találtam néhány képet még a 20. századból azért eléggé hosszú folyamat volt abban az évben, hogy nem maradhattak meg forgalomban ezen ekefejek,nem igazán feleltek meg az elvárásainknak, de muszáj volt kisérletezni, hogy gazdaságos és jól forditó ekét lehessen kifejleszteni
Debrecenbe és Bácsbokodon, abban az időben még csak a buta hozzáhegesztett egyenes felület Hetill vasak voltak a piacon, igy az ekefejek túlságosan meredeken kaptak bele a talajba, ami megnehezítette az ekék vontatását. Mivel abban az időszakban sok nyugati eke érkezett be használtan hazánkban sokan megkerestek, hogy készitsünk a gépeikhez megfelelő szántóvasat. A piacon kapható szántóvasak nem voltak kompatibilisek alaktényezőjét figyelembevéve , igy addig kellett kisérletezni, hogy a megfelelő alak eléréshez megfelelő meleg szerszámokat kellett kialakitani. Ez időtájt lett eldöntve, hogy a saját ekéink megérdemlik a nagyobb anyagveszteséggel nagyobb felület szántóvasakat, hiszen jobb munkát lehet vélük végezni, könnyebb a huzásuk, nagyobb a kopástürőségük, abban az évben közel 20 féle ekefej variáció került tesztelésre mire elértük a megfelelő formát (1999-ben), majd keresek képet, hogy milyen furcsa ötleteket is kipróbáltunk, sajnos azok nem jöttek be, de muszáj volt tesztelni, hisz a puding próbája, h felfaljuk
előtte kipróbálták egy 10 évvel ezelőtti 5 fejesünket, ugy vitte, mint foxi a lábtörlőt, ezért ugy döntöttek, hogy megszavazzák a gép mögé a 6 fejest
ez meg az 5 fejes függesztett
Nem gondoltunk arra ha sűrűn vetjük és szárazság van(felhalmozódik) , jön az árva kelés mint az állat és ugye a Pulsar nem visz , express meg nem kell...
Plusz a fű kérdés problémásabb , de az még épp kezelhető.
Kukinak nem kell eke , az teljesen jó.
Meg ugye akadna itt bérszántás is , nagy luxus , hogy ekkora géphez ne legyen eke.
Válasz #736. hozzászólásra
ebben telyesen igazad van,ha valakinek lenne kedve ideje meg szerszáma biztos lelehetne 1-2litert faragni a fogyasztásból de személyes meglátásom szerint azért csinálnak inkább más formát hogy legyen reklámszöveg mellé az eladás fokozására.Nálunk egy okos elkezdte a akeményfémet az ekavas aljára hegeszteni,nagy szövegel hogy nem érintkezik a földel nem kopik stb,a végén jó is lett de anyira kopott az ekevas felülröl hogy kormánylemezel együtt kelett utána cserélni
Vettem egy hegesztöt a bázikus meg keményfém elektróda miatt,eddig nagyon jó.Nincs véletlenül tapasztalatod róluk menyire sztrapabirók?http://bolthely.hu/kroweld/id/00002_Rilon_ARC_200T
szia! ez nem igy müködik, a saját ekéinknek is a szántóvasának különleges alakja van, ilyen alakkal kisebb kopással, kisebb ellenállással jobb minőségű munkát lehet végezni
Válasz #733. hozzászólásra
ahogy irod,egy darab 14mm-es kamion féder ráhegesztve és vastagon kirakva keményfémel.Ha jó az év 60-70hekit kibir ekevasanként
Válasz #724. hozzászólásra
Köszi ,most a nagy lajtát is így akarom megcsinálni.,meg a kettest is ilyen színűre mind kettőt.Jó ekék ezek szépen lehet vele dolgozni!
Azért eladó mert nincs rá szükség, nem pedig azért mert rossz, van itt 2,8as és egy 3m-es kombinátor, mütszóró, 2,5-ös gvető.
Jól néznek ki a felújított ekéid!Régen volt nekem is kis Lajta is, sőt még új is, de azt eladtam gyorsan mert kellett az ára, még akkor volt gép támogatás.
Válasz #710. hozzászólásra
Remélem tudtam segíteni szerintem ilyen paramétereknek kell megfelelni-e egy jó ekének igaz nekem a helti SPB az etalon (pár száz hektárt bele húztam a 3 fejesbe ).
Válasz #707. hozzászólásra
Nem mondtam hogy rossz de érdemes megnézni a vázat és a felfogatásokat ha épek és erős anyagból vannak meg lehet venni .
Szerintem arra figyelj a szára magas legyen ha a váz és föld között 90 centi feletti hasmagaság van akkor tutira jó lesz nagy tömegű szár leszántására . nekem a Helti SPB 98 centi hasmagasságal van és nagyon ritkán dúrta össze a szárat . A kerék ne legyen közel a fejhez minimum 35 centire legyen de sokszor még ez is kevés .
Válasz #701. hozzászólásra
egy olcsó nagy lajtát szerválj és tegyél rá IH fejeket felénk sokan így alakították a lajtákat és 10-en évek óta szántanak velük
Csak viszonyításképpen a szár hossza miatt...!
De lehet hogy mégis csak egy kétfejes lajta lesz persze ha találok emberi árút használható állapotban.
Üdv: Rönó
8296 hozzászólás
Válasz #745. hozzászólásra

azért eléggé hosszú folyamat volt abban az évben, hogy nem maradhattak meg forgalomban ezen ekefejek,nem igazán feleltek meg az elvárásainknak, de muszáj volt kisérletezni, hogy gazdaságos és jól forditó ekét lehessen kifejleszteni
találtam néhány képet még a 20. századból
Válasz #744. hozzászólásra

Debrecenbe és Bácsbokodon, abban az időben még csak a buta hozzáhegesztett egyenes felület Hetill vasak voltak a piacon, igy az ekefejek túlságosan meredeken kaptak bele a talajba, ami megnehezítette az ekék vontatását. Mivel abban az időszakban sok nyugati eke érkezett be használtan hazánkban sokan megkerestek, hogy készitsünk a gépeikhez megfelelő szántóvasat. A piacon kapható szántóvasak nem voltak kompatibilisek alaktényezőjét figyelembevéve , igy addig kellett kisérletezni, hogy a megfelelő alak eléréshez megfelelő meleg szerszámokat kellett kialakitani. Ez időtájt lett eldöntve, hogy a saját ekéink megérdemlik a nagyobb anyagveszteséggel nagyobb felület szántóvasakat, hiszen jobb munkát lehet vélük végezni, könnyebb a huzásuk, nagyobb a kopástürőségük, abban az évben közel 20 féle ekefej variáció került tesztelésre mire elértük a megfelelő formát (1999-ben), majd keresek képet, hogy milyen furcsa ötleteket is kipróbáltunk, sajnos azok nem jöttek be, de muszáj volt tesztelni, hisz a puding próbája, h felfaljuk

Hol történt ezen ekevasak fejlesztése?
....asszem, megint ingoványra léptem.........
Válasz #742. hozzászólásra

előtte kipróbálták egy 10 évvel ezelőtti 5 fejesünket, ugy vitte, mint foxi a lábtörlőt, ezért ugy döntöttek, hogy megszavazzák a gép mögé a 6 fejest
ez meg az 5 fejes függesztett
Válasz #741. hozzászólásra
Ez azért elég barátságos fogyasztás...!
Válasz #739. hozzászólásra

ezt az ekét egy 250 LE s gép huzza, 14 - 15 liter/HA fogyasztás mellett közép kötött talajon
Válasz #738. hozzászólásra
Hát , a naprával előfordulnak bajok...
Nem gondoltunk arra ha sűrűn vetjük és szárazság van(felhalmozódik) , jön az árva kelés mint az állat és ugye a Pulsar nem visz , express meg nem kell...
Plusz a fű kérdés problémásabb , de az még épp kezelhető.
Kukinak nem kell eke , az teljesen jó.
Meg ugye akadna itt bérszántás is , nagy luxus , hogy ekkora géphez ne legyen eke.
Jó áron volt , majd kiderül hogy boldogul vele.
ebben telyesen igazad van,ha valakinek lenne kedve ideje meg szerszáma biztos lelehetne 1-2litert faragni a fogyasztásból de személyes meglátásom szerint azért csinálnak inkább más formát hogy legyen reklámszöveg mellé az eladás fokozására.Nálunk egy okos elkezdte a akeményfémet az ekavas aljára hegeszteni,nagy szövegel hogy nem érintkezik a földel nem kopik stb,a végén jó is lett de anyira kopott az ekevas felülröl hogy kormánylemezel együtt kelett utána cserélni
Vettem egy hegesztöt a bázikus meg keményfém elektróda miatt,eddig nagyon jó.Nincs véletlenül tapasztalatod róluk menyire sztrapabirók?http://bolthely.hu/kroweld/id/00002_Rilon_ARC_200T
Válasz #737. hozzászólásra
Csak nem élet az élet eke nélkül?
A legújabb harcos a hernyó után...
Válasz #734. hozzászólásra
szia! ez nem igy müködik, a saját ekéinknek is a szántóvasának különleges alakja van, ilyen alakkal kisebb kopással, kisebb ellenállással jobb minőségű munkát lehet végezni
Válasz #733. hozzászólásra
ahogy irod,egy darab 14mm-es kamion féder ráhegesztve és vastagon kirakva keményfémel.Ha jó az év 60-70hekit kibir ekevasanként
Válasz #731. hozzászólásra
megy
az a fö hogy jól müködjön,meg amugy is a nöknek legyen jó alakja az ekavas a föld alatt
Válasz #731. hozzászólásra
Az egy utólag ráhegesztett orr lehet, nem gyári szerintem.
Válasz #729. hozzászólásra
Nem semmi egy eke lesz az biztos!
Válasz #725. hozzászólásra
hogy lehet ilyen lehetetlen formájú orrot kitalálni?
hát Barátom ez az ekevas egy talány a számomra
Válasz #685. hozzászólásra
Ilyen a 3 fejes ágyeke. Közepmélyszánto Ih fejes
Válasz #728. hozzászólásra
91-fejtávolság 105 félig fügesztetböl lesz fügesztett.ha minden jól sikerül
Gerenda magasság?

Szerintem nagyon fasza erős masszív eke érdemes vele foglalkozni látok benne fantáziát
Válasz #724. hozzászólásra
Köszi ,most a nagy lajtát is így akarom megcsinálni.,meg a kettest is ilyen színűre mind kettőt.Jó ekék ezek szépen lehet vele dolgozni!
Válasz #723. hozzászólásra

lesz ebböl valami

ha már enyire megy akkor eböl mit nézel ki?
Válasz #722. hozzászólásra
Azért eladó mert nincs rá szükség, nem pedig azért mert rossz, van itt 2,8as és egy 3m-es kombinátor, mütszóró, 2,5-ös gvető.
Jól néznek ki a felújított ekéid!Régen volt nekem is kis Lajta is, sőt még új is, de azt eladtam gyorsan mert kellett az ára, még akkor volt gép támogatás.
Válasz #720. hozzászólásra

Ilyen lett!
Válasz #720. hozzászólásra

Az jó ár én a kétfejest most csinálom zsír állapotúra 40 fejessé, ilyen lesz ,mint ez ezt is én csináltam roncsból!
Válasz #718. hozzászólásra
ment
Válasz #719. hozzászólásra
Nem kell ezt elkapkodni!Nincs képem róla, majd holnap.Jó állapotú 60e pénz.
Válasz #718. hozzászólásra
Na megalkudtatok?
Válasz #717. hozzászólásra
ment
Válasz #715. hozzászólásra
Válasz mnet .

Az egy tákolmány hagyd,igaz lerobbant lajta jó legyen a váz és kész nézd az enyémet még egy szutyok és hogy dolgozik
Válasz #714. hozzászólásra
levél
Válasz #709. hozzászólásra
Nem tudsz valakit aki vontatott tárcsát venne MTZ után ?
Válasz #711. hozzászólásra
Nevem alatt az E-mail cím.
Válasz #710. hozzászólásra
Remélem tudtam segíteni szerintem ilyen paramétereknek kell megfelelni-e egy jó ekének igaz nekem a helti SPB az etalon (pár száz hektárt bele húztam a 3 fejesbe ).
Válasz #709. hozzászólásra

Hol van, és mennyiért?
Válasz #708. hozzászólásra

Szia!
Na ez egy jó összefoglaló írás volt a kritériumokról. Nagyon szépen köszönöm!
Válasz #704. hozzászólásra
Ezé az árér elvihetsz egy 3-as vázú, 2fejes jó állapotba lévő nagy Lajta ekét.
Nem mondtam hogy rossz de érdemes megnézni a vázat és a felfogatásokat ha épek és erős anyagból vannak meg lehet venni .
Szerintem arra figyelj a szára magas legyen ha a váz és föld között 90 centi feletti hasmagaság van akkor tutira jó lesz nagy tömegű szár leszántására . nekem a Helti SPB 98 centi hasmagasságal van és nagyon ritkán dúrta össze a szárat . A kerék ne legyen közel a fejhez minimum 35 centire legyen de sokszor még ez is kevés .
Válasz #706. hozzászólásra
És ez azt jelenti hogy nem jó?
Válasz #704. hozzászólásra
Csinált váz lajta fejekel és táskákkal
egy olcsó nagy lajtát szerválj és tegyél rá IH fejeket felénk sokan így alakították a lajtákat és 10-en évek óta szántanak velük
Ez viszont magas szárú és talán lajta is... http://www.agroinform.com/aprohirdetes/212633/Lajta-eke.html
Én tudok egyet, nevem alatt E-mai cím...
Válasz #696. hozzászólásra
magánvélemény de szerintem az olcsó ekék itt kezdödnek meg végzödnek is
http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/1189234_REGENT_3x40cm-FIXNO_1997_god
Válasz #699. hozzászólásra
Csak viszonyításképpen a szár hossza miatt...!
De lehet hogy mégis csak egy kétfejes lajta lesz persze ha találok emberi árút használható állapotban.
Válasz #697. hozzászólásra
eredeti kis lajta szárak vannak neked fenn ?
Válasz #698. hozzászólásra
Ne gyerek játékokat nézz hanem ekét
Válasz #697. hozzászólásra
Értelek! Szóval akkor még ettől is hosszabb szárú kellene? http://aprod.hu/hirdetes/eke-konnyu-IDJ0il.html#95de3cffc3;r:5;s:
Válasz #696. hozzászólásra

Ezt mondom én,ha becsutkáz annál nagyobb méreg nem kell .én csak leteszem az ekét és hátra se kell nézni ez a nem mindeggy