Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Több forrás a kérődző szerkezetátalakítási programban (+Video)

  2013. május 23., csütörtök 09:27 Állattenyésztés

  Mintegy másfél milliárd forinttal több forrást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013-ban a Kérődző Szerkezetátalakítási Programban résztvevő gazdáknak.

 • Tanácskozás: fókuszban a Balaton ökológiai szemléletű halászata

  2013. május 20., hétfő 18:19 Állattenyésztés

  A hazai akvakultúrával, természetes vízi halgazdálkodással és alkalmazott hidrobiológiával foglalkozó szakemberek legrangosabb seregszemléjén, a szarvasi HAKI-napokon a Balaton lesz az egyik kiemelt téma. A május 22-24. között rendezendő tudományos tanácskozáson előadást tartanak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei is.

 • A kaptáraktól a könnyűszerkezetes mézfeldolgozó üzemig

  2013. május 17., péntek 13:26 Állattenyésztés

  Az egyedülálló magyar műszaki fejlesztés, a Lindab SBS technológiája felhasználásával épített mézfeldolgozó üzemet egy méhész Vácrátóton.

 • Megkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon

  2013. május 17., péntek 09:35 Állattenyésztés

  A halgazdálkodási tervnek megfelelően elkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 • Megnyílt a budapesti Kutya Világkiállítás (+Video)

  2013. május 16., csütörtök 21:54 Állattenyésztés

  Megnyílt csütörtökön a budapesti Kutya Világkiállítás, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be. Az eseményt immár harmadik alkalommal rendezik a fővárosban, és most először a gödöllői királyi kastélyban is tartanak kutyás programokat.

 • Méhészek kapnak támogatást

  2013. május 16., csütörtök 12:35 Állattenyésztés

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) folyamatosan bírálja a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján benyújtott támogatási kérelmeket. Az 50-50 %-ban uniós illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium által finanszírozott program keretében biztosított támogatások célja a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése.

 • Emelkedett a vágósertés termelői ára

  2013. május 15., szerda 09:54 Állattenyésztés

  Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb piaci jelentéséből megtudható, hogy emelkedett a vágósertés termelői ára.

 • Kevesebb itthon a tojás - AKI-jelentés

  2013. május 15., szerda 09:41 Állattenyésztés

  Csökkent a hazai tojástermelés - tudtuk meg az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb piaci jelentéséből.

 • Az aflatoxinnal szennyezett tej ártalmatlanításához kaphatnak támogatást a gazdák

  2013. május 15., szerda 09:32 Állattenyésztés

  A tej aflatoxin- tartalmának vizsgálatához és az aflatoxinnal szennyezett tej ártalmatlanításához kaphatnak csekély összegű (de minimis) támogatást a tejtermelők, a tejtermelői csoportok és tejfeldolgozók - derül ki a vidékfejlesztési miniszter rendeletéből, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

 • Magyarországon folyamatosan nő a méhcsaládok és a méhészek száma

  2013. május 14., kedd 18:47 Állattenyésztés

  Magyarországon folyamatosan nő a méhcsaládok és a méhészek száma: az országban több mint 20 ezren foglalkoznak méhészettel, a méhcsaládok száma pedig meghaladta az egymilliót - közölte Gere Antal Gábor, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) mezőgazdasági főosztályának állattenyésztési szakreferense kedden Budapesten egy szakmai fórumon.

 • Csökkent a hústermelés és a tejfelvásárlás Csehországban

  2013. május 14., kedd 15:11 Állattenyésztés

  Csehországban csökkent a hústermelés és a tejfelvásárlás is az idén az első negyedévben.

 • Kormányzati intézkedéseket sürgetnek a sertéstenyésztők

  2013. május 10., péntek 07:14 Állattenyésztés

  Megfelelő kormányzati intézkedéseket sürget a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) - Sertéstenyésztők Országos Választmánya - írta a Népszava.

 • Egyre nagyobb költségei vannak a felelős állattartásnak

  2013. május 09., csütörtök 08:18 Állattenyésztés

  A magyarországi kutya- és macskatartók 36 százaléka havonta több mint 10 ezer forintot költ házi kedvencei ellátására, sokan azonban akár havi 40 ezer forintot is áldoznak kisállataikra - derült ki egy friss kutatás eredményeiből.

 • OTP: ezer milliárdos beruházási igény az állattenyésztésben

  2013. május 08., szerda 11:56 Állattenyésztés

  A következő hét évben mintegy ezer milliárd forint beruházásra lenne szükség az állattenyésztésben ahhoz, hogy európai színvonalra lehessen emelni a magyar sertés-, baromfi- és szarvasmarha-tenyésztést, valamint a tejágazatot.

 • Veszteségek, kihasználatlan létesítmények a sertéstartóknál Tolnában

  2013. május 04., szombat 10:06 Állattenyésztés

  A Tolna megyei tenyésztőknek kilogrammonként 10-12 forint veszteségük keletkezik az élősertés értékesítésén, az állománycsökkenés miatt pedig európai uniós támogatással készült létesítmények maradnak kihasználatlanul - mondta el a Tolna megyei sertéstenyésztők választmányának elnöke.

 • Szarvmentes tehenet próbálnak kitenyészteni

  2013. május 01., szerda 09:39 Állattenyésztés

  Szarvmentes "biztonsági" tehenet próbálnak genetikusan kitenyészteni brit kutatók, hogy kevesebb legyen a baleset, és hogy ne kelljen fájdalmas eljárással megfosztani ifjú korukban a marhákat szarvkezdeményeiktől, ugyanakkor ne csökkenjen tejhozamuk.

 • Drágult a csirke – az AKI jelentése alapján

  2013. április 30., kedd 21:28 Állattenyésztés

  A vágócsirke felvásárolt mennyisége 8%-al kevesebb, élősúlyos termelői ára (298 forint/kg) 17%-al volt magasabb 2013 első tizenhat hetében az egy évvel korábbi hazai áraknál.

 • Fazekas Sándor: Magyarország méhészeti nagyhatalom

  2013. április 28., 08:53 Állattenyésztés

  Magyarország méhészeti nagyhatalom, ám az ágazat stabilitását csak sok munkával és a konkurenseknél tapasztalható összefogással lehet fenntartani - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter szombaton Jászapátin.

 • Fazekas Sándor: kétszeresére nő a sertésállomány hét év alatt

  2013. április 24., szerda 12:26 Állattenyésztés

  A kormányzat által elfogadott sertésstratégia alapján 2020-ig a kétszeresére nő a jelenlegi 3 milliós állatállomány, az ágazat helyzetének javítására 2,6 milliárd forintot fordítanak - mondta a vidékfejlesztési miniszter Keszthelyen.

 • A megmaradt uniós forrásokból kaphat a sertéságazat

  2013. április 19., péntek 14:56 Állattenyésztés

  Az el nem költött uniós forrásokkal segítené a kormány év végéig a sertéságazatot, hogy ezzel is támogassa a jelenlegi 3-3,5 milliós sertésállomány duplájára emelését - mondta Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke Pápán, a bizottság kihelyezett ülése előtt sajtótájékoztatón pénteken.

 • Közös sertésstratégia Békésben

  2013. április 18., csütörtök 10:07 Állattenyésztés

  Békésben az országban elsőként dolgoznak ki közös sertésstratégiát az ágazat megyei szereplői. A Békés megyei sertésstratégiát kidolgozó munkacsoport megbeszélését követő sajtótájékoztatón Horváth István hangsúlyozta, a sertéslétszám országos növelésénél a fokozatosságra kell törekedni, összehangolni a vágóalapanyag-termelést a hazai...

 • Nőtt az egész csirke uniós átlagára

  2013. április 18., csütörtök 08:22 Állattenyésztés

  Az Európai Bizottság adatai alapján ha csak kis mértékben is, de nőtt az egész csirke uniós átlagára - olvastuk Az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb baromfipiaci jelentésében.

 • A húsmarháé a jövő

  2013. április 16., kedd 08:40 Állattenyésztés

  A fejlesztési feltételekről egyeztetett a mezőgazdaság ágazati képviselőivel állattartókkal Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, akik a legelőterületek növelését kérték, valamint azt, hogy a nemzeti parkok területén is legeltethessenek.

 • MOSZ: a földhasználati viszonyok átrendezése visszaesést hoz az állattenyésztésben

  2013. április 13., szombat 14:57 Állattenyésztés

  Kritizálja a kormány mezőgazdaság átalakításáról szóló terveit a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ).

 • Nőtt a baromfihús-termelés

  2013. április 06., szombat 10:12 Állattenyésztés

  Elkészültek a legfrissebb agrárpiaci jelentések baromfi, valamint az élőállat és hús vonatkozásában. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) legfrissebb híreit adjuk közre.

 • Magyarország az Európai Unió egyik legnagyobb méztermelő országa

  2013. március 29., péntek 16:08 Állattenyésztés

  Magyarországon a legnagyobb a fajlagos méhsűrűség az Európai Unióban: 2010-ben 1 millió, 2012-ben pedig több mint 1,2 millió méhcsaládot tartottak nyilván, így a méhpopuláció sűrűsége meghaladja 11 családot négyzetkilométerenként - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-vel.

 • Méhlegelők telepítése, fenntartása

  2013. március 28., csütörtök 11:23 Állattenyésztés

  A Syngenta 2009-ben indította el a Beporzó programot Magyarországon. A program egyik fontos célkitűzése, hogy a hazai viszonyokra megfelelő méhlegelő vetőmagkeveréket dolgozzon ki és méhlegelők művelésére gyakorlati tanácsokat adjon. Az elmúlt évben már beszámoltunk az első eredményekről e lap hasábjain. Most az újabb tapasztalatokat is...

 • VM: Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid alapú növényvédő szerek használatakor

  2013. március 21., csütörtök 23:17 Állattenyésztés

  Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid tartalmú csávázószerek használatakor, ezt alátámasztják az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vizsgálatai - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden azt MTI-vel.

 • VM: megkezdődött a sertésprogram végrehajtása

  2013. március 21., csütörtök 23:13 Állattenyésztés

  Megkezdődött a kormány által tavaly elfogadott sertésprogram végrehajtása, az elindítás finanszírozására 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

 • Kardeván: a tárca segít a tejtermelőknek az aflatoxinos takarmányok cseréjében

  2013. március 05., kedd 09:52 Állattenyésztés

  Az idén több probléma lesz országban az aflatoxinnal, mert a tavalyi szárazság miatt például a betakarított kukoricatermés penészesebb lett. A szaktárca ezért segítséget nyújt a gazdálkodóknak abban, hogy az esetlegesen penészes takarmánytételeiket le tudják cserélni - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium...

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Egyiptom: búza - import 2018. január-október: 10,1 millió tonna, ebből 7,1 millió tonna Oroszországból (Ahram, 2018-11-08)

Magyarország: cukorrépa - betakarítás 2018. november 7-ig a tervezett 15,4 ezer hektár 59%-án végeztek a munkákkal; betakarított termésmennyiség: 574 ezer tonna (NAK, 2018-11-07)

[bezárás x]