Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 591 Ft EUR 399.04 Ft USD 342.7 Ft CHF 428.27 Ft GBP 460.83 Ft

Fórum

AKG támogatás

Létrehozta: Saf , 2009-05-06 23:20:38

Kedvencekhez Segítség

6981 hozzászólás
Nincs profilkép
#1431 traktor72
2012-12-10 10:09:09

Válasz #1430. hozzászólásra
Várhatóan december hónapban kiutalják az összes AKG támogatás. Kinek jó kinek nem, csak utalják!

#1430 armada
2012-12-10 09:59:51

Lehet, hogy rosszul tudom, de nem úgy volt, hogy januárban lesz AKG kifizetés?
Nálam nem csipogott semmi sem.

Nincs profilkép
#1429 Antónia
2012-12-10 09:35:56

Ma jött a számlára a zsé!! Ez most jóvátétel is, ugyanis az előző évit alacsonyabb árfolyamon kaptam decemberben.smile lol

#1428 ermike
2012-12-10 08:25:59

itt is csipogott :)

#1427 kulakman
2012-12-10 07:33:00

Ma reggel be is csipogott az AKG támogatás!

Igaz,hogy ez egy kis összegű pályázat de a fő AKG pályázatom is 08-án jóváhagyott kiutalt lett, úgyhogy jól vagyok!!!smile smile

#1426 kulakman
2012-12-07 16:47:50

Most vettem át az akg határozatot , tehát amit néhány napja eldöntöttek,hogy jóváhagyott terület arról most itt a határozat a 314,58-as árfolyamon ,de jó lenne ha a másik is így lenne( két néven futunk) mert az jóval nagyobb területről szól, most már izgatott lettem!!!!

#1425 kulakman
2012-12-07 12:26:29

Így igaz ,az ismeretlen átment akg-ba , az egyik helyen már van utalványozott összeg is, a másik ,természetesen az a nagyobb összegű ott még nincs utalványozás, de már jóváhagyott , ha ez csak jan 1-je után jön akkor is oké!!!!

Bár az árfolyam miatt jobb lenne ha a 12 jan 1-jeivel fizetnék!!!

DE nem vagyok telhetetlen!!

Nincs profilkép
#1424 Rocsli
2012-12-07 11:37:59

Válasz #1423. hozzászólásra

szerintem nagy munkában vannak, azért nem is jelentkezik. jó pár napja én is feltettem neki egy kérdést, de semmi...

Nincs profilkép
#1423 xena3233
2012-12-07 10:44:29

Az enyém is tegnap váltott, de még ellenőrzés alatt, s nekem is az ismeretlen megváltozott.
De hol a barátunk aki konkrét választ tudna adni?smile confused

Nincs profilkép
#1421 Antónia
2012-12-07 09:41:25

Nekem is azt irja, hogy az adott kifizetési kérelemre utalványozott összeg: xy. Ez csak azt jelentheti, hogy küldik a zsét !!smile cowboy

Nincs profilkép
#1420 e.W.o
2012-12-07 09:15:08

Válasz #1418. hozzászólásra

Igen. Már ott az összeg és a "ismeretlen" jogcímet is kicserélték konkrétra. Tegnap reggel még ezek nem voltak.

Nincs profilkép
#1418 xena3233
2012-12-07 08:58:12

Válasz #1417. hozzászólásra

Igen, szerintem akkor utalják a napokban. Neked már látszik?

Nincs profilkép
#1417 e.W.o
2012-12-07 08:13:58

Az jó jel, ha már látszik az utalványozott összeg is?

#1416 kulakman
2012-12-06 15:43:27

Valamit csak dolgoznak abba a hivatalba mert most kíváncsiságból megnéztem az ügyek állását és a területalapúval egy iktatószámon szereplő ismeretlen rovat 12 05 -i dátummal elfogadottá vált!

Nincs profilkép
#1415 e.W.o
2012-12-05 14:21:52

Válasz #1411. hozzászólásra

az Ügyfélkapun keresztül tudsz belépni, az MVH elektronikus ügyféltájékoztatási rendszerébe. Ott látom ezeket.

Nincs profilkép
#1414 e.W.o
2012-12-05 14:18:24

Válasz #1413. hozzászólásra

A területalapúnál meg az van, hogy "ellenörzés alatt" viszont ott az utalványozott összeg, ami már meg is jött a számlámra..
..érti ezt valaki??smile blink

Nincs profilkép
#1413 e.W.o
2012-12-05 14:13:24

Válasz #1412. hozzászólásra

Nem tudom.. itt konkrétan az AKG-s kifizetési kérelmek vannak listázva évenként. A 2012. 05. 15.-én beadott mellett az van, hogy "jóváhagyva" tegnapelőtti dátummal.
Én nem tudom, hogy ez mit jelent kifizetési időpontban, de jóváhagyták az biztos.

#1412 kulakman
2012-12-05 13:51:08

Válasz #1410. hozzászólásra
Félreértés lehet!!

Mert ha megnézed akkor az egységes kérelem az jóváhagyott, de ha ezt megnyitod akkor a egységes területalapú támogatás még mindegyik ellenőrzés alatt, a natura dettó a biztosítási díjtámogatás jóváhagyott de utalványozott összeg nincs , az akg meg ráadásul szerintem ismeretlen címszó alatt van eldugva ,de lehet az ismeretlen az a szerkezetátalakítási támogatás lesz mert közbe eszembe jutott,hogy az akg az nem ebből a kosárból fizetődik ki!!!

Itt valaki írta már, aki jobban tájékozott mint mi ,hogy az idén nem lesz több kifizetés!!!

Nincs profilkép
#1411 nita.
2012-12-05 12:52:57

Válasz #1410. hozzászólásra

Ezt hol nézted meg?

Nincs profilkép
#1410 e.W.o
2012-12-05 10:16:00

Az elektronikus ügyfélszolgálaton látom, hogy a kif. kérelmet jóváhagyták..
Vajon mikor utalnak?

#1409 Zoli 63
2012-11-29 18:11:13

A NéBIH az Alábbi tájékoztatást tette közzé honlapján a webGN-hez kapcsolódóan:

„Felhívás a Gazdálkodási Naplót „web-GN”, valamint a nitrát adatlapot elektronikusan beküldő ügyfeleink részére

2012.11.29. csütörtök

2012. november 27. délután óta az elektronikus gazdálkodási naplót, és nitrát adatlapot kezelő informatikai rendszerben hiba lépett fel. Ezen hiba miatt, bár a dokumentumok beérkeznek, az Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) rendszert használó ügyfelek nem kapják meg a második Hivatalunk által generált visszaigazolást a feltöltés sikerességéről.

A hiba elhárításán dolgoznak, azonban annak érdekében, hogy senkit ne érjen sérelem, azon ügyfelek, akik 2012. november 30-án éjfélig beküldik elektronikusan a gazdálkodási naplójukat, és az esetlegesen később megérkező második visszaigazolás alapján kiderül, hogy a feltöltött dokumentumban hiba volt, lehetőséget kapnak 2012. november 30-a után is a hiba javítására. A hibák javítására 2012. december 15-ig lesz lehetőség. A 2012. november 30-a utáni hibajavítások során mindenki a következő visszajelzést kapja: „A(z) …. regisztrációs számú ügyfél ÁNYK gazdálkodási napló nyomtatványának beküldése sikertelen volt. Az adatlap benyújtására nyitva álló határidő lejárt, adatszolgáltatása nem került be a nyilvántartásunkba!”. Tekintettel arra, hogy a 2012. november 30-a előtt beküldött naplóra kapott második visszaigazolás bizonyítja a határidőben történő benyújtást, a 2012. november 30-a utáni hibajavításokra kapott fenti tartalmú hibaüzenetet nem kell figyelembe venni, a rendszer ettől függetlenül be fogja dolgozni a módosításokat.

Azon ügyfelek, akik semmilyen gazdálkodási napló dokumentumot nem töltenek fel a rendszerbe a jogszabályban meghatározott 2012. november 30-i határidőig, azok számára a rendszer nem biztosít további lehetőséget.”

#1408 Radocz
2012-10-03 13:48:31

Válasz #1407. hozzászólásra

Köszönjük a kiegészítést.

") a célprogram 5 éve alatt a vetésszerkezeten belül - fővetésű növények tekintetében - az őszi búza, szemeskukorica és napraforgó együttes részaránya legfeljebb 60%, a pillangós növények részaránya legalább 10% lehet;"

Emiatt kell elkészíteni és kielemzni a Földhasználati tervet. Ez az amihez érdemes a Szaktanácsadó igénybevétele.

Szaktanácsadó=Könyvelő, falugazdász, tanácsadó, aki esetleg térítés ellenében segí, hogy sikreüljön eredményesen eligazodni a rendeletek dzsungelében.

Mi már a GPS-st is megvettük, hogy jól tudjunk tájékozódni.

Ha eladom az AKG-s területem, akkor még mindig az a szerencsés, hogy maradjak a földhasználó?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1407 SAPSifüles
2012-10-03 13:39:49

Válasz #1406. hozzászólásra

A HMKÁ vetésváltásra vonatkozó szabályai csak a SAPS esetében elegendőek. Az AKG-ra vonatkozóan további előírások vannak.

61/2009. (V. 14.) FVM rendelet
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről

16. § (1) A vetésváltási szabályok betartását előíró célprogramok esetében a táblaszinten, a HMKÁ előírásokon túl alkalmazandó szabályok az alábbiak:
a) cukorrépa, cékla, takarmányrépa, burgonya, lóbab, szója és csillagfürt csak egyszer termeszthető 4 éven belül;
b) napraforgó, szárazborsó csak egyszer termeszthető 5 éven belül;
c) két hüvelyes növény, illetve hüvelyes növény és szálas pillangós takarmánynövény termesztése között legalább két évnek kell eltelnie;
d) lucerna után hüvelyes növény nem termeszthető;
e) szója, olajrepce, napraforgó nem követheti egymást a vetésváltásban.
(2) A vetésváltási szabályok teljesítésébe a másodvetést figyelembe kell venni.
(3) A támogatásra jogosult a II. fejezetben meghatározott vetésszerkezetre vonatkozó előírásokat a teljes támogatási időszak alatt a célprogramban támogatott területen, célprogramonként köteles betartani.

A II. fejezetben az "Integrált szántóföldi növénytermesztési célprogram" speciális szabályaiból:

58. § (4) A célprogram előírásai:
a) a 13. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a támogatási időszak kezdetét megelőző gazdálkodási évben vagy az első gazdálkodási évben, és a célprogram utolsó gazdálkodási évében akkreditált laboratóriumban bővített talajvizsgálat végeztetése;
b) a talajvizsgálati eredmények alapján évente tápanyag-gazdálkodási terv készítése és végrehajtása;
c) évente földhasználati terv készítése és végrehajtása;
d) a célprogram 5 éve alatt egyszer középmély (35-60 cm) lazítás alkalmazása;
e) a vetésváltás szabályainak betartása;
f) a célprogram 5 éve alatt a vetésszerkezeten belül - fővetésű növények tekintetében - az őszi búza, szemeskukorica és napraforgó együttes részaránya legfeljebb 60%, a pillangós növények részaránya legalább 10% lehet;
g) a célprogram 5 éve alatt legalább egyszer zöldtrágya növény termesztése és zöldtrágyázás megvalósítása, amely másodvetésben is történhet;

#1406 Radocz
2012-10-03 13:16:58

Válasz #1404. hozzászólásra

Ha jól emlékszem kukoricát, dohányt lehet, mást nem.
Kivéve az évelőt.

http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?t=421

Jól emlékszem

"HozzászólásElküldve: 11. 7. 30. Szomb. 13:19 Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vetésváltásról:

a „Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot” (HMKÁ) vetésváltásra vonatkozó előírásai.

önmaguk után ugyanazon a területen nem termeszthető növények: burgonya, napraforgó, káposztarepce, szójabab, cukorrépa, olajtök, dinnye;

egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa, zab, cirokfélék;

egymás után legfeljebb három évig termeszthető: dohány és a kukorica;

egymás után legfeljebb négy évig termeszthető: vetőmag termesztés céljából hibridkukorica;

minden egyéb növény több évig termeszthető önmaga után. "

smile cowboy

Nincs profilkép
#1405 agrolackó
2012-10-03 13:00:47

Kérdezném, hátha valaki tudja. Az AKG ellenörzések még tartanak, vagy már vége van?

Nincs profilkép
#1404 fecee
2012-10-02 11:59:32

Ha háromszor vettek egymás után gabonát,akkor megvonhatják az akg-t?

#1403 Zoli 63
2012-09-28 18:53:28

Válasz #1402. hozzászólásra

Az igazság rövid, a hazugsághoz szoktak nagyot köriteni ! smile biggrin

#1400 Radocz
2012-09-18 08:37:23

"ha átvállalom ,akkor a gazdálkodási naplót,meg egyébb adminisztrációt a teljes művelésemre ki kell terjeszteni vagy csak az akg-ban részt vevő parcellára?"

Az előző ciklusban úgy mondtuk, hogy az AKG nem érdemes átadni, mert nem kapja meg a támogatást egyik gazda sem.

A tulajdon átírás az megtörténhet, de a földhasználat maradjon. Ha lejár az öt év, akkor kell átírni a földhasználatot.

A napló vezetése kötelező a gazdaság össz területén.
Az AKG szabályok betartása csak az AKG-ban részt vevő területeken kötelező.
Emellett azonban ban még eléd sok szabály, amit csak egy-egy ellenőrzés után értelmezünk pontosan.

http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?t=421

AKG összefoglalás

A ZTN növény vetése alakul érdekesen.

Tavaly annak vetettem, de meghagytam, mivel az aszály miatt a nem AKG területen nem sikerült. Illetve országosan nem sikerült.

A mély lazítás jelentését ne felejtsétek el!

smile cowboy

Nincs profilkép
#1399 agrolackó
2012-09-15 12:04:06

1398 kérdés továbbra is ????????????

Nincs profilkép
#1398 gabesz cica
2012-09-01 14:00:12

Sapsi azt a fülest kaptam , hogy még az idén mindenkinek kitolják az AKG - ét igaz lehet ez?

#1397 pamko
2012-09-01 13:58:26

Válasz #1396. hozzászólásra

azt már megfejtettem ,hogy akg-t aug.31.-ig lehet átadni az MVH-nál,ugyhogy szept 1-után már csak az utolso ,5.ik akg ciklusra (2013-2014-esa gazdálkodási évre tudják átirni.

szóval a tsz elvileg lemond a földhasználatról, igérete szerint nem gördit akadályt,de akkor ezekszerint a falugazdasz átpapirozza az MVH nyomtatványt,én lejelentem a földhasználatot és ennyi?

és ha átvállalom ,akkor a gazdálkodási naplót,meg egyébb adminisztrációt a teljes művelésemre ki kell terjeszteni vagy csak az akg-ban részt vevő parcellára?

#1396 heki
2012-09-01 09:39:55

sziasztok nekem is volt akg-átvételem,
az egészet a falugazdász papírozta le egyszerűen,mvh-formanyomtatvány a jelenlegi kedvezményezett lemond a terület után járó akg-ról,te pedig ugyancsak nyomtatványon válalod.hogy a jelenlegi ciklus végéig(2014)továb vállalod az előírások betartását,vetésforgó.....stb.!!!
nekem pár munkanap alatt megvolt!
az ügyvéd jelenlétét nem is értem miért mondták neked!
lehet elakartak ilyeszteni a dologtól!smile cowboy

Nincs profilkép
#1395 Nskype
2012-09-01 00:30:21

Válasz #1394. hozzászólásra

Az AKG-t át kell vállalnod, hogy tovább viszed, ennyi a történet. Amúgy mi van akkor, ha TSZ mondjuk nem mond le a földhasználatról a bérleti szerződés végéig?
Akkor veled új szerződést köt, vagy a régit elég módosítani, és az ilyenkor minek számít adózás szerint?
(új szerződés ami ugye rövid 1-2évre szól, vagy a régi szerződés módosítása csak (ami 5évnél hosszabb?) Mert ha rövid idejű szerződés akkor adózni kell utána ha jól tudom?! Valaki találkozott ilyennel, tudja pontosan mi van ilyenkor ?

#1394 pamko
2012-08-31 22:43:46

sziasztok,szerintetek??

vettem egy parcellát,amire a helyi Tsz-nek van bérlete 2014.-ig és benne van az Akg-jukban.
Na most a Tsz hajlandó felbontani a bérletet,nekem is érdekem lenne az átirásmentesség miatt is +
http://agrarszektor.hu/hir/2058/visszaelesekre_adhat_lehetoseget_az_uj_foldtorvenytervezet_ha_elfogadjak.html
emiatt is,de vajon mi a módja?
A Tsz elmondása szerint az Akg miatt nagyon ingoványos az ügy ,ügyvéd is kell hozzá....
Esetleg megtudná mondani valaki hogy tud ez működni?smile confused

#1393 Radocz
2012-08-11 04:25:45

Válasz #1391. hozzászólásra

"Apróbb változtatások:
- Szántóföldi túzok célprogram esetében az évelő szálas pillangós takarmánynövények területén a természetvédelmi szervnek kell kijelölni a kaszálatlanul hagyandó terület legalább 50%-át "

Szerinted ez apróbb változtatás?

Amíg nem jelöli ki, addig nem is ....?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1392 Norberto26
2012-08-10 16:42:58

Válasz #1391. hozzászólásra

További tájékoztatás a falugazdászoktól is kérhető!

#1391 Zoli 63
2012-08-10 15:27:51

AKG módositások ! ! ! ---------------A helyszíni ellenőrzések alkalmával meghatározott terület – természetesen a 3 m-es toleranciahatár figyelembe vételével – és az ügyfél által lemért terület metszete adja a támogatható területet, melynek különbözete a támogatási időszak lejártáig kizárásra kerül, és a területre vonatkozóan már igénybe vett támogatási összeget a jogosulatlanul igénybe vett támogatásra vonatkozó szabályok szerint vissza kell fizetni.
Amennyiben a támogatásra jogosult nem biztosítja folyamatosan a jellemző koordináta helyszíni beazonosítására szolgáló objektum meglétét, úgy
- ha ez nem akadályozza az ellenőrzést, az objektív mérés végrehajtható, részére a
kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület vonatkozásában az adott gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 5%-kal csökkentett összege kerül kifizetésre;
- ha ez akadályozza az ellenőrzést, úgy a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület vonatkozásában az adott gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 15%-kal csökkentett összege kerül kifizetésre.

A vis maior kapcsán megfelelőbb változás az, hogy a haláleset miatti vis maior bejelentéskor, a jogutód az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen a kötelezettségeket megszakítás nélkül teljesíti, az a célprogram előírásai szerinti hasznosításnak minősül. Tehát nem jelenti a háromszori vis maior bejelentés esetén az AKG támogatás megszűnését, tehát ebbe nem számít bele.

Változott a Tanyás célprogramban a támogatási összeg (azaz megfelelően felgcserélésre került):
- ritka szántóföldi zöldségnövények esetén a célprogramba bevitt terület után 261 euró/ha-nak megfelelő forintösszeg;
- egyéb ritka szántóföldi növény esetén a célprogramba bevitt terület után 258 euró/ha-nak megfelelő forintösszeg.

Apróbb változtatások:
- Szántóföldi túzok célprogram esetében az évelő szálas pillangós takarmánynövények területén a természetvédelmi szervnek kell kijelölni a kaszálatlanul hagyandó terület legalább 50%-át

- Szántóföldi túzok, vadlúd-daru, valamint a madár-, apróvad célprogram esetében az évelő szálas takarmány termesztésekor a kaszálási bejelentési kötelezettség csak az adott évi első kaszálás és július 31-e között végzett kaszálás megkezdése előtt kötelező

- Szélerózió elleni célprogramnál a zöldtrágya növény termesztése akkor kötelező, ha az őszi vetésű növények betakarítását követően a következő főnövény tavaszi vetésű

- Hagyományos gyümölcsös célprogramnál pontosításra került a fák sűrűsége a következők szerint: a bevont területen a gyümölcsfák sűrűsége 30–150 db/ha, kivéve a dióültetvényeket, ahol 30–80 db/ha, amelybe a területen elhelyezkedő szőlőtőkéket nem kell beszámítani.
- Zöldugarra vonatkozó szabályok esetébe pontosításra került, hogy a kaszálást követően a kaszálék a területről lehordható;
- madárodú esetében azokat a támogatási időszak alatt folyamatosan fenn kell tartani az adott területen előforduló madárfaj számára megfelelő térbeli elrendezésben úgy, hogy a madárodúk funkciójukat betöltsék
- Egyszerűbb megfogalmazásra került a legeltetési sűrűség kiszámítása, melyet következőkben a ténylegesen a területen legeltetett állatok állategységben meghatározott értékét kell elosztani a legeltetett terület nagyságával.

Módosult továbbá az alaprendelet 9. melléklete a termeszthető növények köréről (bekerült pl. az évelő rozs)

Módosult az alaprendelet 10 melléklete a termeszthető zöldségnövényekről (kikerült pl. az újzélandi spenót)

Módosult az alaprendelet 23. melléklete.

Kapcsolódó jogszabály megtalálható a Magyar Közlöny 82. számában:
http://www.magyarkozlony.hu/

További információk a kamarai tanácsadóknál érhetők el.
e-mail: info@agrarkamara.hu

#1390 Radocz
2012-05-10 07:55:14

Válasz #1389. hozzászólásra

"Az meg külön vicc ebben a királyságban, hogy aki szólni mer, arra az összes hatalmi szervet ráuszítják..."

Ez tény, vagy megérzés?
Ezért kell a szaktanácsadóval üzenni.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1389 _mitshubishi_pujaro
2012-05-10 07:50:30

Válasz #1387. hozzászólásra

OK. Rendben van, hogy egy párszáz ezerrel át lettem baszcsizva, de azé' ez a suska jól jött volna a dzsipp-alapomba. Márcsakhogy végre egyszer nekem is lenne egy 5-10 nokiásdobozos dzsipóm. smile biggrinsmile biggrin
Az meg külön vicc ebben a királyságban, hogy aki szólni mer, arra az összes hatalmi szervet ráuszítják...

#1388 Radocz
2012-05-10 05:16:48

Válasz #1387. hozzászólásra

Most van a harmadik ellenőrzöttem. Egyik sem boldogtalan.

Illetve egy, de Ő az NFA-s pályázat miatt.
Mondottam volt neki is, hogy NE!!!

A forintok meg így törvényesek.

smile cowboy

#1387 szanberg
2012-05-09 22:07:47

Válasz #1385. hozzászólásra

Hát igen végeredményben nem fer így a játék ha azt nézzük...

de mindenki csöndben van és nemfog semmiért szólni és jobban is teszik mert kiprovokálna a szószóló rögtön egy pofont magának ami kemény pénzekbe kerülne hehesmile cursing

inkább maradjon csöndben az ember mert bizony beszélek én napi rendszerességgel 10ha-os meg 1000hektáros akg-s gazdákkal is eddig nemnagyon találtam olyat aki fedhetetlen 100%-ban, sem alföldön sem felföldön sem külföldönsmile nonono

Aki nemkap ellenőrzést az boldog ember

Nincs profilkép
#1386 Szabi.
2012-05-09 21:59:17

Válasz #1385. hozzászólásra

Küld vissza és átszámolják........smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#1385 _mitshubishi_pujaro
2012-05-09 21:46:50

Válasz #1383. hozzászólásra

Arról van valami infó, hogy a Kedves Vezető és népi együttese, hogyan kárpótolja azokat az AKG-s gazdákat, akiknek a 2011-es AKG-s lóvé 278HUF/ojró árfolyamon lett kifizetve?
Mertugye van akiknek ugyanez az év 314HUF/ojróval lett kifizetve...

#1384 Zoli 63
2012-05-09 19:06:56

Kedves Tanácsadók,

A 44/2012 VM rendelet (65/2012 MVH ) Közlemény értelmében a gazdálkodónak nem kell az ökológiai igazolást csatolnia a kifizetési kérelemhez, hanem azt az Ökológiai ellenőrző szervezet küldi meg az MVH felé. az adatok pontosítása érdekében az Ökológiai ellenőrző szerv adategyeztetésre megkeresi a gazdálkodót, s arra mindenképpen válaszolni kell, ügyelni arra, hogy az a gazdálkodó a nyilatkozatában területi mértékként LEGALÁBB a lemért (támogatott) területet írja be. A támogatás alapjául szolgáló (jogosult) területet CSAK akkor, ha az meghaladja a lemért terület mértékét. Tehát mindig a nagyobb érték kerüljön feltüntetésre, mert amennyiben a beírt hektár kisebb, mint a lemért terület – vagy az annál nagyobb támogatásra jogosult terület – akkor a kötelezettségvállalással érintett terület a célprogramból kizárásra kerül, visszafizetési kötelezettséggel !

Nincs profilkép
#1383 SAPSifüles
2011-09-21 22:43:39

Válasz #1376. hozzászólásra

Az MVH az esedékes kifizetésekből kérés nélkülsmile devil is visszatartja az ügyfél lejárt tartozását. Ha ez nem történt meg, annak az lehetett az oka, hogy nem volt miből, azaz a későbbi évek kifizetési kérelmeit elutasították. Az ügyfelet mind a visszatartásról, mind az elutasításról értesítik.

Az inkasszóról sosem küldenek előzetes értesítést, mert akkor hogy, hogy sem, üres számlát találnának.

A megélhetéshez szükséges pénz "védelme" csak lakossági bankszámlára vonatkozik, vállalkozói bankszámlára nem.

Nincs profilkép
#1382 SAPSifüles
2011-09-21 12:14:51

Válasz #1381. hozzászólásra

Ez korábban is szokásban volt.

Volt egy egyéves "interregnum", amikor (2009 nyarán) az inkasszó helyett a hatósági átutalás megnevezést vezették be, akkor a tv-ből hatályon kívül helyezték az inkasszóra vonatkozó bekezdést, de a hatósági átutalásra vonatkozó csak tavaly év végén került bele vissza.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Kedden indulsz hosszú útra? Inkább ma tankolj!
Kedden indulsz hosszú útra? Inkább ma tankolj!
Holnap a benzin és a gázolaj is drágul.
Így segít több ezer gazda, Te is beleadhatsz a közös búzába!
Így segít több ezer gazda, Te is beleadhatsz a közös búzába!
Rekordközeli gyűjtés és nemzeti összefogás jellemzi a 2025-ös Magyarok Kenyere...
Talajmaró LGM
Talajmaró LGM

580.000 Ft

NAS 676
NAS 676

3.450.000 Ft

Iveco Daily Klubb KT48 - 16m,  200kg
Iveco Daily Klubb KT48 - 16m, 200kg

28.900 EUR

Uthenger/padkahenger
Uthenger/padkahenger

599.000 Ft