A mi gépészünk kissé túl óvatos. Állandóan nézi a gépet, és elég óvatosan hajtja. Ez mondjuk jó mert mindig rendben van a gép és nincs elhulott szem. Ha másnak dolgozunk néha kijön a 18-20 ha/nap.
én az nh tx-63-ommal 5-6 tonna körüli búzában átlagosan napi 22-25 ha szoktam levágni, de mondjuk tavaly volt olyan is, hogy 1 nap 50 q búzában 34 ha levágtam, reggel 9-től, este 11-ig, de megállás nem volt, átrakókocsiztunk
Nálunk 2056 JD vel napi kb 15 Ha. de csak délben tudunk kezdeni és este mikor leszáll a nap már dugul. Nálunk ilyenek a körülmények. És az aratást csak juliusban tudjuk kezdeni.Ez kb 5-6000 kg-os búzában. Ha 7-8 Km/h-n felül nyomod már hullat.
nekem 106-os dominator van,ez a 20ha/nap,de ilyenkor kell vagy 4 szállitójármű,meg 2 kombájnos.én nem eröltetem nagyon,mert nincs annyi munka.10-12ha/nap.ez 6-8 óra alatt lemegy.
Volt. Nagyon vizes az alja, csillog a keréknyom a döllt részen már rohad a töve. Még szerencse, hogy ujjjak a pengék. Amúgy min 60 mázsa az árpa.
Nálad mizu?
Válasz #58. hozzászólásra
Saját? Én ma délbe megpróbálom az egyik ügyfél árpáját. Gazos is dőlt is, meg sár is van, de néztem, ha hozzáérek a kalászhoz már törik is.
ősziárpám nincs,de azokat még nem lehet vágni,van ahol még le sem bukott a kalász,a búzák még haragos zöldek,itt csak 6mm eső volt,de már porzik/albertkázmér, az ország északnyugati csücske/
nálunk elkezdték vágni a rosszabb repcéket,de még vannak zöld foltok benne,ezért 13,5-ös a vize,én a jövő hét második felén gondoltam vágni,holnap kezdjük kaszálni a facéliát
A gabonából ha sok van akkor eladhatatlan,a városi mocsok söpredék meg ugat mert drágul a kenyér és a gabonatermelők miatt? A qrva anyjukat egyenek szart ha nem tetszik,oktassák a pékeket,hogy miért emelnek! Az ilyen söpredékeket rávágnám a trágyástalicskára,meg a 100-as kaparót odanyomnám a kezibe oszt dógozzon akkor,ne poffázzon! Mocskos lumpenprolik!
Jártam már ugy is, hogy vittünk buzát 2 különböző helyre egy vágásból és az egyik helyen export javitónak, mig a másik helyen csak 2. osztályúnak minősitették, ( remélem jól irtam a kategóriákat), furcsamódon ahol mérék a 2. osztályút pont ugyanoda kellett boritani ahová a javitó minőséget is borítgatták.
Szerintem ismerős pofára mentek, soha többé nem vittük abba a malomba.
De a hová bevittük ott se ismertek, mégis a jobb minőségben fogadták be és azt fizették ki, pedig egy cégé volt mindegyik átvevőhely.
8331 hozzászólás
ma mértem az árpám vize 11-es
A JÓ IDŐN NEM MÚLIK AZ ARATÁS
Válasz #76. hozzászólásra
milyen géppel vágja ?
Válasz #77. hozzászólásra
Nálunk az 514-es 10hektár körül vág egy nap ami azt jelenti, hogy délelőtt 11-kor lehet kezdeni és este 8-9 között vége mert feltekeri!
Én az 514-essel 4 tonnás búzában 14 Ha-t vágtam de az legalább 16 óra volt avonulásokkal . Olyan búzában szűken 1 Ha/óra .
Válasz #73. hozzászólásra
A mi gépészünk kissé túl óvatos. Állandóan nézi a gépet, és elég óvatosan hajtja. Ez mondjuk jó mert mindig rendben van a gép és nincs elhulott szem. Ha másnak dolgozunk néha kijön a 18-20 ha/nap.
Válasz #74. hozzászólásra
De Én hogy utálom összeszedni minden szart a kaszával!!!
Válasz #72. hozzászólásra
Ja igen a szalmát azt nálunk is leborotváljuk.
én az nh tx-63-ommal 5-6 tonna körüli búzában átlagosan napi 22-25 ha szoktam levágni, de mondjuk tavaly volt olyan is, hogy 1 nap 50 q búzában 34 ha levágtam, reggel 9-től, este 11-ig, de megállás nem volt, átrakókocsiztunk
Válasz #68. hozzászólásra
Én az szk-val 8 nál többet nem tudok levágni ezekből a 70 mázsásokból, mert még a szalmát is le kell vágni tökig.
Válasz #59. hozzászólásra
igen, ott csücsülök benne:)
Nálunk 2056 JD vel napi kb 15 Ha. de csak délben tudunk kezdeni és este mikor leszáll a nap már dugul. Nálunk ilyenek a körülmények. És az aratást csak juliusban tudjuk kezdeni.Ez kb 5-6000 kg-os búzában. Ha 7-8 Km/h-n felül nyomod már hullat.
nekem 106-os dominator van,ez a 20ha/nap,de ilyenkor kell vagy 4 szállitójármű,meg 2 kombájnos.én nem eröltetem nagyon,mert nincs annyi munka.10-12ha/nap.ez 6-8 óra alatt lemegy.
Mekkora géppel és mennyit arattok le a búzából naponta ? Kb ?
Válasz #66. hozzászólásra
az enyém 40 mázsa,a körülményhez képpest jó.
Válasz #65. hozzászólásra
Volt. Nagyon vizes az alja, csillog a keréknyom a döllt részen már rohad a töve. Még szerencse, hogy ujjjak a pengék. Amúgy min 60 mázsa az árpa.
Nálad mizu?
Válasz #63. hozzászólásra
volt aratás?én arattam.
Válasz #63. hozzászólásra
megvannak.
Válasz #61. hozzászólásra
A szíjjak megvannak még ugye? Nem felejetettem el, csak ku.sok dolgom volt.
Válasz #61. hozzászólásra
Én is ennyiről indítok.
Válasz #60. hozzászólásra
16000/ha
Béraratásban tud valaki árakat ?
Válasz #58. hozzászólásra
Saját? Én ma délbe megpróbálom az egyik ügyfél árpáját. Gazos is dőlt is, meg sár is van, de néztem, ha hozzáérek a kalászhoz már törik is.
lecseréltem az avatart aktuálisabbra
jobb itt az alacsonyabb,de a környéken sok a hibrid is ezért az árukukoricával sakkozni kell hogy mindenkinek jó legyen
Válasz #55. hozzászólásra
Akkor ott nem 500-as fao-jú kukoricát vettek:)
itt álltalában 5 fokkal hüvösebb van,a fertő tó légvonalban 10 km,és az alpok felöl jön a légáramlat,de itt mindig fúj a szél
Válasz #53. hozzászólásra
Akkor ott sokkal hidegebb volt az év:)
ősziárpám nincs,de azokat még nem lehet vágni,van ahol még le sem bukott a kalász,a búzák még haragos zöldek,itt csak 6mm eső volt,de már porzik/albertkázmér, az ország északnyugati csücske/
Holnap v. holnap után megpróbálom az árpát...
Válasz #50. hozzászólásra
árpa le van már vágva ??? mert mi azt vágnnánk csakhát A VÍZ AZ ÚR
nálunk elkezdték vágni a rosszabb repcéket,de még vannak zöld foltok benne,ezért 13,5-ös a vize,én a jövő hét második felén gondoltam vágni,holnap kezdjük kaszálni a facéliát
Válasz #48. hozzászólásra
holnap d.u. megyek mérek nedvességet és ha lehet szombaton kezdjük de inkább hétfő mert nem kellene szarrá taposni a földet .
Válasz #44. hozzászólásra
dehogynem spanyolba biztos azok akik tegnap is arattak
Válasz #46. hozzászólásra
Nevettem!
Válasz #45. hozzászólásra
csak magyarul!
Válasz #42. hozzászólásra
:D :D :D
Jó estét!! ma se aratott senki??????????
Válasz #41. hozzászólásra
bátyámnak 514-ese van.
én ma mentem volna,de vártuk a tűzoltókat,tűzvédelmi szemle,dehát nem jöttek.ilyenek ezek a tűzoltók.
Válasz #40. hozzászólásra
Ha nem esik több eső akkor hétfőn indulok én is ha kész lesz a gép
Válasz #39. hozzászólásra
ha igazak az előrejelzések igazi aratási idő lesz legalább még egy hétig hurrááááááááááááááá
.. ha ilyen jó idő lesz holnap is , akkor talán szombaton beröffenthetitek a kombájnokat !!
teljesen igazatok van....
Fogalmuk sincs erről a fajta " életről " !!
Válasz #34. hozzászólásra
A gabonából ha sok van akkor eladhatatlan,a városi mocsok söpredék meg ugat mert drágul a kenyér és a gabonatermelők miatt? A qrva anyjukat egyenek szart ha nem tetszik,oktassák a pékeket,hogy miért emelnek! Az ilyen söpredékeket rávágnám a trágyástalicskára,meg a 100-as kaparót odanyomnám a kezibe oszt dógozzon akkor,ne poffázzon! Mocskos lumpenprolik!
Válasz #33. hozzászólásra
Nem írtad helyesen:) Sztem lövésed sincs a minőségi kategóriákhoz (mármintkenyérgabonában) :))
Amúgy stimmel a lényeg:)
Válasz #31. hozzászólásra
Mi a fasznak ebbe a qrva országba minőséget csinálni? Mennyiséget orrba-szájba arra van kereslet,a minőséget nem fizetik meg!
Jártam már ugy is, hogy vittünk buzát 2 különböző helyre egy vágásból és az egyik helyen export javitónak, mig a másik helyen csak 2. osztályúnak minősitették, ( remélem jól irtam a kategóriákat), furcsamódon ahol mérék a 2. osztályút pont ugyanoda kellett boritani ahová a javitó minőséget is borítgatták.
Szerintem ismerős pofára mentek, soha többé nem vittük abba a malomba.
De a hová bevittük ott se ismertek, mégis a jobb minőségben fogadták be és azt fizették ki, pedig egy cégé volt mindegyik átvevőhely.
Mondasz valamit!