Döngetek a határban.....
Látom olyan 300 mről h. 3man szőröznek az utamban.
Közelebb érek (100m ) látom ám h. 3 csajnak látszó tárgy..................... ( csakfőlcsigázom őket )
Az eső épp kimosott a kuki vegyszerezésből.........havernak csinálnám, van vagy 18 heki. Ráadásul 3 itt ott 4 levélben van és DMA-6-al nyomatja...1100-1200/heki költséggel.........acat az van bőven.......eső is esett, úgy, hogy szerintem emit eddig leszórtam az elment........minimális költségű a dolog......én nem szórnám rá, de lehet rosszul gondolom.......
kb90 hektár N54-es van eltéve, meg kb 50hektér R92 van illetve lesz mert még vagy 40hektár híjja van ebből a magból hátra, aztán van vagy 6hektár A79-es is elkaparva, meg a kísráletek vagy 3-4hektárt tesznek ki nettóban járdák mászkálónyomok nélkül, ezekben pioneer a legtöbb, meg van 6gépalja RAGT 3gépalja Dekalb.
itt nálunk a pioneer megfelelő magjai mindig elverik a többit, bár tavaly az LG naggyonjó volt!!!! mindhárom féle belőle pontos típust már nemtudok mondani nem emlékszem
Azt kell megtudni, mennyi az a föld. Mert ha csak annyi, hogy a takarmányt meg tud termelni x mennyiségű jószágnak, akkor az még nem biztos, hogy elegendő jövedelmet tud produkálni. Mármint az állattartás.
nehogy az a szituáció álljom elő, mint a kisöregekkel a faluban.
"azért atrtok lovat, hogy reggel a lóval el tudjak menni kaszálni a lónak, hogy másnap reggel is el tudjak menni kaszálni a lónak stb."
Húzd el a vetőkocsikat annyira a nyomából hogy ne menjen rajta (ha lehet mozgatni) és ezt tedd meg a sorművelő kultin(ha lehet) is ha akarod csinálni vele...
A kombájn simán beszedi azt kis eltérést.
De a traktor kerekén ha van forgatási lehetőség érdemesebb volna azzal operálni.
jártam ma garadnán láttam kész a kísérlet most jöttem haza Ardóból már megint kint a bódva mederből kilépett reggelre szerintem megint a gátnál lesz! Mondtam neked gondolkozz a rizsbe!
Nekem nem fut a sorban a kerék rajta megy 5 cm rel 76-os a sorköz!
Neked hogy lehet jó?
Nem értem.
itt már korareggel volt 20 felett, azóta meg csak esett és jólesett.
még kb40hektár lenne hátra, de legalább a pioneer kísérlet fődben, meg egy 10hektáros nagyon vízes kötött tábla is el lett húzva R92 maggal már.
A többi jobb vízgazdálkodású szerintem ha elmegy a felszíni sár és megpirúl utána tudunk gyorsan haladni tovább
szia Cimbi!
Nekem is van 60feletti ráadásúl ezek nagy partok is. Van amelyiket csak lefelé szántjuk, mert felfelé csak 10-15centi sekélyen menne kb.
Na ezeken ha lefelé is beakasztom az 5fejet 25+ centire akkoris rúg a majd 100mázsás gép és végig boost-ol a motorkompjúter. pedig akkora part,hogy egy 40-es kötött talajon kinyomva a kuplungot elgurulna fődben az ekével a traktor. tudom mert van egy ilyen is. persze nem megy végig le magától, de ha kilököm menetközben nem áll meg rögvest.
Amúgy 45-55közöttiek javarészt.
plussz hozzájön azis,hogy 90-től megszűnt a tsz, azóta mélyen szántva nem volt(talán még akkor sem nagyon...)
lazítva meg 30éve T100-as dojzerekkel legutóbb...
90-óta csak MTZ szántotta a földeket melyeket művelünk. Aztán T150, Same Laser 150. Ezek sekélyen jól mentek, mihelyst beakadtak az eketalpba meghaltak. Aztán 07-ben a nagyfergával 4fejjel feltörtem mindent. Azóta 5fejjel szántunk vele és tavaly már lazítottam is bő 100hektárt. Egyszer rendbelesznek a fődek ilyentéren is, mert egy kemény 20-30éves eketalp egy középkötött fődön nehezebbé teszi a mélyművelést mint nem ilyen kötött talajon.
ez a tapasztalatom.
a tudatlanok meg mégjobban...
nem lehet 50literből szántani egy megfelelő géppel-gépkapcsolattal!
hiába is írnak ilyeneket.
a 40-et még elhiszem, van ahol ittis a pillanatnyi ennyiker mutat sőt, de ezeken is 30liter alatt kijön a nagygép is meg a kisebbek is
azért van amikor a látszat csal...
őszre főleg ha jól sikerűl aratáskor megtapostatni a táblát nedves időjárásban, akkor utánna elég fogós tud lenni ám.
szerintem ez egy 40körűli aranyféle kötöttségű talaj a képen
31290 hozzászólás
Válasz #4589. hozzászólásra

tovább is van?
Válasz #4588. hozzászólásra
) látom ám h. 3 csajnak látszó tárgy..................... ( csakfőlcsigázom őket 

)
Döngetek a határban.....
Látom olyan 300 mről h. 3man szőröznek az utamban.
Közelebb érek (100m
Válasz #4587. hozzászólásra

mesélj már!
Fúúú máma volt ám sztorim.

Kép most nincs, de majd lesz ha jók lesztek..........
Válasz #4585. hozzászólásra

7-8 ban huzza de nem birja jobban !
de kapaszkodj meg van 2 komám is akik 7.2 nehéz IH cibálnak vele 8-9-ben
Válasz #4536. hozzászólásra

a szöge mondjuk ugy ,hogy ugy van neki oda állitva hogy ne kösse ki Szanikám!!:DDDDDDDD
de ikkerkerék nélkül még ezt is rugatja
Válasz #4583. hozzászólásra
ez igen aratás után nyomd be az eredményeket! Gratula!
Ilyenkor örül az ember szíve ha ilyet lát nem semmi! Remélem van vagy 100 ha ilyen
Egy hónapja volt permetezve Nurella D -vel!
egyben bórral és kénnel!! Bogár nincs bent!
jó nagy a repcéd volt benne bogár mostanság
Az eső épp kimosott a kuki vegyszerezésből.........havernak csinálnám, van vagy 18 heki. Ráadásul 3 itt ott 4 levélben van és DMA-6-al nyomatja...1100-1200/heki költséggel.........acat az van bőven.......eső is esett, úgy, hogy szerintem emit eddig leszórtam az elment........minimális költségű a dolog......én nem szórnám rá, de lehet rosszul gondolom.......
Szerintetek mekkora terméshozam várható??

Szerintetek mekkora hozam várható??
kb90 hektár N54-es van eltéve, meg kb 50hektér R92 van illetve lesz mert még vagy 40hektár híjja van ebből a magból hátra, aztán van vagy 6hektár A79-es is elkaparva, meg a kísráletek vagy 3-4hektárt tesznek ki nettóban járdák mászkálónyomok nélkül, ezekben pioneer a legtöbb, meg van 6gépalja RAGT 3gépalja Dekalb.
itt nálunk a pioneer megfelelő magjai mindig elverik a többit, bár tavaly az LG naggyonjó volt!!!! mindhárom féle belőle pontos típust már nemtudok mondani nem emlékszem
Válasz #4576. hozzászólásra

Nagy örömeket okoz számomra eme hely... kár lenne ezt is tagadni.
Válasz #4575. hozzászólásra
Roppantul örülök, hogy boldoggá tehettelek a hozzászólással, a csicsóka már kevésbé örvendeztet meg.
Válasz #4574. hozzászólásra

Te! Annyira vártam ki reagál!
Jó rím csak evégett írtam......
Válasz #4566. hozzászólásra
glifozát csicsókára, egy nagy szart, az utóbbi 4 évben már háromszor locsoltam, és mindig előjön.
Válasz #4571. hozzászólásra
de N-t még nem kapott, a cyclom nem tud szórni. Majd állományban kap.
Válasz #4571. hozzászólásra
Csak még ősszel a repcének.
Már szépen sorol az R!
de volt!!!!!!
Válasz #4570. hozzászólásra
)
Majd beszámolsz... (Bár ott nem sok magágy volt...
Válasz #4568. hozzászólásra
Nekem is van/lesz R92es. Eddig 21 ha-t vetettünk el belőle, fel is tettem a gyomtengeres direktvetéses akciót ide.. És LG 23.06os lesz még.
Válasz #4534. hozzászólásra
Szia!
Azt kell megtudni, mennyi az a föld. Mert ha csak annyi, hogy a takarmányt meg tud termelni x mennyiségű jószágnak, akkor az még nem biztos, hogy elegendő jövedelmet tud produkálni. Mármint az állattartás.
nehogy az a szituáció álljom elő, mint a kisöregekkel a faluban.
"azért atrtok lovat, hogy reggel a lóval el tudjak menni kaszálni a lónak, hogy másnap reggel is el tudjak menni kaszálni a lónak stb."
Válasz #4565. hozzászólásra
Húzd el a vetőkocsikat annyira a nyomából hogy ne menjen rajta (ha lehet mozgatni) és ezt tedd meg a sorművelő kultin(ha lehet) is ha akarod csinálni vele...
A kombájn simán beszedi azt kis eltérést.
De a traktor kerekén ha van forgatási lehetőség érdemesebb volna azzal operálni.
Válasz #4563. hozzászólásra
Majd számolj be légyszi + fotó az R92-es kukorica fejlődéséről , eredményéről... Nekünk is az lesz kötöttbe.
Válasz #4537. hozzászólásra

csicsókára gyógyír a glifozátos itóka
Válasz #4563. hozzászólásra

jártam ma garadnán láttam kész a kísérlet most jöttem haza Ardóból már megint kint a bódva mederből kilépett reggelre szerintem megint a gátnál lesz! Mondtam neked gondolkozz a rizsbe!
Nekem nem fut a sorban a kerék rajta megy 5 cm rel 76-os a sorköz!
Neked hogy lehet jó?
Nem értem.
Válasz #4526. hozzászólásra

Na mivan senkinek se tetszik a homokunk?
Fostok a fosóhomoktól mi?
Válasz #4556. hozzászólásra
itt már korareggel volt 20 felett, azóta meg csak esett és jólesett.
még kb40hektár lenne hátra, de legalább a pioneer kísérlet fődben, meg egy 10hektáros nagyon vízes kötött tábla is el lett húzva R92 maggal már.
A többi jobb vízgazdálkodású szerintem ha elmegy a felszíni sár és megpirúl utána tudunk gyorsan haladni tovább
Válasz #4546. hozzászólásra
szia Cimbi!
Nekem is van 60feletti ráadásúl ezek nagy partok is. Van amelyiket csak lefelé szántjuk, mert felfelé csak 10-15centi sekélyen menne kb.
Na ezeken ha lefelé is beakasztom az 5fejet 25+ centire akkoris rúg a majd 100mázsás gép és végig boost-ol a motorkompjúter. pedig akkora part,hogy egy 40-es kötött talajon kinyomva a kuplungot elgurulna fődben az ekével a traktor. tudom mert van egy ilyen is. persze nem megy végig le magától, de ha kilököm menetközben nem áll meg rögvest.
Amúgy 45-55közöttiek javarészt.
plussz hozzájön azis,hogy 90-től megszűnt a tsz, azóta mélyen szántva nem volt(talán még akkor sem nagyon...)
lazítva meg 30éve T100-as dojzerekkel legutóbb...
90-óta csak MTZ szántotta a földeket melyeket művelünk. Aztán T150, Same Laser 150. Ezek sekélyen jól mentek, mihelyst beakadtak az eketalpba meghaltak. Aztán 07-ben a nagyfergával 4fejjel feltörtem mindent. Azóta 5fejjel szántunk vele és tavaly már lazítottam is bő 100hektárt. Egyszer rendbelesznek a fődek ilyentéren is, mert egy kemény 20-30éves eketalp egy középkötött fődön nehezebbé teszi a mélyművelést mint nem ilyen kötött talajon.
ez a tapasztalatom.
Válasz #4560. hozzászólásra
Régen, de majd lassan kiugrok csak sok programom van, de ezt nem akarom a fórumon részletezni.
Válasz #4559. hozzászólásra
Mikor voltál a mamánál?
Válasz #4557. hozzászólásra
O.K.
Válasz #4556. hozzászólásra
Ma nem voltam lent tegnap tegnapelött pár mili.
Válasz #4555. hozzászólásra
Nem megyek bele ilyen alpári hangnemű vitába...
Válasz #4554. hozzászólásra
eső?itt sajna csak 12mm volt ,reggel már lehetett dolgozni
Válasz #4551. hozzászólásra
Vannak olyan buckáim ahol csokis lenne a nacid, hidd el.
Válasz #4552. hozzászólásra
Minden a földben és jórésze le is fújva.
Válasz #4550. hozzászólásra

a sajátjával se bír
fogalmuk sincs ezekről a földekről,ti hogy álltok?

Ne röhögtess már
Válasz #4549. hozzászólásra
Amég nem próbáltad nem tudhatod.
Válasz #4548. hozzászólásra

Válasz #4545. hozzászólásra
Lehet 2 kőr után menekülnél.
Válasz #4544. hozzászólásra

Ne foglalkozz a kontárokkal,nem értenek semmihez csak a duma ,a legkomolyabb munkaeszközük a fogas,röhej
Válasz #4543. hozzászólásra
nekem vannak 60 Ka felettiek is.
Válasz #4543. hozzászólásra

Ne röhögtess már!
Ez bejáratós traktornak való.
Válasz #4542. hozzászólásra
a tudatlanok meg mégjobban...
nem lehet 50literből szántani egy megfelelő géppel-gépkapcsolattal!
hiába is írnak ilyeneket.
a 40-et még elhiszem, van ahol ittis a pillanatnyi ennyiker mutat sőt, de ezeken is 30liter alatt kijön a nagygép is meg a kisebbek is
Válasz #4540. hozzászólásra
azért van amikor a látszat csal...
őszre főleg ha jól sikerűl aratáskor megtapostatni a táblát nedves időjárásban, akkor utánna elég fogós tud lenni ám.
szerintem ez egy 40körűli aranyféle kötöttségű talaj a képen
Válasz #4540. hozzászólásra

A bunkók meg a jóban is 60 literrel
Válasz #4536. hozzászólásra

sokat mesélnek a nehéz földekről,de nem ismerik hogy milyen is az