Válasz csizmás kandúr #3502. hozzászólására Ma a gyüjtők itt nálunk, inkább jöttek legálisan szednia a nemest, mert így jobban kerestek.
Megszedtünk egy kamiont ebben az áldott jó időben...
Ja és az ÁFAcsaló rendszer műkődéséhez a kedves gazdatársak egy része is hozzájárul a számla nélküli eladással.
Az erre szakosodott cégek szeretik, mert nagyobbak a tételek mint a gyüjtésnél de itt kisebb a szállítás során a lebukás veszélye mint a gabonánál, mert hát gyüjtötték és betárolásra viszik még EKAER sem kell rá.
Válasz kocsog99 #3482. hozzászólásáraAz ellenőrzést a feldolgozó üzemekre is ki kellene terjeszteni,mert nem lehet a nemes bodzát a vadon termőéhez hasonlítani minőség szempontjából,bár a kettő keveréke nekik elfogadható minőség.De viszont ha nem lenne nemes bodza a feldolgozó sem tudna müködni.Ezért is álljanak ki a termelők mellett és becsületes árat fizessenek érte.
Válasz zsike74 #3481. hozzászólásáraHát igen. Majd amikor a nemes bodzát leadod és azt mondják hogy 120 ft te meg mondod hogy a vadért adtak 150 ft-ot és nézel kérdöen hogy ez hogy van akkor az érzés felbecsülhetetlen!
Válasz kocsog99 #3480. hozzászólásáraJó lenne ha hozzáértő szakember vagy ezzel foglalkozó ellenőr figyelemmel olvasná a forumot és megtenné a lépéseket az ilyen felvásárlókkal szemben.kÖSZÖNETTEL NEMES BODZÁT TERMELŐ ŐSTERMELŐ
Válasz zsike74 #3479. hozzászólásáraSose lesz annyi az ára amig szedik a vadat, a sok fiktiv meg egy nyári cég aki csak az áfa miatt verik fel a vadbodza árát addig nem lesz. De ugye a magyar NAV ilyenekkel nem törödik.
Válasz kocsog99 #3473. hozzászólásáraIgen,de ezt nem mondom biztosra mert aki mondta, a tablarol nem tudta pontosan leolvasni, mert ossze vissza volt mar kretaval irogatva,de o a 180at vélte kiolvasni.
Sziasztok.Már nagyon régen nem szedtem bodzát.
Most újra szeretném szedni.(Rengeteg helyen szépeket láttam a határban)
A kérdésem a következő lenne:
Jól olvastam hogy most már őstermelői nélkül nem lehet sehol leadni?
Egy kicsit más téma érdekelne engem.
Van-e íz és illatbeli különbség a vad- és a nemes bodza között? Vagy csak a szem nagyságban különbözik?
A bodza pálinka ügyében érdeklődnék... :)
Válasz avm #3457. hozzászólásáraSzia! Igyekszem feltenni majd pár képet, sajnos az éjszaka már örzés van, a mobilnet nem hasít... Tegnapelőtt jött az első biciklis, tegnap délután kerítés építés közben az első autós brigád. (A környéken 80 és 150 között veszik.) Üdv
6455 hozzászólás
Keresztur 170
Válasz avm #3503. hozzászólására130 ma a kiírás.
Válasz csizmás kandúr #3502. hozzászólására Ma a gyüjtők itt nálunk, inkább jöttek legálisan szednia a nemest, mert így jobban kerestek.
Megszedtünk egy kamiont ebben az áldott jó időben...
Válasz Gox #3501. hozzászólásáranálam látszanak...az ültetvényemben és környékén...
Válasz avm #3500. hozzászólásáraDrosophila nincs, kabóca van.
Nem igen látom a vadbodza gyűjtőket. Melegük van? Igaz, h normális vadbodzáért is sokat kell menni.
Árat tud valaki?
Válasz medikus #3498. hozzászólásáraDe legalább nem lesz Drosophila.
Válasz Gox #3497. hozzászólásáraTápoldat csak 3 hete.
Nagyobb baj a mindenféle szívó rágó rosseb.
Levélatka, takács( ettől potyog a levél nálunk is), szőlőkabóca, szövőlepke most másodszorra.
Válasz Gox #3496. hozzászólásáraMég 1 hét forróság!!!!!!!!!!!!!Aszalódik az!
Válasz avm #3493. hozzászólására Tápoldatoztok is?
Válasz avm #3494. hozzászólására 50% termés kiesést látok most. De lehet, alul becsöm.
Nemes bodza felvásárlás
Válasz Gox #3491. hozzászólásáraMég úgy-ahogy tartják magukat az öntözöttek , de nálunk sem lesz rekordtermés.
Válasz medikus #3492. hozzászólásáraEbből élünk, nyilván nem ezt választottam. 3 fős csg. 60% ktg., ha jól rémlik.
Válasz avm #3489. hozzászólásáraattól függ mit választottál? A 600 ezret könnyel eléred 1 hektár bodzával,és már fizethetsz is.Vagy eladod számla
nélkül!
Válasz avm #3490. hozzászólásáraIgényt, megoldás lenne.
Ilyen gyalázatos a bodzánk még soha sem volt. Nem bírja as aszályt és a forróságot. Sok fáról semmit sem fogunk szedni. Leszárad. a levél és a termés.
Máshol mi a helyet e téren? As öntözöttek jók lesznek?
Válasz kocsog99 #3487. hozzászólásáraAz megoldás lenne.
Válasz medikus #3488. hozzászólásáraŐstermelőként, vagy családi gazdálkodóként mennyit kell fizetni?
Befizetem amit kell, de terményt még nem adtam el számla nélkül!
Válasz avm #3486. hozzászólásáraMert amit nem kell,te azt is befizeted!!!
Válasz avm #3486. hozzászólásáraIgen igy van de ha lenne 5% az áfa már jobb lenne.
Ja és az ÁFAcsaló rendszer műkődéséhez a kedves gazdatársak egy része is hozzájárul a számla nélküli eladással.
Az erre szakosodott cégek szeretik, mert nagyobbak a tételek mint a gyüjtésnél de itt kisebb a szállítás során a lebukás veszélye mint a gabonánál, mert hát gyüjtötték és betárolásra viszik még EKAER sem kell rá.
Válasz zsike74 #3483. hozzászólásáraEnnél azért sokkal öszetettebb ez a kérdés.
Amíg a feldolgozóktól a vevők megveszik a vadat addig lesz gyüjtés és átvétel is. Az ÁFA meg segít működtetni a rendszert.
A vadat a nemessel összehasonlítani majdnem olyan mint az almát a körtével, más termék más piacra.
Válasz heri.z #3475. hozzászólásáraBarack meg a szilva :)
Válasz kocsog99 #3482. hozzászólásáraAz ellenőrzést a feldolgozó üzemekre is ki kellene terjeszteni,mert nem lehet a nemes bodzát a vadon termőéhez hasonlítani minőség szempontjából,bár a kettő keveréke nekik elfogadható minőség.De viszont ha nem lenne nemes bodza a feldolgozó sem tudna müködni.Ezért is álljanak ki a termelők mellett és becsületes árat fizessenek érte.
Válasz zsike74 #3481. hozzászólásáraHát igen. Majd amikor a nemes bodzát leadod és azt mondják hogy 120 ft te meg mondod hogy a vadért adtak 150 ft-ot és nézel kérdöen hogy ez hogy van akkor az érzés felbecsülhetetlen!
Válasz kocsog99 #3480. hozzászólásáraJó lenne ha hozzáértő szakember vagy ezzel foglalkozó ellenőr figyelemmel olvasná a forumot és megtenné a lépéseket az ilyen felvásárlókkal szemben.kÖSZÖNETTEL NEMES BODZÁT TERMELŐ ŐSTERMELŐ
Válasz zsike74 #3479. hozzászólásáraSose lesz annyi az ára amig szedik a vadat, a sok fiktiv meg egy nyári cég aki csak az áfa miatt verik fel a vadbodza árát addig nem lesz. De ugye a magyar NAV ilyenekkel nem törödik.
Válasz medikus #3478. hozzászólásáraLehetne annyi az ára ha vad bodzával nem rontanák a minőségét.
Válasz zsike74 #3477. hozzászólásáraAkkor szólj ha 400 lesz az ára!
Válasz heri.z #3475. hozzászólásáraA nemes bodzának 3x magasabb a beltartalmi értéke mint a vadé.Ezért igy a felvásárlási ára is 3x-át éri.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3474. hozzászólásáraTud valaki elérhetőséget?
Válasz avm #3469. hozzászólásáraPálinkának, melyik a legalkalmasabb?
Válasz kocsog99 #3473. hozzászólásáraIgen,de ezt nem mondom biztosra mert aki mondta, a tablarol nem tudta pontosan leolvasni, mert ossze vissza volt mar kretaval irogatva,de o a 180at vélte kiolvasni.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3472. hozzászólására180 ft-ért veszik a vad bodzát?
Tegnapi infóm (07.31.) Felsőtöbörzsök 180ft
Válasz Gox #3470. hozzászólásáraPersze! 1 perc az egesz...
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3466. hozzászólásáraEz nettó? Vagy csak úgy?
Válasz heri.z #3465. hozzászólásáraVan.
Meg a nemesen belül fajtánként is más.
Válasz dzsoke2 #3467. hozzászólásáraKamu
Sziasztok.Már nagyon régen nem szedtem bodzát.
Most újra szeretném szedni.(Rengeteg helyen szépeket láttam a határban)
A kérdésem a következő lenne:
Jól olvastam hogy most már őstermelői nélkül nem lehet sehol leadni?
Keresztúr 140ft
Üdvözletem!
Egy kicsit más téma érdekelne engem.
Van-e íz és illatbeli különbség a vad- és a nemes bodza között? Vagy csak a szem nagyságban különbözik?
A bodza pálinka ügyében érdeklődnék... :)
Sárkeresztúr 130ft
130 forintpt fizetnek a vadért a gyújtőnek ma. Kiírták, hogy vesznek át nemeset is, de annak ma még nem volt ára.
Válasz avm #3457. hozzászólásáraSzia! Igyekszem feltenni majd pár képet, sajnos az éjszaka már örzés van, a mobilnet nem hasít... Tegnapelőtt jött az első biciklis, tegnap délután kerítés építés közben az első autós brigád. (A környéken 80 és 150 között veszik.) Üdv
Válasz Gox #3458. hozzászólásáraA korai fajták érnek, illetve van ami már teljesen megérett.
Válasz S.T.A.L.K.E.R. #3459. hozzászólásáraIgen, ők nagyon jó árat tudnak elérni....
Dohánybolt előtt pihenő, nem idén lebarnult úriembert kérdeztem: sárkeresztúr 110ft
(07.28.)
Válasz avm #3455. hozzászólásáraMár annyira érik, h ôrözni kell? Vagy korai fajta?
Válasz gkeresz #3447. hozzászólásáraTörzsnevelésről és hajtásválogatásról tehetnél fel képeket.
Holnap kezdjük a nemest...l
Válasz pusuband #3452. hozzászólásáraSzerintem takácsatka, de közelebbi kép a levél fonákjáról sokat segítene.