose forduljon elő.
    A megfelelő hús esetén,hogy milyen szabályok az irányadók-hűtés,késztermék gyártás füstölés-a NÉBIH tud tájékoztatást adni.Az adózás pedig külön fejezet,mert akkor márt nem biztos,hogy őstermelőnek számítasz.
    Persze el lehet térni a hivatalos megoldástól,de félő,hogy lebukás esetén olyan bírságot kapsz,hogy még az unokád is fizetheti...

  • Válasz » #6 Maszek Zs | 2020-08-13 15:45:08

    Válasz tivorany1 #4. hozzászólására

    Nem irigyelem a problémád. De sikerül valamit kiderítened,meg írhatnád.

  • Válasz » #5  Mihály | 2020-08-12 19:06:52

    Válasz tivorany1 #4. hozzászólására sok sikert hozzá remélem sikerül megcsinálnod mert nagy fába vágta a fejszéd de nincs lehetetlen hajrá...
    smile cowboysmile thumbup

  • Válasz » #4 tivorany1 | 2020-08-12 12:40:43

    Köszönöm a válaszokat. Keresem a NÉBIH-et.
    Van egy vágópont, fel veszem a kapcsolatot velük.

  • Válasz » #3 Nyomasek Bobo | 2020-08-12 11:09:01

    Válasz tivorany1 #1. hozzászólására

    Vágóhíd van a környéken, ami vagópontnak minősül, és le tudod öletni velük a disznót, marhát?
    Füstölt cuccot gyárthatsz, nyers hús szerintem felejtős. A nébih tudja a többit.
    Itt a környéken , ha jól tudom 2 v 3 kicsi hentes csinálgatja hivatalosan.(miután voltak jóakarók)

  • Válasz » #2 ND | 2020-08-12 11:03:46

    Válasz tivorany1 #1. hozzászólására

    vedd fel a kapcsolatot a helyileg illetékes NÉBIH-hel, ill. olvass utána a kistermelői tevékenység szabályozásának.
    Állati termékek előállítására szigorúbb szabályok vannak, mint pl gyümölcs/zöldség feldolgozására

  • Válasz » #1 tivorany1 | 2020-08-10 15:56:27

    Sziasztok.

    Érdekelne, hogyan és mennyi állatot lehet házilag levágni és értékesíteni?
    Mik a feltételek, mind adózási, mind közegészségügyi szempontból. Igazából hogyan lehet ezt jól csinálni? Azt látom, hogy kereskedőnek eladni bármit az nem nagyon nyereséges és nem tervezhető.

Fórum szabályzat

Elolvasom »

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]