az optimális felszereltségű lazitó: cserélhető szárnyas szárny nélküli, fogászszélesség állithaható, v fokozatosan, vagy fokozat nélkül, rendelkezik valamilyen rendszerű elmunkálóval ( tárcsás, pálcás rh)ebből a kiindulási alaból szinte bármit elkövethetünk a traktorunkkal a különböző minőségű és megmunkáltságu földjeinken
Én is hasonló kép gondolom. 3 kés milyen munkaszélességben dolgozik? Ha a nyáron sikerül kiszorítani a lét egy lazítóra akkor első körben 35-40centi mélységben gondolkodom. Aztán ha egyszer sikerül áttörni őket akkor lehetőség szerint mélyíteni mindig egy kicsit. Csak nem tudom hogy az a lazító ami 40 centin jól dolgozik az 50-60 centin is jól fog dolgozni vagy ahhoz már másik lazító kell majd? Esetleg ha olyat vesz az ember amin lehet állítani a késtávolságot akkor az jó lehet nagyobb mélységhatárok között?
Erre korrekt választ a fórumon keresztül senki sem adhat. Ha semmi más támpontod nincs, csak az a Steiger, akkor talán a 3 késes. És amit Gergő írt, az se smafu. Lehet, hogy elsőre a 40-45 centit lehet megcélozni. Én is így jártam, amikor megvettük a lazítót.
Josey: középkötött és középkötött között is van különbség. Akár egy kilométerre is. Ez egy igen tág meghatározás. Tudom, jobb híján...
Hát nem tudom, mi 175 LE-val 3 kést húzunk 50-60 centire és majdnem sok a traktornak, lazításhoz mindig nagy teljesítmény kell, ha valaki először vesz lazítót művelőtalpas földjeire, a lentebbi lista alapján a traktorához abból könnyen szívás lesz.
hmmm... itt a környéken egyetlen lazító van, 5 késes, a 320lovas steiger térdere ereszkedik elötte. igaz 50-60 centin húzzák. ezekalapján a 155 ló után max 2,5 kés rakható.
Kicsit vitatkoznék: nálunk is közép kötött talajok vannak, de itt 50-55cm-re 45-50LE/kés az irányadó, jellemzően 5-6 km/h-val.
Fontosabb (és pontosabb) ha az ember a szomszédoktól tájékozódik ez ügyben.
sajnos a számolással van baj.
VN terra dig XS 8300EUR nettó
amit linkeltem az 7200 EUR bruttó ami nettóban 5760 EUR
és még ott az alku lehetősége is,ill. szerintem drágább is a VN-nél alapból.
Mert ha igen , akkor nem a számolással van a baj...
A Voogel vagy Dondi 3 méteres 7 késes-ét 10ezer juró vagy is 3 milláért kínálták .
Na már most ha ez egy 2,5 méteres 5 késes használt Attila , ami ugye nem Artiglio ami partiban lenne egyáltalán az általam említettekkel , akkor elég xar üzlet volna szerintem.
nem nem evo , van kozep mely az kg 40-50 cm es vanm a mely lazito ien pl a GASPARDO- Artiglio model amej 65 cm mejseggel dolgozik http://www.maschionet.com/romania/index.asp pl itt meg nezheted!
Válasz #2597. hozzászólásra
Ilyen jimpát se láttam még de szerintem jobb igy meg a húzása is könnyebb igy 50 centis késosztásnál is egy méter a két kés közti távolság. A kocsi is jó lehet mert legalább lehet látni a lazítót a derékbacsuklós gépeknél
4997 hozzászólás
Válasz #2645. hozzászólásra
az optimális felszereltségű lazitó: cserélhető szárnyas szárny nélküli, fogászszélesség állithaható, v fokozatosan, vagy fokozat nélkül, rendelkezik valamilyen rendszerű elmunkálóval ( tárcsás, pálcás rh)ebből a kiindulási alaból szinte bármit elkövethetünk a traktorunkkal a különböző minőségű és megmunkáltságu földjeinken
Válasz #2644. hozzászólásra
az az igazság, hogy kötött föld zsadány és komádi között van: max 80 !!!!
itt debrecen mellett 45-50 középkötött
innét már kilehet indulni
Válasz #2644. hozzászólásra
Én is hasonló kép gondolom. 3 kés milyen munkaszélességben dolgozik? Ha a nyáron sikerül kiszorítani a lét egy lazítóra akkor első körben 35-40centi mélységben gondolkodom. Aztán ha egyszer sikerül áttörni őket akkor lehetőség szerint mélyíteni mindig egy kicsit. Csak nem tudom hogy az a lazító ami 40 centin jól dolgozik az 50-60 centin is jól fog dolgozni vagy ahhoz már másik lazító kell majd? Esetleg ha olyat vesz az ember amin lehet állítani a késtávolságot akkor az jó lehet nagyobb mélységhatárok között?
Válasz #2641. hozzászólásra
Erre korrekt választ a fórumon keresztül senki sem adhat. Ha semmi más támpontod nincs, csak az a Steiger, akkor talán a 3 késes. És amit Gergő írt, az se smafu. Lehet, hogy elsőre a 40-45 centit lehet megcélozni. Én is így jártam, amikor megvettük a lazítót.
Josey: középkötött és középkötött között is van különbség. Akár egy kilométerre is. Ez egy igen tág meghatározás. Tudom, jobb híján...
Válasz #2639. hozzászólásra
a HB Delta középkötött földön 3 késsel 90 lóval használható
Hát nem tudom, mi 175 LE-val 3 kést húzunk 50-60 centire és majdnem sok a traktornak, lazításhoz mindig nagy teljesítmény kell, ha valaki először vesz lazítót művelőtalpas földjeire, a lentebbi lista alapján a traktorához abból könnyen szívás lesz.
Válasz #2640. hozzászólásra
igaz 50-60 centin húzzák. ezekalapján a 155 ló után max 2,5 kés rakható.
hmmm... itt a környéken egyetlen lazító van, 5 késes, a 320lovas steiger térdere ereszkedik elötte.
Válasz #2637. hozzászólásra
Kicsit vitatkoznék: nálunk is közép kötött talajok vannak, de itt 50-55cm-re 45-50LE/kés az irányadó, jellemzően 5-6 km/h-val.
Fontosabb (és pontosabb) ha az ember a szomszédoktól tájékozódik ez ügyben.
155ló után milyen lazítóban érdemes gondolkodni?
Válasz #2636. hozzászólásra
Na akkor most melyikről beszéltek? Melyik a jó? Nekem nagy kell majd,de ha is csak kettö lenne az szép is lenne meg jó is...
Altalajlazító:
1 kés 35-40Le /max 60cm
2 kés 70-80Le /max 60cm
3 kés 90-120Le /max 60cm
4 kés 140-160Le/ max 60cm
5 kés 155-175Le /max 60cm
ezen adatok középkötött talajokra és új fejlesztésű lazitókra vonatkoznak ( kb 15 év )
Válasz #2635. hozzászólásra
Na de csak a tisztánlátás végett . Ez nincs akkora mint a Vogel XS .
Ez a közepes Gaspardo modell , nem az Artiglio ami az XS-el egyforma nagyjából.
Válasz #2634. hozzászólásra

a vogelt kenhetik a hajukra 8400-ért.
Válasz #2633. hozzászólásra

Félelmetesen jó vagyok mi...
-és te még kételkedtél bennem !
Amúgy ennyit a KITE-ről.
Válasz #2631. hozzászólásra

ez tényleg jó ár.
Válasz #2631. hozzászólásra
Küldtem mást is megint...
Válasz #2630. hozzászólásra

Ment !
Csak okosan...
Válasz #2629. hozzászólásra

küldjed!
nevem alatt ott mail cím,várom.
Válasz #2628. hozzászólásra

Akkor hajrá !
Mehetsz érte , annyiért a tiéd !!!
Ma kaptam meg az ajánlatot...
Ha nem hiszed , átküldöm...
Sőt ha elég kemény vagy és kp-val mész 2 alatt a tiéd lesz...
Természetesen zsír új.
Válasz #2621. hozzászólásra

2 misiért veszek én is még 1-et rezervának
Válasz #2623. hozzászólásra
Szerintem 9

ha annyi az új,akkor tényleg nem sok értelme van használtban gondolkozni,de szerintem több lesz az 2,2-nél
Válasz #2623. hozzászólásra
Nem azért kérdezem , csak ez miatt...
Válasz #2622. hozzászólásra
Ja.
A hernyó után azért 7 késes illene!

És bicskeiek?
Válasz #2617. hozzászólásra
Azt nem tudtam , hogy bruttó .
Akkor ezek szerint ez haza hozva kb 1,8mill...(mondjuk lealkudod 5500ra + 500 fuvar...)
Most kértem egy új árajánlatot erre .(várom , nem a KITE-től)
Gyanítom hogy 2-2,2 körül lesz ...
Mikor a KITE már 3 ért adta az Artiglio-t ezek 2,2 ért , ezért gondolom , hogy olcsóbb lesz mint a Vogel .
Válasz #2618. hozzászólásra

mit nézel ezen?
telón ledumálod,küldöd az autót érte 500EUR-ból itthon van.
egész olcsó modell, olaszban a hasonló kategóriásak minimum 10%-al drágábbak

és mivan ha kimész megnézni de nemtalálod meg?
Válasz #2616. hozzászólásra

sajnos a számolással van baj.
VN terra dig XS 8300EUR nettó
amit linkeltem az 7200 EUR bruttó ami nettóban 5760 EUR
és még ott az alku lehetősége is,ill. szerintem drágább is a VN-nél alapból.
Válasz #2610. hozzászólásra

Úgy emléxem tudok ...
300x7200-al = az kétmillióegyszázhatvanezer...
Neked nem annyi ?
Mert ha igen , akkor nem a számolással van a baj...
A Voogel vagy Dondi 3 méteres 7 késes-ét 10ezer juró vagy is 3 milláért kínálták .
Na már most ha ez egy 2,5 méteres 5 késes használt Attila , ami ugye nem Artiglio ami partiban lenne egyáltalán az általam említettekkel , akkor elég xar üzlet volna szerintem.
Válasz #2614. hozzászólásra

Fergát
oszt mivan ha már tudom!?
mai világban onlájn telefon nem okoz gondot legyen akár egy határ is az emberek között...
Válasz #2613. hozzászólásra
sose találod ki,mit keresgélek

Válasz #2612. hozzászólásra

fogadjunk 8000-es traktort keresgélsz azért nézegeted ezeket a honlapokat!?!?!?!?
Válasz #2611. hozzászólásra

esetleg JOSEY lazítóját
Válasz #2610. hozzászólásra

neki ennyiért viszik az újat
Válasz #2609. hozzászólásra

tudsz számolni?
Válasz #2608. hozzászólásra

Új áron van baxki...
HA ilyen LAZITÓT szeretnél,itt az alkalom.
Válasz #2595. hozzászólásra
Bocsi. Átsiklottam a bejegyzés felett... elvileg ami a csövön kifér... meg amennyivel megmaradsz a traktorban. 10-12 km/h? (bocs az offért)
Válasz #2605. hozzászólásra

Az már sokkal jobb!
Válasz #2604. hozzászólásra
De ez a két gerendelyes már tíz centivel hosszabb...

szntem a jympa kései rövidek. Legalábbis ami nálunk van.
tudom , meg nem hasznaltam, meg nincs ero gepem hozza csak erdeklodom en is irantuk, dragabbak, de igaz nem az draga ami draga , hanem ami olcso!
Válasz #2601. hozzászólásra

Ismerem...
Ezzel csak azt akartam mondani , hogy ami mélyebben tud járni annak a kése is hosszabb .
Ergo egy 40 centis mélységben járatva mindkettőt , a hosszabb szárú nehezebben dugul el...
nem nem evo , van kozep mely az kg 40-50 cm es vanm a mely lazito ien pl a GASPARDO- Artiglio model amej 65 cm mejseggel dolgozik http://www.maschionet.com/romania/index.asp pl itt meg nezheted!
Válasz #2599. hozzászólásra
47 centi az osztása és 70 centi a mélysége ...
Gondolom így a váz is magasabban van mert a régebbi , kisebb modelleknek csak 60 centi a mélysége.
Ilyen jimpát se láttam még de szerintem jobb igy meg a húzása is könnyebb igy 50 centis késosztásnál is egy méter a két kés közti távolság. A kocsi is jó lehet mert legalább lehet látni a lazítót a derékbacsuklós gépeknél
Faxom !
Amit belinkeltem az 2 web cím , csak túl közel raktam egymáshoz...