Válasz pozderka58 #13673. hozzászólásáraMiféle "keresztszennyeződésről" beszélsz? Klasszikus síkművelésnél szalmával takarjuk a talajt,hogy a gyümölcs ne a földön a sárba feküdjön. Kérdem én, ott mivel is érintkezik a szamóca? Nehogy már a szalmától kapjon szennyeződést! Szedni meg egyébként 5 literes vödrökbe szedünk,és a sorok végénél a manipuláláskor kerül a ládába. Szedő állvány nálam nem vált be, egy tábla 200m hosszú és min 100m kell kihozni valamelyik végéig. Sokkal hatékonyabb ha befelé haladva megtöltünk 4-6 vödröt és azt kifelé menet kivisszük,az úgy egy kihozatalnál 2-3 rekesz eper!
Üdv.:Csuti
Válasz clanki #13672. hozzászólásáraEgy szedőkeret ami fémből van /nálam vékony betonvasból hegesztve/ nyugisan rá lehet helyezni és vinni. A bajság ott lehet, hogy keresztszennyeződés jöhet létre. A ládára ragad a szalma az meg szépen ráesik az alatta lévő ládában az eperre. Tudom minden kockázatot nem lehet kikerülni, de ne beszéljünk addig szép üde egészséges eperről amíg mindent nem teszünk meg a biztonságért.
A vásárló aki a végfelhasználó meg van győződve, hogy bátran fogyaszthatja akár mosás nélkül is ami valójában a gyakorlat. Mi is tegyük meg a lehető legtöbbet ami tőlünk függ.
Szia Mindenkinek!
Több éve olvasom a hozzászólásokat pro-kontra érveket és sokat tanultam belőlük.
Amiért mégis megszólalok egy fotó ami nálam kiveri a biztosítékot.
Amit meglehet megteszünk a többé kevésbé biztonságos termelésért, mint tápanyag és növényvédelem, de ugyanennyit kell tennünk az élelmiszerbiztonságért is. Lacka fotója alapján nem ez látszik. Szép tetszetős az eper, de a ládában újságpapír van terítve és a láda a szalmán fekszik.
A régmúltban az ilyen talán még elment /akkor sem/, de ma már szerintem elfogadhatatlan. Nem bántó szándékkal írtam, de gyorsan át kell ezt gondolni aki így csinálja. Üdv Mindenkinek!
Válasz hasutas1 #13666. hozzászólásáraNállam is már a végét járja majd nem.28-30 dkg -nál járok,de mivel ilyen csodaszép időjárás van..... szerintem ha lesz még rajta 10 dkg,örülhetek.800 a kicsi 1000 a nagy.
Válasz hasutas1 #13666. hozzászólásáraAsiat döntő többségben!! Lehet, hogy megmásítom a scalaról a tavaly kialakult véleményem. Egész tetszetős. Clery szabadba kuka, saját véleményem szerint úgy általánosan nem túl gazdaságos. Egyre több termelőnek van jolyja aki régen cleryzett. Én duplázom a területet, de nagy részt marad az asia. Ha a szezon végén is tetszeni fog a scala akkor az lesz a második fajtám.
Válasz bujdi05 #13664. hozzászólásáraVan fent ismerős, elvileg 6000-4500-be eladott mindent, szerinte nincs sok eper... kissé kétkedve fogadom... Viszont sok helyen lemenőben a fóliás, jövőhéten már mindenhol (?) kevesebb lesz, vagyis lassan kifogynak a fóliák.
Kicsit beszoptuk ezt a hideget mi, clerynek nem kedvezett, mert mikor dömping lett volna, 4-5 fokok voltak nappal, elhúzodott az érés, nem nőttek a szemek. Jövőhéten mi is át esünk a másik oldalra a cleryvel, de lassan jön a joly. Rengeteg van rajta, hatalmasak a szemek, az íze meg isteni finom... Most légy okos milyen palántát ültess idén ... Még nem tudom. Talán kicsit kevesebb clery, joly marad, és jön asia... de arányok még nincsenek.
Fajta azonosításban szeretném a véleményeteket kérni. Házikertben termelek, tavaly kaptam pár tucat szálas palántát, de nem tudták milyen fajta. Elültettem, kora tavasszal fátyollal takartam, így mostanára érni kezdett. Erős bokrú, középzöld, felálló levélzetű, a termés nem túlzottan erősen, de érezhetően szamócaillatú, állaga középkemény, kicsi üreggel. Íze kellemes, kissé savas.
Magamtól Gorellára tippelek, de bizonytalan vagyok.
Válasz hasutas1 #13652. hozzászólásáraÁ ha már bele megy a lisztharmat akkor nincs ami megfogja mert az időjárás is annak kedvez szóval feleslegesek a drága szerek max lassítani tudod a tovább terjedés folyamatát de erre jobb a kálium bikarbonát felváltva prevb2-vel vagy wetcit-el...
Bogyó rothadásra meg nekem a signum-switch kombó vált be egy kis systhane-al vagy a peolectus...
Nekünk a fóliások 60%a ment le meg most indul a szabados Joly és Ázsia,eszméletlen szépek,de ízben a Joly a nyerő eddig nincs finomabb nála
Hát Ja az árakról sokan méláznak még a helybéli szomszédunk is kamuzik nekünk,de nem számít körbe nézek és belövök egy árat, ma gyorsan eladtuk a szamit a kereskedőnknek,de az a megérzésem hogy ma be fog úszni a bani
Egyelőre meg se közelíti a tavalyi minőséget ízben. Rengeteg eső volt, napsütés 0. Megint esik és jövő hétre megint sok esőt mondanak. (nyugati rész, Vas megye)
Válasz hasutas1 #13658. hozzászólásáraVan 3-4 ember aki tudom, hogy sosem kamuzik azokat kérdezem meg...de akkor is tesztelgetem a vevőkön, hogy mit bír, mert áru és áru közt is lehet akkora minőségi különbség, hohy a te közepesed valakinek többet ér, mint az én nagyom vagy fordítva... Nyilvánvaló hogy az is egy nagy előny, ha ismered a napi szinten ott vásárló kereskedőket. Van akinél tudom, hogy ha pl mondom 6-ra a nagyot és elkezd alkudozni 5500-ra, akkor nyugodtan emelhetek is az áron 6félre, mert ő csak akkor vesz, ha a piaci ár alatt egy ezressel talál.
Válasz L. M. #13657. hozzászólásáraMindig körbejárom a piacot, és a termelők 90%-át megkérdezem, ez alap. De ha ott áll melletted, és hallod az alku tárgyát, utána meg 30%-kal többet mond, na azt nem értem . Azt miért? Utána meg sír, hogy nem éri meg...
Válasz hasutas1 #13655. hozzászólásáraAzért elég ostoba aki nem tudja leszűrni, hogy mi az ár... kérdezősködsz egy kicsit, belősz egy árat és le-fel 2-300 forintokat hintázvaa vevők reakciójából hamar kiderül a valóság
Válasz hasutas1 #13654. hozzászólásáraGondolom azzal sem mondok újat, ha a banin adod el, és ha valaki melletted árul, olyan simán a szemedbe hazudik, hogy mennyiért adta el, hogy a hazugságvizsgálón a gép észre se venné a "hibát".
Válasz lacka4600 #13653. hozzászólásáraMár most is voltak mélypontok, persze ezekről nem beszélünk, mert ha nem beszélünk róla, az olyan mintha meg sem történt . De 100%-ra veszem itt nincs is ilyen ember
Válasz hasutas1 #13652. hozzászólásáraHa tényleg ekkora a kiesés, akkor annak a piacon is érződnie kellene. Kíváncsi vagyok mi lesz idén árban a legalja.
Válasz bujdi05 #13650. hozzászólásáraNem az a lényeg mennyibe kerül hanem, hogy mi a hatásmechanizmusa. Ha semmi, akkor tök mindegy mennyiért veszed. Nekem tavaly ajánlották, akkor 55-ért kaptam meg, szinte semmit nem használtam, múlthéten használtam. Igaz kapott 60 mm esőt, de ami a sátorból kilógott szélső sorok azok ugyanúgy rothadnak, de nem hinném, hogy van olyan szer ami csodát tenne. Van olyan sátram ahol belelógtak a vízbe, mert befolyt, azzal sokat nem lehet kezdeni.
Ahogy tegnap is írtam, szerintem sokan, nagyon szerencsés helyzetben vannak, a Dunántúlon bőven jutott a jóból. Azt írják a nagyok, min. 30%-os lesz a kiesés. Csak halkan jegyzem meg, én abból nem sokat érzékelek
Válasz hasutas1 #13647. hozzászólásáraEste szórom,mert megáldott a botritisz a foliában.Nem durva még,de azért van kiesés.Kiténél volt csak Ők meg 72 ért adták.De mit számít a pénz ,ha boldog az ember,nem!? ,Kicsit húzós a hektárköltsége,viszont csak 1 napos.
Válasz hasutas1 #13642. hozzászólásáraItt sokkal kevesebb volt a téli csapadék is mondhatni semmi.
Február 27.-én már talajt zártam.
Most ismét porzik a talaj. Tegnap tálunk 22 fok volt.
Dehát ez szabolcs megye, itt még a madár se jár. Szabolcsi eső van ami annyit takar hogy a szél állandóan hordja a port és rommá ver mindent ami az útjába kerül. Paprikások dinnyések uborkások kezdhetik az újraültetést mert a szél rommáverte a palántákat. Nekem is az eper levele tiszta barna ahol a bogyóhoz is hozzáért ott a bogyó is.
Válasz lacka4600 #13641. hozzászólásáraEső??? Felétek volt eső??? Azt sem tudjátok milyen az ha igazán esik. Itt jön egy kis felhőpamacs, és leesik 40 mm.
A földről traktorral hordjuk ki az epret, mert az autó szélvédőig süllyedne, ilyen nem volt az elmúlt 5 évben. A héten összesen 57 mm-nél tartunk. Múlt héten volt közel ennyi, azelőtt szintén. A föld már nem tudja elnyelni, folyik mindenhol, mindenhova. Nem tudok olyan gazdát mondani, ahol ne rohadna a szabados (már ahol érik), szinte teljes kár lesz, ha ez így folytatódik . Sokan szivattyúznak, egy ismerős a sátrából 2 m3 vizet húzott ki. A szemek víz alatt vannak, itt nem kell aggódni a levelek milyenségén. 4 napja a napot nem láttuk. Ma már 12 fok volt, tegnap 7, de volt 4-5 fok is szinte már nyár van... az eper nem érik, vegetál.
Válasz Cs.P. #13639. hozzászólásáraAz első levelek, amik a tavaszi levelezés után megmaradtak, azok nem nőttek meg es szépen lassan elöregednek/leszáradnak, de az eső miatt inkabb rothadnak. Ezeket leszedjük, és így gyakorlatilag nincs fertőző forrás+ eső után gyorsabban felszárad.
Válasz gyongyi14 #13637. hozzászólásáraSzia
Arra hogy ha bejön az a csapadék mennyiség amit jövőhétre jósolnak nincs az a permet ami megfogná a rohadását.
Felénk kötött a talaj és itt nem szalad el a víz.
Válasz lacka4600 #13625. hozzászólásáraNálunk kezd érni rendesen és nagyon bejön. Finom, mind extra, szép formájú, fajsúlyos, nem rohad, minden kereskedőnek ez kéne. Már nem az Asiát vinnék.. szerintem fóliába is ezt teszek, még ha későbbi is.
Válasz fulopzs34 #13624. hozzászólásáraTudok, többet is, amíg neked epred van én nem szedem, majd szólj ha elfogyott, hogy én is szedhessem..előre köszi ha szólsz.
Válasz fulopzs34 #13624. hozzászólásáraPersze, szívesen átadom a vevőköröm. Ez amolyan epítsd magad dolog. Manapság már nem elég megtermelni.... Sok sikert, gondolom első szezon.?!
Válasz clanki #13623. hozzászólásáraSzép egységes. Nekem csak 1szem érett be véletlenül, az asszonykám azt mondta finom. Ha elfogadható lesz a termés mennyiség és nem aprosodik be, akkor a jövőben is megmarad az asia mellett.
19370 hozzászólás
Válasz pozderka58 #13673. hozzászólásáraMiféle "keresztszennyeződésről" beszélsz? Klasszikus síkművelésnél szalmával takarjuk a talajt,hogy a gyümölcs ne a földön a sárba feküdjön. Kérdem én, ott mivel is érintkezik a szamóca? Nehogy már a szalmától kapjon szennyeződést! Szedni meg egyébként 5 literes vödrökbe szedünk,és a sorok végénél a manipuláláskor kerül a ládába. Szedő állvány nálam nem vált be, egy tábla 200m hosszú és min 100m kell kihozni valamelyik végéig. Sokkal hatékonyabb ha befelé haladva megtöltünk 4-6 vödröt és azt kifelé menet kivisszük,az úgy egy kihozatalnál 2-3 rekesz eper!
Üdv.:Csuti
Válasz clanki #13672. hozzászólásáraEgy szedőkeret ami fémből van /nálam vékony betonvasból hegesztve/ nyugisan rá lehet helyezni és vinni. A bajság ott lehet, hogy keresztszennyeződés jöhet létre. A ládára ragad a szalma az meg szépen ráesik az alatta lévő ládában az eperre. Tudom minden kockázatot nem lehet kikerülni, de ne beszéljünk addig szép üde egészséges eperről amíg mindent nem teszünk meg a biztonságért.
A vásárló aki a végfelhasználó meg van győződve, hogy bátran fogyaszthatja akár mosás nélkül is ami valójában a gyakorlat. Mi is tegyük meg a lehető legtöbbet ami tőlünk függ.
Válasz pozderka58 #13671. hozzászólásáraAz újságpapírral egyet értek, de a ládával mi a bajod?
Szia Mindenkinek!
Több éve olvasom a hozzászólásokat pro-kontra érveket és sokat tanultam belőlük.
Amiért mégis megszólalok egy fotó ami nálam kiveri a biztosítékot.
Amit meglehet megteszünk a többé kevésbé biztonságos termelésért, mint tápanyag és növényvédelem, de ugyanennyit kell tennünk az élelmiszerbiztonságért is. Lacka fotója alapján nem ez látszik. Szép tetszetős az eper, de a ládában újságpapír van terítve és a láda a szalmán fekszik.
A régmúltban az ilyen talán még elment /akkor sem/, de ma már szerintem elfogadhatatlan. Nem bántó szándékkal írtam, de gyorsan át kell ezt gondolni aki így csinálja. Üdv Mindenkinek!
Válasz hasutas1 #13666. hozzászólásáraNállam is már a végét járja majd nem.28-30 dkg -nál járok,de mivel ilyen csodaszép időjárás van..... szerintem ha lesz még rajta 10 dkg,örülhetek.800 a kicsi 1000 a nagy.
Válasz lacka4600 #13668. hozzászólásáraEz iggen, gyönyörű!
Első szabados szemek.

Válasz hasutas1 #13666. hozzászólásáraAsiat döntő többségben!!
Lehet, hogy megmásítom a scalaról a tavaly kialakult véleményem. Egész tetszetős. Clery szabadba kuka, saját véleményem szerint úgy általánosan nem túl gazdaságos. Egyre több termelőnek van jolyja aki régen cleryzett. Én duplázom a területet, de nagy részt marad az asia. Ha a szezon végén is tetszeni fog a scala akkor az lesz a második fajtám. 
Válasz bujdi05 #13664. hozzászólásáraVan fent ismerős, elvileg 6000-4500-be eladott mindent, szerinte nincs sok eper... kissé kétkedve fogadom... Viszont sok helyen lemenőben a fóliás, jövőhéten már mindenhol (?) kevesebb lesz, vagyis lassan kifogynak a fóliák.
... Még nem tudom. Talán kicsit kevesebb clery, joly marad, és jön asia... de arányok még nincsenek.
Kicsit beszoptuk ezt a hideget mi, clerynek nem kedvezett, mert mikor dömping lett volna, 4-5 fokok voltak nappal, elhúzodott az érés, nem nőttek a szemek. Jövőhéten mi is át esünk a másik oldalra a cleryvel, de lassan jön a joly. Rengeteg van rajta, hatalmasak a szemek, az íze meg isteni finom... Most légy okos milyen palántát ültess idén
Sziasztok!

Fajta azonosításban szeretném a véleményeteket kérni. Házikertben termelek, tavaly kaptam pár tucat szálas palántát, de nem tudták milyen fajta. Elültettem, kora tavasszal fátyollal takartam, így mostanára érni kezdett. Erős bokrú, középzöld, felálló levélzetű, a termés nem túlzottan erősen, de érezhetően szamócaillatú, állaga középkemény, kicsi üreggel. Íze kellemes, kissé savas.
Magamtól Gorellára tippelek, de bizonytalan vagyok.
Válasz hasutas1 #13652. hozzászólásáraÁ ha már bele megy a lisztharmat akkor nincs ami megfogja mert az időjárás is annak kedvez szóval feleslegesek a drága szerek max lassítani tudod a tovább terjedés folyamatát de erre jobb a kálium bikarbonát felváltva prevb2-vel vagy wetcit-el...
Bogyó rothadásra meg nekem a signum-switch kombó vált be egy kis systhane-al vagy a peolectus...
Nekünk a fóliások 60%a ment le meg most indul a szabados Joly és Ázsia,eszméletlen szépek,de ízben a Joly a nyerő eddig nincs finomabb nála
Hát Ja az árakról sokan méláznak még a helybéli szomszédunk is kamuzik nekünk,de nem számít körbe nézek és belövök egy árat, ma gyorsan eladtuk a szamit a kereskedőnknek,de az a megérzésem hogy ma be fog úszni a bani
Egyelőre meg se közelíti a tavalyi minőséget ízben. Rengeteg eső volt, napsütés 0. Megint esik és jövő hétre megint sok esőt mondanak. (nyugati rész, Vas megye)
Üdv mindenkinek
Nagybani és Kispiaci árról ki mit tud? Hogy alakulnak? Köszönöm
Jó munkát mindenkinek
Válasz bujdi05 #13660. hozzászólásáraNa fasza amit írtam ennyi ment àt na most nem írom le mègegyszer mert hulla vagyok
Válasz hasutas1 #13652. hozzászólásáraHatásmechanizmus??
Válasz hasutas1 #13658. hozzászólásáraVan 3-4 ember aki tudom, hogy sosem kamuzik azokat kérdezem meg...de akkor is tesztelgetem a vevőkön, hogy mit bír, mert áru és áru közt is lehet akkora minőségi különbség, hohy a te közepesed valakinek többet ér, mint az én nagyom vagy fordítva... Nyilvánvaló hogy az is egy nagy előny, ha ismered a napi szinten ott vásárló kereskedőket. Van akinél tudom, hogy ha pl mondom 6-ra a nagyot és elkezd alkudozni 5500-ra, akkor nyugodtan emelhetek is az áron 6félre, mert ő csak akkor vesz, ha a piaci ár alatt egy ezressel talál.
Válasz L. M. #13657. hozzászólásáraMindig körbejárom a piacot, és a termelők 90%-át megkérdezem, ez alap. De ha ott áll melletted, és hallod az alku tárgyát, utána meg 30%-kal többet mond, na azt nem értem
. Azt miért? Utána meg sír, hogy nem éri meg...
Válasz hasutas1 #13655. hozzászólásáraAzért elég ostoba aki nem tudja leszűrni, hogy mi az ár... kérdezősködsz egy kicsit, belősz egy árat és le-fel 2-300 forintokat hintázvaa vevők reakciójából hamar kiderül a valóság
Válasz hasutas1 #13655. hozzászólásáraPersze. Javarészt nekem kilózgatva megy el. Úgy picit más ár jön ki szezon végén.
Válasz hasutas1 #13654. hozzászólásáraGondolom azzal sem mondok újat, ha a banin adod el, és ha valaki melletted árul, olyan simán a szemedbe hazudik, hogy mennyiért adta el, hogy a hazugságvizsgálón a gép észre se venné a "hibát".
Válasz lacka4600 #13653. hozzászólásáraMár most is voltak mélypontok
, persze ezekről nem beszélünk, mert ha nem beszélünk róla, az olyan mintha meg sem történt . De 100%-ra veszem itt nincs is ilyen ember 

Válasz hasutas1 #13652. hozzászólásáraHa tényleg ekkora a kiesés, akkor annak a piacon is érződnie kellene. Kíváncsi vagyok mi lesz idén árban a legalja.
Válasz bujdi05 #13650. hozzászólásáraNem az a lényeg mennyibe kerül hanem, hogy mi a hatásmechanizmusa. Ha semmi, akkor tök mindegy mennyiért veszed. Nekem tavaly ajánlották, akkor 55-ért kaptam meg, szinte semmit nem használtam, múlthéten használtam. Igaz kapott 60 mm esőt, de ami a sátorból kilógott szélső sorok azok ugyanúgy rothadnak, de nem hinném, hogy van olyan szer ami csodát tenne. Van olyan sátram ahol belelógtak a vízbe, mert befolyt, azzal sokat nem lehet kezdeni.

Ahogy tegnap is írtam, szerintem sokan, nagyon szerencsés helyzetben vannak, a Dunántúlon bőven jutott a jóból. Azt írják a nagyok, min. 30%-os lesz a kiesés. Csak halkan jegyzem meg, én abból nem sokat érzékelek
Válasz bujdi05 #13650. hozzászólására

Válasz Viktor 12045 #13649. hozzászólásáraAz fasza jó hogy lehet kapni
Én 35.000 Ft ért jutottam hozzá!
Válasz jacint.baranyi #13648. hozzászólásáraNekem 49 be ajánlották de sokalltam

Válasz hasutas1 #13647. hozzászólásáraEste szórom,mert megáldott a botritisz a foliában.Nem durva még,de azért van kiesés.Kiténél volt csak Ők meg 72 ért adták.De mit számít a pénz ,ha boldog az ember,nem!?
,Kicsit húzós a hektárköltsége,viszont csak 1 napos.
Válasz jacint.baranyi #13646. hozzászólásáraAha. 60.000 ft az ára, annyit nem ér.
Luna sensationt használt már valaki?
Válasz hasutas1 #13642. hozzászólásáraItt sokkal kevesebb volt a téli csapadék is mondhatni semmi.
Február 27.-én már talajt zártam.
Most ismét porzik a talaj. Tegnap tálunk 22 fok volt.
Dehát ez szabolcs megye, itt még a madár se jár. Szabolcsi eső van ami annyit takar hogy a szél állandóan hordja a port és rommá ver mindent ami az útjába kerül. Paprikások dinnyések uborkások kezdhetik az újraültetést mert a szél rommáverte a palántákat. Nekem is az eper levele tiszta barna ahol a bogyóhoz is hozzáért ott a bogyó is.
Válasz hasutas1 #13642. hozzászólásáraVan azért itt is eső, de lényegesen kevesebb az tény.
Válasz hasutas1 #13642. hozzászólásáraNem baj, mostanában nagy divat nyárra lefogyni, most legalább lehet zabálni, a nyár elmarad..
Válasz lacka4600 #13641. hozzászólásáraEső??? Felétek volt eső??? Azt sem tudjátok milyen az ha igazán esik. Itt jön egy kis felhőpamacs, és leesik 40 mm

.

. Sokan szivattyúznak, egy ismerős a sátrából 2 m3 vizet húzott ki. A szemek víz alatt vannak, itt nem kell aggódni a levelek milyenségén. 4 napja a napot nem láttuk. Ma már 12 fok volt, tegnap 7, de volt 4-5 fok is szinte már nyár van... az eper nem érik, vegetál.
A földről traktorral hordjuk ki az epret, mert az autó szélvédőig süllyedne, ilyen nem volt az elmúlt 5 évben. A héten összesen 57 mm-nél tartunk. Múlt héten volt közel ennyi, azelőtt szintén. A föld már nem tudja elnyelni, folyik mindenhol, mindenhova. Nem tudok olyan gazdát mondani, ahol ne rohadna a szabados (már ahol érik), szinte teljes kár lesz, ha ez így folytatódik
Válasz Cs.P. #13639. hozzászólásáraAz első levelek, amik a tavaszi levelezés után megmaradtak, azok nem nőttek meg es szépen lassan elöregednek/leszáradnak, de az eső miatt inkabb rothadnak. Ezeket leszedjük, és így gyakorlatilag nincs fertőző forrás+ eső után gyorsabban felszárad.
Válasz zelnikpeti #13638. hozzászólásáraEttől féltem, hogy ezt fogod írni...
Válasz lacka4600 #13635. hozzászólásáraMit kell érteni átpucolás alatt?
Válasz gyongyi14 #13637. hozzászólásáraSzia
Arra hogy ha bejön az a csapadék mennyiség amit jövőhétre jósolnak nincs az a permet ami megfogná a rohadását.
Felénk kötött a talaj és itt nem szalad el a víz.
Válasz zelnikpeti #13617. hozzászólásáraSzia.
Megkérdezhetem, hogy pontosan mire értetted, hogy a cleryt a jó isten se mentheti meg? Nekünk is az van...
Mutogatja magát a szabados is. Egy hét és beindul.

Ez az eső ad most munkát rendesen. Hétvégén átpucoljuk a szabadost, had legyen picit szellősebb.
Válasz zelnikpeti #13633. hozzászólásáraKicsibe itt is hasonlóak az árak.
Válasz lacka4600 #13631. hozzászólásáraGyöngyös, Hatvan környéke 1500-2500/kg
Válasz lacka4600 #13631. hozzászólására

Nyíregyháza bani 1200-1300 a szép, apró 800.
Most bövitek 3000m2 fóliás epere. Fajták clery, alba, síria, aprica. Hozzá teszem Győr környékén.
Köszönöm segítségét. Nem most keztem epret termelni 3 éve termelnek fóliába és szabadon Alba, clery. És sikeresen. nem most kezdtem a szakmát.
Válasz lacka4600 #13625. hozzászólásáraNálunk kezd érni rendesen és nagyon bejön. Finom, mind extra, szép formájú, fajsúlyos, nem rohad, minden kereskedőnek ez kéne. Már nem az Asiát vinnék..
szerintem fóliába is ezt teszek, még ha későbbi is.
Válasz fulopzs34 #13624. hozzászólásáraTudok, többet is, amíg neked epred van én nem szedem, majd szólj ha elfogyott, hogy én is szedhessem..előre köszi ha szólsz.

Válasz fulopzs34 #13624. hozzászólásáraPersze, szívesen átadom a vevőköröm.
Ez amolyan epítsd magad dolog. Manapság már nem elég megtermelni.... Sok sikert, gondolom első szezon.?! 
Válasz clanki #13623. hozzászólásáraSzép egységes. Nekem csak 1szem érett be véletlenül, az asszonykám azt mondta finom.
Ha elfogadható lesz a termés mennyiség és nem aprosodik be, akkor a jövőben is megmarad az asia mellett.