Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Sertéshús kivitel és behozatal

  2013. november 08., péntek 14:35 Állattenyésztés

  Sertéshús kivitel és behozatal, 2004-2010

 • Orbán: cél a mezőgazdaságban dolgozók munkahelyének megmentése

  2013. november 08., péntek 09:29 Állattenyésztés

  "Ez a mostani áfacsökkentés igazságot tesz" – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Szerinte az új rendelkezés esélyt ad a szabályokat betartó magyar gazdálkodóknak, hogy ők legyenek sikeresek, így pedig megmaradhatnak a munkahelyek - magyarázta a kormányfő, csekélynek nevezve...

 • Öt százalékra csökken az élősertés és a félsertés áfája január 1-jétől (+videó!)

  2013. november 07., csütörtök 16:25 Állattenyésztés

  Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.

 • Tojásárak Magyarországon

  2013. november 04., hétfő 16:09 Állattenyésztés

  Tojásárak Magyarországon, 2011-2012

 • A vágóbaromfi felvásárlási átlagára Magyarországon

  2013. november 04., hétfő 15:07 Állattenyésztés

  A vágóbaromfi felvásárlási átlagára Magyarországon, 2006-2012

 • A Baromfi Termék Tanács szerint létfontosságú az ÁFA csökkentés az ágazatban

  2013. november 04., hétfő 11:15 Állattenyésztés

  Visszaszorulna a feketegazdaság, csökkenne az import, a hazai termelés versenyképessége pedig javulna, ha a kormány a mai 27 százalékról drasztikusan, 5 százalékra mérsékelné az alapvető élelmiszernek számító baromfihús és étkezési tojás ÁFA kulcsát – hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT).

 • Czerván: erősödő szarvasmarha-ágazat, növekvő tejtermelés

  2013. november 03., 14:38 Állattenyésztés

  Megfelelő felkészüléssel megerősödhet a szarvasmarha-ágazat, miután az EU-ban 2015-től megszűnik a jelenleg működő tejkvótarendszer, amely tagországonként határozza meg az évente előállítható tej mennyiségét - közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár az MTI-vel.

 • Szürkemarha: az Alföld világszerte ismert jellegzetessége

  2013. október 31., csütörtök 22:46 Állattenyésztés

  A végtelen puszta daruszínű büszkesége manapság az állatkiállítások fénypontja, részben mert őserőt sejtető impozáns megjelenésével, méteres szarvával hamar magára vonja a figyelmet, részben pedig azért, mert e hungarikumunk húsa is különösen jó minőségű és garantáltan kergemarha-kór mentes. De még mindig alig ismerjük a szürkemarha...

 • Pápai Hús - VM: megkezdődött a támogatás kifizetése az élőállat-beszállítóknak

  2013. október 31., csütörtök 20:55 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) elindította a Pápai Hús 1913 Kft. élőállat-beszállítói által igénybe vehető csekély összegű (de minimis) támogatások kifizetését - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

 • HDSZ: a magyar húsiparban szerkezetátalakító beruházások kellenek

  2013. október 30., szerda 18:05 Állattenyésztés

  A magyar húsipar csak jelentős szerkezet-átalakító beruházásokkal tudja visszanyerni versenyképességét, a béreket pedig emelni kell, hogy az ágazat ne veszítse el a szakképzett munkaerőt - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöksége szerdai budapesti ülésén.

 • A VHT és a Hússzövetség az Országgyűléstől kéri az áfa csökkentését

  2013. október 30., szerda 16:43 Állattenyésztés

  A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT), valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekről szóló döntésekor vegye figyelembe a sertéshús és hústermékek áfájának 5 százalékra való csökkentésére vonatkozó kezdeményezésüket.

 • Először a húsok és hústermékek áfájának csökkentését javasolja a NAK

  2013. október 30., szerda 14:24 Állattenyésztés

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekről szóló döntésekor vegye figyelembe a mező- és élelmiszergazdaság szereplőinek az élelmiszerek, azon belül is első körben a húsok és hústermékek áfájának érdemi csökkentésére vonatkozó kérését.

 • Soron kívül megkapják a baromfitartók az állatjóléti támogatást

  2013. október 30., szerda 13:51 Állattenyésztés

  A baromfi ágazat gazdasági és finanszírozási problémáinak enyhítése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) soron kívüli forrásbiztosításról döntött a baromfi állatjóléti támogatás 2013. III. negyedéves idei kifizetéséről, melyhez a szükséges rendeletmódosítást soron kívül végrehajtja.

 • Kiújulni látszik az EU és az USA közti vita a hormonkezelt szarvasmarhahús Európába irányuló exportjának ügyében

  2013. október 30., szerda 12:35 Állattenyésztés

  Kiújulni látszik az EU és az USA közti kereskedelmi vita a hormonkezelt szarvasmarhahús Európába irányuló exportjának ügyében. Idén augusztusban járt le ugyanis az a 2009-ben kötött kétoldalú egyezmény, amely átmeneti megoldást jelentett a problémára.

 • Középtávú fejlesztési koncepciót dolgozott ki a Tej Terméktanács

  2013. október 30., szerda 11:04 Állattenyésztés

  A tejágazat számára középtávú fejlesztési koncepciót dolgozott ki a 2014-2020 közötti időszakra a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - tájékoztatta Lukács László, a terméktanács ügyvezető igazgatója az MTI-t.

 • A NAK ismét szorgalmazza a sertés- és baromfihús áfájának 5 százalékra csökkentését

  2013. október 30., szerda 00:23 Állattenyésztés

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekre vonatkozó döntésekor vegye figyelembe a mező- és élelmiszer-gazdaság szereplőinek kérését, és első körben a sertés- és baromfihús, valamint ezek hústermékeinek áfája csökkenjen 27 százalékról 5-re.

 • Limagrain Silókonferencia –A Holstein-fríz professzionális takarmányozása gondos hibridválasztással!

  2013. október 27., 11:46 Állattenyésztés

  A Limagrain Central Europe SE Magyarországi Fióktelepe második alkalommal rendezte meg silókonferenciáját Herceghalomban. Az első előadások fajtaismeretről és a magyar tejtermelő ágazat átfogó értékeléséről szóltak. A továbbiakban a Holstein-fríz fajta hatékony takarmányozása került a középpontba- a Limagrain LGAN silókukorica hibridek...

 • Véget ért a legeltetés, behajtási ünnepet tartottak a Hortobágyon

  2013. október 26., szombat 19:48 Állattenyésztés

  A pásztorok védőszentje, Dömötör napján véget ért az idei legeltetési szezon a Hortobágyon: szombaton látványos behajtási ünnep keretében terelték be az állatokat (a marhákat és juhokat) a téli szálláshelyekre.

 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Feloldották az állategészségügyi zárlatot az érintett juhászatban

  2013. október 24., csütörtök 20:05 Állattenyésztés

  Feloldották a szeptember 12-e óta tartó helyi zárlatot abban a juhászatban, amelynél két lépfeneesetet fedeztek fel a juhállományban. A feloldásra vonatkozó határozatot az illetékes járási főállatorvos a héten kedden adta ki - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

 • Bivalytelepet fejleszt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

  2013. október 22., kedd 14:29 Állattenyésztés

  Közel negyedmilliárd forintos támogatással fejleszti a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) zalavári bivalytelepét, ahol az állattartás körülményeit és gépesítését javítják - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára kedden Keszthelyen.

 • Csalódottak az érdekképviseletek a húsáfa csökkentésének elmaradása miatt

  2013. október 22., kedd 10:33 Állattenyésztés

  Csalódottak az ágazati érdekképviseletek, miután a kormány által jóváhagyott adótörvény-tervezetből kimaradt az élelmiszeripari áfacsökkentés, de bíznak abban, hogy a törvény tárgyalása során még bekerülhet a javaslat a végleges verzióba. Az ágazati szereplők szerint értelmezhetetlen a hatósági ár a hústermékeknél - írta a Napi Gazdaság.

 • Kevés tojást eszik a magyar

  2013. október 18., péntek 17:31 Állattenyésztés

  Legalább 20 százalékkal növelni kellene a magyarországi tojásfogyasztást a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) szerint, visszaállítva a fogyasztást a korábbi időszakban jellemző: évente és fejenkénti 260 darabra - mondta Végh László, a Tojásszövetség elnöke Budapesten, egy szakmai háttérbeszélgetésen.

 • Október második felében feloldhatják az állategészségügyi zárlatot Jászladányban

  2013. október 16., szerda 14:36 Állattenyésztés

  Szeptember közepén egy 210 darabot számláló juhállományban lépfene fertőzést mutatott ki az illetékes hatóság, A fertőzött juhállományban az utolsó elhullás szeptember 20-án történt, szeptember 27-én az állatokat másodszor is beoltották lépfene ellen. elevenítette fel a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

 • Rendelet az egységes területalapú és a különleges tejtámogatásról

  2013. október 14., hétfő 19:19 Állattenyésztés

  Az idén az egységes területalapú támogatásra hektáronként legfeljebb 70 442,24 forint vehető igénybe - tartalmazza vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely a Magyar Közlöny 170. számában jelent meg.

 • A húsipar termelése csak áfacsökkentéssel növekedhet

  2013. október 14., hétfő 16:59 Állattenyésztés

  A sertés- és a baromfihús, valamint az ezekből készült hústermékek általános forgalmi adójának (áfa) 5 százalékra csökkentése nélkül a hús- és baromfiipar termelése nem növelhető, sőt talpon maradása is kétséges - állítják a húsipari szakmai szervezetek.

 • A Roszagrolízing az orosz állattenyésztés intenzív fejlesztésében szeretne együttműködni Magyarországgal

  2013. október 10., csütörtök 20:48 Állattenyésztés

  A Roszagrolízing az orosz állattenyésztés intenzív fejlesztésében szeretne együttműködni Magyarországgal - jelentette ki Valerij Nazarov, az orosz lízingcég vezérigazgatója, akivel Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön tárgyalt az orosz fővárosban.

 • Újraindítja az állatjóléti felelősök képzését a Nébih

  2013. október 08., kedd 18:54 Állattenyésztés

  Újraindítja az állatjóléti felelősök képzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A képzés továbbra is ingyenes lesz.

 • Szijjártó: hamarosan újraindulhat a szarvasmarha export Fehéroroszországba

  2013. október 07., hétfő 14:58 Állattenyésztés

  Hamarosan újraindulhat a magyar szarvasmarha exportja Fehéroroszországba, továbbá remény van arra, hogy megindul az együttműködés a Rába és a belorusz gépipar zászlóshajójának számító vállalat, az MTZ között - közölte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar-belorusz üzleti fórum megnyitóján hétfőn Budapesten.

 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Fertőtlenítették, izolálták az elásott állatok helyét

  2013. október 03., csütörtök 20:37 Állattenyésztés

  Kellő fertőtlenítés után két méter vastag földréteggel fedték le a szakemberek azt a helyet, ahol a jászladányi lépfenefertőzés során elpusztult állatokat elásták, a helyszínt pedig izolálták, hogy megakadályozzák a kórokozók spóráinak környezetbe jutását - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

 • Új sertéstelepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt.

  2013. október 01., kedd 11:19 Állattenyésztés

  Új, 3600 férőhelyes sertéshizlaló telepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt., amely több mint egymilliárd forint értékben hajt végre beruházásokat - közölte a cég műszaki igazgatója az MTI-vel.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

Dél-Afrika: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,2 millió tonna (-10% vs 2017/2018) (Bloomberg, 2019-01-15)

Oroszország: búza - export 2018. július-december: 28,8 millió tonna (+5% vs 2017. július-december) (SovEcon, 2019-01-15)

[bezárás x]