Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Lépfene Jászladányban - Kormánymegbízott: nincs újabb megbetegedés

  2013. szeptember 17., kedd 16:19 Állattenyésztés

  A vizsgált állatállományban nem történt újabb megbetegedés a lépfene következtében, ember megfertőződéséről sem érkezett jelzés - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott kedden Jászladányban, a helyi védelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

 • Lépfene Jászladányban - VM: a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket

  2013. szeptember 17., kedd 10:14 Állattenyésztés

  A hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a jászladányi lépfene-fertőzés felszámolására, a fertőzés forrását elkülönítették, fertőtlenítenek, és a fertőzésre fogékony állatállományt beoltják - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

 • Lépfenét mutattak ki Jászladányban

  2013. szeptember 16., hétfő 10:29 Állattenyésztés

  Lépfene, azaz antrax baktériumot mutatott ki egy laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál, akinél helyi zárlatot, forgalmi korlátozást rendeltek el és a fagyasztójában talált húsokat elkobozták. A településen vasárnap polgárőrök, önkormányzati dolgozók, közmunkások jártak házról házra, hogy tájékoztassanak mindenkit a...

 • Veszprém megyében több mint ötezer gímszarvas kilövését tervezik

  2013. szeptember 10., kedd 17:37 Állattenyésztés

  Veszprém megyében 5050 gímszarvas kilövését tervezik, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának adatai alapján 2013-ban a becsült állomány mintegy 9 ezer példány, a jóváhagyott éves vadgazdálkodási tervben a 1369 bika szerepel - közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden.

 • GfK: népszerűségi lista élén a húsfélék, a baromfi a legkedveltebb

  2013. szeptember 10., kedd 16:32 Állattenyésztés

  A húsfélék a magyarok legkedveltebb élelmiszerei közé tartoznak: a baromfihúst a lakosság 97 százaléka, a sertéshúst 89 százalékuk kifejezetten kedveli, ezzel az értékkel a baromfi a burgonya mögött a második, míg a sertéshús a tizedik legkedveltebb az összes élelmiszer sorában - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet étkezési...

 • Növekvő haltermelés - Törvényi szigor az orvhalászoknak

  2013. szeptember 08., 13:09 Állattenyésztés

  A Magyarországon haltermelésből származó évi 20 ezer tonnányi hal mennyiségének fokozatosan 30 ezer tonnára növelése a feladat, amihez várhatóan az EU támogatásával is számolni lehet - mondta a vidékfejlesztési tárca erdészeti, halászati és vadászati főosztályának vezetője az MTI-nek.

 • Nem fogadták el a fizetési ajánlatot a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői

  2013. szeptember 06., péntek 18:04 Állattenyésztés

  Nem fogadták el pénteken a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői az első csődegyezségi tárgyaláson a tulajdonosnak azt az ajánlatát, hogy tartozásaik 5 százalékát fizessék ki; a hitelezők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos dolgozzon ki új ajánlatot.

 • Támogatást ad az agrártárca a Pápai Hús élőállat beszállítóinak

  2013. szeptember 06., péntek 14:07 Állattenyésztés

  Az európai uniós támogatási lehetőségek keretében csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azoknak az előállat beszállítóknak, amelyeknek lejárt és elismert követeléseik vannak a Pápai Hús 1913. Kft.-vel szemben - közölte a tárca az MTI-vel pénteken. A támogatásról kormányzati döntés szültetett.

 • Megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda

  2013. szeptember 06., péntek 09:13 Állattenyésztés

  A Kincsem Nemzeti Lovas Program keretében hamarosan több milliárd forintból megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda - Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint.

 • Hajdú-Bét - A károsultak szerint még fontos dokumentumok lehetnek a cég iratai között

  2013. szeptember 04., szerda 07:42 Állattenyésztés

  A Hajdú-Bét károsultjai egyetértenek azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyei levéltár nem engedélyezte a Hajdú-Bét felszámolójának a cég iratainak leselejtezését, mivel volt olyan károsult, aki azért nem jutott kártérítéshez, mert nem tudta bemutatni a Hajdú-Béttel kötött szerződést.

 • Hajdú-Bét - A levéltár nem engedélyezte a cég iratainak leselejtezését

  2013. szeptember 03., kedd 18:42 Állattenyésztés

  A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára nem engedélyezte a Hajdú-Bét felszámolójának, hogy leselejtezze a cég iratait, és szükségesnek tartja a dokumentumok helyszíni ellenőrzését is - tudatta közleményében Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója kedden az MTI-vel. A főigazgató tudomása szerint eddig nem...

 • A libamáj tudatosabb vásárlására hívják fel a figyelmet szakértők

  2013. szeptember 02., hétfő 15:02 Állattenyésztés

  A liba- és a kacsamáj közötti különbségekre, illetve tudatosabb vásárlásukra is felhívják a figyelmet az V. Libamájfesztiválon - közölték a szervezők.

 • Mintegy 70 gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél

  2013. szeptember 02., hétfő 14:28 Állattenyésztés

  Mintegy hetven gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél hétfőn, többek között azt követelve, hogy az ajánlott 70 százalék helyett teljes egészében kapják meg járandóságukat szeptember 30-ig, s erre az önkormányzat vállaljon készfizető kezességet.

 • Állami segítség a Pápai Hús beszállítóinak

  2013. szeptember 02., hétfő 11:43 Állattenyésztés

  A kormányzat megpróbálja megmenteni a Pápai Hús kft. élő állat beszállítóit. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tud segíteni piacszerzésben: jelenleg egy marketingprogramot dolgoznak ki sertéshús tekintetében, amely a hazai piacra termelő húsipari vállalkozások termékeit próbálja a fogyasztók felé eladhatóvá, keresetté tenné - mondta a...

 • Új helyszínen várja látogatóit az V. Libamájfesztivál

  2013. szeptember 01., 18:44 Állattenyésztés

  A hagyományos kulináris élményeken túl egyedülállóan nosztalgikus hangulattal várja vendégeit az ötödik Libamájfesztivál új helyszínen, a fővárosi Erzsébet téren szeptember 6. és 8. között.

 • VII. Kaposvári Állattenyésztési Napok - Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok

  2013. szeptember 01., 06:29 Állattenyésztés

  Augusztus utolsó hétvégéjén minden a mezőgazdaságról és az állattenyésztésről szólt Kaposváron. A Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok programjai a szeptember elsejével induló vadászati idényt köszöntötték.

 • Kevesebb gímszarvast lőnek ki az idén Tolnában

  2013. augusztus 31., szombat 08:01 Állattenyésztés

  Kevesebb gím- és dámszarvas szerepel az idén a Tolna megyei vadász- és vadgazálkodási társaságok kilövési terveiben, mint 2012-ben, a gímszarvas szeptember 1-jén kezdődő vadászati szezonja előtt változó minőséget várnak a szakemberek.

 • A VM saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús kistermelő élőállat-beszállítóit

  2013. augusztus 30., péntek 18:46 Állattenyésztés

  Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús 1913 Kft. azon kistermelő élőállat-beszállítóit, akiknek a korábbi követeléseit még nem teljesítették - közölte Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Miniszteri biztos: vissza kell adni a hazai sertéshús presztízsét

  2013. augusztus 29., csütörtök 16:41 Állattenyésztés

  Vissza kell adni a hazai sertéshús presztízsét, ezért a következő évek egyik legfontosabb feladata, hogy hatékony tartás- és takarmányozási technológiák alkalmazásával, megfelelő állat-egészségügyi feltételeket biztosítva, genetikailag jó minőségű alapanyag kerüljön a feldolgozókhoz - mondta Horváth István, a sertésprogram koordinálását...

 • Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

  2013. augusztus 29., csütörtök 10:05 Állattenyésztés

  Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak...

 • Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

  2013. augusztus 29., csütörtök 08:23 Állattenyésztés

  Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak...

 • Választott bírói bizottságot alakítanak a Pápai Hús és a tenyésztők közötti vita rendezésére

  2013. augusztus 28., szerda 13:41 Állattenyésztés

  Választott bírói bizottságot alakít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Pápai Hús 1913 Kft. és a neki beszállító termelők közötti vita békés rendezésére - közölte a kamara szerdán az MTI-vel.

 • A Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítása kezdődik pénteken Kaposváron

  2013. augusztus 28., szerda 08:16 Állattenyésztés

  A Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítása kezdődik pénteken Kaposváron. A szakma képviselőit és a közönséget egyaránt színes programokkal várják a háromnapos rendezvénynek immár hetedik alkalommal otthont adó Kaposvári Egyetemen - közölték a szervezők az MTI-vel.

 • Növekszik a világ sertéshústermelése - friss, letölthető agrárpiaci jelentés

  2013. augusztus 26., hétfő 13:50 Állattenyésztés

  A világ sertéshústermelése már idén elérheti a 114 millió tonnát, és csaknem 1,5 százalékkal emelkedik a 2012. évihez képest. A globális sertéshús-kereskedelem lanyhulása várható 2013-ban a fő exportáló országok csökkenő kivitele és a meghatározó importőrök kisebb kereslete miatt. Legfrissebb agrárpiaci jelentések következnek.

 • Tóth Katalin: a lovasélet fellendítése a cél

  2013. augusztus 26., hétfő 11:45 Állattenyésztés

  Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára megnyitotta a Kállósemjén községben megtartott fogathajtó versenyt. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a térség fejlesztési koncepciójában régóta nagy szerepet játszik a helyi lovas élet fellendítése, amelynek népszerűsítését szolgálja a mai verseny is, mely a...

 • A Tej Terméktanács a költségek emelkedését áfa-csökkentéssel ellensúlyozná

  2013. augusztus 21., szerda 14:24 Állattenyésztés

  A kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatását - többek között a költségek emelkedéséből adódó áremelkedést - az általános forgalmi adó (áfa) mérséklésével lehetne ellensúlyozni - mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-nek.

 • Tejtermelés Magyarországon, 2000-2011

  2013. augusztus 21., szerda 11:38 Állattenyésztés

  Táblázat a lefejt tej mennyiségének változásáról hazánkban.

 • Méhészetet és erdőt fenyegetett a tarlótűz Drégelypalánknál

  2013. augusztus 15., csütörtök 14:11 Állattenyésztés

  Négy hektár gabonatarló és öt hektár száraz fű égett le Drégelypalánk közelében, mire a lángokat kora délutánra megfékezték – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

 • Csávázószer nélküli vetőmagokat akarnak a méhészek

  2013. augusztus 12., hétfő 13:51 Állattenyésztés

  A hamarosan kezdődő repce vetési időszakhoz közeledve a méhészek csávázószermentes vetőmagokat szeretnének a gazdáknak, akik emiatt kisebb terméstől tartanak. „Meg kell tanulni egymás mellett élni” - mondja a méhész szövetség elnöke.

 • Továbbra is kell az export bárány

  2013. augusztus 12., hétfő 11:44 Állattenyésztés

  Az AKI vágási statisztikája szerint 2013 első öt hónapjában élősúlyban kifejezve nem változott jelentősen a juhok vágása 2012 azonos időszakához viszonyítva. Itthon a könnyű bárány ára követte az uniós trendet, 2013 első hét hónapjában kevesebb mint 1%-al csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: repce - termelés 2018 előzetes: 988 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Argentína: búza - termelés 2018 előrejelzés: 19,6 millió tonna (+6% vs 2017, mindenkori rekord); előző havi előrejelzés: 19,0 millió tonna (IGC, 2018-08-24)

[bezárás x]