Ezt a ,,normális tavaszt" már csak azoknak kellene elmagyarázni akinek elfagy vagy elfagyott a fánn a gyümölcse.Foliában kicsit jobban szabályozható,de Vasárnap még 22 fok volt,meg most vasárnap is,csak közte ami bevirágzott szabadég alatt az kuka.Nem sok normális dolgot lehet ezenn felfedezni.De most ez jutott.Reggeli -5,ami könnyen lehet joval több is,okozhat a foliákban is meglepetést.
Válasz lacka4600 #12686. hozzászólásáraAz majd májusban dől el, hogy mekkora túltermelés lesz...ha nem szakad a nyakunkra a nyár május közepéig, akkor még jól is elsülhet a dolog, mert vontatottabban érik. + Az se felejtsük el, hogy a szabadföldieket is ki tudja mi éri még addig...
Válasz bujdi05 #12684. hozzászólásáraIgen, tavaly március 20 körül még hólapátolás volt,meg -10 alatti értékek. Ahhoz képest jók vagyunk. Ha így marad az időjárás és nem lesznek nagy kilengések akkor készülhetünk az 500forintos szamóca árra.
Válasz bujdi05 #12684. hozzászólásáraPersze. Ez még belefér.
Sőt kell is. Ne szaladjon össze megint a fóliás a szabadföldivel. Csak április közepétől ne fagyjon.
Válasz Viktor 12045 #12674. hozzászólásáraNálunk sem volt reggel fagy,de holnap lesz egy kicsi -2-nél nálunk nem lesz több,egy réteg fátyol elég lesz nekik,ez normális idő ilyenkor tavasszal (tèlen sem lepődök meg ha esik a hó ez evidens)
Az időjárás lerágott csont,eddig normális tavaszunk van nem úgy mint tavalyHajrá!
Az előttünk álló éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég és késő estétől a légmozgás is mérsékelt marad. Mit jelent ez? Ismét fagyos reggelre ébredhetünk: főként a keleti országrészben számíthatunk -1 és -6 fok közötti (délkeleten akár ennél is hidegebb) hőmérsékletekre. Mivel a Dunántúlon kicsivel több lesz a felhő, és még az éjszaka első felében élénk lesz az északi szél, ott általában -1, +3 fokig csökken a hőmérséklet. Ugye mondanunk se kell, hogy a virágokat ne felejtsétek kint ;)
Szerintetek érdemes agroszövetre pluszban még szalmát is rakni az eper alá? A szemek nyilván érik a szövetet és mintha jobban fertőződött volna tavaly egy eső vagy öntözés után.
Válasz Viktor 12045 #12674. hozzászólásáraKaptunk egy érintőleges gyenge frontot az éjjel, azért fúj megint a szél. Nálunk a minimum 3-4 óra fele állt be, gyorsan enyhült utána, reggel fél 7-kor már csak -1 volt a felhőknek köszönhetően.
Bízzunk a ma esti felhőkben, mert ma a szél délután el áll.
Válasz hasutas1 #12670. hozzászólásáraNálunk nem fagyott fújt a szél még fátyolfelhő is volt,
DE ma olyat oda fog tolni neki, hogy a baj ránkjön. Tombol a jeges északi szél, ez ha este megáll, rotyogó lesz
Válasz lacka4600 #12667. hozzászólásáraEgy biztos, ha holnap leáll a szél, és derült idő lesz nem lesz mire hagyatkozni. Persze a magasban már enyhül, de lent abból mi nem sokat fogunk érezni. Most néztem a holnap hajnali harmatpontokat, szinte országos fagy lesz, és a duna-tisza köze lehet a leghidegebb, ezt már kb 4 napja dobálja.
Válasz L. M. #12666. hozzászólásáraItt nincs szél, 0,2 fok, 2 méteren. Azért országosan ma még nem lesz vészes, sok helyen lengedezik a szél. A dny-i csücsökben, illetve ék Mátészalka környékén nincs szél, meg is látszik a hőtérképen
Válasz hasutas1 #12664. hozzászólásáraKb. 3 óránként változik. Néztem reggel délben meg délután, kb folyamatosan enyhült..... Biztos ami biztos én befátylaztam a fóliást, abból baj nem lehet.
Ahogy nézem az időjárás fenn tartja a jogot a változtatáson.
Nos. Kicsit változott a menetred. Ma észak, ék, kelet k8maradhat a buliból. Ellentétben velünk , itt jár bagaméri, és kezdi osztogatni a gombócait. Nem akar várni sokáig, én csak hármat kértem, de unszolja a többit is.
0 fok van már talajon.
Válasz eper2010 #12656. hozzászólásáraMég mi is jegeljük a szabadost, hozzá sem merek nyúlni igaz még csak picit mocorog.
Felénk volt tegnap is fagy, meg szerintem holnap reggel is lesz, az megint tol rajta pár napot.
Válasz L. M. #12657. hozzászólásáraPersze hogy nem erős még a növény március 26.-a van még fejlődni kellene nem pedig virágozni, itt felénk mostanában fagy nem volt és tartósan 14 fok felett van a hőmérséklet.
Múlt héten kapta az első vitamin koktélt.
Válasz eper2010 #12656. hozzászólásáraintenzíven emelkedik a lombja, de a bimbók nem bújnak ki. mondjuk a képen látható szamóca finoman szólva nem valami erős Nem fikázni akarom ne érts félre, csak talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy korán indult
Lehet ott 10-ig is,max nem terem csak mazsolát.Most komolyan,ki szerint gazdaságos 2-nél több évet tartani egy tövet.Ezek a tövek már nem arra lettek kitalálva, intenzív bőtermő,monokultúrában érzik jól magukat.Gondos gazda másod évre is sikereket érhet el vele,de szerintem azért aki a szamóca termesztésben nem csak belekotnyeleskedik és főképp nem akarja megszivatni magát az az első termőszezon után bedarálja.mint a sz@rt.Ez az én véleményem,kipróbáltam.
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásárade bakhátas, de nyáron még szép volt minden s gondoltam ez igy meg marad ha kicsit apróbb lesz... de még lehet most már még az sem lesz, van valakinek hasonló?
Válasz hasutas1 #12644. hozzászólásáranem tudom minél jobban közeledtünk télhez száradt sajna egy nagy bokornak kb 6-7 hajtásbol 1 ha meg van ... csak nem értem hogy miert nem mind akkor
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
19385 hozzászólás
Ezt a ,,normális tavaszt" már csak azoknak kellene elmagyarázni akinek elfagy vagy elfagyott a fánn a gyümölcse.Foliában kicsit jobban szabályozható,de Vasárnap még 22 fok volt,meg most vasárnap is,csak közte ami bevirágzott szabadég alatt az kuka.Nem sok normális dolgot lehet ezenn felfedezni.De most ez jutott.Reggeli -5,ami könnyen lehet joval több is,okozhat a foliákban is meglepetést.
Válasz L. M. #12687. hozzászólásáraPersze. Messzemenő következtetéseket nem lehet még levonni, de egyenlőre jól indul a tavasz.
Válasz lacka4600 #12686. hozzászólásáraAz majd májusban dől el, hogy mekkora túltermelés lesz...ha nem szakad a nyakunkra a nyár május közepéig, akkor még jól is elsülhet a dolog, mert vontatottabban érik. + Az se felejtsük el, hogy a szabadföldieket is ki tudja mi éri még addig...
Válasz bujdi05 #12684. hozzászólásáraIgen, tavaly március 20 körül még hólapátolás volt,meg -10 alatti értékek. Ahhoz képest jók vagyunk. Ha így marad az időjárás és nem lesznek nagy kilengések akkor készülhetünk az 500forintos szamóca árra.

Válasz bujdi05 #12684. hozzászólásáraPersze. Ez még belefér.
Sőt kell is. Ne szaladjon össze megint a fóliás a szabadföldivel. Csak április közepétől ne fagyjon.
Válasz Viktor 12045 #12674. hozzászólásáraNálunk sem volt reggel fagy,de holnap lesz egy kicsi -2-nél nálunk nem lesz több,egy réteg fátyol elég lesz nekik,ez normális idő ilyenkor tavasszal (tèlen sem lepődök meg ha esik a hó
ez evidens)
Hajrá!
Az időjárás lerágott csont,eddig normális tavaszunk van nem úgy mint tavaly
Válasz hasutas1 #12682. hozzászólásáraVacoghatunk holnap reggel...
Az előttünk álló éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég és késő estétől a légmozgás is mérsékelt marad. Mit jelent ez? Ismét fagyos reggelre ébredhetünk: főként a keleti országrészben számíthatunk -1 és -6 fok közötti (délkeleten akár ennél is hidegebb) hőmérsékletekre. Mivel a Dunántúlon kicsivel több lesz a felhő, és még az éjszaka első felében élénk lesz az északi szél, ott általában -1, +3 fokig csökken a hőmérséklet. Ugye mondanunk se kell, hogy a virágokat ne felejtsétek kint ;)
Válasz hasutas1 #12681. hozzászólásáraEzt írta hozzá:
"Vacoghatunk holnap reggel...
Na az omsz bedobott egy ilyet:

Válasz elekpeti #12678. hozzászólásáraSzerintem az agroszövetet leginkább elfelejteni lenne érdemes...
Válasz hasutas1 #12675. hozzászólásáraÉn biztos nem teszek rá 1-nél többet...így is 2 napja potyára van takarva.
Sziasztok!
Szerintetek érdemes agroszövetre pluszban még szalmát is rakni az eper alá? A szemek nyilván érik a szövetet és mintha jobban fertőződött volna tavaly egy eső vagy öntözés után.
Válasz hasutas1 #12672. hozzászólásáraMa azért befátylazom
Válasz Viktor 12045 #12674. hozzászólásáraKaptunk egy érintőleges gyenge frontot az éjjel, azért fúj megint a szél. Nálunk a minimum 3-4 óra fele állt be, gyorsan enyhült utána, reggel fél 7-kor már csak -1 volt a felhőknek köszönhetően.
Bízzunk a ma esti felhőkben, mert ma a szél délután el áll.
Válasz L. M. #12673. hozzászólásáraKitakartam. Nincs gáz. Szerintem ma kap még egy réteget.
Válasz hasutas1 #12670. hozzászólásáraNálunk nem fagyott fújt a szél még fátyolfelhő is volt,

DE ma olyat oda fog tolni neki, hogy a baj ránkjön. Tombol a jeges északi szél, ez ha este megáll, rotyogó lesz
Válasz hasutas1 #12672. hozzászólásáraFóliában már kellett is az a fátyol, ha este 11 óta fagyott és -4 lett a vége..
Válasz kezdő eper 1 #12671. hozzászólásáraFóliában nem mértem, de én nem vagyok ilyen bátor mint te, párszor már megégtem.
Válasz hasutas1 #12670. hozzászólásáraItt -1, fóliában már nem is fátylazatam
Nagy duzzogva csak összejött a -4. Igaz nem tartott sokáig, de húzott rendesen.
Válasz lacka4600 #12667. hozzászólásáraEgy biztos, ha holnap leáll a szél, és derült idő lesz nem lesz mire hagyatkozni. Persze a magasban már enyhül, de lent abból mi nem sokat fogunk érezni. Most néztem a holnap hajnali harmatpontokat, szinte országos fagy lesz, és a duna-tisza köze lehet a leghidegebb, ezt már kb 4 napja dobálja.
Válasz L. M. #12666. hozzászólásáraItt nincs szél, 0,2 fok, 2 méteren. Azért országosan ma még nem lesz vészes, sok helyen lengedezik a szél. A dny-i csücsökben, illetve ék Mátészalka környékén nincs szél, meg is látszik a hőtérképen
Válasz hasutas1 #12664. hozzászólásáraKb. 3 óránként változik. Néztem reggel délben meg délután, kb folyamatosan enyhült..... Biztos ami biztos én befátylaztam a fóliást, abból baj nem lehet.
Válasz hasutas1 #12664. hozzászólásáranálunk +3 és lengedezik a szél... ha nem áll meg akkor fagy se lesz
Válasz padar.attila10 #12663. hozzászólásáraReméljük nem lesz gond.
Ahogy nézem az időjárás fenn tartja a jogot a változtatáson.
Nos. Kicsit változott a menetred. Ma észak, ék, kelet k8maradhat a buliból. Ellentétben velünk
0 fok van már talajon.
Válasz zelnikpeti #12662. hozzászólásáraMár akién barátom,lehet enyémet el is viszi
Válasz eper2010 #12656. hozzászólásáraMég mi is jegeljük a szabadost, hozzá sem merek nyúlni igaz még csak picit mocorog.
Felénk volt tegnap is fagy, meg szerintem holnap reggel is lesz, az megint tol rajta pár napot.
Válasz jacint.baranyi #12654. hozzászólásáraFóliában 1, év szabadban 2 év oszt ekét neki.
Válasz lacka4600 #12659. hozzászólásáranálunk semennyi sincs levelezve belőle...majd április elején valamikor. Nem szeretem korán levelezni a szabadost.
Válasz eper2010 #12656. hozzászólásáraSzabolcsban még csucsul, legalábbis virágnak még jele sincs. Fel sincs mind pucolva, ami azt illeti.
Válasz L. M. #12657. hozzászólásáraPersze hogy nem erős még a növény március 26.-a van még fejlődni kellene nem pedig virágozni, itt felénk mostanában fagy nem volt és tartósan 14 fok felett van a hőmérséklet.
Múlt héten kapta az első vitamin koktélt.
Válasz eper2010 #12656. hozzászólásáraintenzíven emelkedik a lombja, de a bimbók nem bújnak ki. mondjuk a képen látható szamóca finoman szólva nem valami erős
Nem fikázni akarom ne érts félre, csak talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy korán indult
Felétek,hogy áll a szabados?Itt Zalában kicsit megindult

Válasz vazi #12642. hozzászólásáraSemmit
Lehet ott 10-ig is,max nem terem csak mazsolát.Most komolyan,ki szerint gazdaságos 2-nél több évet tartani egy tövet.Ezek a tövek már nem arra lettek kitalálva, intenzív bőtermő,monokultúrában érzik jól magukat.Gondos gazda másod évre is sikereket érhet el vele,de szerintem azért aki a szamóca termesztésben nem csak belekotnyeleskedik és főképp nem akarja megszivatni magát az az első termőszezon után bedarálja.mint a sz@rt.Ez az én véleményem,kipróbáltam.
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásáraCsak homokon lehet tartani 5 evig, szabadfoldon
Válasz csuti0 #12651. hozzászólásárade bakhátas, de nyáron még szép volt minden s gondoltam ez igy meg marad ha kicsit apróbb lesz... de még lehet most már még az sem lesz, van valakinek hasonló?
Válasz vazi #12649. hozzászólásáraTényleg még csak a 3. szüret lenne rajta?
Én úgy halottam 5 évig is termőben lehet hagyni. Vagy az nem a bakhátas?
Válasz hasutas1 #12644. hozzászólásáranem tudom minél jobban közeledtünk télhez száradt sajna egy nagy bokornak kb 6-7 hajtásbol 1 ha meg van ... csak nem értem hogy miert nem mind akkor
Válasz jacint.baranyi #12647. hozzászólásárade mi lehet a gond? mellete van valami nyári ültetés azt szeretném már meg védeni, most 3 jára szednénk amúgy.
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraLehet, imára kulcsolod a kezeid...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraez valami horror...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraEzzel mi történt? Megette a medve?

Válasz zelnikpeti #12579. hozzászólásáraKöszi, egynlőre akkor nem veszek.
Hello, lehet még tenni valamit ?

Válasz pepec #12638. hozzászólásáraNem is a legcsúnyábbat!
Válasz hasutas1 #12637. hozzászólásáraFrigo!