Figyelj it mifelénk is volt egy jumzos aki nagyon elvolt szálva a traktorjától dicsérte agyba főbe, hogy milyen hiperszuper traktor és már vagy 3x húztam ki mert elakadadt üres pótkocsival! :)))))))))
Én meg gépestől pótkocsistól kihuztam mint a rongyot! :)
Nem merek feltenni képet a kicsikéről, mert beduzzogósodik, és megmakacsolja magát! Ráadásul nem Kiszel Tünde, és Terry Black közös gyermeke Rozsdás, hogy a médiában kelljen mutogatni. :-))))))))))))))))))
iEz jó. Új techinlógiát, azt mondták, hogy nem kell szántás és lazítás repce és búzavetési előtt. Sok hülyesége reklámot újságokat. Kevesbb termlési a búzát és sok kell szórni a műtrágyát.
Dirketvetési nagyon drága mert sok műtrágyázás kell.
Én az idén minden őszi kalászos előtt végighúztam a lazítót. Ha nem lett volna eső, most szepegne a popsim, hogy rongyosra ülöm a traktroban, mire a csikófej méretű morzsákat szétmaszírozom. :-)
Lazítózás nélkül viszont uszoda van. Volt olyan év, hogy május 6-án még nem tudtuk elvetni a szotyit, mert úszott a 24ha-ból vagy 10. Ez a romantikus történet, nem a Homokosok titkai! :-)))
130 hozzászólás
Válasz #24. hozzászólásra
Figyelj it mifelénk is volt egy jumzos aki nagyon elvolt szálva a traktorjától dicsérte agyba főbe, hogy milyen hiperszuper traktor és már vagy 3x húztam ki mert elakadadt üres pótkocsival! :)))))))))
Én meg gépestől pótkocsistól kihuztam mint a rongyot! :)
Válasz #28. hozzászólásra
Ez a maki nem békés békési!
Ez a maki morgós békési!
Válasz #27. hozzászólásra
durván 250 liter / ha
Válasz #23. hozzászólásra
Mennyivel csinálsz meg 1 hektárt? 100 liter?
Az is egy romantikus veretés lehet, ha 1 kés 100 lópofával....Itt nincs dagonya, itt olyan van/volt, hogy a csákányt nem tudod beleverni a földbe.
Azé! El birom képzelni.
Válasz #20. hozzászólásra
Nem merek feltenni képet a kicsikéről, mert beduzzogósodik, és megmakacsolja magát! Ráadásul nem Kiszel Tünde, és Terry Black közös gyermeke Rozsdás, hogy a médiában kelljen mutogatni. :-))))))))))))))))))
Válasz #21. hozzászólásra
költöi vóta kérdés--------------- én is 1 szárnyas kés vontatok 100 lúval
de meghívlak hogy megkóstold az északi dagonyát
Válasz #6. hozzászólásra
De nem kuk.után. Ugye?
Válasz #13. hozzászólásra
Hogy, hogy-hogy???? És Te írtad, hogy nagyon kötött talajt művelsz?!
Válasz #18. hozzászólásra
Rakj fel képet a rozsdidról!
Úgy, hogy nem merem a 2 kést bepróbálni. Inkább 1 késsel olyan mélyen amennyire belemegy, mint 2 késsel 30 centin.
Válasz #16. hozzászólásra
Egyszer sem. Mint írtam, 2 hetet végig szánt 0-24-es műszakban.
Válasz #16. hozzászólásra
Azt csak Te tudod.
Válasz #11. hozzászólásra
el is hiszem, hogy majd megdöglik! De szerintem a rozsdid 24hektár 50cm-en lazítózás után hányszor lökte ki a nyelvét????
Válasz #12. hozzászólásra
Én nem szóltam hozzád.
?
Válasz #11. hozzászólásra
hogy-hogy nem bírja a 2 -t
Válasz #10. hozzászólásra
Ha jól emlékszem a "Homokosok titkai" egy Brazil szappanopera volt. De javítsatok ki, ha tévedek.
Válasz #9. hozzászólásra
1 bicska van Rozsdi után akasztva. Az vagy 50cm mélyen cirkál úgy, hogy Rozsdi 10 méterenként meg akar dögleni előtte.
Válasz #9. hozzászólásra
Ez még mindig jobb , mint a HOMOKOS gazdálkodó!!! :-)))
Válasz #7. hozzászólásra
A jumzal hány késes lazitót huztál el azon a zsíros földön? Egy homokon gazdálkodó!
Válasz #6. hozzászólásra
iEz jó. Új techinlógiát, azt mondták, hogy nem kell szántás és lazítás repce és búzavetési előtt. Sok hülyesége reklámot újságokat. Kevesbb termlési a búzát és sok kell szórni a műtrágyát.
Dirketvetési nagyon drága mert sok műtrágyázás kell.
Én az idén minden őszi kalászos előtt végighúztam a lazítót. Ha nem lett volna eső, most szepegne a popsim, hogy rongyosra ülöm a traktroban, mire a csikófej méretű morzsákat szétmaszírozom. :-)
Lazítózás nélkül viszont uszoda van. Volt olyan év, hogy május 6-án még nem tudtuk elvetni a szotyit, mert úszott a 24ha-ból vagy 10. Ez a romantikus történet, nem a Homokosok titkai! :-)))
Egyik ismerős repce alá lazítózott. Búza alá felénk sokan szoktak lazítózni és szántani is.
Víz több bejutható a talajnál. 90-es éveken elején nem kell lazítás.
Ez jobb lazítás mit szántás.
Ha trágyazás után szántás - tavasz lucerna és vöröshere vetés.
Válasz #1. hozzászólásra
általában búza után lenni lazítás.
a kapások (kuki, napra) jobban igénylik és hálálják meg
Válasz #1. hozzászólásra
mi szántotunk alá 3 éve trágyázás után és jó termés lett rasjta csak elmunkálni kicsit szr
Válasz #1. hozzászólásra
NÓ-NÓ!
NÓ-NO, NÓ-NÓ!
Valakit nem szoktak?