Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Massey Ferguson újdonságok az AGROmash EXPO-n: 400 és 100 LE-s traktorok, és hibrid kombájn!

  2014. február 08., szombat 10:00 Gépészet Hirdetés

  Az Austro Diesel ismét több, mint 1.000 nm-en mutatta be szinte a teljes MF termékpalettát, amely 2014-től két új traktorcsaláddal bővül.

 • Bioüzemanyag a kukorica környezetbarát termesztésével

  2014. február 07., péntek 15:44 Környezetvédelem

  A kukoricából történő bioüzemanyag-termelés előmozdítására az iowai (USA) Amesben a termesztés optimalizálását vizsgálták. Ennek keretében egyrészt az évelő füvekből álló takarónövényeknek a talajerózió csökkentésére kifejtett hatását, valamint a talaj szerves anyag tartalmának alakulását kísérték figyelemmel.

 • Korai szabadföldi káposztafélék tápanyagellátása

  2014. február 07., péntek 15:08 Szántóföld Hirdetés

  A hajtatott és korai szabadföldi káposztafélék évek óta jó exportcikknek bizonyultak az északi (Skandináv, Balti), de néhány nyugati ország (Ausztria, Németország) piacán is, ahol ugyan jelentős versenytársaink is vannak (pl. Macedónia, Szerbia, Bulgária vagy Románia, de ide sorolhatók a lengyelek is a tárolt kínai kellel), akik...

 • Apukám és a mezőgazdaság - rajzpályázat

  2014. február 07., péntek 14:52 Gazdaság Hirdetés

  Az Euralis Kft. rajzpályázatot szervez bármely 14 év alatti gyermek részére, aki kedvet érez rajzoláshoz. A rajzok témája a mezőgazdaság, a szántóföldi élet, ahogy a gyermek látja a munkát a hétköznapi élet során (pl. traktorok, egyéb gépi munkák, napraforgóföld, kukoricatábla, betakarítás stb.).

 • Új, robosztus és megbízható, kimagaslóan pontos precíziós vetőgépek Hattat és más traktorokhoz!

  2014. február 07., péntek 11:09 Gépészet Hirdetés

  Megérkezett a legújabb Azim precíziós vetőgép! Az új gép magában foglal mindent, amit egy vetőgépnek tudnia kell. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, valamint a magyar gazdák felkészültségének és tudásának segítségével, a gyárral közösen létrehoztunk egy olyan gépet, mely tökéletesen megfelel a magyarországi igényeknek.

 • Lumax – A legjobb a kukoricánknak

  2014. február 07., péntek 10:21 Szántóföld Hirdetés

  Gyomirtás: egyszerűen, profi módon, minél korábban, biztonságosan, a maximális termésre törekedve, jövedelmezően.

 • Genetikai előrehaladás a Syngenta új kukorica hibridjeivel

  2014. február 07., péntek 09:47 Szántóföld Hirdetés

  A mezőgazdasági termelés változatos és kihívásokkal teli. Gyakran feltesszük magunknak a kérdést, mivel lehetne jobbá, biztonságosabbá tenni termelésünk színvonalát. Keressük azokat az agrotechnikai elemeket és legfőképpen a megfelelő genetikai potenciállal rendelkező hibridet, amivel sikerre vihetjük növénytermesztésünket.

 • Seguris a kalászosokban

  2014. február 07., péntek 09:34 Szántóföld Hirdetés

  Új hatóanyag a még hatékonyabb gombák elleni védelem és termésfokozás érdekében – ismerje meg a Syngenta új kalászos gombaölőszerét, a Seguris-t!

 • GRAMIN – szuperszelektív egyszikűirtó a Nufarmtól

  2014. február 07., péntek 09:29 Szántóföld Hirdetés

  A gyomokkal versengő, fiatal kultúrnövények megfelelő védelme a jövedelmező növénytermesztés alapeleme.

 • A traktor, amely minden gazda számára elérhető! - CHERY! (+Videó!)

  2014. február 05., szerda 14:45 Gépészet Hirdetés

  Az újdonságként bemutatott traktor neve: Chery - amely nem csupán megnyerő külsejével, de hihetetlenül kedvező ár-érték arányával is azonnal felhívta magára a gazdák figyelmét.

 • Syngenta újdonságok 2014 - Kukorica, napraforgó és kalászos kultúrákban! (+Videó!)

  2014. február 05., szerda 14:43 Szántóföld Hirdetés

  Rendhagyó szezonnyitó rendezvénnyel indította az évet a Syngenta Kft. A különleges látványelemekkel színesített prezentáció mondanivalója is temérdek újdonságot jelentett a gazdálkodóknak.

 • Újult erővel, országosan, új telephelyekkel

  2014. február 04., kedd 10:28 Gépészet Hirdetés

  Az Invest Gépkereskedelmi Kft. bejelentette, hogy immár országosan, új telephelyekkel, viszonteladók nélkül értékesíti Case IH termékeit és kibővült munkagép kínálattal, szervizhálózattal szolgálja ki vásárlóit.

 • Itt a februári Alkatrész Akció!

  2014. február 03., hétfő 19:30 Gépészet Hirdetés

  Februárban is alkatrész akciók! Kertészeti- és erdészeti termékek, GPS eszközök, ásóborona és kombinátor alkatrészek széles választéka. De ez még nem minden, további ajánlatainkért lapozzon bele kiadványunkba!

 • Komplett megoldás a repcetermesztőknek

  2014. január 31., péntek 15:15 Szántóföld Hirdetés

  A BASF komplett repce-növényvédelmi technológiáját az idei évben szántóföldi bemutatóink mind a négy helyszínén bemutattuk – Hajdúböszörményben, Kondoroson, Beleden, Szekszárdon. Partnereink a gyakorlatban tekinthették meg a hagyományos gyomirtást, a ClearfieldŸ technológiát, a regulátoros kezeléseket és nem utolsó sorban kártevők...

 • A ClearfieldŸ technológia száraz és esős körülmények között is megbízhatóan működik

  2014. január 31., péntek 14:45 Szántóföld Hirdetés

  A Clearfield gyomirtási rendszer három pillérre épül. Első eleme az imazamox hatóanyagra toleráns napraforgóhibrid, második eleme a PulsarŸ 40 SL gyomirtó szer, amely a kikelt gyomokat levélen keresztül felszívódva pusztítja el, a harmadik pedig a talajon keresztüli hatást biztosító Wing-PŸ.

 • Legyen nagyobb hatással terméseredményeire!

  2014. január 31., péntek 14:43 Szántóföld

  A termelő folyamatokat aktiváló hatóanyagokkal pedig javítani tudjuk a növény rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználását, amivel magasabb minőség és hozam elérését célozzuk meg.

 • Lumax – A legjobb a kukoricánknak

  2014. január 30., csütörtök 20:30 Szántóföld Hirdetés

  A jövedelmezőség egyik fontos eleme a maximális termés, a termésbiztonság.

 • Gehl boci visszatért!

  2014. január 30., csütörtök 20:00 Gépészet Hirdetés

  A szeptemberi OMÉK tiszteletére tehénfoltokba öltözött Gehl SL 5240 P2-es csúszókormányzású kompaktrakodónk a 2014-es AgrárgépShow-n is megtekinthető! A különleges jószággal a HUNGEXPO D pavilonjában lehet megismerkedni.

 • Egy lovarda is elfér a Lindab Systemline csarnokában

  2014. január 29., szerda 19:30 Állattenyésztés Hirdetés

  Interjú a nyírtassi lovarda tulajdonosával és az épület kivitelezőjével

 • Beszámoló a világméretű Grüne Woche kiállításról, vásárról - Interjú a Vásár sajtófőnökével, Michael Hofer úrral

  2014. január 28., kedd 13:42 Gazdaság Hirdetés

  Évről-évre a mezőgazdasági, élelmiszeripari szakma leglátványosabb és legrangosabb eseménye a Berlinben tartott Grüne Woche (Zöld Hét) néven ismert kiállítás, vásár, szakmai seregszemle. Elsőként 1926-ban tartották. Az idén 79. alkalommal megrendezett kiállítást joggal nevezhetjük a „leg”-ek világrendezvényének. 70 országból...

 • Korai kukoricahibridek más szemmel

  2014. január 28., kedd 13:36 Szántóföld Hirdetés

  Magyarországon a 90-es évek vége óta folyamatosan csökken a rövid tenyészidejű, elsősorban a FAO 280 és 330-as kukorica hibridek részaránya. Ennek a legfőbb oka, hogy olyan későbbi érésű és nagy teljesítményű hibridek kerültek a piacra, amelyek vízleadásban megközelítették a fentiekben említett korai hibrideket.

 • Szaktanácsadás a Fertilia Kft-től az AGROmashEXPO-n!

  2014. január 27., hétfő 19:45 Szántóföld Hirdetés

  Az AgroMashExpon, immár rendszeres kiállítóként, a G pavilon 104/E standján leszünk 32 nm2-en. Naprakész műtrágyázási technológia javaslatokkal, felkészült szakmai csapattal várjuk a gazdákat!

 • Nemzetközi Innovációs NAGYDÍJ

  2014. január 27., hétfő 19:15 Gépészet Hirdetés

  A 2014. január 29. és február 1. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow és AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás Nemzetközi Innovációs Nagydíját Gépesítés kategóriában a CLAAS AXION 850 univerzális traktor nyerte el.

 • Condor MountainMasterPlus

  2014. január 27., hétfő 18:45 Gépészet Hirdetés

  A MountainMasterPlus lejtőkompenzációs rendszer akár 20%-os lejtésű oldalban is stabil és biztonságos munkavégzést biztosít a Condor önjáró permetezőnek.

 • Az Axiál Kft. átadta szolnoki telephelyét! (+Videó!)

  2014. január 27., hétfő 14:12 Gazdaság Hirdetés

  Jó hangulatban telt az Axiál Kft. szolnoki telephely átadó ünnepsége, - az új csarnokot a gazdák számára várva-várt csapadék is felavatta. Érdemes megnézni, milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe Szolnokon a környékbeli gazdák!

 • MIT TESZNEK A HASZNOS MIKROORGANIZMUSOK?

  2014. január 27., hétfő 12:04 Szántóföld Hirdetés

  Alapvetően nincs szükség extra befektetésre, sőt inkább ennek ellenkezője a jellemző: a talajoltással sokat meg lehet takarítani!

 • ARANY CLAAS KOMBÁJN AZ AXIÁL KFT. PARTNERÉNEK

  2014. január 27., hétfő 11:39 Gépészet Hirdetés

  Balázs István, mezőgazdasági vállalkozó ünnepélyes keretek között vette át a CLAAS arany kombájn makettjét Volker Claastól és Karl-Hubertus Rehertől 2014. 01.14-én a Vasvár melletti Oszkón.

 • Syngenta Contivo együttműködés - A fenntartható és jövedelmező gazdálkodásért! (+Videó!)

  2014. január 27., hétfő 11:07 Gazdaság Hirdetés

  A Contivo együttműködés célja, hogy összhangot teremtsen a fenntartható és a jövedelmező gazdálkodás között. A programban résztvevő cégek feladata, hogy segítse a gazdálkodókat a maximális terméshozamok elérésében.

 • A gazdák felelőssége a hazai GMO moratórium betartása, betartatása

  2014. január 25., szombat 11:20 Kertészet és szőlészet

  Gazdákkal pedig nemigen találkoztam ezeken a találkozókon – talán azt gondolhatták a távolmaradottak, hogy a döntés megszületett, a többi már a vetőmag forgalmazók dolga.

 • Korai szabadföldi káposztafélék tápanyagellátása

  2014. január 25., szombat 09:18 Szántóföld

  Általában elmondható, hogy a primőrök termesztése a gyorsabban melegedő homok vagy homokos vályogokon történik, amelyeknek köztudottan alacsonyabb agyagtartalmuk és humusztartalmuk ebből következően kisebb a tápanyagmegkötő képességük.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]