Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR401.28 FtUSD367.78 FtCHF426.26 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz máris szomszéd #7548. hozzászólásáranos bármilyet vihetsz a- pannoniát szeretik-az ár ennyi ehhez kelll kalkulálni azt mondta a fószer 10000q nyi ajánlata van(északkelet magyarország nyiregyháza)ezért nem igazán mer az ember nagyon belenyulni,nagyon hamar beszakadt az ára a nepperek olyan 40-50ft ért vették a nyár közepétől,és még a lengyel krumpli sem zavart be sokkal inkább a rengeteg fiatal gazda akik oda is adják akármennyiért is
Válasz Dekalb #7547. hozzászólására34 ft+ ért vennék? Az szép annyiért olyat kell termelni ami legtöbbet terem azt egyék azt.
Mi évek átlagában tavasszal 120ft/kg-ot bőven elértük és ezt nagybanin.
Ezért viszont produkálni kell ide nem jó a pannónia.Illetve csak max 3 fajta de azt is nyáron vetve hűtőben tárolva mosva lehet összehozni.Szigorúan homokon
Az egy guriga nem futja ki,kell azt még gombaölőzni is,meg öntözni vagy tízszer.
Válasz Dekalb #7545. hozzászólásáraElőször is én kizárólag nyári vetést csinálok.
Akik korán vagy legalábbis nem nyáron vetnek azok megvannak elégedve a balatonival.Elég igénytelen eladható van neve a piacon a keszthelyiek legbeváltabb fajtája.
A seggnyalásról,1 ha-ra két szerelvény kacsatrágya Kb 4.5-5 t088-as.
250-300kg ahogy kijön a bigzsákos malagrow ptc műtrágya.
300 kg körüli komplex nitroposka vagy más cégé.
Ez mind aláművelve.
Fejtrágya 5-600 kg komplex 2 menetben attól függően mennyire tetszik a tábla.
Lombtrágya még egy kis amalgerol+ teljes malagrow technológia.Ja és amikor csak lehet keserűsó.
Öntöző műtrágya csak végső esetben,mert drága.
Válasz Dekalb #7542. hozzászólásáraA red scalett hajlamos bütyködésre a bellerosa pedig nem .Fogyasztásilag pedig egyértelműen jobb.
Erre a korai krumplik zöme red scarlet a fátylasat van aki már május végén kombájnozza.Kicsit hámozza de nem érdekli őket a piacot lenyomják vele.
Válasz Dekalb #7540. hozzászólásáraSzeged.
Itt senki nem szereti enni vannak sokkal jobb fogyasztásúak.
Ha viszont azt nézzük milyen könnyű termelni egyértelmű a helyzet.
Viszont nyári vetésbe más fajtával is el lehet érni a 400-600 mázsát ha kinyalod neki.
A magyar fajták nagy előnye csak abban van,hogy pár évig vissza lehet ültetni.
Amit eddig teszteltem:
katica, szép is meg az egyik legjobb fogyasztású de nyári vetésre nem alkalmas
pannónia,erről meg van a véleményem
shery,ésszel jól terem nyáriba is de szűk a piaca
démon,szép-szép de valahogy nem az igazi
red magic,sok baj van a maggal de verhetetlen a piacon és termésben is
pamela,nagyon sokat tud ha kinyalják neki
dunastar,próbára volt meggondolandó
Másnak volt krisztina,lehet lenyomja a favoritot. a red magicet.
Mi olyan minőséget adunk amit csak kevés fajta tud annyiért amit el sem hiszel.
Válasz máris szomszéd #7538. hozzászólásárapl jobb a sütési tulajdonság-jobb izvilág-nem szürkül,szerintem ennyi elég,a Balatoni rózsának van még nagy respektje mifelénk hasonló okokból illetve a visszaültethetősége miatt valamint ha kinyalod a seggét tudja a 60 tonnát,de szerintem a Pannonia is
Válasz máris szomszéd #7535. hozzászólásáraezt cáfolom az egyik burgonya pucoló üzem pont azért vette meg tőlem nyiregyházán mert igencsak jó a minősége 15 tonnáról volt szó és azt kérdezték hogy MENNYI VAN MÉG
Válasz trobi930611 #7534. hozzászólásáraNagyon szép meg sokat terem.De ha megmondod milyen fajta mikor árulod messziről elkerülnek mint egy leprást.
A sárga fajta kereslete akkor csökkent drasztikus módon mikor megjelent a pannónia.
Elárasztották vele a piacot mivel jó volt termelni viszont igencsak rossz a fogyasztási minősége.Pár évig nem lehetett eladni semmilyen sárga krumplit miatta.Ne rontsd el újra.
pár év kihagyás után visszatérnék a burgonya termesztéshez. Jelenleg desiree UT1 vetőt keresek Hajdú-Biharban. Tud valaki megbízható forrást ajánlani a környéken, vagy valami tippet?
Előre is köszönöm.
Válasz BBK #7523. hozzászólásáraHát,jóbarát,ezt bátran adom az éves unokám elé is,mert jócskán túlteljesítem a várakozási időt.Annál is inkább,mert rovarölőzni csak 1x kellett.A krumpli meg nem a ridomiltól adja a kilót,hanem a ganajtól meg a sok esőtől.
Válasz Robi_18818 #7524. hozzászólásáraKettő dologtól függ
1. Milyen fajta ugyanis bizonyos fajták jól tolerálják az újravetést nehéz elrontani a vetőmagot főleg a keszthelyi fajták.
2.Nagyon ismerni kell egy fajtát,hogy rá lehessen mondani jó lesz jövőre vetni belőle.Mármint látni kell a táblában a növényt tudni kell mennyire védekeztek a tetvek ellen stb. Én fehér címkésből termeltem a vetőmagot tavaly de már sorzáródáskor láttam abból nem lesz normális mag.
Ha idegen árulja az egyértelműen "tökéletes" miért is mondana mást.
És az se mindegy mit mondasz UT1-es vetőmagnak.Ha jól sejtem a kék címkésből termettet.
Gondolom fátylast akarsz ha megvan a tudásod hozzá ne sajnáld vedd meg a kék címkéset főleg ha red scarletet akarsz.
Válasz tibor.bakai #7514. hozzászólásáraÜdv
Ahola desire jó ott az abból kinemesített stemster jó hasonló tulajdonságokkal rendelkezik én nagyon meg voltam vele elégedve
Nem túl régen foglalkozok burgonyával, 1/4 ha volt az idén valószínű marad jövőre is ennyi. Desiree volt, de most nézegettem, hogy kellene valami mást is vetni, néztem a Barna nevezetű burgonyát, véleményt szeretnék kérni róla vagy esetleg más hasonló ellenálló fajtára javaslatot..Köszi.
Válasz Sanyee #7512. hozzászólásáraNekem bejött a Ridomil gold.Bimbóképzéstől 3x szórtam,semmi gond nem volt.Pedig volt júni-júliban vagy 15 esős nap.Itt az átlag,apró szinte semmi.
Válasz Sanyee #7503. hozzászólásáraKelés előtt mehet a sencor is. Én racer 2l/ha+dual gold 1.4l/ha kombinációt használok vagy afalon 1.5 l/ha egymagában- Mind a kettő jó
Ja ezek szigorúan kelés előtt.
Válasz Sanyee #7503. hozzászólásáraBár saját tapasztalat nekem nincs, de felénk titus-t használnak még. Állítólag jó, és én is úgy látom azokban az állományokban nincs gond.
Válasz ZZ #7498. hozzászólásáraHa most akarod vetni akkor nem jó,mert sok a nyugalmi ideje a csírázásáig. Viszont jövőre jó lesz.Ha még az idén akarsz vetni akkor szerezni kell valahol csírásat de ilyenkor kicsit esélytelen.
9498 hozzászólás
Válasz máris szomszéd #7548. hozzászólásáranos bármilyet vihetsz a- pannoniát szeretik-az ár ennyi ehhez kelll kalkulálni azt mondta a fószer 10000q nyi ajánlata van(északkelet magyarország nyiregyháza)ezért nem igazán mer az ember nagyon belenyulni,nagyon hamar beszakadt az ára a nepperek olyan 40-50ft ért vették a nyár közepétől,és még a lengyel krumpli sem zavart be sokkal inkább a rengeteg fiatal gazda akik oda is adják akármennyiért is
Válasz Dekalb #7547. hozzászólására34 ft+ ért vennék? Az szép annyiért olyat kell termelni ami legtöbbet terem azt egyék azt.
Mi évek átlagában tavasszal 120ft/kg-ot bőven elértük és ezt nagybanin.
Ezért viszont produkálni kell ide nem jó a pannónia.Illetve csak max 3 fajta de azt is nyáron vetve hűtőben tárolva mosva lehet összehozni.Szigorúan homokon
Az egy guriga nem futja ki,kell azt még gombaölőzni is,meg öntözni vagy tízszer.
Válasz máris szomszéd #7546. hozzászólásáraez nem kevés könnyen belecsuszik 1gurigába plusz vetőmag ehhez nem jó a jelenlegi pucolóüzemi árajánlat ami 34ft+áfa..
Válasz Dekalb #7545. hozzászólásáraElőször is én kizárólag nyári vetést csinálok.
Akik korán vagy legalábbis nem nyáron vetnek azok megvannak elégedve a balatonival.Elég igénytelen eladható van neve a piacon a keszthelyiek legbeváltabb fajtája.
A seggnyalásról,1 ha-ra két szerelvény kacsatrágya Kb 4.5-5 t088-as.
250-300kg ahogy kijön a bigzsákos malagrow ptc műtrágya.
300 kg körüli komplex nitroposka vagy más cégé.
Ez mind aláművelve.
Fejtrágya 5-600 kg komplex 2 menetben attól függően mennyire tetszik a tábla.
Lombtrágya még egy kis amalgerol+ teljes malagrow technológia.Ja és amikor csak lehet keserűsó.
Öntöző műtrágya csak végső esetben,mert drága.
Válasz máris szomszéd #7543. hozzászólásáraez a "seggnyalás" mennyi tápanyagot takar nálatok
Válasz máris szomszéd #7543. hozzászólásáraa balatoniról mi a véleményetek
Válasz Dekalb #7542. hozzászólásáraA red scalett hajlamos bütyködésre a bellerosa pedig nem .Fogyasztásilag pedig egyértelműen jobb.
Erre a korai krumplik zöme red scarlet a fátylasat van aki már május végén kombájnozza.Kicsit hámozza de nem érdekli őket a piacot lenyomják vele.
Válasz máris szomszéd #7541. hozzászólásáraitt meg a red scarlettől nincsenek hasra esve,elég sokan bellarosásnak
Válasz Dekalb #7540. hozzászólásáraSzeged.
Itt senki nem szereti enni vannak sokkal jobb fogyasztásúak.
Ha viszont azt nézzük milyen könnyű termelni egyértelmű a helyzet.
Viszont nyári vetésbe más fajtával is el lehet érni a 400-600 mázsát ha kinyalod neki.
A magyar fajták nagy előnye csak abban van,hogy pár évig vissza lehet ültetni.
Amit eddig teszteltem:
katica, szép is meg az egyik legjobb fogyasztású de nyári vetésre nem alkalmas
pannónia,erről meg van a véleményem
shery,ésszel jól terem nyáriba is de szűk a piaca
démon,szép-szép de valahogy nem az igazi
red magic,sok baj van a maggal de verhetetlen a piacon és termésben is
pamela,nagyon sokat tud ha kinyalják neki
dunastar,próbára volt meggondolandó
Másnak volt krisztina,lehet lenyomja a favoritot. a red magicet.
Mi olyan minőséget adunk amit csak kevés fajta tud annyiért amit el sem hiszel.
Válasz máris szomszéd #7538. hozzászólásáramellik nagybanin?
Válasz máris szomszéd #7538. hozzászólásárapl jobb a sütési tulajdonság-jobb izvilág-nem szürkül,szerintem ennyi elég,a Balatoni rózsának van még nagy respektje mifelénk hasonló okokból illetve a visszaültethetősége miatt valamint ha kinyalod a seggét tudja a 60 tonnát,de szerintem a Pannonia is
Válasz Dekalb #7537. hozzászólásáraA nagybani piacon úgy van ahogy írtam.
A feldolgozó más szempontokat néz.
Válasz Dekalb #7536. hozzászólásáraha megsütöd magadnak az pont elég bizonyiték
Válasz máris szomszéd #7535. hozzászólásáraezt cáfolom az egyik burgonya pucoló üzem pont azért vette meg tőlem nyiregyházán mert igencsak jó a minősége 15 tonnáról volt szó és azt kérdezték hogy MENNYI VAN MÉG
Válasz trobi930611 #7534. hozzászólásáraNagyon szép meg sokat terem.De ha megmondod milyen fajta mikor árulod messziről elkerülnek mint egy leprást.
A sárga fajta kereslete akkor csökkent drasztikus módon mikor megjelent a pannónia.
Elárasztották vele a piacot mivel jó volt termelni viszont igencsak rossz a fogyasztási minősége.Pár évig nem lehetett eladni semmilyen sárga krumplit miatta.Ne rontsd el újra.
Sziasztok!
Pannónia magyar fajtáról mi a véleményetek valakinek termesztési tapasztalatok?
Üdv!
Ki milyen talajfertőtlenítőt használ burgonya alá!
Sziasztok,
pár év kihagyás után visszatérnék a burgonya termesztéshez. Jelenleg desiree UT1 vetőt keresek Hajdú-Biharban. Tud valaki megbízható forrást ajánlani a környéken, vagy valami tippet?
Előre is köszönöm.
Válasz BBK #7523. hozzászólásáraHát,jóbarát,ezt bátran adom az éves unokám elé is,mert jócskán túlteljesítem a várakozási időt.Annál is inkább,mert rovarölőzni csak 1x kellett.A krumpli meg nem a ridomiltól adja a kilót,hanem a ganajtól meg a sok esőtől.
Burgonya alá van aki használ ilyen-olyan baktériumos, mondjuk szárbontó készítményeket? És ha igen jelent-e valami pozitív eredményt?
Nem nagyon vagyunk elájulva az idei évtől, ráadásul k.rva sok lett a fuzáriumos végű, satöbbi!
És akkor nem beszélve az árakról, eladhatóságról.....
Köszönöm a segítséget.
Válasz BBK #7523. hozzászólásáraPedig ha tudnád, hogy hollandiába 10-15x is kezelik a krumplit.
Akkor nem sokallnád azt a 4-5 permetezést.
Válasz Dekalb #7526. hozzászólásáraÚgy van ahogy mondod csak sokan szeretik "feljavítani" a vetömagot.
Válasz máris szomszéd #7525. hozzászólásáraszerintem pedig maga a kékcimkésnek mondott gumó a valamikori ut-1 kategória az abból termelt már a régi ut-2 nek felel meg
Válasz Robi_18818 #7524. hozzászólásáraKettő dologtól függ
1. Milyen fajta ugyanis bizonyos fajták jól tolerálják az újravetést nehéz elrontani a vetőmagot főleg a keszthelyi fajták.
2.Nagyon ismerni kell egy fajtát,hogy rá lehessen mondani jó lesz jövőre vetni belőle.Mármint látni kell a táblában a növényt tudni kell mennyire védekeztek a tetvek ellen stb. Én fehér címkésből termeltem a vetőmagot tavaly de már sorzáródáskor láttam abból nem lesz normális mag.
Ha idegen árulja az egyértelműen "tökéletes" miért is mondana mást.
És az se mindegy mit mondasz UT1-es vetőmagnak.Ha jól sejtem a kék címkésből termettet.
Gondolom fátylast akarsz ha megvan a tudásod hozzá ne sajnáld vedd meg a kék címkéset főleg ha red scarletet akarsz.
UT1-es gumó mennyivel terem kevesebbet mint a holland gumó?
Válasz oprita #7513. hozzászólásáraMeg is eszed azt a vegyszeres szutykot? Csak a kg számit ugye?
Válasz Robi_18818 #7521. hozzászólásáraRed scarlet.
Ki milyen korai burgonya fajtát ajánlana tavaszi fátyol fóliás takarásra?
Válasz tibor.bakai #7514. hozzászólásáraÜdv
Ahola desire jó ott az abból kinemesített stemster jó hasonló tulajdonságokkal rendelkezik én nagyon meg voltam vele elégedve
Burgonya most hogy megy a nagybanin?
Válasz kertészke #7517. hozzászólásáraAttól függ mikori vetés ha tavaszi akkor már nem sokáig lehet jó minőségben.Ha nyári vetés akkor tavaszig.
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, red scarlet fajtájú burgonya mennyire télálló? meddig lehet eltárolni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz Attikaa #7515. hozzászólására60 ft/kg-tól lefelé.Eléggé gyengusz.
Aktuális árat tud valaki?
Nem túl régen foglalkozok burgonyával, 1/4 ha volt az idén valószínű marad jövőre is ennyi. Desiree volt, de most nézegettem, hogy kellene valami mást is vetni, néztem a Barna nevezetű burgonyát, véleményt szeretnék kérni róla vagy esetleg más hasonló ellenálló fajtára javaslatot..Köszi.
Válasz Sanyee #7512. hozzászólásáraNekem bejött a Ridomil gold.Bimbóképzéstől 3x szórtam,semmi gond nem volt.Pedig volt júni-júliban vagy 15 esős nap.Itt az átlag,apró szinte semmi.
Válasz .Szabi. #7510. hozzászólásáraEgyébként fuzárium ellen mi adhat védelmet burgonyánál azt tudja valaki?
Válasz .Szabi. #7510. hozzászólásáraKöszi..
Válasz tibor.bakai #7509. hozzászólásáraFuzárium
Kérdezném milyen betegségtől van a burgonya végén a gyökérnél kis apró rothadás? Köszi...
Válasz kproff #7506. hozzászólásáraTitus mindegyik krumplira jó de sok fajta gazt nem visz meg csak a kikeltre hatásos ha jól tudom.
Válasz Sanyee #7503. hozzászólásáraKelés előtt mehet a sencor is. Én racer 2l/ha+dual gold 1.4l/ha kombinációt használok vagy afalon 1.5 l/ha egymagában- Mind a kettő jó
Ja ezek szigorúan kelés előtt.
Válasz Sanyee #7503. hozzászólásáraBár saját tapasztalat nekem nincs, de felénk titus-t használnak még. Állítólag jó, és én is úgy látom azokban az állományokban nincs gond.
Válasz eniko1216 #7504. hozzászólásáraÉn már június 23.-án már szedtem.
ÜDV!KINEK VAN BELLA ROSA?ÉS MI A TAPASZTALAT,MÁSHOL IS KÉSIK A SZEDÉS VAGY VALAMIT NEM JÓL CSINÁLTAM?
Ha már itt tartunk homokba Balatoninál kinek mi jöbb be gyomírtónak?
Sencorral ugye nem lehetne.
Válasz ZZ #7501. hozzászólásáraAz idén felszedett burgonya főleg a balatoni rózsa a hosszú nyugalmi idő miatt későn kel ki valamikor ősszel.
Válasz Sanyee #7499. hozzászólásáraKaja van a földben, illetve csepegtető szalaggal lesz neki a víz. Értelmes termés akkor még lehet belőle ?
Válasz ZZ #7498. hozzászólásáraHa most akarod vetni akkor nem jó,mert sok a nyugalmi ideje a csírázásáig. Viszont jövőre jó lesz.Ha még az idén akarsz vetni akkor szerezni kell valahol csírásat de ilyenkor kicsit esélytelen.