Az Európai Bizottság rövid távú előrevetítése szerint az Európai Unió baromfihús-termelése tovább bővül és 2017-re meghaladhatja a 14,1 millió tonnát. Az Európai Bizottság adatai szerint 2016 1-11. hetében 178 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára, ami 4,3 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakának átlagárától.

Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (253 forint/kilogramm) 3,9 százalékkal volt alacsonyabb 2016 1-11. hetében az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 4,5 százalékkal, a csirkecombé csaknem 12 százalékkal csökkent, míg a csirkemellé nem változott lényegesen ugyanebben az összehasonlításban – áll az Agrárpiaci Jelentések Baromfi című legfrissebb kiadványában, mely IDE kattintva tölthető le.

baromfi

Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 4,5 százalékkal, a csirkecombé csaknem 12 százalékkal csökkent – fotó: Shutterstock

A vágócsirke termelői ára és a csirkehúsok feldolgozói értékesítési ára Magyarországon

AKI