Éjszaka változóan felhős lesz az ég, főként délen, délkeleten alakulhat ki néhol zápor. Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor előfordulhat. Hajnalig mérsékelt marad a légmozgás, majd több helyen megélénkül az északnyugati, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában:

Franciaországtól a Kárpát-medencén át egészen az Ural előteréig anticiklon húzódik. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően a hajnali pára-, ködfoltok feloszlása után általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északnyugati és északi területe fölött többközéppontú ciklon örvénylik, így arrafelé többnyire erősen felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső. A Földközi-tenger medencéjében sekély ciklon található, hatására ott erőteljes a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok alakulnak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északnyugati vidékén 10, 18, középső és nyugati tájain 20, 25 fok között változik.

Munkások leszüretelt szőlőt pakolnak a villányi borvidéken, a Csányi Pincészet ültetvényén Kisharsány közelében 2019. szeptember 11-én – fotó: MTI / Sóki Tamás

Melegebb az idő délen és keleten, ahol a délutáni órákra 24, 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félszigeten helyenként 33 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható, folytatódik a többnyire napos idő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.