Gázolaj árak 592 Ft Benzin árak 587 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.72 Ft CHF 421.59 Ft GBP 457.46 Ft

Fórum

Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb...

Létrehozta: alesi007 , 2008-02-28 21:52:16

Kedvencekhez Segítség

521 hozzászólás
#21 JD8120
2011-04-15 19:54:43

Válasz #16. hozzászólásra
Mi már használtuk,csak nem kell hozzá gáz!

#20 lala1
2011-04-14 21:39:15

Én is co-t használok. Lemez munkára sokkal jobb,de a vastag anyagokat is meg bírtam vele dolgozni. A kültéri munkával valóban gondok vannak,de 10-12 l gázzal elég jól el lehet vele boldogulni,meg sokszor lehet ügyeskedni is(HW8011-el jól lehet szélárnyékot csinálnismile lolsmile lol)
DE! Mindenki olyat vegyen magának,amelyik technikával jobban tud boldogulni! Amatőröknek co előnyben!

#19 Sz J
2011-04-14 21:30:40

Válasz #18. hozzászólásra

Én is co párti vagyok. Rengeteg minden gépet legyárzozzam mát vele itthon. Még sose volt gond a varrat erősségével.

#18 hajtós
2011-04-14 21:26:45

Én viszont a Co2 esküszöm, most vettem egy 250-est 1 milis huzal van most benne. Na ezzel is lehet simán 10-15 milis vasat hegeszteni, az IH eke gerendáját hegesztettem vele, vitte mint a "vajat", nekem meg csak ez a gép áll a kezemre!!!smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

#17 szanberg
2011-04-14 21:01:17

Én nem tudok heggeszteni, illetve ign mert minden hibát ami előfordúl begyökölök megcsiszolom megvarrom, tartani tart, szépnek nem annyira :-)
de ez nem szaktudás csak hiányótlás vagy hogyismondjam...

A lényeg, hogy van dinamó is, inverter is, Co is. Dinamó régi villanymotros cucc kegyetlen 5-ös pálcát is megeszi, de hangos nehéz kuuuva sokat fogyaszt egyszerűen gazdaságtalan plusz ha roszúl kapcsoljuk be véletlenűl akkor leveri a biztosítékot is...
Inverter egy Ergus azthiszem 140amperos 2,5-3,25-ös pálvához való. Szerintem ez a leg univerzálisabb cucc, mert lemeztől a tizen-es anyagokig kiválóan dolgozik, finom állítható, kicsi csendes hónomalá kapom és megy mint az ágybaxarás...
Co gép pedig egy MIG300-as karcagi cucc, ezzel már lehet komoly dógokat is csinálni, a millis huzalt fél ampernél is "eszi" mint a cukrot, de nekem nem áll a kezemre valamiért, igaz nagyon keveset heggesztek vele, plusz a profi hegesztő barátom szerint egy jobb pisztollyal gázterelővel mégjobb lenne a sztori.

Én összességében azt mondom, hogy az Inverter a leg egyszerűbb gyorsabb és kompaktabb eszköz, nem annyira érzékeny az anyag tisztaságra amint írták is itt hozzáértő emberek, kettő30-ról kényelmesen üzemeltethető otthon is, és a többi.

Nincs profilkép
#16 H system
2011-04-14 20:43:23

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy átlagos co2 hegesztővel lehet-e porbeles huzallal hegeszteni? Előre is köszönettel.smile confused Hsystem.

#15 Takács György
2008-03-01 07:35:33

Válasz #14. hozzászólásra
Na csak aztne mond hogy awival nem lehet lemezt hegeszteni,- bevonatos elektródával is lehet !folyamatosan mondjuk nehézkes,(barkácsolónak)1-1,5mm-t.,az awi hegesztés,még drágább -mert az Argon kétszeres áru a sima CO-nak!Az elő készitésre még jobban oda kell figyelni,a vastag hegesztéseknélminden rétegközött csiszolás!azért általában a gyököt AWI-val, utána a feltőltést elektródával!!! EZ az AWI-kombinált hegesztés!(nem barkács!) -gyorsabb,gazdaságosabb,nem annyira kényes!A COdrót normális(iparigép )esetében 15kg a kicsi!!! átmérő:0,8mm-től indul. A barkácsgép esetében0,4-0,6mm dob méret1kg-tól.Na jó van ki járatos benne van ki azt hiszi hogy tud hegeszteni,közben csak "ragaszt"és"viilogtat",azt gondolja látta akkor ő is tudja csinálni.Hát még akkor hol van a gép beállitása?Ezért írtam az előzőekben,SZAKTUDÁS FONTOS mit milyennel!

Nincs profilkép
#14 JD 4630
2008-03-01 01:31:09

Nekünk AWI van asszem 600 amperes és a mezőgazdaságban előforduló vastagabb anyagokat (munkagép vázak, tengelyek) is visz az alut is lehet vele heggeszteni a vékony lemezeket viszont nem.

#13 kisdobos
2008-02-29 22:00:01

Co elektróda is van kissebb kiszerelésben.Azért nem eszi meg a fene a huzalt sem elöbb mint a bevont elektródát!szélmentes időben igen is lehet védőgázzal szabadtéren ugyanúgy hegeszteni,mint zárttérben elszívó mellett!Gépjavító műhelyben célszerubbnek tartom a cédőgázos hegesztőt,mint a bev elekrtódásat sokoldalubb használat miatt.Kombájn karbantartásnál,lemezmunkánál csak ez jöhet szóba!

#12 Takács György
2008-02-29 21:29:34

Válasz #11. hozzászólásra
És mitől kissebb a hőhatási feszűltség?,?a méret tartás?!Öntvény hegesztése,csak temperáltat!erre nagyon érzékeny!!Az biztos hogy termelékenyebb,de javítást nem teljesítményben végzűnk!!-hanem minőségben ez a lényeg!a másik kiváncsi lennék egy kissebbgazdálkodónál mikorra fogy el 15kg-s drót?és tudja-e megfelelő nagyhő lépcső mentes,pára-por mentes helyiséget biztosítani a CO-s gépnek?Nagyon kiváncsi lennék a szabadtéri hegesztésére 8lgázzal milyen varratot pródukálna?-Mondom varrat kevertgázzal szép belül SZIVACS!,- ugyan ez co-val+ varratkörnyéke fröccs,tartóság RIZIKÓS!

Nincs profilkép
#11 Ismeretlen
2008-02-29 20:53:35

Nekem a Co hegesztőről az a tapasztalatom,bármilyen helyzetben könnyebb a hegesztés,mint a bevonatos pálcával.Amatőröknek jobban ajánlom,szebb varrat készíthető vele,hegeszthető az öntvény,lemeztől a szerkezeti acélig minden.Termelékenyebb,mivel nem kell salakolni és elektódát cserélni.hőhatási feszültség kissebb.Egyetlen hátrány,nehezebb,nagyobb a gép.Árban 250A-os már 150000 körül vásárolható újonan.Uzemeltetése nem kerül többe és szabadban is használható,korlátozottan!

Nincs profilkép
#10 Jopek
2008-02-29 20:48:15

Mind igaz,de azt sem felejtsük el,h a Conál nem változik nagymértékben a hegesztendő anyag szerkezete,holott az ívnél gyakori a szén kiégése az anyag gyengülése.Szerintem a Co univerzálisab mg.ben,lemeztől-bármi.

#9 Takács György
2008-02-29 20:00:58

Válasz #7. hozzászólásra
Mitől lessz kevesebb salak a dinamós hegesztésű varraton?- EZ butaság!,- a salak mennyiségét nem a technológia határozza meg!-hanem az elektródán levő bevonat minősége,összetétele!A barkácsolásnál az a lényeg hogy a PÁLCA ne ragadjon,vagyis minné kevésbé!-erre a dinamó a leg alkalmasabb! minden tipúsú:rutilus, bázikus,félbázikus,celluz elektródás alkalmas,mivel lágyívű hegesztést biztósít.úgyan akkor a gyújtófeszűltségnél nagyon érzékelhető! A hegesztési varrat mindig erősebb mint a meghegesztett anyag!! -ezért nem széttéphető!!!

Nincs profilkép
#8 Ismeretlen
2008-02-29 19:24:45

Mindegyiknek meg van az előnye!A bevonatos elektródás hegesztés szinte minden hol alkalmazható,természetesen szak értés kell hozzá! -nem olyan érzékeny a tisztaságra(olaj, zsír,festék,egyéb)jó minőségű rutilus(váltakozó árammal is hegeszhető)elektródával minden pozicióban jó minőségűhegesztés elvégezhető!!!Adinamós hegesztés?-már a múlt!A helyett itt van az inverter!- de nem a barkácsolás hoz alkalmazható!!! a minőségi(ipari) nem olcsó!- de könnyű, pici és 230v-ról tudod használn 2,5- 3,25-ös elektródák hoz.És végül a CO-s(védő gázos,huzal elektródás) hegesztés!!! -szuper dolog! Lemeztől-végtelenig alkalmazható.bent műhelyben zárt helységben,ahol a levegő mozgasa max:2-3m/sec!!,mert különben nem tudod kellően levédeni a varratot 3-8l/secgázzal!!!(a gáz nem olcsó)-és nagyon jól elő kell készíteni a hegesztési felületét(tisztaság,töréstgyökölés)vastagabb anyagok nál. Szabadban nem alkalmas!!!Tessék komolyan gondolni,hogy érdemes-e 100 ezreket be fektetni? évi 1-2 gyors javításhoz,és van vajon szaktudás a gépek kezeléséhez?mert a jó ,modern technika ,képzetlen kezében HALOTT!!!

Nincs profilkép
#7 laja
2008-02-29 19:09:03

Nekem is van dinamom és 3-as és 5-ös pálcát szoktam használni, de amit meghegeszetek azt nem igazán lehet szét tépni.
Nagyonjó kis gép és kevesebb salak marad a varraton mint a trafó hegesztőknél.
A mezőgazdaságban a munkagépek hegesztésénél jobb nem is kell.
Az biztos hogy én is szeretnék majd egy CO hegesztőt, de csak lemez hegesztésre mert a dinamóval meg vagyok elégedve.

#6 alesi007
2008-02-29 18:59:46

Co2 150 A-ig lemezvastagság 5mm-ig, 300 A felett 5 mm-től. Nekem van Dimanóhegesztő Zetor 3011 motoros 320 A-ig. Kitünő hegesztni.

Nincs profilkép
#5 Sanyi
2008-02-29 18:27:39

Szerintem a CO2. Nekünk is van 380-as Dinamós, de szeretnénk venni mellé egy co-t. A gazdaságba jó dolog annak aki ki tudja használni.
A CO-val tudsz vasat, acélt, alumíniumot is hegeszteni. Ráadásul nem hagy maga után salakot így "légmentesen" heggeszt ha kell.

#4 alesi007
2008-02-28 21:58:40

Válasz #3. hozzászólásra

:) Co2 hegesztő sok új techológiák. Pesten iskolában sok gyarkorltam.

#2 Laci
2008-02-28 21:53:41

Az inverter!

Nincs profilkép
#1 alesi007
2008-02-28 21:52:16

Melyik jobb???

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Drónok a szántóföldek felett – de tudják is használni őket a gazdák? + VIDEÓ
Drónok a szántóföldek felett – de tudják is használni őket a gazdák? + VIDEÓ
Bár a gazdák jelentős része már korszerű eszközökkel dolgozik, az adatvezérelt...
Ígéretes fajták és növekvő terület: itt érdemes körülnézni
Ígéretes fajták és növekvő terület: itt érdemes körülnézni
Szeptember 11-én Szombathelyen rendeznek bemutatót a szója hazai fajtáiról és...
Chardonnay minőségi szőlő eladó borkészítéshez és pálinkakészítéshez
Chardonnay minőségi szőlő eladó...

250 Ft

Oroszlánfejű törpe nyuszik eladók
Oroszlánfejű törpe nyuszik eladók

10.000 Ft

Nishigaki nyeles metszőolló 1,5 m
Nishigaki nyeles metszőolló 1,5 m

15.307 Ft

Nishigaki nyeles metszőolló 0,6 m
Nishigaki nyeles metszőolló 0,6 m

12.811 Ft