Válasz #259. hozzászólásra
és ezt mire akarod használni?
Csak külön hengerezni mi mtz-t használunk mert szinte minden eszközünkön van henger, meg a lóerő és a kerékszélesség miatt is jobb a kisebb traktor.
Gondolkozok ujj henger vásárláson, és egy rendhagyó megoldásban gondolkodok, talán hülyeség,de leírom kíváncsi vagyok véleményekre.
A hengert iker kerekes traktor húzná. A lényeg az hogy a gép úgy lenne kialakítva, hogy a traktor kerekeinek a nyomában nem dolgozik mert ott a traktorkerék úgyis tömörít. Két megoldás lehetséges vagy úgy vannak kialakítva a henger tagok hogy 1 a traktor nyomközepén tömöríti 2 meg a traktor szélétől dolgozik kifelé. Vagy pedik egy átlagos felépítménynél a keréknyom szélességében nincsenek öntvény gyűrűk hanem csak a tangely fut egy távtartóval.
Van igen.
Egy időben húztam szántáson de itt mindig nagyon szalonnás hannos az eke után nagy szintkülönbségekkel.
Omlós fődön fínom szántáson nagyon jól tud dolgozni, volt amikor elcsíptem ilyet is vele.
De pl tárcsázott fődön is ha leeresztem kicsit a simítót töri a röget meg görgeti maga előtt és aprózza közben tehát javít a rossz elcseszett talajokon is.
Hát a crosskill az tényleg nemjó vetést lezárni viszont vetés alá dolgozni meg jobb lehet!
Komolyabb vetőgéppel a cambridge után is vethető, persze nem akkor amikor a mancsos agyag talajt lehengerled aztán az megszárad mint a cserép olyan lesz.
Nem ebbe.
Egyébként megfelelő munka után jó az.
Igazából jóvolna mindkettőből egy, de ha csak egyre van della és általában ez ígyvan, akkor jobb választás lehet a cambridge mert sokoldalúbban használható véleményem szerint.
De beszélgess szomszédokkal olyanokkal akik ak örnyezetedben a Ti talajviszonyaitokon dolgozik ilyen hengerekkel
Valakinek a hengerén van simító?? Most akarok venni hengert aztán nem tudom hogy ezeken a talajokon szántásban hogy dolgozna a simító. Mert homokon láttam már szépen megy. Meg mondta az egyik kereskedő hogy a Cambridge vetés előtt úgy megnyomja a földet hogy a vetőgép nem teszi bele a magot. A Crosskill meg nem tömöríti le eléggé a földet vetés után meg ha gyorsabban megyek kipörgeti a magot a földből Ez tényleg így van???
Nekünk van egy HE-Va Tip Roller 4,5-ös simító nélkül. Nem sokat használtuk még. A gyűrűi szerintem fogják bírni a fő váz sem rossz, de azért van baja.
Pl.: maga a nyitása is egy hoki rendszer a Dalbo-éhoz, plusz amikor munkahelyzetben van gyárilag két gömbanyag fogja a "szárnyakat" illetve az oldal hengereket hogy ne tudjonak felfelé engedni, a szélei ne hajoljanak fel menetközben. Node ez barázdánál dombódalon akárhol kivitelezhetetlen és el is törik a gyári határoló ferde gömbvas. Ezen már mindkettő eltörött és ment vagy párszáz hektárt életében.
Havernak van ilyenje régebb óta Ő mondot mást is de már nem emlékszem.
Viszont a repcét ha hengerezni kell csakis ezzel fogom, mert a dalbo simítóval mindennel olyan marha nehéz hogy ihajj, ez azért jócskán könyebb lájtosabb cucc bőven elég lesz úgy gondolom
Mit gondoltok mivel jobb lehengerezni a repce vetést cambridge-vel vagy simával? Nekem van mindketto és eddig ugy tapasztaltam hogy a sima jobban bevált igaz nekem a sima 6m 5,5t nyom a cam 6m 2,8t lehet ezért van de jobb kelés van a sima után.
A HE-VA hengerekről van valami tapasztalat?? Úgy hallottam gyenge az anyaga, gyorsan kopnak a gyűrűk. Az Eurowestnél van 1,3-ért nettóban 4,5-ös simító nélkül, szerintem elég jó ár, kérdés hogy mennyi még a simító
Igen crosskill, de ez egyszerűbb változat, mert talán jobb változatban minden második henger nagyobb átmérőjű és nem fix, hanem extcentrikusan elforog a mellette levőn.
Igazából rövidtárcsa után van, aminek fő célja a magágykészítés lenne.
Attól tartok, hogy a kicsit is lágyabba beragad.
Magágyat csinál. Ebbe SPC vetőgéppel is lehetne vetni.
Itt ez a Dalbo henger croskill gyűrűvel van szerelve.
A cambrige henger szépen visszatömörít nem mernék bele SPC-vel vetni, mert értelme nem lenne szerintem. Homokon jó lenne, de nem sok föld van olyan.
Ez crosskill henger nem? Direkt magágykészítésre való.Itt van olyan kompaktor amin ilyen henger van. Szerintem a rövidtárcsa után csak akkor jó, ha magágyat kell készíteni. Mert ez nem tömörít vissza. Vagy tévedek? Én is hasonlón gondolkodom IH tárcsa után.
nem, a güttler kitolt egy adag gépet , a vásárlók száma megcsappant, utánna csinált egy akciót a saját udvaráról, a kereskedők meg hoppon maradtak a drága beszállitott gépeikkel.
Ha régen megvette már drágábban akkor vagy el kellett volna már adnia vagy várjon ki vele míg véget ér az akció. Amúgy várható volt hogy mérséklődik a gépek árának emelkedése.
he-va 6,3 as a 600as cambrigde-el simítóval 10000 euro a dalbo 13000 ra mondták, nem láttam kettőt egymás mellett hogy lemérjem de 3000 euroval nem érhet többet, szerintem, a súly szinte egy.
Válasz #217. hozzászólásra
2008ban vásároltam Ausztriában új He-va hengert 1000 euróval volt olcsóbb, mint a magyar kereskedőknél,és csak a nettó árat kellett fizetni euróban.Semmilyen gond nem volt vele, jó eszköz.
Güttler hengert vegyél! Most mindenhol akciózzák! Vannak Demo hengerjeik is, alig mentek pár hektárt, nagyon olcsók. Nekem is Güttler van, nagyon tuti.
Az anyacsavar akkor tekeredik le a tengely végéről, ha a csevar menetiránya nem megfelelő a haladási iránynak (gondolj a flexre). Én jártam így XT tárcsával. Használtan vettem, de már gyanús volt, hogy plusz balos csavart is kaptam hozzá. Hát új lapokat raktak rá, és a tengelyeket összecsereberélték.
760 hozzászólás
Válasz #259. hozzászólásra
és ezt mire akarod használni?
Csak külön hengerezni mi mtz-t használunk mert szinte minden eszközünkön van henger, meg a lóerő és a kerékszélesség miatt is jobb a kisebb traktor.
Gondolkozok ujj henger vásárláson, és egy rendhagyó megoldásban gondolkodok, talán hülyeség,de leírom kíváncsi vagyok véleményekre.
A hengert iker kerekes traktor húzná. A lényeg az hogy a gép úgy lenne kialakítva, hogy a traktor kerekeinek a nyomában nem dolgozik mert ott a traktorkerék úgyis tömörít. Két megoldás lehetséges vagy úgy vannak kialakítva a henger tagok hogy 1 a traktor nyomközepén tömöríti 2 meg a traktor szélétől dolgozik kifelé. Vagy pedik egy átlagos felépítménynél a keréknyom szélességében nincsenek öntvény gyűrűk hanem csak a tangely fut egy távtartóval.
Válasz #257. hozzászólásra

Simítóval 10 körül lett volna.Am kösz
Válasz #256. hozzászólásra
egész jó ár mi anno 2,5 ért vettük 4 éve csak simítóval gratula hozzá
Válasz #255. hozzászólásra

7500 ojró
Válasz #254. hozzászólásra

Jó döntés bár a simító elfért volna rá mennyiért vesztegetik vaderék manapság
Válasz #253. hozzászólásra

Na ez lett belőle
Válasz #252. hozzászólásra
Van igen.
Egy időben húztam szántáson de itt mindig nagyon szalonnás hannos az eke után nagy szintkülönbségekkel.
Omlós fődön fínom szántáson nagyon jól tud dolgozni, volt amikor elcsíptem ilyet is vele.
De pl tárcsázott fődön is ha leeresztem kicsit a simítót töri a röget meg görgeti maga előtt és aprózza közben tehát javít a rossz elcseszett talajokon is.
Válasz #251. hozzászólásra
Nektek a Dalbo-n van simító??? Szántásban szoktátok használni??
Hát a crosskill az tényleg nemjó vetést lezárni viszont vetés alá dolgozni meg jobb lehet!
Komolyabb vetőgéppel a cambridge után is vethető, persze nem akkor amikor a mancsos agyag talajt lehengerled aztán az megszárad mint a cserép olyan lesz.
Nem ebbe.
Egyébként megfelelő munka után jó az.
Igazából jóvolna mindkettőből egy, de ha csak egyre van della és általában ez ígyvan, akkor jobb választás lehet a cambridge mert sokoldalúbban használható véleményem szerint.
De beszélgess szomszédokkal olyanokkal akik ak örnyezetedben a Ti talajviszonyaitokon dolgozik ilyen hengerekkel
Valakinek a hengerén van simító?? Most akarok venni hengert aztán nem tudom hogy ezeken a talajokon szántásban hogy dolgozna a simító. Mert homokon láttam már szépen megy. Meg mondta az egyik kereskedő hogy a Cambridge vetés előtt úgy megnyomja a földet hogy a vetőgép nem teszi bele a magot. A Crosskill meg nem tömöríti le eléggé a földet vetés után meg ha gyorsabban megyek kipörgeti a magot a földből
Ez tényleg így van???
Válasz #248. hozzászólásra
DE.
Viszont láttam ezeknek símítóst is.
http://www.expom.com.pl/EN/Maszyny/tytanen.html
Kérdezd a szalagro-t
Válasz #247. hozzászólásra
De ez simító nélküli. Legalábbis ennyiért szerintem. Nem?
Válasz #246. hozzászólásra
expom jacek 6,2 1,8 m+fa
Szerintetek melyik márkájú cambridge a legkedvezőbb árban? 6 méter körüli, simítós kellene.
Na és melyik kereskedőnél?
Köszi!
Nekünk van egy HE-Va Tip Roller 4,5-ös simító nélkül. Nem sokat használtuk még. A gyűrűi szerintem fogják bírni a fő váz sem rossz, de azért van baja.
Pl.: maga a nyitása is egy hoki rendszer a Dalbo-éhoz, plusz amikor munkahelyzetben van gyárilag két gömbanyag fogja a "szárnyakat" illetve az oldal hengereket hogy ne tudjonak felfelé engedni, a szélei ne hajoljanak fel menetközben. Node ez barázdánál dombódalon akárhol kivitelezhetetlen és el is törik a gyári határoló ferde gömbvas. Ezen már mindkettő eltörött és ment vagy párszáz hektárt életében.
Havernak van ilyenje régebb óta Ő mondot mást is de már nem emlékszem.
Viszont a repcét ha hengerezni kell csakis ezzel fogom, mert a dalbo simítóval mindennel olyan marha nehéz hogy ihajj, ez azért jócskán könyebb lájtosabb cucc bőven elég lesz úgy gondolom
Válasz #243. hozzászólásra

Értem. Kösz a segítséget!
Válasz #242. hozzászólásra
Jól .
Semmi baja , csak húzzák .
Cambridge gyűrűs.
Válasz #241. hozzászólásra
És hogy vált be neki??
Válasz #240. hozzászólásra
Havernak...
Válasz #239. hozzászólásra
Neked HE-VA van??
Válasz #235. hozzászólásra
Van olyan jó , mint bármelyik másik márkásabb...
Válasz #236. hozzászólásra
erre mindenki hagyományos gyűrűssel hengerezi
Válasz #235. hozzászólásra
Szerintem jók a he-va hengerek nincs velük semmi baj
Mit gondoltok mivel jobb lehengerezni a repce vetést cambridge-vel vagy simával? Nekem van mindketto és eddig ugy tapasztaltam hogy a sima jobban bevált igaz nekem a sima 6m 5,5t nyom a cam 6m 2,8t lehet ezért van de jobb kelés van a sima után.
A HE-VA hengerekről van valami tapasztalat?? Úgy hallottam gyenge az anyaga, gyorsan kopnak a gyűrűk. Az Eurowestnél van 1,3-ért nettóban 4,5-ös simító nélkül, szerintem elég jó ár, kérdés hogy mennyi még a simító
Válasz #230. hozzászólásra
Igen crosskill, de ez egyszerűbb változat, mert talán jobb változatban minden második henger nagyobb átmérőjű és nem fix, hanem extcentrikusan elforog a mellette levőn.
Igazából rövidtárcsa után van, aminek fő célja a magágykészítés lenne.
Attól tartok, hogy a kicsit is lágyabba beragad.
Válasz #231. hozzászólásra
Magágyat csinál. Ebbe SPC vetőgéppel is lehetne vetni.
Itt ez a Dalbo henger croskill gyűrűvel van szerelve.
A cambrige henger szépen visszatömörít nem mernék bele SPC-vel vetni, mert értelme nem lenne szerintem. Homokon jó lenne, de nem sok föld van olyan.
Válasz #231. hozzászólásra
Megmondom neked : Szxrt se !
Haveromék Vader Crosskill hengere ugyan aprítja a rögeket , de a tömörítése nulla csak dobálja fel a földet .
Mondjuk a Güttler is ugyan olyan szar.
Tömörítésre a Cambridge típusú henger magasan a legjobb !
Moderálta: (575) 2011-05-18 08:14:31
Válasz #230. hozzászólásra

Egy 2800 kilós henger /vaderstad/ ha nem tömörít akkor vajon mit csinálhat ha a földön gurul?
Válasz #229. hozzászólásra
Ez crosskill henger nem? Direkt magágykészítésre való.Itt van olyan kompaktor amin ilyen henger van. Szerintem a rövidtárcsa után csak akkor jó, ha magágyat kell készíteni. Mert ez nem tömörít vissza. Vagy tévedek? Én is hasonlón gondolkodom IH tárcsa után.
Van valakinek ilyen hengere? Tapasztalat?

Mennyire ragad be, mennyire aprít? Rövidtárcsa után mennyire lehet ez jó nagyon kötöttben?
Válasz #227. hozzászólásra
Szia! Quigvone henger
Válasz #226. hozzászólásra
3. az mi?
néhány henger
Válasz #223. hozzászólásra
nem, a güttler kitolt egy adag gépet , a vásárlók száma megcsappant, utánna csinált egy akciót a saját udvaráról, a kereskedők meg hoppon maradtak a drága beszállitott gépeikkel.
Válasz #222. hozzászólásra
Ha régen megvette már drágábban akkor vagy el kellett volna már adnia vagy várjon ki vele míg véget ér az akció. Amúgy várható volt hogy mérséklődik a gépek árának emelkedése.
Válasz #213. hozzászólásra

hogyne , jópofa a güttler , akciózik miközben a saját kereskedői kénytelenek a régi drágább áron adni ugyanazon termékeket
Válasz #220. hozzászólásra
he-va 6,3 as a 600as cambrigde-el simítóval 10000 euro a dalbo 13000 ra mondták, nem láttam kettőt egymás mellett hogy lemérjem de 3000 euroval nem érhet többet, szerintem, a súly szinte egy.
Válasz #216. hozzászólásra
A DAL-BO MINIMAX jóval olcsóbb mint a másik DAL_BO...

Akciózik itt már mindenki csak bírjon valamit eladni.......
Válasz #217. hozzászólásra
2008ban vásároltam Ausztriában új He-va hengert 1000 euróval volt olcsóbb, mint a magyar kereskedőknél,és csak a nettó árat kellett fizetni euróban.Semmilyen gond nem volt vele, jó eszköz.
Én he-vát használtam nagyon jó ajánlani tudom mindenkinek
Válasz #215. hozzászólásra
Gondolom az sem olcsóbb, nekünk simítós kell mindenképpen esetleges szántás elmunkálásra is.
Válasz #212. hozzászólásra
De én szigorúan a MINIMAX-ra gondoltam . Biztos azt kérdezted ?
Egyébként ha ez tetszik , akkor a HE-VA tip roller is 80%.ban ugyanaz...
Nekem cambridge kell, laza illetve homokos talajra szerintem nem igazán jó a güttler.
Güttler hengert vegyél! Most mindenhol akciózzák! Vannak Demo hengerjeik is, alig mentek pár hektárt, nagyon olcsók. Nekem is Güttler van, nagyon tuti.
Válasz #207. hozzászólásra
Megnéztem ezt a Dal-bo hengert amit mondtál, hát elég drága. min 1-2000 euroval több mint bármelyik másik.
Válasz #207. hozzászólásra
Az anyacsavar akkor tekeredik le a tengely végéről, ha a csevar menetiránya nem megfelelő a haladási iránynak (gondolj a flexre). Én jártam így XT tárcsával. Használtan vettem, de már gyanús volt, hogy plusz balos csavart is kaptam hozzá. Hát új lapokat raktak rá, és a tengelyeket összecsereberélték.