Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Csökkent a nyerstej felvásárlása

  2013. július 23., kedd 14:44 Állattenyésztés

  Magyarországon a nyerstej felvásárlása 5 százalékkal volt kevesebb 2013 első félévében, mint az előző esztendő azonos időszakában. A nyerstej 55 százalékát a Dunántúlon, 36 százalékát az Alföldön, 9 százalékát Észak-Magyarországon vásárolták fel.

 • Nőtt a fiatal bikák vágási aránya

  2013. július 23., kedd 13:22 Állattenyésztés

  Magyarországon a fiatal bika termelői ára nem változott jelentősen 2013 júniusában az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A vágótehén ára 6 százalékkal csökkent, ugyanakkor a vágóüszőé több mint 1 százalékkal emelkedett a vizsgált hónapban - olvasható a legfrissebb agrárpiaci jelentésben.

 • Tűz volt egy sertéstelepen Kétegyházán

  2013. július 21., 21:27 Állattenyésztés

  Tűz volt egy sertéstartó telepen vasárnap Kétegyházán - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője az MTI-t.

 • A sertésállomány alakulása Magyarországon, 2000-2012

  2013. július 19., péntek 08:05 Állattenyésztés

  A sertésállomány alakulása Magyarországon, 2000-2012

 • VÁLTOZÁS a lóútlevél igényléssel kapcsolatban!

  2013. július 18., csütörtök 08:11 Állattenyésztés

  A lófélék egyedeinek azonosításáról szóló 110/2013 (IV.9.) Kormányrendelet 4.§ 4) pontja alapján a lóútlevelet az állat tartója vagy tulajdonosa a lóféle megjelölésével egyidőben köteles igényelni - tájékoztat a Nébih.

 • Magyar Nemzet - Nőtt a sertéskivitel, csökkent a behozatal

  2013. július 17., szerda 09:53 Állattenyésztés

  Fellélegezhettek az idén a sertéstartók, az első negyedéves adatok alapján jelentősen csökkent az importnyomás az ágazatban, javultak a kiviteli lehetőségek - írta a Magyar Nemzet.

 • Növekszik a juhállomány, de így is több százezer hektár legelő kihasználatlan

  2013. július 15., hétfő 13:05 Állattenyésztés

  Az idén tovább bővül a juhállomány, az ágazatnak juttatott többlettámogatás hatására némiképp élénkült a tartási kedv - mondta az MTI-nek a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója.

 • Pusztulnak a méhek Balatonlelle-Somogytúr térségében

  2013. július 10., szerda 08:24 Állattenyésztés

  Pusztulnak a méhek Balatonlelle-Somogytúr térségében egy napraforgó táblán - erősítette meg az MTI-nek a Greenpeace közlését Molnár Jenő, a térség méhegészségügyi felelőse, aki az eset egyik károsultja, öt másik méhésztára mellett.

 • Megszűnt a klasszikus sertéspestissel fertőzött terület Pest megyében

  2013. július 05., péntek 12:01 Állattenyésztés

  A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megszüntethette a klasszikus sertéspestissel fertőzött területre vonatkozó korlátozó intézkedéseket. Ezzel hazánk teljes területe mentesült a klasszikus sertéspestissel kapcsolatos korlátozásoktól. Az intézkedések feloldásához az Európai Unió...

 • Több ezer sertést tartottak minősíthetetlen körülmények között

  2013. június 19., szerda 11:53 Állattenyésztés

  Több mint ötezer hízó- és vágóállatot tartottak minősíthetetlen körülmények között egy Kunhegyeshez közeli sertéstelepen, emiatt és további feltárt törvénysértésekért a telep üzemeltetője súlyos bírságra számíthat - közölte Dávid Zoltán pénzügyőr főhadnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri...

 • Háziállatok védelme a hőségben

  2013. június 19., szerda 08:56 Állattenyésztés

  A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell a tűző napon dolgozó haszonállatok, valamint a láncon kikötött kutyák folyadékpótlására, valamint hogy a gazdák ne hagyják a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.

 • Enyhe volt a tavaszi halpusztulás a Balatonon

  2013. június 16., 10:12 Állattenyésztés

  Lecsengett a tavaszi halpusztulás a Balatonon, az összesítések szerint idén lényegesen kevesebb haltetemet kellett összegyűjteni, mint az elmúlt évben - tájékoztatta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

 • Svájcban tehénmaratont, Németországban tehénszépségversenyt rendeztek

  2013. június 16., 08:55 Állattenyésztés

  Maureen, a négyéves biotehén győzött a Svájcban rendezett tehénmaratonon, Németországban egy Loh Nastygirl nevű hatéves tehén lett a legszebb a csütörtöki szépségversenyen.

 • Sertésszaporítóanyag-előállító állomás épült Mohácson

  2013. június 13., csütörtök 13:30 Állattenyésztés

  A Kantel Kft. 140 millió forintból épült sertésszaporítóanyag-előállító állomását adták át Mohácson csütörtökön.

 • A génkezelt takarmány árthat a sertések egészségének

  2013. június 12., szerda 14:19 Állattenyésztés

  A génkezelt takarmányon hízott sertések közül sokkal több kapott gyomorhurutot, mint a hagyományosan táplált állatok.

 • Nőtt a vágócsirke élősúlyos termelői ára - AKI jelentés

  2013. június 10., hétfő 11:09 Állattenyésztés

  Magyarországon a vágócsirke felvásárolt mennyisége 4%-al nőtt, élősúlyos termelői ára 14%-al volt magasabb a 2013. január-május közötti időszakban egy évvel korábbihoz viszonyítva - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből.

 • Növekedett a sertés exportja - AKI jelentés

  2013. június 10., hétfő 10:44 Állattenyésztés

  Magyarország élősertés-kivitele 53 %-al haladta meg a 2013. január-március közötti időszakban az egy évvel korábban külpiacon eladott mennyiséget. Az élősertés-behozatal az előző évi mennyiségtől csaknem 22 %al maradt el -derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből.

 • Közösségi méhészet és méhmúzeum Budapest közepén

  2013. június 03., hétfő 15:38 Állattenyésztés

  Városi méhészetet hoz létre egy német alkotópáros idén nyáron Budapesten. A társadalmi és művészeti kísérlethez bárki csatlakozhat, akit érdekel a mézkészítés.

 • A tejágazatban 5-10 százalékos árbevétel-növekedés várható

  2013. május 31., péntek 15:12 Állattenyésztés

  A múlt évihez hasonló, 5-10 százalékos árbevétel-növekedés várható az idén a tejágazatban - mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek egy szakmai fórumon Budapesten.

 • Több prémiumterméket kell gyártani a sertéságazatban

  2013. május 31., péntek 13:58 Állattenyésztés

  A sertéságazatban a magas feldolgozottságú, prémium minőségű áru exportálása a cél a nagy tételek helyett – mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára pénteken Gödöllőn sajtótájékoztatón, amely a VM és a Szent István Egyetem (SZIE) szervezésében a sertésstratégia megvalósításáról tartott...

 • A tojásimport visszaszorítását szeretnék elérni a magyar tojástermelők

  2013. május 29., szerda 13:28 Állattenyésztés

  A mintegy 500 millió darabra becsült tojásimport visszaszorítását szeretnék elérni a magyar tojástermelők, mivel ez számukra jelentős veszteség forrása - mondta a Baromfi Termék Tanács Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának szerdai ülésén.

 • Emelnék a baromfihús árát a termelők

  2013. május 29., szerda 08:26 Állattenyésztés

  Öt-tíz százalékkal emelnék a baromfihús átvételi árát a termelők - értesült a Magyar Nemzet.

 • Elindult a kérődző szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

  2013. május 28., kedd 15:24 Állattenyésztés

  Május 28-ától több mint 12 milliárd forint utalása kezdődik meg 10 ezer gazdálkodónak a húsmarha és juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatás keretében.

 • Agroprojekt Kft. - MRY, a XXI. század szarvasmarha fajtája Magyarországon! (+ Videó!)

  2013. május 27., hétfő 19:56 Állattenyésztés

  A XX. Alföldi Állattenyésztési Napokon első ízben mutatkozott be az MRY Tenyésztők Magyarországi Egyesülete is, amely egy kiváló genetikai adottságokkal rendelkező fajta népszerűsítését tűzte ki céljául.

 • Hős állatorvosokra emlékeztek

  2013. május 24., péntek 16:31 Állattenyésztés

  Május utolsó vasárnapján azokra a hősökre, köztük állatorvos és állatorvostan-hallgatókra emlékezünk, akik Magyarországért áldozták életüket – fogalmazott Kardeván Endre a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán tartott emléktábla megkoszorúzásával egybekötött kegyeleti megemlékezésen.

 • Több forrás a kérődző szerkezetátalakítási programban (+Video)

  2013. május 23., csütörtök 09:27 Állattenyésztés

  Mintegy másfél milliárd forinttal több forrást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013-ban a Kérődző Szerkezetátalakítási Programban résztvevő gazdáknak.

 • Tanácskozás: fókuszban a Balaton ökológiai szemléletű halászata

  2013. május 20., hétfő 18:19 Állattenyésztés

  A hazai akvakultúrával, természetes vízi halgazdálkodással és alkalmazott hidrobiológiával foglalkozó szakemberek legrangosabb seregszemléjén, a szarvasi HAKI-napokon a Balaton lesz az egyik kiemelt téma. A május 22-24. között rendezendő tudományos tanácskozáson előadást tartanak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei is.

 • A kaptáraktól a könnyűszerkezetes mézfeldolgozó üzemig

  2013. május 17., péntek 13:26 Állattenyésztés

  Az egyedülálló magyar műszaki fejlesztés, a Lindab SBS technológiája felhasználásával épített mézfeldolgozó üzemet egy méhész Vácrátóton.

 • Megkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon

  2013. május 17., péntek 09:35 Állattenyésztés

  A halgazdálkodási tervnek megfelelően elkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 • Megnyílt a budapesti Kutya Világkiállítás (+Video)

  2013. május 16., csütörtök 21:54 Állattenyésztés

  Megnyílt csütörtökön a budapesti Kutya Világkiállítás, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be. Az eseményt immár harmadik alkalommal rendezik a fővárosban, és most először a gödöllői királyi kastélyban is tartanak kutyás programokat.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Egyiptom: búza - import 2018. január-október: 10,1 millió tonna, ebből 7,1 millió tonna Oroszországból (Ahram, 2018-11-08)

Magyarország: cukorrépa - betakarítás 2018. november 7-ig a tervezett 15,4 ezer hektár 59%-án végeztek a munkákkal; betakarított termésmennyiség: 574 ezer tonna (NAK, 2018-11-07)

[bezárás x]