szerintem ha mélyen akarod húzni az IH rugós kőbiztosítása folyamatosan zaklatni fog
nekem naponta szakadt szét, a végén már ekevasból csináltam meg fentre az erőkarokat melyek csuklanak ha old a rugósbiztosítás.
Aztán az ekefejcsavarok szakadtak el folyamatosan, maga a fej törött szét, a vonólapot szaggattam el rendszeresen,már nemtudtam mivel erősíteni merevíteni támasztani.
Annyi ember még nem szívott ekével mint mi első éven ahogy megjött a ferga.
Hali én napokban agalok lazító gyártásán vagyis egy 5 fejes IH eke átalakításán , miszerint is a fejek helyére tennék orr betétet és így lenne 5 késes lazítóm 40 centis kés osztással
szerintem a szegánások ott helyben csináltaták a cuccost, semmi köze a gyári alkatrészekhez, azért nem hinném, h a jympa ennyire lealacsonyodik a minőségben
De jó ötlet , már van ilyenünk , csak nem eléggé forgat stb. Most ha meg tuningolnánk és olyan földekre vinnénk amik már megvannak tárcsázva(Napra volt) , elég volna egy menetbe és tavaszon mehetne a Kuki bele...
hahiszed hanem kezembe került 1 újság...... amiben a csávó a lazítójára szerelt magának ilyen marókéseket mint az olaszokon van......
oldasd meg a főnökkel ha mindenáron ez tetszik.......
3késes Framest lazítót húztam eddig. 90centire vannak a kések egymástól, mélylazító és a kapa csúcsa mellett vannak elég nagy szárnyak melyek teljesen lentről a 90centi egészé úgy felemelik repeszti mint az ááááááálllat. Az ih nem tud ilyet lazítani, viszont et húzni kegyetlen nehéz. Eleve a 3kés a 200-250lóerőhöz már gyanús, dehát a rába ennyit bír ezt húzza.
Ha mondjuk egy sima Jympa lazítóra tennétek mondjuk szárnyakat , azt hova ? Milyen magasra volna érdemes rakni , hogy jól forgassa a feltalajt is , mondjuk ha állandóan 35-40 cm mélyen húznánk ?
Olyan szárnyakra gondolok ami van pl a Vakondon , vagy a mostanában divatos Olasz lazítókon.
Érdemes volna a bontó csúcs környékére is rakni , hogy eleve jobban emeljen , szakítson át ?
Mert ez ugye egy natúr kés , sima heggyel mint az IH-é .
olyan ami után jó az eredmény
mindig ez a válasz a jó
látatlanba nem lehet lövöldözni típusokat megoldásokat
erre köll rájönni MELYIK után jó az eredmény
NÁLAD
OTT
és AKKOR
Még erre nem is gondoltam h.egy hengert kellene tenni utána,de lehet hogy többet érne mint a kerék mert lenne haszna is.Mostmár csak azt kell kiagyalni,h.lehet csinálni valamilyen hengert ami jó is.Milyen henger jó kötött földre??????????????
Nemrég vettem egy IH középmély lazítót,de hiányzik róla a kerék.A kérdés az lenne,kell-e rá,v.jó lesz nélküle is egy erőszabályozóval???????????????????????Van ebben tapasztalata valakinek?
azt mondják a kertészek-szőlészek, hogy az igy mélymütrágyázott talajból a növények sokkal jobban egyenletesebben tudják felvenni a tápanyagot, mint a 2 késes közvetlen a tőkék mellé adagoltal
2860 hozzászólás
Válasz #309. hozzászólásra
Pidig az 1 jóóóó eke !!! Hali!!
Válasz #308. hozzászólásra

nincs IH ekém
Válasz #307. hozzászólásra

szerintem ha mélyen akarod húzni az IH rugós kőbiztosítása folyamatosan zaklatni fog
nekem naponta szakadt szét, a végén már ekevasból csináltam meg fentre az erőkarokat melyek csuklanak ha old a rugósbiztosítás.
Aztán az ekefejcsavarok szakadtak el folyamatosan, maga a fej törött szét, a vonólapot szaggattam el rendszeresen,már nemtudtam mivel erősíteni merevíteni támasztani.
Annyi ember még nem szívott ekével mint mi első éven ahogy megjött a ferga.
Válasz #306. hozzászólásra

1-t
milyen lazítót ajánlotok az mtz-50 es re
kerék megoldások .........
Válasz #303. hozzászólásra
azért köszi a tippet
Válasz #302. hozzászólásra
Aha .
Gondoltam példaként segíthet.
Válasz #301. hozzászólásra
Köszi bár én a szárat sem cserélném csak a fej helyére szeretnék valamit .
Válasz #300. hozzászólásra
PL .:Katt........
Hali én napokban agalok lazító gyártásán vagyis egy 5 fejes IH eke átalakításán , miszerint is a fejek helyére tennék orr betétet és így lenne 5 késes lazítóm 40 centis kés osztással
Vélemény szerintetek menyire válna be a gép ?
Válasz #278. hozzászólásra

Ha jót akarsz tegyél rá nem bánod meg komi!!!!!!!
Válasz #296. hozzászólásra

szerintem a szegánások ott helyben csináltaták a cuccost, semmi köze a gyári alkatrészekhez, azért nem hinném, h a jympa ennyire lealacsonyodik a minőségben
Válasz #294. hozzászólásra

Ez a szárnyas madárijesztő azért vicc,mert ahol ez lazítani tud,az a talaj eleve olyan laza,h.ott már nem is kell lazítani

vettem ilyen szárnyas késeket a jympa-ra, az első kerűlőnél mind hátrahajlott,azóta csináltam magamnak ekevasból azok jól bírják,a gyári az vicc!

az eléggé gáz ha hajladoznak... nem kukoricaszár ez kérem, mint a nótában
Válasz #293. hozzászólásra

Aha.
Én is erre gondoltam , de azt mondták ma hogy ez még tesztelés alatt áll.(ugyanis az első darabok hajladoztak , stb)
Tehát még nem kaphatók...
Az elgondolás viszont nem rossz.
Válasz #292. hozzászólásra
Altalajlazítás - Altalajművelés topic
válasz #1665 hozzászólásra ť | Szabi. küldte be 2010-02-05 20:32:39-kor
Szárnyas Jympa
Válasz #291. hozzászólásra
Nem tudok képet csatolni.
Válasz #287. hozzászólásra
Valami hasonlón gondolkodunk mi is...
Árat nem tudok.
Válasz #289. hozzászólásra

Haszon Agrár Magazin , 15. oldal...
De jó ötlet , már van ilyenünk , csak nem eléggé forgat stb. Most ha meg tuningolnánk és olyan földekre vinnénk amik már megvannak tárcsázva(Napra volt) , elég volna egy menetbe és tavaszon mehetne a Kuki bele...

hahiszed hanem kezembe került 1 újság...... amiben a csávó a lazítójára szerelt magának ilyen marókéseket mint az olaszokon van......
oldasd meg a főnökkel ha mindenáron ez tetszik.......
3késes Framest lazítót húztam eddig. 90centire vannak a kések egymástól, mélylazító és a kapa csúcsa mellett vannak elég nagy szárnyak melyek teljesen lentről a 90centi egészé úgy felemelik repeszti mint az ááááááálllat. Az ih nem tud ilyet lazítani, viszont et húzni kegyetlen nehéz. Eleve a 3kés a 200-250lóerőhöz már gyanús, dehát a rába ennyit bír ezt húzza.
Ha mondjuk egy sima Jympa lazítóra tennétek mondjuk szárnyakat , azt hova ? Milyen magasra volna érdemes rakni , hogy jól forgassa a feltalajt is , mondjuk ha állandóan 35-40 cm mélyen húznánk ?
Olyan szárnyakra gondolok ami van pl a Vakondon , vagy a mostanában divatos Olasz lazítókon.
Érdemes volna a bontó csúcs környékére is rakni , hogy eleve jobban emeljen , szakítson át ?
Mert ez ugye egy natúr kés , sima heggyel mint az IH-é .
Válasz #282. hozzászólásra Egy alternatíva

Válasz #284. hozzászólásra

altalajlazítós topik a neked való
ha nem bírsz aludni esetleg máma - afölött bealszol biztos
vót még1 régen de azt törölték
Válasz #283. hozzászólásra
OK
Válasz #282. hozzászólásra
olyan ami után jó az eredmény
mindig ez a válasz a jó
látatlanba nem lehet lövöldözni típusokat megoldásokat
erre köll rájönni MELYIK után jó az eredmény
NÁLAD
OTT
és AKKOR
Válasz #281. hozzászólásra
Még erre nem is gondoltam h.egy hengert kellene tenni utána,de lehet hogy többet érne mint a kerék mert lenne haszna is.Mostmár csak azt kell kiagyalni,h.lehet csinálni valamilyen hengert ami jó is.Milyen henger jó kötött földre??????????????
Válasz #280. hozzászólásra
Majd leírják.
Nem akarok ám mindenbe belepofázni....
Gyilkolja a traktort, meg nem is biztos, h. bírja, meg ilyesmik.........
Válasz #279. hozzászólásra
Túl nehéz a gép farának,v.rántgatja lefelé v. ...????????????
Válasz #278. hozzászólásra

Van.
Volt ez téma.
Inkább igen mint nem.
Persze ha van henger akkor lehet h. inkább nem mint igen.
Nemrég vettem egy IH középmély lazítót,de hiányzik róla a kerék.A kérdés az lenne,kell-e rá,v.jó lesz nélküle is egy erőszabályozóval???????????????????????Van ebben tapasztalata valakinek?
Válasz #197. hozzászólásra

Válasz #197. hozzászólásra
Válasz #180. hozzászólásra
Igen , sokszor gyomos . De én láttam szemből nézetből és átfedése van rendesen...
Válasz #273. hozzászólásra

tudom
Válasz #272. hozzászólásra

Hát nemcuppantál rá a heccre na mind1....
Válasz #271. hozzászólásra
nem, előbb szölőtelepités, és évente tápanyagutánpótlás
Válasz #267. hozzászólásra

Jó a válasz. hehehe
Előtte mélyműtr. utána szőlőtelepítés sűrűsortávval?
Jólhangzik mi?
Válasz #268. hozzászólásra
jóéjt néked is
Válasz #266. hozzászólásra
azt mondják a kertészek-szőlészek, hogy az igy mélymütrágyázott talajból a növények sokkal jobban egyenletesebben tudják felvenni a tápanyagot, mint a 2 késes közvetlen a tőkék mellé adagoltal
jó éjt mindenkinek!!!
Válasz #266. hozzászólásra

amibe befér a traktor
de a kés müvelési szélessége 120 cm, azért is a tipusjel mm120
Válasz #265. hozzászólásra
Mekkora sortávba?
Válasz #263. hozzászólásra
már ugy 120 Le vel ellehet bohóckodni
Válasz #261. hozzászólásra

ötletes
Válasz #256. hozzászólásra
Mi húzza eztet?