Fórum
Cikkajánló

Elárulta a professzor: ezért nem tér vissza a régi időjárásunk
Olyan vonaton ülünk, amely gyorsul, és nem tudjuk, van-e rajta fék, vagy...
Hirdetés

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
708 hozzászólás
Válasz #256. hozzászólásra

Kézivel kell dolgozni 
Én igen, de az 514-ben a pedálos fék nem működik...
Válasz #255. hozzászólásra

Igen
MF 440
Válasz #254. hozzászólásra
hát ha még minden benne lenne a karban,
de így sem rossz.
A fékre még nem léptem.

A linde az kényelem,
Válasz #254. hozzászólásra

Kis fergád van?
Válasz #252. hozzászólásra

Nem szeretem a lindét...olaj csö szelepek...stb..
Az enyém fapados egyszerű mint a 100-as szög
Válasz #246. hozzászólásra
Hali...
Én is kajálok egyet sztem.
Válasz #249. hozzászólásra
Vizsga?
Lindés.
hidro.
Válasz #244. hozzászólásra
Ejj, basszus, ez nagyon nem hiányzott...
Én is hallottam már ilyen mosószerekről, de nem találkoztam vele még.
Válasz #242. hozzászólásra
De az aratáskor, mindig porolhatnékja van az embernek.
Válasz #247. hozzászólásra

mit jelent a H-betű
Válasz #237. hozzászólásra
Ez így igaz..hitegetik az embert...!
Válasz #243. hozzászólásra
Az avatar. Deuzt Fahr M 1322 H.
bocs lépnem kell, még visszanézek ma.
Én azért vettem ferga kombájnt mert jó gép!
És a jó gépeket ,mint tudjuk nem kell javítani...
Válasz #241. hozzászólásra
Láttam a képeket, de nem tudom, így képről meg főleg nem, A grani elég alattomos szer, de ha romlik tovább akkor sztem ne táplálj nagy reményeket. Egyébként van valamilyen spec. mosószer, egyszer én fújtam nagyon régen céklában fax sem emlékszik már milyen gyomírtót, de ahhoz adtak spec mosószert mert sima vízzel nem lehetett kimosni. Lehet hogy valamit kellen használni a gyomírtók kimosásához, majd megkérdezem a szakmérnök havert holnap úgy is megyek hozzá.
és a te kombid milyen sanyi? ha megkérdezhetem...
Válasz #233. hozzászólásra
Csak azt mondom hogy pl. ha van valami a gépen ami már tudod hogy kicsit vérzik de még elmegy a te mondjuk 30-40 hekiden egypár évig, vagy levágsz bérbe 150-et és elszáll behozza-e az árát, megéri -e rákölteni annyit marad-e valami így a bérmunkán??? Nem éri-e meg jobban ha kíméled a gépet magadnak?
Válasz #232. hozzászólásra
...
Bazz, mi a picsa, 2 permetezőt kell venni, egyet gyomirtani, meg egy másikat
Am szted lesz belőle valami, vagy el is felejthetem? (repce tavaszi növ. védelme topicban vannak képek)

nem rém álma van

Nem rossz álma,
Válasz #238. hozzászólásra
topik címből indulj ki..
Az éhen haláshoz sok, megélhetéshez kevés..
Válasz #237. hozzászólásra

Nektek mekkora is a "birtok"?
Így viszont elég soká hozza vissza az árát a kombájn. De azért mégis nagyon jó, hogy nem kell várni senkire, nem kell alkalmazkodni senkihez.
Nálunk meg szinte nincs bérmunka.
Nem feltétlenül, csak van aki jobban szereti ha új technika jár a földjén. Viszont ezek is tudnak úgy aratni mint az újak. Ha tud vele munkát fogni akkor ezeknek hamarabb visszajön az áruk mint egy újnak. (szerintem)

Fúúú nekem akkor lesz új gépem, ha rászánom magam és lecserélem a biciklimet
Válasz #230. hozzászólásra
Igen.
Válasz #223. hozzászólásra

Függ attól is mennyire szereted csinálni/javítást is/, mennyire vagy benne otthon...stb!Ráadásul ezeknél a munkáknál a gazda minőségi munkát vár!
Válasz #224. hozzászólásra

Bérezni öreg géppel nem biztos hogy jó ötlet, ha beleveted keményen a háborúba és ha nem bírja akkor nagyot buhatsz. Felénk úgy tartják hogy bérezni csak új géppel szabad. Aztán a fene jobban tudja
Válasz #224. hozzászólásra
514 jó lehet, ha nem is akarsz sokat költeni. 105-öst nem ismerem annyira. Nekünk kb 100 hekire vagy egy 514-es, a miénket megcsinálja, meg még pár hektárt tudnék menni vele bérbe ha akarnék, de nem akarok/akarunk.
Válasz #227. hozzászólásra
A képen látható géppel nyomod?
Válasz #226. hozzászólásra

köszönöm ,De ez tényleg így történt...
Válasz #225. hozzászólásra

Válasz #223. hozzászólásra

nem panaszkodom.

Nem kiabálom el,
Válasz #225. hozzászólásra

Sosem kételkednék a szavadban.
Válasz #218. hozzászólásra

Én meg a szomszédból hoztam haza lábon ...
A kaput tovább tartott kinyitni...ugyhogy elhiheted
Válasz #221. hozzászólásra
105-ös domi vagy 514-es
Válasz #219. hozzászólásra

És megéri??
Válasz #216. hozzászólásra

Ősszel repcében commandot nyomtam, 3x kimostam, (gyomírtó után mindig 3x kiveretem és 3x mosom felváltva) utána 2 hetére repcére ROUTE győkérerősítésre, rá két hetére a repcére keserűsó+ Wuxal boron, gép elmosva 3x szezon vége eltéve. Tavasszal elővéve fúvókák le, szűrő kimosva, tartány kiveretve, csövek fúvóka nélkül kinyomatva, fúvókák fel, újra kinyomatva, minden még1szer. Első rovar repcében az indulásoknál, és a forduló előtt a megállásnál mindekhol megfehéritette a COMMAND!!!!!!! Majd elmosásnál a gépudvarban a gaz is megfehéredet!!!! Na erre varrjál gombot, ha valaki mondja nem hiszem el!!!
Válasz #217. hozzászólásra
Attól függ milyenben gondolkozol?
Válasz #215. hozzászólásra

Én csináltam 6-7 évig 82-essel a tárcsázást évi jópár hekit, jó volt tavaly már a naggyal csinálni 
Jó is az
Válasz #217. hozzászólásra
Abban a cipőben járok.... 
Meg a saját?..
Válasz #213. hozzászólásra
Mondjuk már nem éppen most volt...Ma már tuti, hogy nem tenné meg.
Az én párom meg Gödöllő mellől hozta lábon a 72-est. Mivel a román határ mellett lakunk, több mint 200 km-t tett meg.
Szerintetek megérné kombájnt venni csak a bérmunkára alapozva? Ez csak ilyen álmodozás szinten van még

Válasz #214. hozzászólásra

Huh...várj, kicsit hülyén fogalmaztam, bocs.
Szal előtte nap fújtam búzát granstarral.
Másik nap repcét fújtam biscaya-ával, meg bórral.
Permetező ki lett mosva, belülről kiveretve, 200L beleengedve, és kinyomva, maradék meg leengedve.
És mégis, ameddig az első tartály tartott repcében, addig van megszürkülve, addig cseszte meg. De szemetszúróan elkülönül a kettő.
2. tartály ahol kezdődött, ott már semmi nem látszik rajt.
Válasz #213. hozzászólásra

Mert ugye szabadság alatt is dolgozni kell..
Húú tavaly 3 hetet tárcsáztam egyhuzamban egy 82-sel, na az nekem is rendezte a hátamat meg a beleimet
Válasz #211. hozzászólásra
Mit keresett a 2. tartányban a grani???? az 1-ben hogy-hogy nem volt???? Ezt nem értem??
Válasz #210. hozzászólásra
Még térképet is, kaját persze vittem, üdítőzni meg kb 3 szor megáltam 1-1 kocsmánál és mindenhol nagyon rendesek voltak velem, útbaigazítottak a főutakat elkerültem, pedig a papírok rendben voltak, de a kamionokat nem szeretem, volt aki még ebédre is meg akart hívni mikor megtudták mire vállalkoztam kemény 6,5 óra volt és a qrva mellékutakon még nyomi sem tudtam, mert kiszakadt volna a belem.
Válasz #209. hozzászólásra

Nálunk fater hozta a 82-est lábon 100 Km-ről, bár lehet kicsit meszebb volt. Sőt a kombájnunk is lábon jött 70 Km-t
Jó estét feltörekvő gazdatársak!

Nagyon megy a topic, ezaz, csak így tovább!!!
Körbenéztem egy kicsit kint, hát majdnem elsírtam magam...
Amit raktam fel egyszer képet repcéről tudjátok, h gomba, vagy mi a szösz.Végül arra jutottunk, h a gyomirtó bxta meg. Ma nézem, hát már nem csak 1 szobányi terület, hanem egy tartálynyi, olyan 3ha örül. Odacseszett neki a Granstar...pedig ki lett mosva rendesen a permetező, és még így is ennyi kárt tud okozni. Rendesen látni a csíkot, ahol indul a 2. tartály. Teljesen sárga, gyömyörű virágos, másik meg mintha lefele virágozna...
Abból sztetek még lesz valami? Vagy annak annyi?
Ájjjjjj, de kár érte
Válasz #209. hozzászólásra

Júúúúú. Hideg élelmet vittél?
Válasz #203. hozzászólásra
Én 100 km-ről jöttem haza lábon a 80- assal, egy ÁLOM volt, de megérte.