Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • 100 év CLAAS számokban - 2. rész - Az alapítás évei

  2013. december 12., csütörtök 22:33 Gépészet Hirdetés

  Infláció, háború, politikai változások: ezekkel lehetne leginkább jellemezni Németországot 1913-ban, amikor August Claas megalapította a mai napig családi tulajdonban lévő vállalatot.

 • A racka szarva egyedülálló a világon

  2013. december 12., csütörtök 19:38 Állattenyésztés

  Védett és őshonos állatfajtánk jól illik a többi hungarikum sorába, mi pedig büszkén mutogatjuk turistáinknak a szürkemarha és a mangalica mellett. Pedig alig néhány évtizede még szőrét, húsát, szarvát és tejét is használták eleink. Ismerjük meg most a rackát közelebbről is.

 • Caffini permetezők a hazai igények szerint a Szegánától

  2013. december 12., csütörtök 08:30 Gépészet Hirdetés

  A Caffini család tulajdona a Caffini gyár, ahol kizárólag permetezők gyártására specializálódtak. A gyár alapelve, hogy a kiváló minőség, az adott kultúrához való jó illeszthetőség, garancia a jó használhatóságra, de az elégedett vásárlók a kimagasló ár-érték arányra is büszkék.

 • 100 év CLAAS számokban - 1. rész

  2013. december 11., szerda 14:02 Gépészet Hirdetés

  A 2013-as év különleges volt a CLAAS számára, hiszen idén ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. Ennek alkalmából összegyűjtötték az elmúlt 100 év legkülönlegesebb 100 „számát”. Nosztalgiázzon Ön is a céggel!

 • Az Agrárin Kft. újdonságai az Agritechnika kiállításon (+Videó!)

  2013. december 11., szerda 13:00 Gépészet Hirdetés

  Az Agrárin Kft. Kft. Hannoverbe utazott, hogy az Agritechnika kiállításról elsőként tudósíthasson az agrár-meteorológia és agrár-informatika világából.

 • EKOL Logistics Kft.– Az agrárium szállítmányozási szakértője

  2013. december 11., szerda 10:51 Gépészet Hirdetés

  A közúti, vasúti, tengeri és légi szállítmányozásairól ismert Ekol magyarországi munkatársai évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a mezőgazdasági termékek, vetőmagok, valamint gépek szállítmányozásban és raktározásában. Jól ismerik a csomagolási módokat,az áruk biztonságos rögzítésének követelményét, az árukísérő okmányokat,...

 • Az Axiál ötleted ad az AgrárgépShow-n

  2013. december 10., kedd 19:54 Gépészet Hirdetés

  Az Axiál a 2014-es AgrárgépShow legnagyobb kiállítójaként nagy hangsúlyt fektet az általa képviselt gyártók új és korszerű fejlesztéseinek bemutatására.

 • SAATEN-UNION kukorica hibridek: korszerű válasz az új kihívásokra

  2013. december 10., kedd 15:30 Szántóföld Hirdetés

  Az elmúlt évek időjárási szélsőségei, továbbá talajaink tápanyag-szolgáltató képességének és általános kultúrállapotának megváltozása sok esetben nem tette lehetővé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítő termést neveljenek. Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni a vegetációs...

 • Kipróbált megoldások különböző kukorica gyomirtási helyzetekben

  2013. december 09., hétfő 16:17 Szántóföld Hirdetés

  A kukorica gyomirtó szereinek száma rendkívül nagy. Ennél talán csak a különböző gyomirtási helyzetek száma nagyobb. Utóbbiak szakszerű megoldására mutatunk be néhány gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.

 • Python család - Új dimenzió a kukorica korai posztemergens gyomirtásában

  2013. december 09., hétfő 10:30 Szántóföld Hirdetés

  A kukorica gyomirtásában az elmúlt években a legnagyobb sikert a korai posztemergens gyomirtás érte el, mely a gyomnövények szik-2 leveles állapotában történő kezelést jelenti. Sikerének feltétele, hogy kikelt gyomok legyenek a területen, illetve a tartamhatást adó készítmény használata, mivel későbbi csapadék esetén a kezelt terület újra...

 • Agro+MashExpo 2014: Széleskörű szakmai összefogás = nagyszabású kiállítás

  2013. december 06., péntek 15:31 Gazdaság Hirdetés

  2014. januárjában ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítási terület nagyságát illetően már most elmondható, hogy ismét a teljes területen, azaz nettó 30.000 négyzetméteren várják a kiállítók a látogatókat.

 • CLAAS VOLTO: Öt új modell MAX SPREAD-del

  2013. december 06., péntek 11:49 Gépészet Hirdetés

  A szálastakarmány-betakarítás során minden perc számít. A kiemelkedő terméktulajdonságok, a magas takarmányminőség, az AXIÁL Kft. megbízható alkatrész- és szervizháttere mind-mind nélkülözhetetlen feltétele a minőségi takarmány előállításnak.

 • Évjárattól független starter hatás mérése: idén 13,8 %-os termésnövekedés kukoricában

  2013. december 06., péntek 10:26 Szántóföld Hirdetés

  Az MTA Agrártudományi Kutatóközpontban Martonvásáron 2011. óta folytatunk startertrágyázási kísérletet műtrágyáinkkal. 2012-ben és 2013-ban már kombinált, az UMG MICRO ZeaStart és a széles mikroelem tartalmú Gramix NPK kettősének hatásvizsgálatai mellett cégünk egyedülálló újdonsága, a Rizodyne talajaktivátor hatásának mérése is a...

 • FENDT gyárlátogatásra vitte partnereit az Axiál

  2013. december 05., csütörtök 11:44 Gépészet Hirdetés

  2013 novemberében az AXIÁL Kft. szakmai útra vitte el 40 partnerét a marktoberdorfi Fendt gyárba. A festői környezetben lévő bajorországi részen már láttunk havas hegytetőket a gyár hátterében. Első napon gyárlátogatással kezdtük a programot.

 • Axiál gépkavalkád Androidos mobiltelefonokon

  2013. december 05., csütörtök 11:10 Gépészet Hirdetés

  A Google Play-ről már letölthető Android operációs rendszerre az Axiál Gépkavalkád okostelefon alkalmazás. Az applikáció a 2014. 01. 29. és 02. 01. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow szakkiállítás apropóján készült.

 • Olcsóbb felújítani, mint újat venni! - motorfelújítás: Fortuna Bt.

  2013. december 05., csütörtök 10:43 Gépészet Hirdetés

  A közel negyven éves tapasztalattal és a korszerű felszereltségű műhelyekkel rendelkező Fortuna Bt. teljes körű szolgáltatást nyújt - bármilyen motorról is legyen szó!

 • Rendhagyó, tanulságos szakmai konferencia a Malagrow szervezésében

  2013. december 05., csütörtök 10:40 Szántóföld Hirdetés

  A MALAGROW Kft. 2013. novemberében immár harmadik alkalommal rendezte meg Növénytermesztési Stresszkonferencia sorozatát a mezőgazdasági tudományok legnevesebb vendégelőadóinak (Dr. Petróczi István Szegedi Gabonakutató Kft, Árendás Tamás MTA tudományos osztályvezető, Dr. Birkás Márta egyetemi tanár MTA doktora, Dr. Heszky László...

 • Az Axiál bemutatja a CLAAS ARION 400-as traktorcsaládot

  2013. december 04., szerda 12:07 Gépészet Hirdetés

  A CLAAS és az AXIÁL Kft. közös Agritech magazinjának legfrissebb számában az AXIÁL Kft. szervizmérnökét Baranyi Pétert kérdeztük a CLAAS ARION 400-as traktorcsaládról.

 • Megjelent az Axiál alkatrész katalógus decemberi száma

  2013. december 03., kedd 08:13 Gépészet Hirdetés

  Ha nem tudja mi kerüljön a fa alá, ha saját magát szeretné meglepni vagy már a jövő évre készül, akkor lapozzon bele a legújabb Axiál Alkatrész Akcióba! Újdonságok, akciók minden mennyiségben!

 • Axiál: mert egy új seprő jobban tisztít az állattartó telepeken… (+Videó!)

  2013. december 03., kedd 00:34 Gépészet Hirdetés

  Broomate seprő adapter. Új termék az AXIÁL Kft. kínálatában! A kiválasztott méretű adaptert rövid határidővel, most bevezető áron szállítjuk ügyfeleinknek!

 • Új precíziós eszközök az AXIÁL Kft. kínálatában

  2013. december 02., hétfő 11:01 Gépészet Hirdetés

  A mezőgazdaságban felmerülő precíziós feladatokra az Ag Leader eszközök mellett 2013 decemberétől az AXIÁL Kft. alternatívaként kínálja a japán Topcon csúcstechnológiáját is. A mezőgazdasági és építőipari gépesítésre, valamint műszaki szolgáltatásokra szakosodott bajai központú cég 2013. december 1-től a Topcon mezőgazdasági precíziós...

 • Vogel-Noot TerraMax kultivátor, Hektor eke és új vetőgép az Agritechnikán! (+Videó)

  2013. december 02., hétfő 06:26 Gépészet Hirdetés

  A Vogel-Noot új arculattal fogadta gazdálkodók ezreit a hannoveri Agritechnikán. Videós összeállításunkban a teljes gépkínálat bemutatkozik - a figyelem középpontjába pedig a magyar gazdák számára legfontosabb és legújabb eszközöket állítottuk.

 • Szarvasmarha, sertés, bárány vágási- és felvásárlási árai

  2013. november 30., szombat 21:51 Terménypiacok

  A KSH adatai szerint Magyarország élőmarha-exportja 22 százalékkal, élőmarha-importja 26 százalékkal csökkent az idei esztendő első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) jelentése.

 • Bemutatjuk a Claas két új terminálját

  2013. november 30., szombat 12:46 Gépészet Hirdetés

  A CLAAS teljes elektronikai kompetenciáját az EASY-ben (Efficient Agriculture Systems, Hatékony Agrárgazdálkodási Rendszerek) foglalta össze. Az Agritechnica-n most két újítást ismerhetett meg a nagyérdemű.

 • A méhek védelmében

  2013. november 30., szombat 12:30 Környezetvédelem

  Nemcsak a szakemberek, de a laikusok is jól tudják, hogy a méhek haszna nemcsak a méztermelés, hanem sokkal inkább a virágok beporzásával a biztonságos terméshozás. Ezért a méhek megkímélése az egész mezőgazdaság érdeke.

 • A Lemken eke ismét sikert aratott az Agritechikán! Új fejlesztések, innovációk!

  2013. november 29., péntek 14:47 Gépészet Hirdetés

  Az Agritechnika kiállítás egyik legnépszerűbb munkagépgyártójának idén is - a jól ismert LEMKEN bizonyult. A sikertermék újra az eke volt - most megmutatjuk, hogyan nézett ki a hannoveri stand.

 • Amazone az Agritechnikán: önjáró permetező és vetőgép! Megérkezett az új eke is!

  2013. november 29., péntek 14:19 Gépészet Hirdetés

  Nagy várakozás előzte meg az Amazone hannoveri bemutatkozását az Agritechnika kiállításon. Videós összeállításunkból minden kiderül - "leleplezzük" az új ekét is!

 • Axiál Borteszt

  2013. november 29., péntek 11:35 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Az AXIÁL Kft. bortesztet tart a Bor és Piac magazinnal együttműködve 2014. január 31-én, a Budapesten megrendezésre kerülő AGROmashEXPO/AgrárgépShow kiállítás AXIÁL standján, a HUNGEXPO D pavilonjában.

 • Axiál gépkavalkád: 91 kiállított gép, ötezer négyzetméteren AgrárgépShow-n

  2013. november 29., péntek 11:34 Gépészet Hirdetés

  Az AXIÁL Kft. az AgrárgépShow legnagyobb kiállítójaként képviselteti magát 2014 januárjában a Hungexpo-n. 25 márkát, 30 újdonságot és 91 gépet állítanak ki.

 • Vaderstad Carrier tárcsa, Swift kultivátor és Tempo vetőgépcsalád újdonságai az Agritechnikán (+Videó!)

  2013. november 28., csütörtök 20:43 Gépészet Hirdetés

  Egyedülálló fejlesztések, - új modellváltozatok, még több opcióval szerelhető munkagépek fogadták a Vaderstad látogatóit az Agritechnika kiállításon.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]