Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen a jó kombinátor? új
- Földmérés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica gyomirtása új
- Perkins motorok - tapasztalatok és vélemények új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Alkatrész új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

Öntözni muszáj: szinte minden szempontot megelőz a vízmegtartás
A fenntartható vízgazdálkodás a hazai agrárium egyik legfontosabb jövőálló..._fill_540x300_0.jpg)
404 hozzászólás
hello olyat kérdeznék hogy valaki tud e nekem mesélni a a bika illetve a szarvasmarha támogatásrol mert nem tom hogy nekünk egyátalán lehetne e pályázni ilyenre mert csak östermelöként csináljuk ezt és nem tom mennyi a minimál állatlétszám stb....
Válasz #47. hozzászólásra
Nyírbátor,de debreceni vagyok így ismerős vagyok Hajdúban.Hajdúban és Szabolcsban keresek.Lenne Algyőn,meg Bácsalmáson ismerősnek,de az messze van(malac)Szürke ludat,de fehéret is keresek.Régebben vbolt rengeteg jószágom a kertészet mellett.Mindenféle(mangalicától,rackáig ,kecske,gyöngyös,amit el lehet képzelni.Most egy nyuszkó van meg a pulik,kuvasz)állat volt és ahogy elnézem ezt a fantasztikus gazdasági helyzetet nem sok jóra lehet számítani.Ha már van föld ,megint amennyire csak lehet önellátó akarok lenni.
A haverom keres sajthoz kultúrát ,Nagykőrösön lakik.Tud valaki?
Válasz #50. hozzászólásra
Ilyen kevés darabnál 1-2 nap elég,nekem is ekkora "nyájam" van,nálam a kosra kell vigyázni mert bántja a bárányt,azt szoktam pár hétre elzárni.
Válasz #45. hozzászólásra
Itt a környeken akad, de te messze vagy.
Válasz #46. hozzászólásra
2-3nap?, Nekem haverom ki ugyanolyan zöldfülű mint én illetve egy évvel azért értebb azt mondta hogy áprilisig. Akkor ez ezek szerint hülyeség. :) A "többi" az még három nőstényt és egy kost takar. :)
nem tudom hogy merre vagy de mindegy nem vok már benne a jószág vertikumban
Válasz #44. hozzászólásra
ha 1-es és erős szinte semeddig az anya félti és gyakran hívja is
ikreknél addig míg össze nem szoknak az anyjukkal és meg nem erősödnek 1-2 3 hét attól függ
mere lax esetleg tudok segiteni
Válasz #44. hozzászólásra
Ha egészséges, és az anya szereti 2-3nap elég.
Válasz #42. hozzászólásra
Az lenne a normális....szerintem.
Te se tudsz vietnámi malacot valahol a környékemen?
Ok! Köszök minden segítséget! A bari is köszöni jól van! Közbe haveromnál született egy ikerkecsek pár, most jövök tőle. A tőgyét majd figyelem. És ha felmerül még valami kérdés akkor jövök és érdeklődöm. :) Mennyi ideig kell elválasztva lenni az anyának és kisbarinak a többitől?
Válasz #36. hozzászólásra
Üdv!Csak annyit fűznék hozzá,h a méhlepény távozásából nem annyira lehet a születés idejét +állapítani,a bárány köldökcsonk száradásából jobban lehet saccolni,a 2-3órásé még frris rózsaszínü,nedvestapintásu,az 5-6-7órásé már allulról szárad,és azürkés fekete színű.
Válasz #41. hozzászólásra
a lényeg hogy segitünk 1-másnak:)))
Válasz #38. hozzászólásra
Nu akkor az előbb több,mint 40 perc alatt be is ment az írásom havi 5000-ért.:o((
Hálistennek,akkor már megmarad,de attól még az anya tőgyét érdemes nézni,hogy nem -e meleg nagyon,meg szopja -e mindkét felét.A kezeddel megérzed,hogy lázas-e a tőgy.(a hülye kertész miket le nem ír ide....)
Írtam volna neked reggel,de a nem engedett be a rendszer.Írd meg ,hogy mi lett a bari sorsa!Még arra vigyázz,hogy mind a két tőgyfelet szopja,ha nem akkor meg ki kell fejni,mert begyullad.
Válasz #38. hozzászólásra
örülök hogy él
Válasz #37. hozzászólásra
Köszi a segítséget! Már megoldódott a helyzet. Fejtünk tejet a szájába de nem érdekelte. Aztán békén hagytuk, néha ránéztem. Vagy aludt vagy állt és bambulgatott. Most az előbb odasettenkedtem, és láttam hogy szopik. Valószínűleg szopott eddig is csak szégyenlős. :)
igen piszkáld a farkát miközben az anyja tögyéhez teszed a száját
a bárány szemből álljon az anyával
ha ez nem megy fejj ji tejet és cumisüvegből próbáld meg megitatni
de ahogy látom ez reggel 8 kor írtad
mostanra mikor ezt irom már eldőlt a sorsa a báránynak
Válasz #18. hozzászólásra
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Ősszel idekerült hozzám öt birka. És ma reggelre az egyik megellett. Aranyos kis bari. Mikor észrevettük már fel volt száradva, a méhlepény ép akkor jött el az anyától Tehát olyan 2-3 óraás lehetett ha jól gondolom. A bárány már állt nézelődött. Szárazra tettem anya elé raktam jóminősígű lucernát, zabot, vizet. a bari még mindig áll, bambul. De szopni nem akar. Az anyának van bőségesen teje azt néztem, ráfejtem az ujjamra és próbáltam a szájába nyomni a barinak de nem érdekli. Belefejtem a szájba is de az se érdekelte. Normális ez ilyenkor??? Vagy tudok valahogy segítene rajta?
Válasz #34. hozzászólásra
Felénk 7-8 tehenészet volt pár éve de idén már csak 2 van és nagyon felmentek az árak . Aki oda adja 45-50-ért ott már 20%-elhullással kell számolni mert volt mikor a 4 napos borjút eladta meg nála a borjúk nem kapják meg a fröccs tejet hanem abból kapnak amit lefejnek és eladnak , ezért gyengék a borjai . Haverék jártak úgy hogy egymás után 6 onnan vsló borjú elhullott
Válasz #33. hozzászólásra
ja értem más a szitu mint felénk!!!
Válasz #30. hozzászólásra
Mert azzal nem kell 1,5 évig szórakozni míg őénzt látsz belőle , meg hát felénk 50-60 ezer egy borjú és hát nem biztos hogy mindig megmaradnak . Egyébként haverral közösen akarjuk az én istállómban . Nekem semmi tapasztalatom nincs marhával kapcsolatban ,haverék meg több mint 20 éve marhával foglakoznak .
Válasz #31. hozzászólásra
Erre a fekete vipárából van sok mert olcsó a bornyú!!!
Válasz #29. hozzászólásra
Hát " fekete viperák" ! Itt is vannak de zavar az a 100 forint árkülömbség (mt.470 ft hf. 360 ft) a vágóárban meg aztán nem is nagyon kedvelem őket, világéletben csak magyarok voltak!
Válasz #28. hozzászólásra
Futár miért bértartást akarsz vedd meg a szopos borjut ocsó pézért vegyé neki tejport kapja egy két hónapig utánna hízlalás persze karámba oszt egy- másfél év mulva kész a 5 mázsás bika!!!!
Válasz #26. hozzászólásra
Én is csak Hf bikákat tudok!!!De szerintem nom rosszak azok!!4
Hízó bika bértartást nem tudtok valahol ?
Válasz #26. hozzászólásra
Mt-t nem tudok ,de Hf van dögivel a környéken!
Nekem is marháim vannak nem tudtok valahol magyartarka szópós bikaborjakat mert ahonnan hordtam őket felszámolják a telepet! évi 20-30 db kellene de kevesebb is érdekel! ( Persze ha nincs túl messze!
Nekünk most van 2db hostien bika kb olyan 200-250kg körül vannak nagyon siralmas árakat hallok most 350-370max400 Ft adnak kilójáért!!!
Pedig tavasszall akarnák építeni egy nagyobb színt bikáknak mert vennék még vagy 10darabot mert van egy telep ahol 25 ezerérrt adják a 1 hónapos bikaborjúnak darabját ha jól tudom ez még nem biztos forrás!!de lehet !!!
Körösladány környéke szép hely, de jókat lehetne ott pecázni...
Ettől függetlenül nem tudtok semmit az én ügyemben? nem találok hirdetésben sem, csak fehér libát.
Válasz #21. hozzászólásra
körösladány
Válasz #20. hozzászólásra
Ott oszt éppen panaszkodik minden haverom a kutyára, ott nagyon nehéz eladni.
Válasz #20. hozzászólásra
Észak Békés.
Melyik település???
Válasz #19. hozzászólásra
békés megye
Válasz #18. hozzászólásra
Merre laktok amugy? melyik megye?
Válasz #17. hozzászólásra
te tudod
nekem több ismerősöm csinálja még annyira nem panaszkodnak mint más állattal foglakozók
biztos nem olyan mint régen ......de hát mi olyan már.....
Válasz #3. hozzászólásra
A kutyázás se olyan már mint rég!!!
Én abban nyomulok...
Vietnámi csüngőhasú sertést és szürke, fehér ludat keresek. Hajdú, Szabolcs megyében.Köszi.
Idióták kíméljenek!
Válasz #14. hozzászólásra
Az nem , valami jó limuzin vagy egyéb húshasznú az jól jönne mert van egy 50 férőhelyes istállóm .
Válasz #13. hozzászólásra
Hát a charolai nem arra való
Válasz #11. hozzászólásra
Nyulat nem tudok . Engemm kötött tartású marha hizlalás érdekelne .
Válasz #11. hozzászólásra
én nem
Engem a nyúl érdekelne.Nemtudsz ebben valamit?
Válasz #9. hozzászólásra
De aszthiszem van egy ijen cég valahol baranyában.Charolai teheneket adnak ki csak rendelkezned kell nemtudom mennyi legelővel meg ijenek.
Válasz #6. hozzászólásra
romániában működik úgytudom
Nem tudja valaki hol lehet érdeklődni szerződéses nyúltartásról?
Válasz #6. hozzászólásra
Régen még apámék idejében ez nagy biznisz volt.íde mára valahogy ez is eltünt.
Tudtok esetleg olyan céget aki marhát ad ki bérhizlalásra ?
Válasz #3. hozzászólásra
Jaja a kutyateyésztésen már énis agyalok.