Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • GKI-összegzés a húsáfáról és a feketegazdaságról

  2013. december 09., hétfő 19:02 Állattenyésztés

  A legális termelők jelentős, illegális versenyelőnyt élvező konkurenciától szabadulhatnának meg, ha a sertéságazat forgalmán beül a 30-50 százalékra becsült feketegazdaság arányát sikerülne csökkenteni, felszámolni; ez a most elfogadott áfacsökkentés célja is - állítja a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, a témáról készített összegzése.

 • Ötödével nőtt a halfogyasztás hazánkban (+Videó!)

  2013. december 09., hétfő 13:11 Állattenyésztés

  A szaktárca múlt év végi népszerűsítő kampányának eredményeként az élelmiszer ágazaton belül egyedül a halfogyasztás növekedett számottevően az idén, mintegy 20 százalékkal Magyarországon – közölte a vidékfejlesztési miniszter hétfőn az idei halmarketing-akció nyitórendezvényén, Tiszafüreden.

 • Megkezdte működését a Tejfeldolgozási Országos Kamarai Osztály

  2013. december 06., péntek 11:42 Állattenyésztés

  A Tejfeldolgozási Országos Kamarai Osztály alakuló ülését Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök nyitotta meg, majd a szakmai kérdésekben az ülést az országos osztályvezető, Koller Attila, a Tolnatej Zrt. vezérigazgatója irányította.

 • V. Németh Zsolt: a vágópontok a vidékfejlesztésben is fontos szerepet töltenek be (+Videó)

  2013. december 04., szerda 18:34 Állattenyésztés

  A helyi hús igényeket kielégítő vágópontok a vidékfejlesztésben is fontos szerepet töltenek be – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerdán Fábiánsebestyénben, a Csongrád megyei községben uniós támogatással kialakított vágópont átadásakor.

 • Fejlesztés a méhészetben

  2013. december 03., kedd 14:46 Állattenyésztés

  Ritterwald János szépen gondozott méhészete a tolnai dombok között, Szakadát községben található. Mialatt a méhek szorgosan a mézet gyűjtötték, a gazda LEADER pályázatot állított össze, melynek célja a helyi termékek, - a méz és a virágpor - piacra jutásának elősegítése volt.

 • Nehéz helyzetbe kerülhetnek a kisebb tejtermelők

  2013. november 30., szombat 20:28 Állattenyésztés

  A nagyokat nem igazán, a kis és közepes termelőket azonban nagyon komolyan érinti majd a tejkvóta megszűnése a hajdúböszörményi Béke Agrárszövetkezet főállattenyésztője szerint.

 • Ha egészségesek az állatok, újraindulhat a szarvasmarha-export Fehéroroszországba

  2013. november 27., szerda 10:42 Állattenyésztés

  Többek között a szarvasmarha-export újraindításáról, kazah diákok, valamint állatorvosok képzéséről tárgyalt Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a hét elején asztanai és minszki főállatorvos kollégáival.

 • Őshonos állatfajtáink védelmet érdemelnek (+Videó!)

  2013. november 25., hétfő 15:19 Állattenyésztés

  Tisztelettel kell adóznunk mindazoknak, akik az őshonos állatfajták megtartásáért korábban is mindent megtettek, s akiknek köszönhetően ma van még egyáltalán miről beszélnünk – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár Matolcsi János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum hajdani főigazgatója, mezőgazdasági mérnök emlékére rendezett...

 • 40 százalékos európai uniós támogatással megkétszerezte baromfinevelő kapacitását az Agro-Cikó Kft.

  2013. november 24., 17:34 Állattenyésztés

  Százhúszmillió forintos beruházással megduplázta baromfihizlaló kapacitását az Agro-Cikó Kft., amely 95 ezer férőhelyesre bővítette cikói telepét - mondta a Tolna megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

 • A horgászati és halászati szabályozás tervezett új rendelkezései

  2013. november 22., péntek 10:17 Állattenyésztés

  Véglegessé vált, így hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben a halászati és horgászati szabályokat részben módosító rendelet. Az új szabályozás alapján a fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak...

 • Jó minőségű húst ad, ellenálló fajta: konferencia a mangalicáról

  2013. november 21., csütörtök 17:59 Állattenyésztés

  A zsírsertésekkel kapcsolatos alap- és alkalmazott kutatások eredményeiről és ipari hasznosításáról kezdődött kétnapos találkozó csütörtökön Herceghalomban.

 • 400 millió forintot kap a NAK a Pápai Hús beszállítóinak a kifizetésére

  2013. november 21., csütörtök 15:36 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a napokban írja alá a keretösszegről a megállapodást. Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke a Lánchíd Rádióban hangsúlyozta, hogy a beszállítók kifizetésére az állam teljes egészében biztosítja a költségvetési forrásokat, így az nem a kamarai...

 • Az állattenyésztési ágazat kibocsátása 2012-ben 8 százalékkal 762 milliárd forintra nőtt

  2013. november 21., csütörtök 14:25 Állattenyésztés

  Az élő állatok és állati termékek 2012-ben 762 milliárd forint kibocsátást értek el, mely 8 %-kal magasabb az előző évihez viszonyítva. Tavaly a teljes mezőgazdaság bruttó kibocsátásából az élő állat és állati termékek részesedése 35,1 %-ot tett ki, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Vágóállat és Hús Szakmaközi...

 • Háztáji sertés-programot indít az Auchan Karcag környékén (+Videó!)

  2013. november 15., péntek 17:16 Állattenyésztés

  Újraéledhet Karcagon és környékén a ház körüli sertéstartás, amely valaha ugyanolyan hagyománynak számított, mint Makón a hagyma, vagy Kalocsán a fűszerpaprika termesztése - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcagon az Auchan Magyarország Kft. háztáji sertés-programját ismertető rendezvényen.

 • Feldman: a jövőre elkészülő hatósági informatikai rendszer zárja a további kiskapukat a húsiparban

  2013. november 14., csütörtök 14:34 Állattenyésztés

  Az élő- és félsertés áfájának csökkentése szervesen illeszkedik abba a kormányzati programba, amely a sertéságazat talpra állítását célozza - mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, miután a sertésügyekért felelős miniszteri...

 • Vaddisznóvonal létesült Salgótarjánban

  2013. november 13., szerda 18:28 Állattenyésztés

  Vaddisznóvonal kezdte meg működését Salgótarjánban: a lakosság a 06-20-400-3205-ös telefonszámon jelentheti be, ha valahol belterületen, vagy annak közelében vad felbukkanását észleli.

 • 3,6 milliárd forint jut a magyar lovas ágazat fejlesztésére

  2013. november 13., szerda 15:27 Állattenyésztés

  A lovas ágazatban az elmúlt két évtized legjelentősebb fejlesztésének nevezte Budai Gyula a mostani, összesen 3,6 milliárdos beruházást, amiből a szilvásváradi lovascentrum 1,6 milliárddal, míg a Nemzeti Lovarda 2 milliárddal veszi ki részét.

 • A sertéságazat szereplői az áfacsökkentés kiterjesztésében bíznak

  2013. november 12., kedd 19:08 Állattenyésztés

  A sertéságazat szereplői bíznak abban, hogy az állami költségvetés teherbíró képességének erősödésével a tőkehúsok és a hústermékek is a kedvezményes forgalmiadó-kulcs alá kerülnek, ahogy a többi élelmiszergazdasági ágazat azon termékei is, ahol a feketegazdaság szintén súlyos nehézségeket okoz a legális piaci szereplőknek.

 • Kormányzati intézkedéseket várnak a baromfipiaci szereplők is

  2013. november 12., kedd 15:19 Állattenyésztés

  Jó irányba tett első lépésként értékeli a Baromfi Termék Tanács (BTT), hogy a kormány januártól csökkenti az élősertések és a hasított félsertések általános forgalmi adóját (ÁFA). A szakmai szervezet továbbra is úgy ítéli meg, hogy az alapvető élelmiszerek - köztük a baromfihús és étkezési tojás - drasztikus adócsökkentése segítheti...

 • Kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni (+videó!)

  2013. november 10., 11:17 Állattenyésztés

  A néhány napja bejelentett áfacsökkentésnek köszönhetően kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton, a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál megnyitóján Tápiószentmártonban.

 • A sertésállomány alakulása Magyarországon

  2013. november 08., péntek 14:48 Állattenyésztés

  A sertésállomány alakulása Magyarországon, 2000-2013

 • Sertéshús kivitel és behozatal

  2013. november 08., péntek 14:35 Állattenyésztés

  Sertéshús kivitel és behozatal, 2004-2010

 • Orbán: cél a mezőgazdaságban dolgozók munkahelyének megmentése

  2013. november 08., péntek 09:29 Állattenyésztés

  "Ez a mostani áfacsökkentés igazságot tesz" – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Szerinte az új rendelkezés esélyt ad a szabályokat betartó magyar gazdálkodóknak, hogy ők legyenek sikeresek, így pedig megmaradhatnak a munkahelyek - magyarázta a kormányfő, csekélynek nevezve...

 • Öt százalékra csökken az élősertés és a félsertés áfája január 1-jétől (+videó!)

  2013. november 07., csütörtök 16:25 Állattenyésztés

  Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.

 • Tojásárak Magyarországon

  2013. november 04., hétfő 16:09 Állattenyésztés

  Tojásárak Magyarországon, 2011-2012

 • A vágóbaromfi felvásárlási átlagára Magyarországon

  2013. november 04., hétfő 15:07 Állattenyésztés

  A vágóbaromfi felvásárlási átlagára Magyarországon, 2006-2012

 • A Baromfi Termék Tanács szerint létfontosságú az ÁFA csökkentés az ágazatban

  2013. november 04., hétfő 11:15 Állattenyésztés

  Visszaszorulna a feketegazdaság, csökkenne az import, a hazai termelés versenyképessége pedig javulna, ha a kormány a mai 27 százalékról drasztikusan, 5 százalékra mérsékelné az alapvető élelmiszernek számító baromfihús és étkezési tojás ÁFA kulcsát – hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT).

 • Czerván: erősödő szarvasmarha-ágazat, növekvő tejtermelés

  2013. november 03., 14:38 Állattenyésztés

  Megfelelő felkészüléssel megerősödhet a szarvasmarha-ágazat, miután az EU-ban 2015-től megszűnik a jelenleg működő tejkvótarendszer, amely tagországonként határozza meg az évente előállítható tej mennyiségét - közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár az MTI-vel.

 • Szürkemarha: az Alföld világszerte ismert jellegzetessége

  2013. október 31., csütörtök 22:46 Állattenyésztés

  A végtelen puszta daruszínű büszkesége manapság az állatkiállítások fénypontja, részben mert őserőt sejtető impozáns megjelenésével, méteres szarvával hamar magára vonja a figyelmet, részben pedig azért, mert e hungarikumunk húsa is különösen jó minőségű és garantáltan kergemarha-kór mentes. De még mindig alig ismerjük a szürkemarha...

 • Pápai Hús - VM: megkezdődött a támogatás kifizetése az élőállat-beszállítóknak

  2013. október 31., csütörtök 20:55 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) elindította a Pápai Hús 1913 Kft. élőállat-beszállítói által igénybe vehető csekély összegű (de minimis) támogatások kifizetését - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Egyiptom: búza - import 2018. január-október: 10,1 millió tonna, ebből 7,1 millió tonna Oroszországból (Ahram, 2018-11-08)

Magyarország: cukorrépa - betakarítás 2018. november 7-ig a tervezett 15,4 ezer hektár 59%-án végeztek a munkákkal; betakarított termésmennyiség: 574 ezer tonna (NAK, 2018-11-07)

[bezárás x]