Szevasz!Téged akartalak hivni,h a lazitód váza milyen méretü!Meg esetleg nem e tudod,h a 2 szárny bezáró szöge hány fok?!
Ennek a cégnek megvan a tel.száma?Köszi.
a duplaszárnyas majdhogynem ugyanugy müködik, mint az olaszok talajtörője, nagy rögöket képez, a mélyben az orr "robbantja" a talajt, csak más az orr szöge.
a lényeg nem a csúcsban van, hanem abban, hogy gogyan emeli meg a talajszerkezetet.
a hagyományos lazítók törik , nagy rögökre repesztik a talajt, ezen rendszer csak emeli, amely hatás a szárny feletti részt 30-50 cm müvelési mélység úgy huzza szét, mint mikor egy lefeküdt dunyhát felrázunk
Azt nem értem, hogy gyakorlatilag ez egy félszárnyas lazító, csak a csúcs nem középen van, hanem eltolva. Mitől repeszt ez jobban, mint egy egyszerű dupla szárnyas?
az a helyzet, hogy az altalajművelőnk ugyanezen rendszer alapján dolgozik , a lazítókések szárnyai egy egybefüggő szélességű " földhullamot " idéznek elő a talajban, és mivel ugy huzzák szét a talaj szerkezetét hogy lemezes réteges szerkezetnövekedés jön létre ( na ezt jól megaszondtam ) igy nincs nagyrög, mint a hagyományos lazítóknál.
Viszont ha beugrassz bárhol a müvelt területen annyira süppedsz a földbe amennyit emelt a lazító kése.
a képen egy olyan változat müködési sémáját láthatod amely segitségével réteket, legelőket lehet művelni. Agrisem
az Agrisem az egyik legfiatalabb gépgyártócég Európában, 1993 ban kezdte el működését.
Szakítva mindenféle hagyományokkal teljesen új alapokra fektetve a talajművelés fogalmát.
Ne haragudj, de még mindig azt mondom, hogy ilyen a gyakorlatban nem létezik, max. a tervezőasztalon. A föld meg nem irányítottan reped, hanem a benne lévő apró repedések nyomán. Pl. Ha az ekefej fogásszélessége nagyobb, mint az ekevas szélessége, akkor a barázda alján az ekevasak között marad 1-1 kis bucka. Jó, ha 1-2 cm-re nagyobb, azt nem lehet észre venni, de ha 5-tel, azt már igen. Ezzel a logikával annak sem kellene ott lenni.
Végülis mélység meg föld kérdése a dolog. Felénk a JD6920 meg a Case MX150 lazít 3 késsel 75cm-es osztással. Van egy ismerősöm, aki Fendt 716-tal 5 késsel lazít 50cm-es osztású Jympával, de nem agyig kiszáradtban, hanem nedvesebben. Régen még kisgyerekként a tszben a rábákban ültem sokat, és azok pl. a vibrolazt 2 késsel húzták. Ok, hogy a sűrűbb osztású lazítót könnyebb húzni, de azért annyival nem, hogy még plusz 2 kést elvigyen.
Összegezve inkább azt kellene írni, hogy:
Lóerő igény: 150-400Le
a mi altalajművelőnk is ugyanezen technológiát követi
bár ezen képen a rétek, legelők altalajművelésének sémáját mutatja be, de a kések szárnyai teljes szélességben " földhullámot" idéznek elő, igy megtörténik az átlazítás.
gondold el, hogy 80 lovas valtrával 3 késessel tudnak dolgozni, igaz a legkisebb 3 késessel, akkor a 7 kés 47-es osztással probléma lenne a Rábának?
a mi lazítónkból a Rába 5 késsel dolgozik, de ott a müvelési szélesség 280 cm , müvelési mélység 68 cm
Szerintem ilyen egyenes vonalban repesztő hatást elérni mint ami a képen van fizikai képtelenség. Maximum ha olyan széles szárnyak vannak, ami teljes szélességben vág. És a képen nem ér össze. Gondoljuk meg logikusan, hogy a szárny és a kések csak megemelik, kismértékben oldalra nyomján a földet. A szárnyak végeitől ha a fene fenét eszik, akkor is fordított trapéz alakban fog repedni a föld. Soha nem vízszintesen. Ez megint marketing hablaty. Valaki meg a bal szélső késeket isteníti.
4997 hozzászólás
Válasz #1296. hozzászólásra
Hát ha a Crystal meglesz kölcsönadom a lazítómat,az mtz nem bolondja a lazításnak ezen a jó réti földön.
Válasz #1295. hozzászólásra
Ja akarok egyet!Úgy akarom csinálni,h levehető legyen a kés,s az Mtz is el tudja vinni!De tervben van egy Crystal 16045,ha sikerül!
Válasz #1294. hozzászólásra
0652570632 lazítót akarsz csinálni, mi után?
Válasz #1292. hozzászólásra
Szevasz!Téged akartalak hivni,h a lazitód váza milyen méretü!Meg esetleg nem e tudod,h a 2 szárny bezáró szöge hány fok?!
Ennek a cégnek megvan a tel.száma?Köszi.
Válasz #1291. hozzászólásra
Szia.
A Ferropatent oldalát nézd meg.
Válasz #1289. hozzászólásra

Hajdúnánás Uniholz kft ha ott nincs akkor nem tudom,de az ilyen vas k.rva drága.
Válasz #1290. hozzászólásra

Ja,ezen filózok én is!
Válasz #1289. hozzászólásra
2 U vas összehegesztve
Helló!Vki tudja,h lehet -e,meg hogy hol lehet kapni váznak való profilt!?150*250*10mm profil vagy vmi hasonlót!Vagy egyszerübb heggeszteni?!
Válasz #1187. hozzászólásra
Helló!Kérhetek még képeket arról a lazitóról?!Akár ide vagy akár emailomra?!Köszönöm!erlacika@bicomix.hu
Fektetik a kábelt.
(nem barnát)
Válasz #1285. hozzászólásra
ebben az ónos lekvárban?
Válasz #1284. hozzászólásra

dolgozik
Válasz #1283. hozzászólásra
Szia!
Cimbi hová lett?
Válasz #1281. hozzászólásra
igen jó látod !!
Válasz #1280. hozzászólásra

hogy hogyan ne készítsünk filmet a lazítás folyamatáról
Válasz #1279. hozzászólásra
Szia!
Mintha egy kicsit az orrán járt volna a lazító... vagy én látom rosszul?
Válasz #1279. hozzászólásra
Ennek mi az értelme???
LATAR+K700
Válasz #1276. hozzászólásra
a duplaszárnyas majdhogynem ugyanugy müködik, mint az olaszok talajtörője, nagy rögöket képez, a mélyben az orr "robbantja" a talajt, csak más az orr szöge.
Válasz #1276. hozzászólásra
a lényeg nem a csúcsban van, hanem abban, hogy gogyan emeli meg a talajszerkezetet.
a hagyományos lazítók törik , nagy rögökre repesztik a talajt, ezen rendszer csak emeli, amely hatás a szárny feletti részt 30-50 cm müvelési mélység úgy huzza szét, mint mikor egy lefeküdt dunyhát felrázunk
Válasz #1275. hozzászólásra
Azt nem értem, hogy gyakorlatilag ez egy félszárnyas lazító, csak a csúcs nem középen van, hanem eltolva. Mitől repeszt ez jobban, mint egy egyszerű dupla szárnyas?
Válasz #1274. hozzászólásra

nem egészen, mivel van eltolt késsel épitett altalajművelőjük is
Válasz #1270. hozzászólásra
Jól gondolom, hogy ez földhullám képzés akkor működhet, ha a kések egy sorban helyezkednek el?
Válasz #1272. hozzászólásra

Én nem, de hátha a többiek!!!
Válasz #1271. hozzászólásra
szeretnéd?
Válasz #1270. hozzászólásra

Máma még 1 6x benyomod ezeket a képeket????
Válasz #1254. hozzászólásra
) igy nincs nagyrög, mint a hagyományos lazítóknál.
Agrisem
az a helyzet, hogy az altalajművelőnk ugyanezen rendszer alapján dolgozik , a lazítókések szárnyai egy egybefüggő szélességű " földhullamot " idéznek elő a talajban, és mivel ugy huzzák szét a talaj szerkezetét hogy lemezes réteges szerkezetnövekedés jön létre ( na ezt jól megaszondtam
Viszont ha beugrassz bárhol a müvelt területen annyira süppedsz a földbe amennyit emelt a lazító kése.
a képen egy olyan változat müködési sémáját láthatod amely segitségével réteket, legelőket lehet művelni.
Válasz #1268. hozzászólásra
az Agrisem az egyik legfiatalabb gépgyártócég Európában, 1993 ban kezdte el működését.
Szakítva mindenféle hagyományokkal teljesen új alapokra fektetve a talajművelés fogalmát.
hogy lásd, hogy mekkora az oldalirányú " átrepesztőhatás "
Válasz #1260. hozzászólásra
Ne haragudj, de még mindig azt mondom, hogy ilyen a gyakorlatban nem létezik, max. a tervezőasztalon. A föld meg nem irányítottan reped, hanem a benne lévő apró repedések nyomán. Pl. Ha az ekefej fogásszélessége nagyobb, mint az ekevas szélessége, akkor a barázda alján az ekevasak között marad 1-1 kis bucka. Jó, ha 1-2 cm-re nagyobb, azt nem lehet észre venni, de ha 5-tel, azt már igen. Ezzel a logikával annak sem kellene ott lenni.
Válasz #1263. hozzászólásra

a vibrolaz az rábamammogtatós dolog, aki ült benne és bevolt kapcsolva a vibro annak a vesekövei gyorsan leszálltak
Hogyne, aztán elhalna a paraszt a 400astul.
Inkábbb lefele nyomjuk azokat a számocskákat...
Hadd higgye hogy.........hehehe

írd meg a Jympának, hogy nem értenek a gépgyártáshoz
Válasz #1256. hozzászólásra

Végülis mélység meg föld kérdése a dolog. Felénk a JD6920 meg a Case MX150 lazít 3 késsel 75cm-es osztással. Van egy ismerősöm, aki Fendt 716-tal 5 késsel lazít 50cm-es osztású Jympával, de nem agyig kiszáradtban, hanem nedvesebben. Régen még kisgyerekként a tszben a rábákban ültem sokat, és azok pl. a vibrolazt 2 késsel húzták. Ok, hogy a sűrűbb osztású lazítót könnyebb húzni, de azért annyival nem, hogy még plusz 2 kést elvigyen.
Összegezve inkább azt kellene írni, hogy:
Lóerő igény: 150-400Le

mi az, hogy bal szélső kés ?
a jobb mehet a fenébe? csak nehogy már antiszemita lergyen a jobb oldali kés
Válasz #1259. hozzászólásra
660

a mi altalajművelőnk is ugyanezen technológiát követi
bár ezen képen a rétek, legelők altalajművelésének sémáját mutatja be, de a kések szárnyai teljes szélességben " földhullámot" idéznek elő, igy megtörténik az átlazítás.
Válasz #1257. hozzászólásra
Tárcsák mekkorák hm?
Válasz #1257. hozzászólásra
Persze mer 350 lovas a kiroo.
De mi az a fekete cucc rajta?
Meg hengert is húztak ám utána apám, jó mi?
Válasz #1248. hozzászólásra
ebböl is látszik hogy szépen viszi a traktor mert a tárcsa felvágja a földet
Válasz #1255. hozzászólásra
gondold el, hogy 80 lovas valtrával 3 késessel tudnak dolgozni, igaz a legkisebb 3 késessel, akkor a 7 kés 47-es osztással probléma lenne a Rábának?
a mi lazítónkból a Rába 5 késsel dolgozik, de ott a müvelési szélesség 280 cm , müvelési mélység 68 cm
Válasz #1252. hozzászólásra
Persze ahol ezeket tervezik, ott biztos elég ennyi, de errefelé biztos nem. Egy rábát kipányvázna mint a sz@rt.
Válasz #1170. hozzászólásra

Szerintem ilyen egyenes vonalban repesztő hatást elérni mint ami a képen van fizikai képtelenség. Maximum ha olyan széles szárnyak vannak, ami teljes szélességben vág. És a képen nem ér össze. Gondoljuk meg logikusan, hogy a szárny és a kések csak megemelik, kismértékben oldalra nyomján a földet. A szárnyak végeitől ha a fene fenét eszik, akkor is fordított trapéz alakban fog repedni a föld. Soha nem vízszintesen. Ez megint marketing hablaty. Valaki meg a bal szélső késeket isteníti.
Válasz #1252. hozzászólásra
hiszen a kések nagyon közel vannak egymáshoz 94 cm, igy 47 cm a müvelt sávok közötti távolság
Válasz #1251. hozzászólásra
ne tegyél , nem olyan nehéz húzású az, végül is ugysem kell alámenni 50 cm-nek
Válasz #1213. hozzászólásra

"SJ 7-2F, 330cm müvelési szélesség, 140-220LE (?) igény"
Én még tennék hozzá +150 Le-t.
Válasz #1249. hozzászólásra
2 féle késsel gyártották , volt 1 "egyenesebb" is
A haver amit eladott azon nem ilyen kések voltak! Az már lehet nem gyári volt
Válasz #1240. hozzászólásra

remélem igy jobban látszik, mint az eredeti lapon ahonnét ollóztam:
és igy dolgozgat