-Érdeklődni szeretnék hogy tud-e valaki esetleg Ázsia palántát?
Arról sok jót hallottam, és gondoltam hogy adok neki egy esélyt.
Jelenleg Clary, és Jolly palánták a beváltak, viszont csak 3 éve eprészkedünk. Fóliás és szabadföldi bakhátas eperről van szó.
-Esetleg tudtok ajánlani jól bevált módszereket?
Legyen az trágyázás, talajfertőtlenítés, oldatozás, gomba/tetű elleni, öntözés vagy bármi ami hatékony.
Jelenleg csak kísérletezünk, hogy mi a legjobb a növénynek.
-Valamint pár hónapja vettünk egy bakháthúzót a kistraktorhoz, esetleg valaki tud segíteni a beállításában?
Válasz jacint.baranyi #13961. hozzászólásáraSzia! Még egy kérdés ha lehet, te hogy szoktad öntözni az epret? 100 mbar-nál tartod? Úgy néz ki nekem sikerült jó pár tövet elcseszni, pedig 100-200 között tartottam....Nekem is homok van. Gondolom palántánál jobban kell odafigyelni a talajnedvességre. Köszi:)
Üdv kedves tagok. Ha meghagyom a szamócát masodevesnek, akkor azzal ugyan azt kell csinálni mintha frigot ültetnek? Ezalatt az indák és a virágok levágásara gondolok, esetleg meg mi lenne a teendő vele?
Válasz jacint.baranyi #13961. hozzászólásáraNem eper,zeller.
Egy hektárra kb 3 tonna ment alaptrágyának+ műtrágya utána fejtrágyának 4 tonna+ kicsi műtrágya az gyorsabban hat.
Ültetés után két héttel 50 méter hosszan megszórtam a sort 30deka/méterrel csak kíváncsiságból,hát nagyon tetszett neki egyáltalán nem égette.
Válasz viki.beko #13957. hozzászólásáraMazzoni palántát szoktam rakni,ezt Babits Dorina intézi,nekem ez vált be.ültetés után majd egy hetet várok az első tápoldatozással,ez sima starter műtrágya,12-36-12 vagy ehhez hasonló,arányú NPK.Viszont a talaj pihen elötte egy hónapot megdolgozva.Majd pellet trágya és vinasz.
Válasz jacint.baranyi #13952. hozzászólásáraÉs az amy volt?
Dorina is azt javasolta, hogy ezeket az új fajtákat inkább később kellene ültetni, nagyobb tőtávra. Nekem 2 éve volt, szépnek tűnt, de úgy emlékszem nem sok szedésünk volt róla. Elég drágák lettek ezek az új fajták, minimum 1.5× a clerynek.
Válasz hasutas1 #13947. hozzászólásáraKorán? Tavaly ilyenkor már a 800-as frigót elnyomtam.Első pár szedés full extra,utánna ,,csak" elsőosztályú.Szerintem osztályozni felinél kezdtem talán.Ha nem öregszik le a palánta tápanyag hiány miatt akkor nincs gáz a mennyiséggel amit ne tudna megtermelni.Idénre 32-36 virág volt átlagban,és megnevelte.
Válasz hasutas1 #13947. hozzászólásáraElvileg ha a virágokat nem szedem le róla rögtön hanem hagyom hogy zöld szamóca legyen rajta és akkor takaritom le akkor tudok csusztatni vele, késöbb kezd berakodni,
Válasz clanki #13948. hozzászólására800-ast rendeltem Doritól,de 600-ast kaptam elvileg ugyan abban az árban,
Tavaly ilyenkor 600-as Cleryt ültettem azon is első 2 szedésben nagyok voltak de utána aprosodott, de összeségében többet adot átlagban mint a tápkockás,
Válasz Lali05 #13946. hozzászólásáraHa sok van rajta aprósodik nagyon, mindegy mit csinálsz vele. Az első egy két szedés még ok, de utána egy átok, egy előnye van, hogy finom.
Válasz Lali05 #13946. hozzászólásáraA baj már most megvan. Korán ültetted! Kellett volna várnod egy hónapot. Nagyon megerősödik, rengeteg virág lesz rajta, és a terhelést majd nem fogja bírni.
Válasz zelnikpeti #13941. hozzászólásáraKonkrétan nekem nincs bajom azzal ha valaki értékesít palántát, mivel nem tudok ellene tenni semmit.
Amúgy ha itt az agroinformon keresel, itt is találsz hasonló hírdetéseket, és akár teljes névvel, címmel, telefonszámmal!
Azt viszont problémásnak vélem, ha olyan szólja le a másikat, aki ugyanazt csinálja!
Nekem nincs ilyen bajom, én az összes palántámat a Mazzonitól veszem, és magamnak SEM szaporítok belőle, nemhogy eladásra!
Érdemes elolvasni amit epresk írt!
Válasz hasutas1 #13939. hozzászólásáraTeljesen igazad van.
Dübörög a palánta biznisz nagyon sok helyen!!!!!
De legalább céltáblát nem kéne a fejünkre tenni!!!!!!!!!!!!
Idén nálunk is volt több ellenőrzés is de rendben volt minden
Mikro biológia, higiénia, szermaradvány. Jól megfelelt értékelést kaptunk.
Nagyon igyekszünk hogy így is maradjon.
Akitől 4éve vettem, az direkt palánta eladásra vett egy sim kártyát, álnéven hirdetett, nem a saját földjénél adta át az árut stb... Mintha drogkereskedők lettünk volna....
Nekem minden palántámról van papír. Igaz van ami 3 éves, de mit tegyek ha nem megy annyira a biznisz, hogy újratelepítsek.
Egyébként idén vittek tőlem mintát szermaradvány bevizsgálásra és akkor megnézték, hogy honnan származik a palánta. Igaz nem jöttek ki a földre megszámolni egyesével a töveket...
Nah ha össztűzről van szó akkor egységes a csapat . Persze aki a facebookon, vagy a jófogáson hírdet, azzal nincs gond. De ez...
Tegye fel a kezét aki rendelkezik az összes palántájáról certifikációval!
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraEmber, te normális vagy??? Még a tel. számod is ki írod??!! Meg, hogy honnan van? Téged már keresni sem kell.. be szántják az összes epred aztán vakarózhatsz.. de ha ilyen hülye vagy meg is érdemled..
Válasz conrad #13931. hozzászólásáraItt a “Hallgatni arany” bölcs tanácsot érdemes lenne megfogadni,de te tudod ez csak egy javaslat!
Nem panaszkodott senki az jó csak vigyázz mert van sok “jó” indulatú ember de gondolom nem is dícsérték agyonra ezt a minőségű palántát,drága mulatság is lehet
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraplantcoopos szerződés: Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a szabadalmi oltalom alatt álló – általam megvásárolt – szamócapalántát csak gyümölcstermesztési célra használom. Tudomásul veszem, hogy még saját részemre sem szaporíthatom tovább!
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraBocsi de elég “kanalas” a levele meg a színe is fakó a gyökere sem szèp fehér mint kellene lennie és nem ártana meg locsolni is így ránézésre nem túl bizalomgerjesztő
A tegnapi nap margójára.
A banin kóstoltam lengyel epret, az egy undorító szar. Ennyire rossz epret még életemben nem ettem, ehetetlen. Aki kóstolta az köpködte ki, viszont vitték 700 ft-ért...
Válasz lacka4600 #13926. hozzászólásáraSzia
Nekünk majdnem mind fóliás egy kevés szabados van,5 év alatt kitapasztaltam hogy hogyan lehet gazdaságosabban termelni de van még 1-2 ötlet a tarsolyomban,ide a napszámosok még 1000 Ft / órabérért szívesen eljárnak dolgozni van egy vissza térő csapat évek óta hála Istennek, a palántáimmal maximálisan elégedett vagyok!
Azt nem bànom hogy már lement a szezon mert ápr. 18- június 15-ig szedtük a szamit,itt a vége de jobb is mert itt a lengyel eper meg ebben a melegben én csak ronda szétfolyós szamikat láttam mindenhol
Kezdődhet a terep rendezés meg a többi munka még nincs megállás korántsem
Válasz csuti0 #13924. hozzászólásáraIlyen nyálkás,esős időjárásban nem finnyások az emberek a szedd magadra? Gondolom azért érezhetőbb, ha szar az idő. El tudom képzelni mi lehet ott, ha kiviszi egy szülő a két gyermekét egy kis eperszedésre..... Nem lenne hülyeség egy limitet szabni, minimum egy vagy fél kg/fő. Minőségi munkaerőt itt is nehéz találni. Szedje szaporán, precízen, ne törjön semmit, ne nyomja a gyümölcsöt stb... Nem egyszerű.
Válasz zelnikpeti #13916. hozzászólásáraÖsszességében eddigi legjobb szezonom, ha az anyagiakat nézzük(4.évem volt így nem nehéz ). Gyakorlatilag 14000 tőről a fóliással együtt mindent elkilózgattunk, így az ár felhúzta a szezont, hiába esett ki sok az időjárás miatt. Idén is volt tanulópénz, meg még szerintem lesz is. Olyan úgy sem lesz,hogy az ember már mindent tud és nincsenek meglepetések. Növényvédelem szempontjából ez egy "hibátlan" év volt. Semmilyen gebasz nem jött be, ami mondjuk egy elmaradt, vagy nem időben elvégzett kezelés eredménye lett volna. Persze a szabadosban volt rohadás, de azzal nem lehet mit csinálni. Pucolgattuk, permeteztem, nyilván valamennyit segített rajta, de ez egy ilyen év volt.... Az azért látszik, hogy a fóliás területet kell növelni, ha az ember nagyobb "biztonságban" akar termelni. Ami még egyfajta tanulság önmagamnak, hogy a saját palánta minden szemszögből nézve tönkreverte nálam a frigot. Kár,hogy arányaiban frigóból volt több...
19370 hozzászólás
Válasz ballaelod1997 #13970. hozzászólására
Válasz ballaelod1997 #13970. hozzászólásáraPalánta ügyben privátban tudunk beszélni.
Sziasztok!

-Érdeklődni szeretnék hogy tud-e valaki esetleg Ázsia palántát?
Arról sok jót hallottam, és gondoltam hogy adok neki egy esélyt.
Jelenleg Clary, és Jolly palánták a beváltak, viszont csak 3 éve eprészkedünk. Fóliás és szabadföldi bakhátas eperről van szó.
-Esetleg tudtok ajánlani jól bevált módszereket?
Legyen az trágyázás, talajfertőtlenítés, oldatozás, gomba/tetű elleni, öntözés vagy bármi ami hatékony.
Jelenleg csak kísérletezünk, hogy mi a legjobb a növénynek.
-Valamint pár hónapja vettünk egy bakháthúzót a kistraktorhoz, esetleg valaki tud segíteni a beállításában?
Köszönöm szépen előre is!
Üdvözlettel:
Előd
Válasz jacint.baranyi #13961. hozzászólásáraSzia! Még egy kérdés ha lehet, te hogy szoktad öntözni az epret? 100 mbar-nál tartod? Úgy néz ki nekem sikerült jó pár tövet elcseszni, pedig 100-200 között tartottam....Nekem is homok van. Gondolom palántánál jobban kell odafigyelni a talajnedvességre. Köszi:)
Válasz L. M. #13967. hozzászólásáraAz meg történt
Válasz Csordas930123 #13966. hozzászólásáraaz lett volna a legfontosabb teendő, hogy ahogy a termés lefogyott a növényről azonnal vissza kellett volna vágni a lombját.
Üdv kedves tagok. Ha meghagyom a szamócát masodevesnek, akkor azzal ugyan azt kell csinálni mintha frigot ültetnek? Ezalatt az indák és a virágok levágásara gondolok, esetleg meg mi lenne a teendő vele?
Válasz jacint.baranyi #13961. hozzászólásáraNem eper,zeller.
Egy hektárra kb 3 tonna ment alaptrágyának+ műtrágya utána fejtrágyának 4 tonna+ kicsi műtrágya az gyorsabban hat.
Ültetés után két héttel 50 méter hosszan megszórtam a sort 30deka/méterrel csak kíváncsiságból,hát nagyon tetszett neki egyáltalán nem égette.
Válasz jacint.baranyi #13959. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz jacint.baranyi #13956. hozzászólásáraMennyit ültettek idén?
Válasz jacint.baranyi #13961. hozzászólásáraKöszi, én is 5-7 zsákot tetvezek kiszórni 400 m2-en, nem bakhátazom.
Válasz kezdő eper 1 #13960. hozzászólásáraTalaj válogatja,nállam szaharai homok van,400 m² 7 zsák,jobb talajon 4 is elég lenne.A vinaszt már 9.éve használom,nekem bevált.
Válasz jacint.baranyi #13959. hozzászólásáraPellet trágyát mekkora mennyiségben? Ennyire jó a vinasz?
Válasz viki.beko #13957. hozzászólásáraMazzoni palántát szoktam rakni,ezt Babits Dorina intézi,nekem ez vált be.ültetés után majd egy hetet várok az első tápoldatozással,ez sima starter műtrágya,12-36-12 vagy ehhez hasonló,arányú NPK.Viszont a talaj pihen elötte egy hónapot megdolgozva.Majd pellet trágya és vinasz.
Olympia palántát valaki már rakott le?Tapasztalat?
Válasz jacint.baranyi #13956. hozzászólásáraSzia! Clery palántát keresek,te mit ajánlasz, honnan szerezzek be? Ültetés után mit adsz neki?
Köszi válaszod!
Válasz hasutas1 #13953. hozzászólásáraNem,én csak Cleryt termelek.Holnap hajnalban ültetés!
Válasz vazi #13954. hozzászólásáraLofty (amy), quicky, aprica, sibilla.
Válasz hasutas1 #13953. hozzászólásáramilyen új fajták?
Válasz jacint.baranyi #13952. hozzászólásáraÉs az amy volt?
Dorina is azt javasolta, hogy ezeket az új fajtákat inkább később kellene ültetni, nagyobb tőtávra. Nekem 2 éve volt, szépnek tűnt, de úgy emlékszem nem sok szedésünk volt róla. Elég drágák lettek ezek az új fajták, minimum 1.5× a clerynek.
Válasz hasutas1 #13947. hozzászólásáraKorán? Tavaly ilyenkor már a 800-as frigót elnyomtam.Első pár szedés full extra,utánna ,,csak" elsőosztályú.Szerintem osztályozni felinél kezdtem talán.Ha nem öregszik le a palánta tápanyag hiány miatt akkor nincs gáz a mennyiséggel amit ne tudna megtermelni.Idénre 32-36 virág volt átlagban,és megnevelte.
Válasz Lali05 #13950. hozzászólásáraAha.
Antonio akkor megmondja hány termőrügyed lesz max., amikor bepakolják a kamionba a frigot. A többi mese.
Válasz hasutas1 #13947. hozzászólásáraElvileg ha a virágokat nem szedem le róla rögtön hanem hagyom hogy zöld szamóca legyen rajta és akkor takaritom le akkor tudok csusztatni vele, késöbb kezd berakodni,
Válasz clanki #13948. hozzászólására800-ast rendeltem Doritól,de 600-ast kaptam elvileg ugyan abban az árban,
Tavaly ilyenkor 600-as Cleryt ültettem azon is első 2 szedésben nagyok voltak de utána aprosodott, de összeségében többet adot átlagban mint a tápkockás,
Válasz Lali05 #13946. hozzászólásáraHa sok van rajta aprósodik nagyon, mindegy mit csinálsz vele. Az első egy két szedés még ok, de utána egy átok, egy előnye van, hogy finom.
Válasz Lali05 #13946. hozzászólásáraA baj már most megvan. Korán ültetted! Kellett volna várnod egy hónapot. Nagyon megerősödik, rengeteg virág lesz rajta, és a terhelést majd nem fogja bírni.
Válasz clanki #13945. hozzászólásáraMi a baj vele?
Én ép ma ültettem ki 4200 szál frigót belöle de már Lofty néven fut
Válasz Csordas930123 #13944. hozzászólásáraEgy rakás szar..
Sziasztok. Amy szamócát termeszt valaki? Mik a tapasztalatok róla? Előre is köszönöm
Válasz zelnikpeti #13941. hozzászólásáraKonkrétan nekem nincs bajom azzal ha valaki értékesít palántát, mivel nem tudok ellene tenni semmit.
Amúgy ha itt az agroinformon keresel, itt is találsz hasonló hírdetéseket, és akár teljes névvel, címmel, telefonszámmal!
Azt viszont problémásnak vélem, ha olyan szólja le a másikat, aki ugyanazt csinálja!
Nekem nincs ilyen bajom, én az összes palántámat a Mazzonitól veszem, és magamnak SEM szaporítok belőle, nemhogy eladásra!
Érdemes elolvasni amit epresk írt!
Válasz zelnikpeti #13941. hozzászólására
Fólia takarítás, indul a következő szezon. 
Válasz hasutas1 #13939. hozzászólásáraTeljesen igazad van.
Dübörög a palánta biznisz nagyon sok helyen!!!!!
De legalább céltáblát nem kéne a fejünkre tenni!!!!!!!!!!!!
Idén nálunk is volt több ellenőrzés is de rendben volt minden
Mikro biológia, higiénia, szermaradvány. Jól megfelelt értékelést kaptunk.
Nagyon igyekszünk hogy így is maradjon.
Akitől 4éve vettem, az direkt palánta eladásra vett egy sim kártyát, álnéven hirdetett, nem a saját földjénél adta át az árut stb... Mintha drogkereskedők lettünk volna....

Nekem minden palántámról van papír. Igaz van ami 3 éves, de mit tegyek ha nem megy annyira a biznisz, hogy újratelepítsek.
Egyébként idén vittek tőlem mintát szermaradvány bevizsgálásra és akkor megnézték, hogy honnan származik a palánta. Igaz nem jöttek ki a földre megszámolni egyesével a töveket...
Nah ha össztűzről van szó akkor egységes a csapat
. Persze aki a facebookon, vagy a jófogáson hírdet, azzal nincs gond. De ez...
Tegye fel a kezét aki rendelkezik az összes palántájáról certifikációval!
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraEmber, te normális vagy??? Még a tel. számod is ki írod??!! Meg, hogy honnan van? Téged már keresni sem kell.. be szántják az összes epred aztán vakarózhatsz.. de ha ilyen hülye vagy meg is érdemled..
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraEnnyi erővel azt is ki írhatod, hogy mennyi szamiról nem adtál nyugtát.

Hát tényleg alacsony az a bizonyos kerítés.
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraMerész vagy!!!!!
Válasz csuti0 #13932. hozzászólásáraNekem is kigúvadt a szemem amikor olvastam és megláttam a képeket,atya ég!!
Válasz conrad #13931. hozzászólásáraItt a “Hallgatni arany” bölcs tanácsot érdemes lenne megfogadni,de te tudod ez csak egy javaslat!
Nem panaszkodott senki az jó csak vigyázz mert van sok “jó” indulatú ember de gondolom nem is dícsérték agyonra ezt a minőségű palántát,drága mulatság is lehet
Válasz conrad #13929. hozzászólásáraplantcoopos szerződés: Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a szabadalmi oltalom alatt álló – általam megvásárolt – szamócapalántát csak gyümölcstermesztési célra használom. Tudomásul veszem, hogy még saját részemre sem szaporíthatom tovább!
Válasz bujdi05 #13930. hozzászólásáraMindig meglepnek egyesek,mennyire bátrak!
Válasz bujdi05 #13930. hozzászólásárakössz!!! senki nem panaszkodott !!

Válasz conrad #13929. hozzászólásáraBocsi de elég “kanalas” a levele meg a színe is fakó a gyökere sem szèp fehér mint kellene lennie és nem ártana meg locsolni is így ránézésre nem túl bizalomgerjesztő
Tápkockás eperpalánta eladó!

Plant-Cooptól korábban hozott palántából szaporított !!
Fajta : Asia , Joly
A tövek szépek, egészségesek, azonnal ültethető állapotban vannak!
Szabolcs megye, Nyírtelek
Tel : 06-20-9954-726
A tegnapi nap margójára.
A banin kóstoltam lengyel epret, az egy undorító szar. Ennyire rossz epret még életemben nem ettem, ehetetlen. Aki kóstolta az köpködte ki, viszont vitték 700 ft-ért...
Válasz lacka4600 #13926. hozzászólásáraSzia

Nekünk majdnem mind fóliás egy kevés szabados van,5 év alatt kitapasztaltam hogy hogyan lehet gazdaságosabban termelni de van még 1-2 ötlet a tarsolyomban,ide a napszámosok még 1000 Ft / órabérért szívesen eljárnak dolgozni van egy vissza térő csapat évek óta hála Istennek, a palántáimmal maximálisan elégedett vagyok!
Azt nem bànom hogy már lement a szezon mert ápr. 18- június 15-ig szedtük a szamit,itt a vége de jobb is mert itt a lengyel eper meg ebben a melegben én csak ronda szétfolyós szamikat láttam mindenhol
Kezdődhet a terep rendezés meg a többi munka még nincs megállás korántsem
Válasz csuti0 #13924. hozzászólásáraIlyen nyálkás,esős időjárásban nem finnyások az emberek a szedd magadra? Gondolom azért érezhetőbb, ha szar az idő. El tudom képzelni mi lehet ott, ha kiviszi egy szülő a két gyermekét egy kis eperszedésre..... Nem lenne hülyeség egy limitet szabni, minimum egy vagy fél kg/fő.
Minőségi munkaerőt itt is nehéz találni. Szedje szaporán, precízen, ne törjön semmit, ne nyomja a gyümölcsöt stb... Nem egyszerű.
Válasz zelnikpeti #13916. hozzászólásáraÖsszességében eddigi legjobb szezonom, ha az anyagiakat nézzük(4.évem volt így nem nehéz
). Gyakorlatilag 14000 tőről a fóliással együtt mindent elkilózgattunk, így az ár felhúzta a szezont, hiába esett ki sok az időjárás miatt. Idén is volt tanulópénz, meg még szerintem lesz is. Olyan úgy sem lesz,hogy az ember már mindent tud és nincsenek meglepetések. Növényvédelem szempontjából ez egy "hibátlan" év volt. Semmilyen gebasz nem jött be, ami mondjuk egy elmaradt, vagy nem időben elvégzett kezelés eredménye lett volna. Persze a szabadosban volt rohadás, de azzal nem lehet mit csinálni. Pucolgattuk, permeteztem, nyilván valamennyit segített rajta, de ez egy ilyen év volt.... Az azért látszik, hogy a fóliás területet kell növelni, ha az ember nagyobb "biztonságban" akar termelni. Ami még egyfajta tanulság önmagamnak, hogy a saját palánta minden szemszögből nézve tönkreverte nálam a frigot. Kár,hogy arányaiban frigóból volt több...