Szántóföld - Szántóföldi hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • RAPOOL hibridrepcék – tökéletesség a részletekben is

  2013. május 07., kedd 09:51 Szántóföld

  A RAPOOL tovább tökéletesítette a hibridrepce nemesítését: Szigorúbb szelekció. Szigorúbb nemesítési szabályok. Merészebb célok. Kérlelhetetlen következetesség.

 • Felkészülés a parlagfű ellen

  2013. május 06., hétfő 07:26 Szántóföld

  Küszöbön a parlagfű-szezon, több helyen már megjelentek az országban. Hogyan védekezzünk ellenük? Eláruljuk cikkünkben!

 • Most érdemes ALGAFIX-et használni a gabonákban (+Videó)

  2013. május 06., hétfő 06:57 Szántóföld

  A lenti képet Bácsbokod határában (Bács-Kiskun megye) készítette Dudás György területi képviselő, amelyen Drobits Sándor gazdálkodó 10 hektáros búzatáblájának egy részlete látható. A BactoFil termékeket már sikeresen használó termelő - bölcs gazda módjára - egy 2 hektáros területet próbaképpen lekezelt Algafix mikrobiológiai...

 • “Kukorica Király” az idei DuPont Pioneer Farmer Klubon

  2013. május 03., péntek 18:26 Szántóföld

  A tavalyi nagy siker után 2013-ban folytatódik a DuPont Pioneer Farmer Klub, mellyel a magyar termelőknek megteremtettük azt a lehetőséget, hogy a legmagasabb agronómiai szolgáltatást nyújtsuk, hatékonyabbá téve gazdaságukat! Ezt a célt szem előtt tartva, a DuPont Pioneer Farmer Klub keretein belül meghívtuk klubtagjainkhoz a legnevesebb...

 • A parlagfű elleni védekezést időben kell elkezdeni!

  2013. május 03., péntek 14:02 Szántóföld

  Egy-két héten belül a parlagfű tömeges kelése várható, ezért idejében el kell kezdeni a védekezést. Kiemelten fontos a virágbimbó kialakulásának megakadályozása.

 • NAK: kisebb területen termesztenek repcét

  2013. május 03., péntek 06:52 Szántóföld

  A tavalyi aszályos időjárás miatt a repce vetése elhúzódott, ezért a vetésterület mintegy 23 százalékkal maradt el az előző évitől, az idén 197 ezer hektár lett - tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön.

 • Kevesebb kukoricát, több őszi növényt vetettek Tolnában

  2013. május 03., péntek 06:51 Szántóföld

  Körülbelül 9000 hektárral csökken a kukorica vetésterülete Tolna megyében, az őszi vetésű káposztarepce és a búza területe ugyanakkor 3000 hektárral nőtt.

 • Stresszkezelés kukoricában

  2013. április 30., kedd 08:58 Szántóföld

  A hőmérséklet gyors emelkedése sok helyen kiszárította a talaj felső rétegét, ezért a gazdák egyre mélyebbre vetnek, ami nem kedvez a kukorica kezdeti fejlődésének, ezáltal a hozamot is nagyban befolyásolja.

 • Nic-It és kombinációi biztos partnerek a kukorica posztemergens gyomirtásában!

  2013. április 29., hétfő 21:42 Szántóföld

  A kukorica zavartalan fejlődése érdekében szükséges a gyomkonkurencia mielőbbi kikapcsolása. Erre a vetés után és még kelés előtt végzett permetezés vagy pedig a korai posztemergens megoldás a célravezető.

 • AKI jelentés: áprilisi munkák a földeken

  2013. április 29., hétfő 12:02 Szántóföld

  Mekkora területen vetik a kukoricát, napraforgót? Milyen mértékben károsodott az őszi vetés? Tudja meg az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb jelentéséből.

 • Fazekas Sándor: közepes, vagy annál jobb termést ígér a búza

  2013. április 29., hétfő 09:50 Szántóföld

  Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján – mondta a vidékfejlesztési miniszter vasárnap az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüreden.

 • A legjobb siló hibrid az LG 34.90 – Magyar Termékdíj

  2013. április 29., hétfő 09:31 Szántóföld

  Rangos elismerést kapott a Limagrain a "Termékdíj Pályázat 2013" díjkiosztóján árpilis 9-én. A XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár előprogramjaként megtartott ünnepségen a Limagrain a „Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2013” kategóriában II. helyezést ért el a "Az LG 34.90 A tejfakasztó...

 • A búza árárára és a kukorica vetési területére vonatkozó legfrissebb Agrárpiaci jelentés

  2013. április 24., szerda 08:34 Szántóföld

  A gabona és az ipari növények tette közzé legfrissebb agrárpiaci jelentését az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

 • Az év rovara 2013: a citromlepke

  2013. április 22., hétfő 13:17 Szántóföld

  A citromlepke gyakori, feltűnő rovarunk, amely különösen tavasszal, a színek nélküli erdőszéleken, tisztásokon gyönyörködteti reptével a természetjáró embereket. 1. ábra. A citromlepke (Gonepteryx rhamni) hímje oldott ásványi anyagokat szívogat Fotó: Sáfián Szabolcs

 • SignumŸ WG – professzionális védelem számos új kultúrában

  2013. április 22., hétfő 10:44 Szántóföld

  A csonthéjas gyümölcsök termelői között már jól ismert és kedvelt termék a Signum WG gombaölő szerünk, amellyel nagy hatékonysággal léphetünk fel a moníliás virág- és hajtáspusztulás és blumeriellás levélfoltosság ellen. Az eddig csak csonthéjas kultúrában engedélyezett, széles körben elismert tudású termékünk 2013-tól már a zöldségfélék,...

 • ROUNDUP MEGA a korai gyomosodás ellen

  2013. április 22., hétfő 08:36 Szántóföld

  Az elmúlt tél folyamán bőséges csapadék mennyiség hullott az egész országban, ezért kedvezőnek mutatkoznak a körülmények a szántóföldi növénytermesztés számára. Az utóbbi években jellemzően gyors felmelegedéssel jön a tavasz, ami a talaj magas nedvességtartalmával együtt elősegítheti a gyomok tömeges korai megjelenését.

 • Komplex kukorica gyomirtási technológia - Euralis hibridekkel egy csomagban!

  2013. április 22., hétfő 08:35 Szántóföld

  Vásároljon most kiváló genetikájú ES Flato vagy ES Sensor kukorica vetőmagot partnereinktől a KITE Zrt-től!

 • GMO-mentes szójatermesztéssel az importfüggőség ellen

  2013. április 19., péntek 09:12 Szántóföld

  Magyarország célja, hogy jó minőségű, GMO-mentes, hazai szóját állítson elő, csökkentve ezzel az ország importfüggőségét.

 • A Jumbo megbízható erejére mindig számíthat

  2013. április 17., szerda 08:33 Szántóföld

  Szabadítsa meg kukoricáját a magról kelő és évelő gyomoktól a Jumbo Turbo megbízható erejével – most nettó 5000 Ft/csomag árkedvezménnyel!

 • Kalászos gyomirtás belvíz idején...

  2013. április 17., szerda 08:23 Szántóföld

  Az idei sok és gyakori esőzés eddig soha nem látott burjánzást eredményezhet a gyomok terén, ami ellen idén még a jó tervezés sem egyszerű, nemhogy a kivitelezés. Ezért különösen fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent alaposan átgondolva tudjunk jó döntést hozni.

 • Hybrirock – Zene földjeimnek

  2013. április 16., kedd 10:21 Szántóföld

  A nagyon magas mag- és olajtermésű HYBRIROCK hybrid méltó követője lehet a Triangle jól bevált eredményeinek, hiszen - a TURAN-hoz hasonlóan - a most is jellemző csapadékos, elhúzódó vetésidő esetén később is nagy biztonsággal vethető.

 • Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen

  2013. április 15., hétfő 09:24 Szántóföld

  Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen a Szolnok megyei MGSZH NTI 2012 évi összehasonlító kísérletében.

 • Magnisul – innováció talajra hangolva

  2013. április 12., péntek 08:02 Szántóföld

  Az elmúlt évben a kukorica termesztéssel foglalkozók számára jelentünk meg új termékkel a magyar műtrágya piacon, a CORN Starter azóta mind szakmai, mind termelői körökben bizonyította, hogy helye van a kukorica technológiában. Persze az idei év sem telik el újdonság nélkül, most a napraforgó termesztéshez ajánlunk figyelmükbe egy olyan...

 • Új hatásmechanizmusú termék repcében a fénybogarak ellen!

  2013. április 10., szerda 13:26 Szántóföld

  Az őszi káposztarepce rovarkártevői közül a legismertebb és az egyik legnagyobb károkozásra képes faj a repcefénybogár (Meligethes aeneus). Tapasztalatok szerint a 9-10 ˚C léghőmérséklet mellett kezdődik el az imágók előjövetele és táplálkozása. A repcefénybogár lyukat rág a bimbóba és ide, vagy a bimbók alapi részére helyezi el a...

 • CORN Starter – a piacvezető granulált starter műtrágya

  2013. április 08., hétfő 11:22 Szántóföld

  A CORN Starter (NPK 15-20-10 + 1,5 Zn) egy éve jelent meg a magyar piacon az IKR Agrár Kft. kínálatában mint speciális granulált starter műtrágya a kukoricához. Érdemes visszatekintenünk mi is történt ebben az egy évben és mi várható a termék vonatkozásában 2013-ban?

 • HATÉKONYSÁG, LOMBTRÁGYÁZÁS, YARA

  2013. április 08., hétfő 09:43 Szántóföld

  A lombtrágyázás hatékonysága az elmúlt években felértékelődött, mind felhasználói, mind gyártói oldalról. Ebben a folyamatban fontos szerep jut a Yara Hungária által forgalmazott termékeknek, amelyeket az angliai gyárunkból hozunk be a magyar piacra.

 • Élelmiszerlavina a Syngentával

  2013. április 04., csütörtök 19:37 Szántóföld

  Idén már negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina elnevezésű programját a Syngenta Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mely a boldogulásukért tenni akaró közösségeket hivatott segíteni.

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot - Ignáth Sándor, Hajdúnánás

  2013. április 03., szerda 14:42 Szántóföld

  Ignáth Sándor Hajdúnánás környékén gazdálkodik. Saját gazdasága mellett zöldborsó és csemegekukorica integrációt irányít összesen 600 ha területen. 70 hektáron foglalkoznak takarmánykukorica termesztésével. Az integráció miatt fontos, hogy olyan készítményt ajánljon a partnereinek, amely gyors hatású és széles hatásspektrumú, ugyanakkor...

 • DuPont Pioneer Prémium Ajánlattal realizálható a korai vetés előnye!

  2013. április 03., szerda 11:31 Szántóföld

  A tavalyi év tapasztalatai is azt mutatják érdemes volt korán vetni a kukoricát, hiszen sok minden már a kezdetekkor eldőlt. 2012-ben a tavaszi hónapok (március, április) rendkívül szárazak voltak, így a normál időben elvetett kukorica a legtöbb esetben kiszáradt talajba került. A kukorica csírázását és korai kezdeti fejlődési erélyét...

 • Energiafű biogáz-termeléshez

  2013. március 29., péntek 17:26 Szántóföld

  Németországban a Szarvasi 1 energiafű (Elymus elongatus) felhasználásának mértéke egyre nagyobb lesz a hazai biogáz-termelésben. Triesdorfban végzett 3-éves kísérletek eredményei szerint 2 vágás (kaszálás) mellett hektáronként 18 tonna száraztömeget lehet termelni. Az energiafű 1,5-2 m magasra nő meg.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]