Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Fertőtlenítették, izolálták az elásott állatok helyét

  2013. október 03., csütörtök 20:37 Állattenyésztés

  Kellő fertőtlenítés után két méter vastag földréteggel fedték le a szakemberek azt a helyet, ahol a jászladányi lépfenefertőzés során elpusztult állatokat elásták, a helyszínt pedig izolálták, hogy megakadályozzák a kórokozók spóráinak környezetbe jutását - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

 • Új sertéstelepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt.

  2013. október 01., kedd 11:19 Állattenyésztés

  Új, 3600 férőhelyes sertéshizlaló telepet épít a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt., amely több mint egymilliárd forint értékben hajt végre beruházásokat - közölte a cég műszaki igazgatója az MTI-vel.

 • Földhaszonbérlet - Gondban a juhászok

  2013. szeptember 27., péntek 07:56 Állattenyésztés

  Az állami pályázatokon gyakran nem az évtizedek óta juhtartással foglalkozók nyernek, ezért a döntően bérelt földet használó juhászok nehéz helyzetbe kerülnek - számol be róla pénteki cikkében a Világgazdaság.

 • Mangalicát és kopasznyakút tenyésztenek Károly herceg székelyföldi birtokán

  2013. szeptember 25., szerda 09:22 Állattenyésztés

  Hagyományos erdélyi állatfajtákat, mangalicákat és fekete kopasznyakú tyúkokat tenyésztenek Károly herceg székelyföldi gazdaságában - mondta az MTI-nek a brit trónörökös erdélyi ügyeit intéző Kálnoky Tibor.

 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Elrendelték a nyomozást a fertőzött állatok elhullása ügyében

  2013. szeptember 21., szombat 14:39 Állattenyésztés

  Nyomozást indított a rendőrség a jászladányi fertőzött állatok elhullása ügyében, az eljárást a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt rendelték el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

 • OMÉK - Fazekas: eredményes lesz a sertésstratégia

  2013. szeptember 20., péntek 16:32 Állattenyésztés

  A nyáron elfogadott sertésstratégia megvalósítása megkezdődött, egyes elemei már működnek. A közös munka a sertéságazat fejlesztése érdekében eredményes lesz - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szakmai fórumán.

 • Tízmilliárd forintba kerülne a baromfikábítás kötelezővé tétele

  2013. szeptember 20., péntek 08:17 Állattenyésztés

  Tízmilliárd forintba kerülne a magyar baromfi ágazatnak, ha az Európai Unió kötelezővé tenné a gázzal történő kábítást a most használt áramütéses módszer helyett - írta a Világgazdaság.

 • Tabajdi: előnybe kerülhetnek a GMO-mentes mézet termelő magyar gazdák

  2013. szeptember 18., szerda 09:34 Állattenyésztés

  Előnyhöz juthatnak az uniós piacon a magyar méhészek, ha a jövőben fel kell majd tüntetni a csomagoláson, ha a méz genetikailag módosított (GMO) virágport tartalmaz, mivel Magyarországon ilyen méz biztosan nem készül a törvényi tilalom miatt - írta keddi közleményében az általa az uniós mézirányelvhez beterjesztett módosító javaslatok...

 • Pápai Hús - Fazekas: a VM a sertéstartók és a gazdák pártján áll

  2013. szeptember 17., kedd 20:55 Állattenyésztés

  A csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft. élőállat-beszállítóinak képviselője és a szaktárca vezetője is a megoldás lehetőségéről beszélt a keddi budapesti, a cég beszállítói tartozásainak rendezéséről a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) tartott megbeszélésük után.

 • Lépfene Jászladányban - Kormánymegbízott: nincs újabb megbetegedés

  2013. szeptember 17., kedd 16:19 Állattenyésztés

  A vizsgált állatállományban nem történt újabb megbetegedés a lépfene következtében, ember megfertőződéséről sem érkezett jelzés - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott kedden Jászladányban, a helyi védelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

 • Lépfene Jászladányban - VM: a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket

  2013. szeptember 17., kedd 10:14 Állattenyésztés

  A hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a jászladányi lépfene-fertőzés felszámolására, a fertőzés forrását elkülönítették, fertőtlenítenek, és a fertőzésre fogékony állatállományt beoltják - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

 • Lépfenét mutattak ki Jászladányban

  2013. szeptember 16., hétfő 10:29 Állattenyésztés

  Lépfene, azaz antrax baktériumot mutatott ki egy laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál, akinél helyi zárlatot, forgalmi korlátozást rendeltek el és a fagyasztójában talált húsokat elkobozták. A településen vasárnap polgárőrök, önkormányzati dolgozók, közmunkások jártak házról házra, hogy tájékoztassanak mindenkit a...

 • Veszprém megyében több mint ötezer gímszarvas kilövését tervezik

  2013. szeptember 10., kedd 17:37 Állattenyésztés

  Veszprém megyében 5050 gímszarvas kilövését tervezik, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának adatai alapján 2013-ban a becsült állomány mintegy 9 ezer példány, a jóváhagyott éves vadgazdálkodási tervben a 1369 bika szerepel - közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden.

 • GfK: népszerűségi lista élén a húsfélék, a baromfi a legkedveltebb

  2013. szeptember 10., kedd 16:32 Állattenyésztés

  A húsfélék a magyarok legkedveltebb élelmiszerei közé tartoznak: a baromfihúst a lakosság 97 százaléka, a sertéshúst 89 százalékuk kifejezetten kedveli, ezzel az értékkel a baromfi a burgonya mögött a második, míg a sertéshús a tizedik legkedveltebb az összes élelmiszer sorában - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet étkezési...

 • Növekvő haltermelés - Törvényi szigor az orvhalászoknak

  2013. szeptember 08., 13:09 Állattenyésztés

  A Magyarországon haltermelésből származó évi 20 ezer tonnányi hal mennyiségének fokozatosan 30 ezer tonnára növelése a feladat, amihez várhatóan az EU támogatásával is számolni lehet - mondta a vidékfejlesztési tárca erdészeti, halászati és vadászati főosztályának vezetője az MTI-nek.

 • Nem fogadták el a fizetési ajánlatot a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői

  2013. szeptember 06., péntek 18:04 Állattenyésztés

  Nem fogadták el pénteken a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői az első csődegyezségi tárgyaláson a tulajdonosnak azt az ajánlatát, hogy tartozásaik 5 százalékát fizessék ki; a hitelezők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos dolgozzon ki új ajánlatot.

 • Támogatást ad az agrártárca a Pápai Hús élőállat beszállítóinak

  2013. szeptember 06., péntek 14:07 Állattenyésztés

  Az európai uniós támogatási lehetőségek keretében csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azoknak az előállat beszállítóknak, amelyeknek lejárt és elismert követeléseik vannak a Pápai Hús 1913. Kft.-vel szemben - közölte a tárca az MTI-vel pénteken. A támogatásról kormányzati döntés szültetett.

 • Megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda

  2013. szeptember 06., péntek 09:13 Állattenyésztés

  A Kincsem Nemzeti Lovas Program keretében hamarosan több milliárd forintból megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda - Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint.

 • Hajdú-Bét - A károsultak szerint még fontos dokumentumok lehetnek a cég iratai között

  2013. szeptember 04., szerda 07:42 Állattenyésztés

  A Hajdú-Bét károsultjai egyetértenek azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyei levéltár nem engedélyezte a Hajdú-Bét felszámolójának a cég iratainak leselejtezését, mivel volt olyan károsult, aki azért nem jutott kártérítéshez, mert nem tudta bemutatni a Hajdú-Béttel kötött szerződést.

 • Hajdú-Bét - A levéltár nem engedélyezte a cég iratainak leselejtezését

  2013. szeptember 03., kedd 18:42 Állattenyésztés

  A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára nem engedélyezte a Hajdú-Bét felszámolójának, hogy leselejtezze a cég iratait, és szükségesnek tartja a dokumentumok helyszíni ellenőrzését is - tudatta közleményében Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója kedden az MTI-vel. A főigazgató tudomása szerint eddig nem...

 • A libamáj tudatosabb vásárlására hívják fel a figyelmet szakértők

  2013. szeptember 02., hétfő 15:02 Állattenyésztés

  A liba- és a kacsamáj közötti különbségekre, illetve tudatosabb vásárlásukra is felhívják a figyelmet az V. Libamájfesztiválon - közölték a szervezők.

 • Mintegy 70 gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél

  2013. szeptember 02., hétfő 14:28 Állattenyésztés

  Mintegy hetven gazda demonstrált a Pápai Hús 1913 Kft. székhelyénél hétfőn, többek között azt követelve, hogy az ajánlott 70 százalék helyett teljes egészében kapják meg járandóságukat szeptember 30-ig, s erre az önkormányzat vállaljon készfizető kezességet.

 • Állami segítség a Pápai Hús beszállítóinak

  2013. szeptember 02., hétfő 11:43 Állattenyésztés

  A kormányzat megpróbálja megmenteni a Pápai Hús kft. élő állat beszállítóit. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tud segíteni piacszerzésben: jelenleg egy marketingprogramot dolgoznak ki sertéshús tekintetében, amely a hazai piacra termelő húsipari vállalkozások termékeit próbálja a fogyasztók felé eladhatóvá, keresetté tenné - mondta a...

 • Új helyszínen várja látogatóit az V. Libamájfesztivál

  2013. szeptember 01., 18:44 Állattenyésztés

  A hagyományos kulináris élményeken túl egyedülállóan nosztalgikus hangulattal várja vendégeit az ötödik Libamájfesztivál új helyszínen, a fővárosi Erzsébet téren szeptember 6. és 8. között.

 • VII. Kaposvári Állattenyésztési Napok - Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok

  2013. szeptember 01., 06:29 Állattenyésztés

  Augusztus utolsó hétvégéjén minden a mezőgazdaságról és az állattenyésztésről szólt Kaposváron. A Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok programjai a szeptember elsejével induló vadászati idényt köszöntötték.

 • Kevesebb gímszarvast lőnek ki az idén Tolnában

  2013. augusztus 31., szombat 08:01 Állattenyésztés

  Kevesebb gím- és dámszarvas szerepel az idén a Tolna megyei vadász- és vadgazálkodási társaságok kilövési terveiben, mint 2012-ben, a gímszarvas szeptember 1-jén kezdődő vadászati szezonja előtt változó minőséget várnak a szakemberek.

 • A VM saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús kistermelő élőállat-beszállítóit

  2013. augusztus 30., péntek 18:46 Állattenyésztés

  Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús 1913 Kft. azon kistermelő élőállat-beszállítóit, akiknek a korábbi követeléseit még nem teljesítették - közölte Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Miniszteri biztos: vissza kell adni a hazai sertéshús presztízsét

  2013. augusztus 29., csütörtök 16:41 Állattenyésztés

  Vissza kell adni a hazai sertéshús presztízsét, ezért a következő évek egyik legfontosabb feladata, hogy hatékony tartás- és takarmányozási technológiák alkalmazásával, megfelelő állat-egészségügyi feltételeket biztosítva, genetikailag jó minőségű alapanyag kerüljön a feldolgozókhoz - mondta Horváth István, a sertésprogram koordinálását...

 • Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

  2013. augusztus 29., csütörtök 10:05 Állattenyésztés

  Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak...

 • Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

  2013. augusztus 29., csütörtök 08:23 Állattenyésztés

  Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására, amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak...

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

Dél-Afrika: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,2 millió tonna (-10% vs 2017/2018) (Bloomberg, 2019-01-15)

Oroszország: búza - export 2018. július-december: 28,8 millió tonna (+5% vs 2017. július-december) (SovEcon, 2019-01-15)

[bezárás x]