Gázolaj árak 653 Ft Benzin árak 641 Ft EUR 393.86 Ft USD 369.14 Ft CHF 403.71 Ft GBP 459.77 Ft

Fórum

Becenév: avm
Csatlakozott: 2009-03-05 15:03:36
Utolsó belépés: 2019-06-08 14:51:35
Fórum hozzászólás: 596

Fórumhozzászólásai

Előzmény: trikolor5 #142 hozzászólása


Tegnap , (2023 10. 07 SZOMBAT!!!) jártak nálam ismét a kormányhivatal ellenőrei . Júliusban voltak a kincstáriak megmérték a területet, a hónap végén jöttek a földművelési osztálytól a hatósági bizonyítvány miatt. Ezek után kaptunk fényképezésre értesítést amit teljesítettünk rendben. Erre most jöttek megint, előzetes értesítés nélkül, szerencséje hogy ott voltam, mert a terület be van kerítve. Állítólag annyi dolguk van , hogy kötelező túlórában egész hétvégén mennek ellenőrizni, minden hadra fogható ember és autó.

Előzmény: bojarikert #6075 hozzászólásaA kijuttatással nincsen rossz tapasztalatom, mert jól szórható, adagolható. smile surrendersmile surrender
Amennyiben az volt a kérdés, hogy van-e negatív hatása a bodzára akkor igen van, bodzában nem használjuk már vagy 10 éve.

Előzmény: farkas g #6071 hozzászólásaEz az ukrán maszlag sokadszorra jön elő. Tavaly részben a tavalyelőttről maradt pár kamionnyi fagyasztott bodzára hivatkozva kezdett lefelé menni az ár. Aztán kiderült, hogy vevők megpróbálták és köszönik szépen nem kérnek többet.
De kereskedői fogásnak tökéletes volt.
A linkek amiket betettél, hát nem túl meggyőzőek.
150 db bodzamag 4 dollárért.
Aztán egy elemzés miszerint az ukrán friss bodza export enyhe emelkedésben tavaly már elérte a 86 millió dollárt.
Meg pár kisebb-nagyobb cég ahol van gyűjtött bodza is. A nagyobbiknál 20 tonna az éves kapacitás.
Amíg elhisszük mindig van és lesz egy ukrajna. Volt már szerbia és lengyelország is bodza nagyhatalom...

Előzmény: Csyzy #6056 hozzászólásaDe ha ennyi kell a piacnak, mint amit idén vettek akkor miért nem a normál 250 Ft-os áron vettek?
Nem hitték el, hogy kevés lesz és ezért csak ennyi mint ami kialakult?

Előzmény: Josku #91 hozzászólásaleírtam nekik, hogy 38 fok van és többször lefagyott ez a sz_r rendszer.

Előzmény: m.szabolcsy #6015 hozzászólásaMennyire jött ki így a termésátlagod és mennyi lett a teljes önköltséged ft/kg-ban, szedéssel beszállítással együtt?

Másnak is rendszerhibát jelzett ma az alkalmazás? 3x próbáltam ma fényképezni, de rendszerhibát jelzett és nem engedett belépni.

Előzmény: kompérka #5851 hozzászólásaTápanyag, öntözés valamint az ültetvény amortizáció és a föld tőkejövedelme.
Szerintem mínusz a vége.

Előzmény: schuszter1 #5832 hozzászólásaNeked fogalmad sincs ,miről írsz.smile hammerNem vagyok fogékony a mesére.

Úgy látszik Te nem méred a szedőid teljesítményét. Mi mérjük és ez alapján fizetünk, már kb 10 éve. Minden ládát és vödröt!!

Előzmény: schuszter1 #5821 hozzászólása


Pedig a jó szedők leszednek 14q-t egy nap. Pláne jó bodzába. Ahogy odaáll a fához, leteszi a vödröt vagy ládát és elkezd szedni látszik a teljesítménye. Aki két kézzel szedi, egyszerre 4-6 fürtöt és nem erővel tépi hanem szinte "lefeji" az ennyit le tud szedni még közepes bodzában is,

Előzmény: A vasalás témája #5817 hozzászólása


Bioban gazdálkodunk, nem segítettünk rá. 10 fajtánk van ha jól számolom, van amit már 10 napja le kellett volna szedni. Azon most is van virág, egy kevés, meg zöld fürtök is. A fő fajta szépen beérett, 90 % szedhető volt.
Vannak fajták amik a Haschberg után érnek, szóval vegyes.

Előzmény: Tüti #5814 hozzászólása


Az érdemi részével végeztünk is. Tésznek vittük, de nem volt egyszerű. Dánjaink vannak szinte csak.

Előzmény: A vasalás témája #5807 hozzászólásaBelőlük kellene brigád és akkor lehetne hatékonyan dolgozni. Persze ha van ára a vadnak akkor inkább mennek od, mert abból is megszedik fejenként a 3-4 mázsát 4 óra alatt.

Előzmény: A vasalás témája #5795 hozzászólása25 Ft/kg-ot fizettem a szedőknek. A napi teljesítmény 160 kg/ nap -tól 1400 Kg/ napig terjedtek. Ezen felül voltak még a rakodók, traktorosok, ez kb 8,5Ft/kg. Plusz emberkereskedő és közteher.

Előzmény: A vasalás témája #5788 hozzászólásaKik azok a bizonyos gazdák akik 80 -ért szedik?

Én szedem, de mivel szövetkezeti, ezért nem tudom mennyiért.

Előzmény: m.szabolcsy #5786 hozzászólásaMegy a hülyítés ezerrel. Akik meg veszik azok olyan bodzát vesznek MOST IS amit amerikába fognak vinni!
Értem én hogy nem értem.

Előzmény: Csyzy #5779 hozzászólásaA kisebbik prémium húsokkal foglalkozik, marha, juh és szarvas, szövetkezeti elvek szerint dolgozik, de vannak jelentős különbségek a bevitt tőke mértékében. 600 Mrd forint a forgalmuk és 16 000 tagjuk van. Pár éve eladták a cég felét a legnagyobb vevőjüknek, hogy még biztosabb legyen a piacuk.

A nagyobbik az tejszövetkezet, 9000 farmer a tulajdonosa, de tőzsdén jegyzett cég. 4500Mrd forint a bevétele, 20 000 alkalmazottja van. 120 Mrd a nettó nyeresége.

Az elmúlt években volt szerencsém megismerni két nagy szövetkezet működését. Nem támogatott mezőgazdaságú országban működnek. Meghatározó forgalmú, világpiacon sem jelentéktelen méretű cégek. Nagyon kemény bekerülni, nehezek a feltételek, de azok a termelők ebben látják a jövőt.Nincs mutyi, az elnök lehet termelő és csak 5 évig lehet az. Az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak kb a fele vérprofi fizetett alkalmazott. Az alkalmazottak is tisztában vannak vele, hogy minden termelő tulajdonos, élnek és élhetnek is jogaikkal. Minőségi premizálás van, kvótarendszerrel.Kvótán felül változó ár van, szezonban nagyon alacsony, azon kívül változó, néha extrém magas Év végén osztalékot fizet a cég, nem keveset.

Előzmény: A vasalás témája #5770 hozzászólásaHa máshova viszed akkor raknak ki.

Előzmény: A vasalás témája #5764 hozzászólásaEtetés nincs inkább hallgatás. Szedni nem kell, arra nem kötelez senkit semmi. Ha szedsz akkor viszont oda kell értékesíteni.
Ha a Tesz, Tészen kívüli értékesítésre kapacitálja a termelőt az egy furcsa helyzet, mert azzal a saját alkalmatlanságát ismeri el. Szedés, szállítás, feldolgozás kb ugyan az. A Tesznek még jobban kellene kijönnie, mert végülis kap támogatást.
Ha viszont "egyéb csatornákon" értékesül az árú az a Tesznek lesz versenytárs, és megerősíti az alacsonyabb árat!!!

Előzmény: A vasalás témája #5758 hozzászólása


A Tész tag sem szedheti egyenlőre, talán hétfőn. Pedig a legkorábbi fajtának kb. 30-40%-át leette már a seregély.

Előzmény: m.szabolcsy #5737 hozzászólásaNem fogja segíteni a termelőt, már régen nincs partnerség. Ebben a mostani rendszerben nem divat az élni és élni hagyni. Most visszavágnak a tavalyelőtti magas árakért! Természetes monopólium a feldolgozás, kihasználják. Ha másért nem akkor azért vesz vadat, hogy ódákat zengjen a minőségről és erre hivatkozva ne fizessen annyit a termesztett elejéért, aminek nyilván valóan az eleje még alacsonyabb brix-ü.

Előzmény: dutra0 #5725 hozzászólásaEz teljesen természetes ismerve a piaci szereplőket!
20%, de a mezőgazdaságot érintő 50% körüli inflációs környezetben ez alap kellene legyen.
Az árú 70 % exportra megy ahol az azonnali, de még inkább az előre fizetés az elterjedt.
A termelő megfinanszíroz 1 évet és lehet hogy bukik a végén. A kereskedő biztosan nyer és még annyi pénzt sem akar beletenni, hogy heti forgóbon finanszírozzon? Akkor mennyire megbízható egy ilyen vevő?

Az OPEC nem a legjobb példa, talán az eladó olaj 30%-át képviseli. A 3 legnagyobb termelőből csak a harmadik tag.(https://hu.wikipedia.org/wiki/Kőolajtermelő_országok_listája )

Ennél nagyobb részaránya volt a Botésznak, nem tudott vele élni.

Tész van a termelőért vagy a termelőknek van Tészük, nagyon nem mindegy!

Múlt havi olasz és dél tiroli részeket és TÉSZeket is érintő túra tapasztalatainak egy része: TÉSZ vezető nem értékesíthet a saját szövetkezetében! A szövetkezet kereskedője csak fizetett alkalmazott lehet aki sem maga sem a családja nem termelhet!

Holland virágtőzsde jobb megoldás lenne. Termelő bevisz egy tételt, induló árat ő ad. Licitálnak a vevők jó, esetben elkel az áru, ha nem akkor azonnali megsemmisítés vagy a termelő "visszavásárolhatja " a saját árúját 5-10% díj megfizetése mellett és csak az árverés végén kerülhet újra licitre. Tőzsdén kívüli termelést előre le kell szerződni, mint egy termeltetés.

Előzmény: k.kriszty #5710 hozzászólása


Azért tavalyelőtti talán nincsen! Kinek és mennyi nincs eladva 2021-ből?

Előzmény: zsozsi51 #23051 hozzászólásaAzért az elég bátor dolog! Lehet gombaölőzni bőséggel ha jön még csapadék.

Ebben a pillanatban megjött a pénz is, mind a 100%. Öko és területalapú, együtt.

Előzmény: tomi0783 #5507 hozzászólásaTegnap jött határozat a teljes Öko-ról.

Előzmény: envagyok2 #2181 hozzászólásaAz üzleti modellt illetően egyetértek veled. Gazdálkodom én is meg kerítést építek már elég régóta. A tulajdonod védelmének jogát az alaptörvény mondja ki. Ami magasabb rendőrök mint a vadászati törvény. Ha bekeríted és bejelented, már sima vadászterület onnantól . Hasonló lesz mint a zártkert. Sokfelé építettünk már vadkárelhárító kerítést. Ahány vidék annyi szokás. De komoly vadkárok miatt kerítést építettnek a vadászok is, hozzájárulnak mint engedéllyel mint pénzzel.
De ha máshogy nem megy akkor jöhet a referencia terület és a vadkár heti szintű és jól dokumentált rögzítése. Azzal nem tudnak mit kezdeni. Lassú a peres út, de hatásos.

Előzmény: Gox #5605 hozzászólásaHasogatni sem utolsó, de jól adja a meleget. Többször is. :)

Előzmény: envagyok2 #2115 hozzászólása


A fix vadkárelhárító kerítésre valóban kell a vadászatra jogosult hozzájárulása, de a vagyonvédelmi kerítésre nem!
Ha nem járul hozzá a vadász a kerítésed megépítéséhez azzal vállalja, hogy a teljes vadkárt kifizeti.
Vadkáros, nagyértékű kultúráknál inkább anyagilag szoktak beszállni, mert nem akar tönkremenni a vadásztársaság sem.
Több mint 20 évvel ezelőtt egy külföldi nagygazdának csináltam vadkárelhárító kerítést egy kb 10ha-os táblán. Ezt a gazda fizette. Meg vett egy már akkor is milliós teleobjektívet egy természetfotósnak.
A bekerített rész lett a referencia terület a terméshozam reális méréséhez. A többi területen pedig egész évben dokumentálták a vadak mozgását, károkozását.
Olyan mennyiségű és megalapozott bizonyítékkal rendelkezett a vadászokkal szemben, hogy mese nem volt fizetniük kellett. Még a fotós óradíját is, mert ő végezte a riasztást miután csinált nehány jó fotót. A vadászok meg nem tudtak felmutatni semmit a beírókönyvön kívül.

Előzmény: envagyok2 #2112 hozzászólása


Ne haragudj, de jó sok h...eséget leírtál. Ha nem értesz hozzá inkább ne adj tanácsot. A villanypásztor testelését akkor kell/érdemes végigvinni a kerítés teljes szakaszán ha extrém rossz vezetőképességű a talaj. Pl. vakoló homok, vagy szikla, de ezeken a helyeken nem gyakran kell vadkárelhárító kerítést építeni.
Több készüléket TILOS egy rendszerre kapcsolni, kinyírják egymást, meg akár mást is, amiért benti jár.
Legnagyobb baj, hogy a kerítés gazdája csak akkor üzemelteti a kerítést amikor ő védeni akarja a területét, de például télen nem. A vad olyankor is találkozik a dróttal, de mivel az nem ráz, így nem fog félni tőle.
Illetve nagy csapatos vonulásokkor csinálhatsz te akármit ha az eleje megindul azt nem állítja meg semmi.

Előzmény: erdifefe #4217 hozzászólásaElsősorban marketingben van különbség meg színben :) . Országonkénti brand preferációk miatt még felszereltségben is vannak különbségek. Azonos típusok ugyan azon a soron készülnek váltakozva.

Előzmény: Anicska #5548 hozzászólásaErről a klasszikus mondás jut eszembe:
Ha én fele olyan okos lennék előre mint az anyósom utólag....

Ezen a helyzeten ismét sokat keresnek a nagyok.
Lengyeleknél nettó 0,75 EUR/kg most az ár.

Előzmény: m.szabolcsy #5233 hozzászólása450+ ÁFA-n indult a dán.
Csak a történelmi hűség kedvéért.

Érdekesen indul a szezon!
Termesztett most: 300 - 450 nettó
Vad: 280 - 450 máshogy nettó.

Rauch nettó 300-al indul!
Valaki hallott mást is?

Előzmény: medikus #5122 hozzászólásaJa, azt hittem valami komolyabb :)

Előzmény: bojarikert #5118 hozzászólása200-1050-ig hallani mindent, szerdán már talán látni fogjuk és indulhat az őrzés.

Előzmény: medikus #5119 hozzászólása


Hol volt kiírva , oda visszük?!!

Előzmény: Gox #5116 hozzászólásaEn szerdát hallottam.

Van valakinek egy eladó? 1000-1500 közötti?

Előzmény: tamas320d #5019 hozzászólásaA csirketrágyához sok víz kell, próbálj marhatrágyát és inkább tavasszal tedd ki. Oszd meg a nitrogént is és csak akkor tegyél pétisót ha savanyú a talajod, különben Amnitrát vagy karbamid. A nitrogén 1/3-át tedd a trágyához, 1/3-át amikor a kis fürtkezdemények megjelennek és 1/3-át bogyónövekedéskor.

Előzmény: gcastle #5000 hozzászólásaHol dolgozik a rokon, ha szabad kérdezni? Értékesítésen vagy a gyárban?
A gyárat én is láttam! Sárgarépára épült, zöldséglé alapkoncentrátum készítésre, színanyaghoz semmi köze.

Előzmény: Csyzy #4904 hozzászólásaAz összes szereplő közül a feldolgozó a legkönnyebben ellenőrizhető!!!

ripsz=tripsz

Előzmény: zsman5939 #4777 hozzászólásaIgen sajnos nagyon komoly kötődési probléma van már kb 5. éve. Kutatjuk, hogy mi okozhatja, de még nem jöttünk rá. Két féle ripsz van, legalább 6 féle atka, de nem jöttünk rá melyik az okozó.

Előzmény: Gox #4779 hozzászólásaSemmi gond.

Előzmény: zsman5939 #4775 hozzászólásaNálunk, szintén dél fejérben 3 részletben kaptunk 4mm esőt, összesen. Csak az öntözésnek köszönhetően bírják a fák. A rossz kötődés okát mikroszkóppal kell keresni ott van a fürtökben, vagy a késői virágokban az okozó!!! Aztán meg törni a fejet a megfelelő védekezésen!!!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Sajtóközlemény
AM: Megkezdődtek az átütemezett terület- és állatalapú támogatás kifizetések
AM: Megkezdődtek az átütemezett terület- és állatalapú támogatás kifizetések
Egyes országok az uniós jogszabályban rögzített június 30-ig véghatáridőt sem...
Ezzel a munkával akár egymilliót is kereshetsz. Ilyen a luxuskertészek élete.
Ezzel a munkával akár egymilliót is kereshetsz. Ilyen a luxuskertészek élete.
Ebben a szakmában a tapasztalat és a munkában eltöltött évek száma hatással van...
KUXMANN GOLIATH 2 SOROS BURGONYA KIRÁZÓ,  HAGYMAKIRÁZÓ
KUXMANN GOLIATH 2 SOROS BURGONYA KIRÁZÓ,...

980.000 Ft

FELLA TS 295 RDF RENDSODRÓ,  RENDKÉPZŐ ELADÓ
FELLA TS 295 RDF RENDSODRÓ, RENDKÉPZŐ...

490.000 Ft

Körbála etető,  12 férőhelyes köretető
Körbála etető, 12 férőhelyes köretető

100.000 Ft

Mezőgazdasági célú térinformatikai alkalmazások képzés (kreditpontos)
Mezőgazdasági célú térinformatikai...

100.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]