Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Mi várható idén a méhészet és a szőlészet területén?

Mi várható idén a méhészet és a szőlészet területén?

2019. március 17., 09:00 Gazdaság

Itt a tavasz, kell-e félnünk a méhpusztulástól; új készítmény a szőlő kártevői ellen; új, veszélyes betegség fenyegeti a szőlőt; hogyan termelnek a díjnyertes borászok? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Figyelem! Ingyenes állategészségügyi és járványvédelmi képzés

  2019. március 17., 08:46 Állattenyésztés

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén tavasszal indította el a víziszárnyastartók számára ingyenes állategészségügyi/járványvédelmi oktatását.

 • Traktorok 200 LE felett

  2019. március 17., 08:00 Gépészet

  A tavaszi munkákhoz elengedhetetlen a megfelelő teljesítményű és vonóerejű erőgép. Ezen a vasárnapon a 200 LE feletti használt traktorok közül válogattunk piacterünk apróhirdetései között.

 • Megújul a "Kincsem" kiállítás

  2019. március 16., szombat 22:33 Gazdaélet

  Kedden nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felújított Kincsem - Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítása, amely átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit.

 • Rendkívüli hőmérséklet-növekedésre figyelmeztetnek kutatók – a megoldást a növények jelentik

  2019. március 16., szombat 17:55 Környezetvédelem

  Az elmúlt harminc évben a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete egy Celsius-fokkal növekedett, de például Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy két Celsius-fokos emelkedést mutattak a mérések – állapította meg a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont nevű kutatóintézet idei jelentésében.

 • Mi lesz a vetőmagbunkerrel, ahol egy globális katasztrófa esetére őrzik a vetőmagokat?

  2019. március 16., szombat 16:29 Szántóföld

  Mint tudjuk, a Norvégiához tartozó Spitzbergákon van a Svalbard Global Seed Vault, vagyis az idén 11 éves Nemzetközi Magbunker. Ezt azért hozta létre a norvég kormány 2008. február 26-án, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén.

 • Kié a legszebb konyhakert?

  2019. március 16., szombat 16:28 Gazdaélet

  Április végéig csatlakozhatnak a települések a Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

 • Ezek a legégetőbb környezeti problémák

  2019. március 16., szombat 13:33 Környezetvédelem

  Hazánk környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások megőrzése és fenntartható használata mellett valósuljon meg – jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a 4. ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésen, Nairobiban.

 • Így védekezzünk a parlagfű ellen napraforgóban!

  2019. március 16., szombat 12:10 Szántóföld

  A napraforgó gyomirtása csak akkor lehet igazán sikeres, ha a gazdálkodó integrált szemlélettel maximálisan kihasználja az agrotechnikai védekezési lehetőségeket is.

 • Államtitkár: A sertéshúsnak kiemelkedő helye van az egészséges táplálkozásban

  2019. március 16., szombat 11:00 Gazdaság

  Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány, amelyet az agrártárca a sertéshús marketingjére szánt 440 millió forintos keretből támogat – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

 • Permetezőgép, ami úgy készül, mint egy szupersportautó

  2019. március 16., szombat 10:26 Gépészet Hirdetés

  Szinte hihetetlen, de a mai napig családi vállalkozás keretén belül, gyártósor nélkül, minden modell egy-egy szakember nevéhez fűződően, kézműves termékként készül Ravennában.

Gépújdonságok minden nap

Gépújdonságok minden nap

2019. március 16., szombat 09:15 Gépészet

Az elmúlt héten az újdonságoké volt főszerep Gépészet rovatunkban, hiszen minden nap olvashattak egy-két, idei évtől itthon is elérhető gépújdonságról. Lássuk, melyek voltak ezek!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]