Szántóföld - Szántóföldi hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Rendkívüli műtrágya akció a Hungarobiochem Kft-nél!

  2013. január 21., hétfő 10:59 Szántóföld

  Litván importból származó NPK 8-20-20+3S, 100% vízoldható, granulált műtrágya óriási kedvezménnyel a Hungarobiochem Kft-nél.

 • Roots Power™ - Erősebb gyökérzet – Magasabb termés

  2013. január 21., hétfő 09:54 Szántóföld

  Az aszályos évek gyakorisága és jelentősége egyre nő, viszont ezzel párhuzamosan a világ kukorica igénye is növekszik. Ezért egyre csökkenő csapadékvíz ellátottság mellett a termésmennyiség növelésére van szükség. E cél elérése érdekében szárazságtűrőbb hibrideket kell termesztenünk. A gyökérrendszer fejlesztésével, a Roots Power™...

 • Élet költözött a talajba

  2013. január 15., kedd 10:30 Szántóföld

  A Rezes Farm Kft. 330 hektáron folytat hagyományos növénytermesztést a Berettyó térségében, bihari tájon. A tápanyag-utánpótlás fontos elemeként a kapások alá Phylazonitot juttatnak ki a vetéssel egy menetben, akár csökkentett nitrogénműtrágya adagok mellett. Betakarítás után Phylazonitot használnak a tarlókezelésre is. Tapasztalatuk...

 • Startertrágyázás tudatosan

  2013. január 14., hétfő 10:14 Szántóföld

  Ön ismeri környezete adottságait, mi ismerjük termékeink lehetőségeit, együtt megtaláljuk a legeredményesebb megoldást!

 • SAATEN-UNION hibridkukorica vetőmag - már MaxiPack kiszerelési egységben is

  2013. január 11., péntek 11:42 Szántóföld

  Szinte már meglepetést sem okoz a növénytermesztők számára az elmúlt év szélsőségessége. Egy újabb különleges év, amely sokadik a sorban, és valószínűleg az idei sem alakul majd gyökeresen másként. Így a már lassan „természetessé” váló hozam- és áringadozások közepette 2013-ban is nehezen kalkulálható előre a növénytermesztés...

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

  2013. január 09., szerda 09:56 Szántóföld

  Dr. Sűrű János Agro-Bölcske Zrt. ügyvezető, címzetes egyetemi docens Bölcske Tolna megye északi részén helyezkedik el. Területe nagyjából Dunaföldvártól délre, Pakstól északra található. Az Agro-Bölcske Zrt. 1300 ha-on gazdálkodik. A talaj minősége közepes: 26 AK. Gazdálkodásunkra az jellemző, hogy rendkívülien fogékonyak vagyunk az újra....

 • A kukorica talajlakó és fiatalkori károsítói, valamint az ellenük való védekezés irányelvei

  2013. január 07., hétfő 15:01 Szántóföld

  A klotianidin hatóanyagot tartalmazó talajfertőtlenítők köre új termékkel bővül 2013-ban. A rovarölő szert granulátum formában tartalmazó készítmény neve Cheyenne 1 G, forgalmazója pedig a Nufarm Hungária Kft.

 • Megbízhatóság és magas hozam Syngenta kukoricahibridekkel

  2013. január 07., hétfő 12:25 Szántóföld

  Természetes igény egy vetőmagnemesítő céggel szemben, hogy kukorica hibridjei évjárattól függetlenül, minden körülmény között kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt nyújtsanak. Megbízhatóságról egy hibrid esetében akkor beszélhetünk, ha terméshozama az esetleges negatív időjárási hatások ellenére a potenciális maximumot nyújtja. A...

 • Axiál különdíj a Kukorica Termésversenyen: "A követendő példát jutalmazzuk" (+ Videó)

  2013. január 04., péntek 17:17 Szántóföld

  Az Axiál Kft. különdíjjal is támogatta a IV. Kukorica Termékversenyt. Az ünnepélyes díjátadón Papp Mihály, Axiál partner vehette át az 500.000.- forint értékű ajándékutalványt 15.66 tonnás termése jutalmául.

 • Milyen messzire vezet az Euralis Clearfield napraforgó kínálata?

  2013. január 04., péntek 16:34 Szántóföld

  A biztos megoldás minden gyom ellen!

 • A legjobb termelők pazar környezetben: A IV. Kukorica Termésverseny díjátadó ünnepségéről tudósítunk! (+ Képek!)

  2012. december 19., szerda 06:49 Szántóföld

  Fenséges környezetben tartották meg a Magyar Kukorica Klub Termésverseny díjátadó és évzáró ünnepségét. Érdekes előadásokról és a rendezvény csillagairól - a díjazott gazdákról – számolunk be!

 • Sikeres a fordított ÁFA a gabonafélék kereskedelmében

  2012. december 17., hétfő 12:18 Szántóföld

  Lényegében eltűnt az adóbevallásokból a papíron forgalmazott, adócsalásra felhasznált mezőgazdasági terményekből származó bevétel - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

 • Python Optima - Új dimenzió a kukorica korai posztemergens gyomirtásában

  2012. december 05., szerda 12:43 Szántóföld

  A kukorica gyomirtásában az elmúlt években a legnagyobb sikert a korai posztemergens gyomirtás érte el. Ez a technológia korábban a kukorica 1-3 leveles állapotában elvégzett kezelést jelentette. Ma inkább a gyomnövények szik-2 leveles állapotában határozzuk meg a kezelés idejét. A korai posztemergens gyomirtó tehát olyan, kikelt gyomok...

 • Alap-és fejtrágyát a Yará-tól

  2012. december 05., szerda 11:58 Szántóföld

  A gazdálkodók, termelők megszerették az elmúlt években az összetett komplex műtrágyákat. Ezek a termékek 2013-ban is rendelkezésre állnak a kertészeti termelőink számára, a már jól megszokott YaraMila Cropcare néven.

 • Készítsük fel a növényt a termelésre!

  2012. december 03., hétfő 10:20 Szántóföld

  Az elmúlt három évből egy csapadékos, kettő pedig extrém száraz volt, tehát minden szélsőséget megtapasztalhattunk rövid idő alatt. A klímakutatók előrejelzései szerint a szélsőségek egyre inkább sűrűsödnek a jövőben, ami nagy kihívást jelent a növénytermesztők számára a hektárhozamok növelése, illetve a hozamstabilitás növelése terén. A...

 • Top20 Fajtakísérletek - Magyar Kukorica Klub: Az eredményekről tudósítunk!

  2012. december 02., 09:07 Szántóföld

  A Magyar Kukorica Klub kihirdette a 2012-es Top20 Fajtakísérletek eredményeit. Az egyesület sajtótájékoztató keretein belül tartotta meg szakmai konferenciáját.

 • Hogyan legyen +1 tonna hektáronként? A DEKALB -okkal lehetséges!

  2012. november 27., kedd 20:33 Szántóföld

  A Monsanto jövőre is a legjobbat kínálja a gazdálkodóknak! Balatonalmádiban, a Kukorica Konferencián megtudtuk, hogy mit ígérnek 2013-ra a legújabb DEKALB -ok!

 • Jól fejlődnek az őszi vetésű növények Békés megyében

  2012. november 27., kedd 07:16 Szántóföld

  Jól fejlődnek az őszi vetésű növények Békés megyében, az enyhe és csapadékos őszi időjárás kedvez az őszi búza, az árpa és a káposztarepce fejlődésének - tájékoztatta Varjú Mónika, a Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője az MTI-t hétfőn.

 • Kipróbáltuk a Python technológiai csomagot - Wirth László és Dr. Bárány Sándor, Szentlőrinc

  2012. november 26., hétfő 22:46 Szántóföld

  A kísérlet beállítására Wirth László szentlőrinci magángazdaságában került sor 10 hektár kukorica területen. A gazdaság 300 hektáron kukoricát, őszi gabonát, repcét, vetőburgonyát és szója vetőmag alapanyagot termel magas színvonalon. A kukorica terület 100-150 hektár között változik, tehát meghatározó jelentőségű. Normál évben 10...

 • Kipróbált megoldások különböző kukorica gyomirtási helyzetekben

  2012. november 26., hétfő 22:30 Szántóföld

  A kukorica gyomirtó szereinek száma rendkívül nagy. Ennél talán csak a különböző gyomirtási helyzetek száma nagyobb. Utóbbiak szakszerű megoldására mutatunk be néhány gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.

 • PRIMUS SEED – Lépéselőnyben a SAATEN-UNION újgenerációs kukorica hibridjeivel

  2012. november 26., hétfő 20:21 Szántóföld

  Az elmúlt évek időjárási szélsőségei, továbbá talajaink tápanyag-szolgáltató képességének és általános kultúrállapotának megváltozása sok esetben nem tette lehetővé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítő termést neveljenek.

 • Magyar Kukorica Klub Sajtótájékoztató: Kihirdették a IV. Kukorica Termésverseny eredményeit

  2012. november 24., szombat 10:16 Szántóföld

  Eredményhirdetéssel és évértékeléssel zárult a IV. Kukorica Termésverseny a Magyar Kukorica Klub rendezésében. A verseny célja a növénytermesztők szakmai fejlődésének ösztönzése, tudásuk és termelési módszerük összehasonlítása, új kapcsolatok építése révén.

 • Meglepetésünk a nyugalom: Limagrain napraforgó és kukorica vetőmagok

  2012. november 20., kedd 08:07 Szántóföld

  Az LG változatos vetőmag kínálatával, az európai mezőgazdaság sokszínűségét testesíti meg. A céltudatos nemesítői munka, valamint a kutatás-fejlesztés eredményeként termékeink megfelelnek a modern technológiai és gazdasági követelményeknek, valamint a gazdálkodók és az ipari felhasználók specifikus igényeinek.

 • Év végi Biocont növényvédőszer akció!

  2012. november 16., péntek 16:37 Szántóföld

  Vegye meg még idén, áremelés előtt, ráadásul kedvezményes áron jövő évi környezetkímélő növényvédőszereit, növénykondicionálóit!

 • SAATEN-UNION napraforgó hibridek – több termés, nagyobb biztonság

  2012. november 15., csütörtök 07:17 Szántóföld

  A hazai napraforgó termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben a kultúra megítélése, a termesztés intenzitása, és a használt genotípusok jellemzői tekintetében. Előtérbe kerültek az olyan technológiai fejlesztések, melyek választ adhatnak az egyre változékonyabb időjárás okozta viszontagságokra, majd a biztonságosabb termelést...

 • Még vásárolható acetoklór hatóanyagú készítmény a Kwizdától

  2012. november 08., csütörtök 15:56 Szántóföld

  Bizonyára Ön is értesült arról, hogy az acetoklór hatóanyag az Európai Unió területén visszavonásra került. Ez minden olyan terméket érint, amely önállóan vagy kombinációban tartalmazza a hatóanyagot.

 • Nem csak a vetés, a betakarítás is befejeződött az országban

  2012. november 08., csütörtök 15:23 Szántóföld

  Az országosan 1.838 ezer hektár betakarítandó területből már 1.822 ezer hektáron – azaz az összterület 99 százalékán – végeztek a munkálatokkal 2012. november 6-ig.

 • Országos kampány indul a GMO hatásairól

  2012. november 01., csütörtök 18:32 Szántóföld

  GMO Roadshow-t szervez novemberben és decemberben a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szaktárca szakértői, a háttérintézmények, a tudomány és a civil társadalom képviselői az ország nyolc nagy városában tartanak előadásokat és adnak tájékoztatást a genetikailag módosított szervezetek egészségügyi, környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi...

 • Yara és az új generáció

  2012. október 31., szerda 12:51 Szántóföld

  A Yara Hungária ebben az évben indítja útjára új programját YaraGeneráció néven, mely kifejezetten a felsőfokú agrároktatásban tanuló hallgatókat célozza.

 • Kevesebb káposztarepcét vetettek az idén Szolnok megyében

  2012. október 30., kedd 07:36 Szántóföld

  Mintegy 13 ezer hektáron vetettek káposztarepcét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdák az ősszel, ez csupán a fele a 2011 őszén megyeszerte elvetett 25 ezer hektárnyinak – derül ki a helyi kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának legfrissebb jelentéséből.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]