Szántóföld - Szántóföldi hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Santana 1 G – Túl a harmadik éven - A hatóanyag mozgása a talajban és a növényben

  2013. február 20., szerda 14:26 Szántóföld

  Decemberben ismételten elindítottunk egy cikksorozatot a Santana 1 G talajfertőtlenítő készítményünkkel kapcsolatban. Ezúttal nem pusztán üzemi tapasztalatokat szeretnénk megosztani az olvasóval, hanem olyan, új információkat is, amelyek segíthetik a termék eredményes felhasználását. Cikksorozatunk mostani részében a Santana 1 G...

 • Figyelem! Hamarosan itt az ideje a tavaszi bokrosító hengerezésnek!

  2013. február 18., hétfő 16:18 Szántóföld

  Bár még nincs itt az ideje, de mi már most jelezzük a gazdálkodók számára, hogy február végén, illetve márciusban érdemes elvégezni az őszi kalászosok tavaszi bokrosító hengerezését.

 • Seguris a kalászosokban

  2013. február 13., szerda 12:19 Szántóföld

  Még hatékonyabb gombák elleni védelem termésfokozással egyetemben – bemutatjuk a Syngenta új kalászos gombaölőszerét, a Seguris-t!

 • Korai gyomkikapcsolással a napraforgó termesztés sikeréért

  2013. február 13., szerda 12:00 Szántóföld

  Gyakorlati tapasztalatok szerint -a gyomfertőzés mértékétől függően- 10-20%-kal magasabb termés érhető el preemergens gyomirtás beiktatásával mind a hagyományos mind pedig a herbicid toleráns napraforgóban. Mi állhat ennek a hátterében?

 • INAZUMA - Egy új barát

  2013. február 13., szerda 11:03 Szántóföld

  A rovarölő szerek piacán igen nehéz ma minden tekintetben újat adni a gazdatársadalomnak. Ezt talán az újonnan forgalomba került valóban új hatóanyagok hiánya is mutatja, s ez a szerény szám is messze megelőzi a merőben új hatásmódú molekulák számát! Hát ezek után mi újdonságról lehet beszámolni, kérdezhetnék?! Azért szerencsére vannak...

 • Legális teljesítményfokozás a felszívódó gombaölő szereknél!

  2013. február 13., szerda 10:41 Szántóföld

  Jóból még jobbat? – egy „csepp” is elég! A VELOCITY forradalmian új fejlesztésű adjuváns megnöveli a gombaölő szerek biológiai hatékonyságát!

 • SAATEN-UNION napraforgó hibridek: Alapáron kínált biztonság

  2013. február 12., kedd 13:35 Szántóföld

  Habár a SAATEN-UNION a napraforgó hibridek európai fejlesztését mindössze néhány évvel ezelőtt kezdte meg, máris egyszerre több, a termesztés biztonságát és rugalmasságát szolgáló megoldást alapáron kínál a gyakorlat számára.

 • SAATEN-UNION: Több termés, nagyobb biztonság a tavaszi kalászosok termesztése során is

  2013. február 12., kedd 13:20 Szántóföld

  A globalizálódó söripar -, és így a beszállító malátaipar is - olyan fajtákat igényel, melyek Európa-szerte termeszthetők és megfelelnek a feldolgozóipar nemzetközi követelményeinek. A malátázó és söripari cégek globális fajtákkal szemben támasztott elvárásai ezért különleges kihívás elé állítják a modern sörárpa-nemesítést. Így van ezzel...

 • Nagy termés, könnyű aratás – RAPOOL repce hibridekkel

  2013. február 12., kedd 13:10 Szántóföld

  A repce betakarításának teljesítményét 10%-ban a fajta és 30%-ban a kombájn vezetője határozza meg (Semmler, Agrartraining 2011). Az állományok betakaríthatóságát több tényező is befolyásolja, melyek közül néhányat a termelő maga is befolyásolhat annak érdekében, hogy a nagy termés egy gyors, akadálymentes és gazdaságos kombájnolással...

 • Intenzív kukoricatermesztés Yara technológiával

  2013. február 08., péntek 14:13 Szántóföld

  Főbb szántóföldi növényeink mindegyikére igaz, mégis leginkább a kukorica esetében szembetűnő, hogy a köztermesztésben realizált termésátlagok messze elmaradnak attól a szinttől, amire a növény genetikailag képes lenne. Az intenzív termesztéstechnológiában ezért meghatározó szerep jut a növénytáplálásnak a terméspotenciál minél...

 • Axial One - Egyszikű, kétszikű, nagyszerű

  2013. február 07., csütörtök 15:30 Szántóföld

  Nagy széltippan, pipacs, ebszékfű, pásztortáska, szarkaláb, búzavirág, tyúkhúr, mezei acat, hogy csak a leggyakoribbakat említsük, általánosan előforduló gyomnövények a kalászos gabonákban.

 • Santana 1 G – túl a harmadik éven

  2013. február 07., csütörtök 14:50 Szántóföld

  Egy új, perspektivikus termék bevezetése minden, növényvédőszereket gyártó és forgalmazó cég életében nagy esemény. Igaz volt ez a mi esetünkben is, hiszen egy számunkra teljesen új területen, a talajfertőtlenítő készítmények piacán kellett helytállnunk.

 • Bizonyított starterhatás Gramix NPK-val

  2013. február 07., csütörtök 14:32 Szántóföld

  A mikroelemmel kiegészített Gramix NPK termékeinkkel több éve folynak tápelem trágyázási kísérletek, mind kutató intézeti kis parcellás, mind üzemi szabadföldi terület nagyságokon.

 • Kipróbáltuk a Python technológiai csomagot - Kiss Árpád és Kiss Péter, Jánoshalma

  2013. február 05., kedd 15:42 Szántóföld

  A Kiss testvérek gazdasága (Multikáp Kft.) Jánoshalmán található. 400 hektáros területükből 300 hektáron termesztenek, illetve további 300 hektáron integrálnak kukoricát. Ez is mutatja, hogy a térségükben ez a legfontosabb kultúrnövény. A kft ügyvezetője Kiss Árpád, aki növényorvosként irányítja a gazdaság növényvédelmét.

 • Bokrosodás eredményesen - Sok kalász = sok termés

  2013. február 05., kedd 08:22 Szántóföld

  Tudatosság - stabilitás - innováció - eredményesség

 • A kukorica ökológiai plaszticitása

  2013. január 28., hétfő 22:53 Szántóföld

  A kukorica ökológiai plaszticitását, az egyre szélsőségesebbé váló környezeti tényezőkre adott reakcióját jól jelzi az országos termésátlag alakulása. A kedvező csapadék ellátottságú 2009-2011. években stabil 6,5 tonna/ha termésátlag volt jellemző hazánkban.

 • DuPont Pioneer – Korai vetés kockázat nélkül

  2013. január 23., szerda 13:35 Szántóföld

  A DuPont Pioneer 2013-ban újításként bevezeti a Pioneer Prémium Ajánlatát. Ezzel egy újabb segítséget adunk a termelőknek, amellyel az időjárás viszontagságai okozta kockázatot tudják csökkenteni, és nagyobb biztonsággal kezdhetik meg a kukorica korai vetését. Mit is jelent ez az ajánlat?

 • Magyar Kukorica Klubnap az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n!

  2013. január 23., szerda 12:00 Szántóföld

  A Magyar Kukorica Klub idei évindító rendezvényét - a Kukorica Klubnapot - az AGROmashExpo és Agrárgépshow idején az Axiál Kft. kiállítási csarnokában tartják.

 • SAATEN-UNION Tavaszi Fajtakínálat 2013. – Letölthető kiadvány

  2013. január 22., kedd 21:24 Szántóföld

  A tavaszi vetésekkel kapcsolatos döntéshozatal során meghatározó jelentőségűvé válik a termésbiztonság és a költséghatékonyság, különös tekintettel az elmúlt évek hozam- és áringadozásaira. Az alacsonyabb költségszint mellett elérhető magasabb hozam és nagyobb termésbiztonság azonban üzemi szinten szélesebb faj- és fajtaválasztékot kíván.

 • Cheyenne 1 G – új rovarölő talajfertőtlenítő granulátum

  2013. január 22., kedd 21:18 Szántóföld

  A Cheyenne 1 G a rovarölő talajfertőtlenítő granulátumok legújabb képviselője kukoricában.

 • Rendkívüli műtrágya akció a Hungarobiochem Kft-nél!

  2013. január 21., hétfő 10:59 Szántóföld

  Litván importból származó NPK 8-20-20+3S, 100% vízoldható, granulált műtrágya óriási kedvezménnyel a Hungarobiochem Kft-nél.

 • Roots Power™ - Erősebb gyökérzet – Magasabb termés

  2013. január 21., hétfő 09:54 Szántóföld

  Az aszályos évek gyakorisága és jelentősége egyre nő, viszont ezzel párhuzamosan a világ kukorica igénye is növekszik. Ezért egyre csökkenő csapadékvíz ellátottság mellett a termésmennyiség növelésére van szükség. E cél elérése érdekében szárazságtűrőbb hibrideket kell termesztenünk. A gyökérrendszer fejlesztésével, a Roots Power™...

 • Élet költözött a talajba

  2013. január 15., kedd 10:30 Szántóföld

  A Rezes Farm Kft. 330 hektáron folytat hagyományos növénytermesztést a Berettyó térségében, bihari tájon. A tápanyag-utánpótlás fontos elemeként a kapások alá Phylazonitot juttatnak ki a vetéssel egy menetben, akár csökkentett nitrogénműtrágya adagok mellett. Betakarítás után Phylazonitot használnak a tarlókezelésre is. Tapasztalatuk...

 • Startertrágyázás tudatosan

  2013. január 14., hétfő 10:14 Szántóföld

  Ön ismeri környezete adottságait, mi ismerjük termékeink lehetőségeit, együtt megtaláljuk a legeredményesebb megoldást!

 • SAATEN-UNION hibridkukorica vetőmag - már MaxiPack kiszerelési egységben is

  2013. január 11., péntek 11:42 Szántóföld

  Szinte már meglepetést sem okoz a növénytermesztők számára az elmúlt év szélsőségessége. Egy újabb különleges év, amely sokadik a sorban, és valószínűleg az idei sem alakul majd gyökeresen másként. Így a már lassan „természetessé” váló hozam- és áringadozások közepette 2013-ban is nehezen kalkulálható előre a növénytermesztés...

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

  2013. január 09., szerda 09:56 Szántóföld

  Dr. Sűrű János Agro-Bölcske Zrt. ügyvezető, címzetes egyetemi docens Bölcske Tolna megye északi részén helyezkedik el. Területe nagyjából Dunaföldvártól délre, Pakstól északra található. Az Agro-Bölcske Zrt. 1300 ha-on gazdálkodik. A talaj minősége közepes: 26 AK. Gazdálkodásunkra az jellemző, hogy rendkívülien fogékonyak vagyunk az újra....

 • A kukorica talajlakó és fiatalkori károsítói, valamint az ellenük való védekezés irányelvei

  2013. január 07., hétfő 15:01 Szántóföld

  A klotianidin hatóanyagot tartalmazó talajfertőtlenítők köre új termékkel bővül 2013-ban. A rovarölő szert granulátum formában tartalmazó készítmény neve Cheyenne 1 G, forgalmazója pedig a Nufarm Hungária Kft.

 • Megbízhatóság és magas hozam Syngenta kukoricahibridekkel

  2013. január 07., hétfő 12:25 Szántóföld

  Természetes igény egy vetőmagnemesítő céggel szemben, hogy kukorica hibridjei évjárattól függetlenül, minden körülmény között kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt nyújtsanak. Megbízhatóságról egy hibrid esetében akkor beszélhetünk, ha terméshozama az esetleges negatív időjárási hatások ellenére a potenciális maximumot nyújtja. A...

 • Axiál különdíj a Kukorica Termésversenyen: "A követendő példát jutalmazzuk" (+ Videó)

  2013. január 04., péntek 17:17 Szántóföld

  Az Axiál Kft. különdíjjal is támogatta a IV. Kukorica Termékversenyt. Az ünnepélyes díjátadón Papp Mihály, Axiál partner vehette át az 500.000.- forint értékű ajándékutalványt 15.66 tonnás termése jutalmául.

 • Milyen messzire vezet az Euralis Clearfield napraforgó kínálata?

  2013. január 04., péntek 16:34 Szántóföld

  A biztos megoldás minden gyom ellen!

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]