Válasz #358. hozzászólásra
25-ös vagy 30-as "kazánlemezből " gondoltam a kést csinálni a szögvas késtartó 8mm anyagvastagságú lenne 10-esben már nehéz szerezni a vasudvarban egész szálat meg nem akarok meg venni . Ha gyenge a szögvas 80x8-as laposvassal meg lehet még erősíteni is akár 24-es 10,9-es acélcsavarokkal lenne a vázhoz rögzítve 6darabbal . A kést pedig 30-as vagy 32-es acélcsavar rögzítené a tartóhoz és 20-as acélcsavar lenne nyíró szeg .
A 3pont felfogatása pedig egy Rauunimat 8,4-es függesztett kombinátor függesztője lenne ami 6 darab 30-as acélcsvarral lenne a lazítóhoz fogatva
Szia!
Kazánlemezbőőől? hát nem tudom, h mit neveztek annak, de lazítókések vannak : 16, 20 , 25, 30, 35 , 40 mm lemezvastagságú anyagból, a szögvaskonzol: ha lehetne legyen 8mm vastag, inkább 12-től felfelé
ugyan akkora mindegyiknél, csak a száraz időszakban 10.9 a nyerő, ha lehet, nyírás irányban 135 mm a furatközép közti távolság min, de függ, attól, hogy hol tudod elhelyezni, fügőlegesen, v vizszintesen, rézsutosan
jó ekék, nincs gond vélük, de nem olcsóajk az alkatrlszek, mert más forrásból nem nagyon szerezhetők be, hivd fel Sanyit kérdezz tőle, ő már vagy 8 éve nyúzza
üdv mi a véleményed az ER.MO ekékről a napokban voltunk alkatrészér és a tulaj rábeszélt bennünket,hogy nézzük meg az ekét szántás közben,nem tünik rossznak.
ha nem homokon húzod akkor a 180 lónak ennyi doszt elég
ez a lazitó akkor dolgozik jól, ha van sebesség
az 5 késes az biztos sok lenne elé 4 késes meg nincs
Milyen altalajlazítót ajánlotok Landini Legend 180 után? Milyen legyen a kése, mer láttam már olyat hogy egyenesen ment le, de olyat is hogy a vége oldalra begörbült, a váznál állítólag jobb a V alakú, mint a sima egyenes. Mindenkit meghallgatok.
Köszi!
2860 hozzászólás
Válasz #358. hozzászólásra
25-ös vagy 30-as "kazánlemezből " gondoltam a kést csinálni a szögvas késtartó 8mm anyagvastagságú lenne 10-esben már nehéz szerezni a vasudvarban egész szálat meg nem akarok meg venni . Ha gyenge a szögvas 80x8-as laposvassal meg lehet még erősíteni is akár 24-es 10,9-es acélcsavarokkal lenne a vázhoz rögzítve 6darabbal . A kést pedig 30-as vagy 32-es acélcsavar rögzítené a tartóhoz és 20-as acélcsavar lenne nyíró szeg .
A 3pont felfogatása pedig egy Rauunimat 8,4-es függesztett kombinátor függesztője lenne ami 6 darab 30-as acélcsvarral lenne a lazítóhoz fogatva
3 késest akarok csinálni a Krisztál mögé .
Válasz #357. hozzászólásra
abba belefér akár 180 mm -es furattávolság is, de abba elég a max8.8 as nyírócsavar
Válasz #356. hozzászólásra
Szia!
Kazánlemezbőőől? hát nem tudom, h mit neveztek annak, de lazítókések vannak : 16, 20 , 25, 30, 35 , 40 mm lemezvastagságú anyagból, a szögvaskonzol: ha lehetne legyen 8mm vastag, inkább 12-től felfelé
Válasz #355. hozzászólásra
25 cm a legtetején.
Josey szerinted milyen vastag kazán lemezből érdemes altalajlazító kést csinálni ? Latar késeket másolnák le .
A váz 200x240-es 12mm-es vastag zártszelvény lenne a késtartó 100x8-as szögvas laposvas erősítéssel .
Válasz #354. hozzászólásra
az a vastagsága :-)
Válasz #353. hozzászólásra
30mm.
Válasz #352. hozzászólásra
mennyre széles a penge:
Válasz #351. hozzászólásra
Vízszintesen lenne 18-as csavar 10.9-es.
135 mm az biztos jó lenne? Inkább egy nap 2x szakadjon a csavar, mint a gép.
Válasz #350. hozzászólásra
ugyan akkora mindegyiknél, csak a száraz időszakban 10.9 a nyerő, ha lehet, nyírás irányban 135 mm a furatközép közti távolság min, de függ, attól, hogy hol tudod elhelyezni, fügőlegesen, v vizszintesen, rézsutosan
Válasz #349. hozzászólásra
KB. 70 cm. 5 cm bontóorr szélessége ékes alakban.
Válasz #348. hozzászólásra
milyen nagy az erőkar? ( lazitó peng magassága ), szárnyas, v csak bontóorros...
Válasz #344. hozzászólásra
8.8 és 10.9-nél mennyi legyen a kötés?
Válasz #346. hozzászólásra
jó ekék, nincs gond vélük, de nem olcsóajk az alkatrlszek, mert más forrásból nem nagyon szerezhetők be, hivd fel Sanyit kérdezz tőle, ő már vagy 8 éve nyúzza
Válasz #343. hozzászólásra
köszi de csak kiváncsiság szintjén érdekelt volna a véleményed jeleztük előre,hogy nem akarunk ekét venni de azért rábeszélt hogy nézzük meg.
Válasz #339. hozzászólásra

az nem érdekes
Válasz #342. hozzászólásra
ezen a határon belül, attól függ, h 8.8, 10.9 es csavarokat használsz, vagy kikönnyitettett
Válasz #340. hozzászólásra
szuper, adok egy telefonszámot:
Szabó Sándor Derecske, +36306064038 , remélem, h még él ez a telefonszám, néki egy 4 fejese van tm165 mögé
Válasz #335. hozzászólásra
ÉS o18-nál mennyi lehetne?
Válasz #333. hozzászólásra
ideje lenne már valami videóval reklámozni ezeket a gépeket
úgy lehet kapósabbak is lennének
Válasz #337. hozzászólásra
üdv mi a véleményed az ER.MO ekékről a napokban voltunk alkatrészér és a tulaj rábeszélt bennünket,hogy nézzük meg az ekét szántás közben,nem tünik rossznak.
Válasz #338. hozzászólásra
megrendelhető, csak ahhoz konzol is kell, meg váz :-)
Válasz #337. hozzászólásra
árultok külön késeket ebből az egyenes tipusból?
Válasz #336. hozzászólásra
traktor 2 keréknyom:140cm minimum, annak a köze 70cm
Válasz #332. hozzászólásra
köszi ! csak azért kérdem mennyit visz el a gépből meg hova esik mert láttam olyat hogy a traktor két kerek mögött volt a két kés meg középen egy!
Válasz #334. hozzászólásra
sok a távolság ... o20/o24 között 135-160 mm max
Szerintetek 18-as csavar elég lenne altalajlazító késhez, ha vízszintesen olyan 20-22 cm lenne a furattávolság? 50LE-nél több nem menne egy késre.
Válasz #329. hozzászólásra
4 késes
Válasz #331. hozzászólásra
Szia! Nos ezen modellek 50-80cm müvelési szélességgel rendelkeznek ,attól függ, h mekkora teljesítményű gép mögé illesztjük
Válasz #325. hozzászólásra
3 as lazítónak ami a képeden van mennyi a kések közti távolság???
Válasz #329. hozzászólásra
ha nem homokon húzod akkor a 180 lónak ennyi doszt elég
ez a lazitó akkor dolgozik jól, ha van sebesség
az 5 késes az biztos sok lenne elé 4 késes meg nincs
Válasz #327. hozzászólásra
Jól néz ki, csak nem tudom, hogy bírna-e nagyobbat a gép.
Válasz #327. hozzászólásra

ennek ilyen a késformája
Válasz #326. hozzászólásra
egy ilyen tökéletesen megfelel, kár több pénzt áldozni rá
Válasz #325. hozzászólásra
Hát az mind1, hogy milyet akarok, ha pl nem bírja a gép. :D Nem tudom mi a különbség, melyik a hatékonyabb, ezekben szeretnék segítséget kérni.
Válasz #324. hozzászólásra

Szia! az a nagy kérdés, hogy te milent szeretnél?
Sziasztok!
Milyen altalajlazítót ajánlotok Landini Legend 180 után? Milyen legyen a kése, mer láttam már olyat hogy egyenesen ment le, de olyat is hogy a vége oldalra begörbült, a váznál állítólag jobb a V alakú, mint a sima egyenes. Mindenkit meghallgatok.
Köszi!
Válasz #320. hozzászólásra
A tárcsákba milyen csapágy van? Meg az enyémről hiányzik a kerék, rámegy esetleg valami másfajta?
Üdv!
Érdeklődnék, van e valakinek 1db lazító kés min.1000mm hosszú, eladó.
Válasz #318. hozzászólásra
SZABI!!!!???
Válasz #319. hozzászólásra

igen !nem lett még rendbe téve azért nincs rajta még
de ami késik nem múlik
Válasz #318. hozzászólásra
Neked a latarhoz megvan a tárcsás elmunkáló is?
mi lett a Latar projektel Szabi??
Válasz #316. hozzászólásra
nem semmi kis cucc
Válasz #304. hozzászólásra
Mikor ezt megláttam , egyből rád gondoltam ...
Buktatás , stb...http://www.bugnot.com/produit_charrues_rapid-lab-planche_36_86.html
Válasz #313. hozzászólásra

te tudod de én nem sokba nézem...................................................
Válasz #312. hozzászólásra

Itthon ki mind!!!
Nádudvaron van hijja nem tudni lehett tárcsázás lesz valamikor,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ez nem jó semmire?
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/666207/Egyeb-TERRA-altalaj-lazito.html#
Válasz #311. hozzászólásra
Szántás kivan lökve fekete a föd,???
Válasz #310. hozzászólásra

szántson vele aki akar!!!
SZIA!!!!