Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

A napközben képződött gomolyfelhők este, éjszaka fokozatosan feloszlanak. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, azonban a keleti határ mentén egy-egy jelentéktelen zápor még kialakulhat az esti órákig.

A derült, gyengén felhős éjszakát követően vasárnap napközben szinte országszerte felhőtlen lesz az ég, legfeljebb a délkeleti megyékben lehet némi gomolyfelhő. Az északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon, valamint az Alföld keleti felében szombaton erős lökések kísérik, majd éjjelre mérséklődik a légmozgás. Vasárnap legfeljebb csak élénk széllökés fordulhat elő.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. Az észak-keleti vidékeken lesz a hűvösebb.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között várható.

Remek idő ígérkezik, például bálahordásra – fotó: Méhes Ádám

Időjárási helyzet Európában:

Európa jelentős részének időjárását egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja. A leszálló légmozgás hatására a kontinens középső területei felett jórészt derült vagy gyengén felhős az ég, száraz az idő. A középpontjában a hőmérséklet megfelel a sokévi átlagnak. Az anticiklon nyugati peremén azonban frontok húzódnak, és okoznak záporos, zivataros időjárást.

A hőmérséklet a kontinens nyugati, északnyugati felén a délies áramlásnak köszönhetően több fokkal az ilyenkor megszokott felett alakul. Franciaország nyugati felén több helyen mértek 30 fok feletti csúcshőmérsékletet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább az említett anticiklon határozza meg. Napos, száraz idő várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.