Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • A génkezelt takarmány árthat a sertések egészségének

  2013. június 12., szerda 14:19 Állattenyésztés

  A génkezelt takarmányon hízott sertések közül sokkal több kapott gyomorhurutot, mint a hagyományosan táplált állatok.

 • Nőtt a vágócsirke élősúlyos termelői ára - AKI jelentés

  2013. június 10., hétfő 11:09 Állattenyésztés

  Magyarországon a vágócsirke felvásárolt mennyisége 4%-al nőtt, élősúlyos termelői ára 14%-al volt magasabb a 2013. január-május közötti időszakban egy évvel korábbihoz viszonyítva - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből.

 • Növekedett a sertés exportja - AKI jelentés

  2013. június 10., hétfő 10:44 Állattenyésztés

  Magyarország élősertés-kivitele 53 %-al haladta meg a 2013. január-március közötti időszakban az egy évvel korábban külpiacon eladott mennyiséget. Az élősertés-behozatal az előző évi mennyiségtől csaknem 22 %al maradt el -derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből.

 • Közösségi méhészet és méhmúzeum Budapest közepén

  2013. június 03., hétfő 15:38 Állattenyésztés

  Városi méhészetet hoz létre egy német alkotópáros idén nyáron Budapesten. A társadalmi és művészeti kísérlethez bárki csatlakozhat, akit érdekel a mézkészítés.

 • A tejágazatban 5-10 százalékos árbevétel-növekedés várható

  2013. május 31., péntek 15:12 Állattenyésztés

  A múlt évihez hasonló, 5-10 százalékos árbevétel-növekedés várható az idén a tejágazatban - mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek egy szakmai fórumon Budapesten.

 • Több prémiumterméket kell gyártani a sertéságazatban

  2013. május 31., péntek 13:58 Állattenyésztés

  A sertéságazatban a magas feldolgozottságú, prémium minőségű áru exportálása a cél a nagy tételek helyett – mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára pénteken Gödöllőn sajtótájékoztatón, amely a VM és a Szent István Egyetem (SZIE) szervezésében a sertésstratégia megvalósításáról tartott...

 • A tojásimport visszaszorítását szeretnék elérni a magyar tojástermelők

  2013. május 29., szerda 13:28 Állattenyésztés

  A mintegy 500 millió darabra becsült tojásimport visszaszorítását szeretnék elérni a magyar tojástermelők, mivel ez számukra jelentős veszteség forrása - mondta a Baromfi Termék Tanács Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának szerdai ülésén.

 • Emelnék a baromfihús árát a termelők

  2013. május 29., szerda 08:26 Állattenyésztés

  Öt-tíz százalékkal emelnék a baromfihús átvételi árát a termelők - értesült a Magyar Nemzet.

 • Elindult a kérődző szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

  2013. május 28., kedd 15:24 Állattenyésztés

  Május 28-ától több mint 12 milliárd forint utalása kezdődik meg 10 ezer gazdálkodónak a húsmarha és juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatás keretében.

 • Agroprojekt Kft. - MRY, a XXI. század szarvasmarha fajtája Magyarországon! (+ Videó!)

  2013. május 27., hétfő 19:56 Állattenyésztés

  A XX. Alföldi Állattenyésztési Napokon első ízben mutatkozott be az MRY Tenyésztők Magyarországi Egyesülete is, amely egy kiváló genetikai adottságokkal rendelkező fajta népszerűsítését tűzte ki céljául.

 • Hős állatorvosokra emlékeztek

  2013. május 24., péntek 16:31 Állattenyésztés

  Május utolsó vasárnapján azokra a hősökre, köztük állatorvos és állatorvostan-hallgatókra emlékezünk, akik Magyarországért áldozták életüket – fogalmazott Kardeván Endre a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán tartott emléktábla megkoszorúzásával egybekötött kegyeleti megemlékezésen.

 • Több forrás a kérődző szerkezetátalakítási programban (+Video)

  2013. május 23., csütörtök 09:27 Állattenyésztés

  Mintegy másfél milliárd forinttal több forrást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013-ban a Kérődző Szerkezetátalakítási Programban résztvevő gazdáknak.

 • Tanácskozás: fókuszban a Balaton ökológiai szemléletű halászata

  2013. május 20., hétfő 18:19 Állattenyésztés

  A hazai akvakultúrával, természetes vízi halgazdálkodással és alkalmazott hidrobiológiával foglalkozó szakemberek legrangosabb seregszemléjén, a szarvasi HAKI-napokon a Balaton lesz az egyik kiemelt téma. A május 22-24. között rendezendő tudományos tanácskozáson előadást tartanak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei is.

 • A kaptáraktól a könnyűszerkezetes mézfeldolgozó üzemig

  2013. május 17., péntek 13:26 Állattenyésztés

  Az egyedülálló magyar műszaki fejlesztés, a Lindab SBS technológiája felhasználásával épített mézfeldolgozó üzemet egy méhész Vácrátóton.

 • Megkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon

  2013. május 17., péntek 09:35 Állattenyésztés

  A halgazdálkodási tervnek megfelelően elkezdődött a süllőtelepítés a Kis-Balatonon - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 • Megnyílt a budapesti Kutya Világkiállítás (+Video)

  2013. május 16., csütörtök 21:54 Állattenyésztés

  Megnyílt csütörtökön a budapesti Kutya Világkiállítás, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be. Az eseményt immár harmadik alkalommal rendezik a fővárosban, és most először a gödöllői királyi kastélyban is tartanak kutyás programokat.

 • Méhészek kapnak támogatást

  2013. május 16., csütörtök 12:35 Állattenyésztés

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) folyamatosan bírálja a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján benyújtott támogatási kérelmeket. Az 50-50 %-ban uniós illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium által finanszírozott program keretében biztosított támogatások célja a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése.

 • Emelkedett a vágósertés termelői ára

  2013. május 15., szerda 09:54 Állattenyésztés

  Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb piaci jelentéséből megtudható, hogy emelkedett a vágósertés termelői ára.

 • Kevesebb itthon a tojás - AKI-jelentés

  2013. május 15., szerda 09:41 Állattenyésztés

  Csökkent a hazai tojástermelés - tudtuk meg az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb piaci jelentéséből.

 • Az aflatoxinnal szennyezett tej ártalmatlanításához kaphatnak támogatást a gazdák

  2013. május 15., szerda 09:32 Állattenyésztés

  A tej aflatoxin- tartalmának vizsgálatához és az aflatoxinnal szennyezett tej ártalmatlanításához kaphatnak csekély összegű (de minimis) támogatást a tejtermelők, a tejtermelői csoportok és tejfeldolgozók - derül ki a vidékfejlesztési miniszter rendeletéből, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

 • Magyarországon folyamatosan nő a méhcsaládok és a méhészek száma

  2013. május 14., kedd 18:47 Állattenyésztés

  Magyarországon folyamatosan nő a méhcsaládok és a méhészek száma: az országban több mint 20 ezren foglalkoznak méhészettel, a méhcsaládok száma pedig meghaladta az egymilliót - közölte Gere Antal Gábor, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) mezőgazdasági főosztályának állattenyésztési szakreferense kedden Budapesten egy szakmai fórumon.

 • Csökkent a hústermelés és a tejfelvásárlás Csehországban

  2013. május 14., kedd 15:11 Állattenyésztés

  Csehországban csökkent a hústermelés és a tejfelvásárlás is az idén az első negyedévben.

 • Kormányzati intézkedéseket sürgetnek a sertéstenyésztők

  2013. május 10., péntek 07:14 Állattenyésztés

  Megfelelő kormányzati intézkedéseket sürget a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) - Sertéstenyésztők Országos Választmánya - írta a Népszava.

 • Egyre nagyobb költségei vannak a felelős állattartásnak

  2013. május 09., csütörtök 08:18 Állattenyésztés

  A magyarországi kutya- és macskatartók 36 százaléka havonta több mint 10 ezer forintot költ házi kedvencei ellátására, sokan azonban akár havi 40 ezer forintot is áldoznak kisállataikra - derült ki egy friss kutatás eredményeiből.

 • OTP: ezer milliárdos beruházási igény az állattenyésztésben

  2013. május 08., szerda 11:56 Állattenyésztés

  A következő hét évben mintegy ezer milliárd forint beruházásra lenne szükség az állattenyésztésben ahhoz, hogy európai színvonalra lehessen emelni a magyar sertés-, baromfi- és szarvasmarha-tenyésztést, valamint a tejágazatot.

 • Veszteségek, kihasználatlan létesítmények a sertéstartóknál Tolnában

  2013. május 04., szombat 10:06 Állattenyésztés

  A Tolna megyei tenyésztőknek kilogrammonként 10-12 forint veszteségük keletkezik az élősertés értékesítésén, az állománycsökkenés miatt pedig európai uniós támogatással készült létesítmények maradnak kihasználatlanul - mondta el a Tolna megyei sertéstenyésztők választmányának elnöke.

 • Szarvmentes tehenet próbálnak kitenyészteni

  2013. május 01., szerda 09:39 Állattenyésztés

  Szarvmentes "biztonsági" tehenet próbálnak genetikusan kitenyészteni brit kutatók, hogy kevesebb legyen a baleset, és hogy ne kelljen fájdalmas eljárással megfosztani ifjú korukban a marhákat szarvkezdeményeiktől, ugyanakkor ne csökkenjen tejhozamuk.

 • Drágult a csirke – az AKI jelentése alapján

  2013. április 30., kedd 21:28 Állattenyésztés

  A vágócsirke felvásárolt mennyisége 8%-al kevesebb, élősúlyos termelői ára (298 forint/kg) 17%-al volt magasabb 2013 első tizenhat hetében az egy évvel korábbi hazai áraknál.

 • Fazekas Sándor: Magyarország méhészeti nagyhatalom

  2013. április 28., 08:53 Állattenyésztés

  Magyarország méhészeti nagyhatalom, ám az ágazat stabilitását csak sok munkával és a konkurenseknél tapasztalható összefogással lehet fenntartani - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter szombaton Jászapátin.

 • Fazekas Sándor: kétszeresére nő a sertésállomány hét év alatt

  2013. április 24., szerda 12:26 Állattenyésztés

  A kormányzat által elfogadott sertésstratégia alapján 2020-ig a kétszeresére nő a jelenlegi 3 milliós állatállomány, az ágazat helyzetének javítására 2,6 milliárd forintot fordítanak - mondta a vidékfejlesztési miniszter Keszthelyen.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

Dél-Afrika: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,2 millió tonna (-10% vs 2017/2018) (Bloomberg, 2019-01-15)

Oroszország: búza - export 2018. július-december: 28,8 millió tonna (+5% vs 2017. július-december) (SovEcon, 2019-01-15)

[bezárás x]