Válasz #362. hozzászólásra
Üdv minden Fórumozónak!Egy kis felvilágosításra lenne szükségem. Valaki meg tudná írni, hogy szgk. utánfutóját piros rendszámos kistraktorral vontathatom-e? Nem ismerem az erre vonatkozó szabályt.Előre is köszönöm.
Sziasztok lenne egy kérdésem?
Mtz-82esm van piros rendszám és b jogsim!
és milyen pótkocsit lehetne huzatni vele mert it azt mondják csak 3.5t és én szeretnék venni egy 6.5t
forgalmiban 11000kg van irva?
Várom a választ köszönöm
Válasz #357. hozzászólásra
Nem sokára mindegy hány lóerő egységes lesz mindegyik, hogy miért hát ,hogy fizessünk gyakrabban a vizsgáért ennyi pénzlehúzás lesz az egész!Sajna ez van ezt akarják bevezetni fasza lesz annak idején azért nem vettünk nyolcvanast mert fekete rendszámú volt így maradt a T-25 !
figyu a régi zetorok vagy kisztálok az tuti lassúk, még az MTZ is lekerüli a közúton!! Hát még a lóerővel sem dicsekedhetnek azok a gépek, hangja van paci meg karcsú benne!!!!!!
A segitségeteket szeretném kérni!
Venni akarok egy zetor crystalt 120 lóerös piros rendszámal,lejárt müszakival!
Le tudom még vizsgztatni pirosra vagy már csak fekete rendszámosra?
Elöre is köszönöm a segitséget!
A 2013 évi kötelező biztosítási időszakra az M-es rendszámokkal kapcsolatban az alábbi kedvező változás történt.
A kiadott M-es rendszámra kell megkötni a Kgfb-t és az indítási naplóban fel kell tüntetni a korábbi gyakorlatnak megfelelően azokat az alvázszámokat amelyeket az adott rendszámmal használnak közúti forgalomban. Az indítási naplóban bejegyzett alvázszámokra NEM kell külön Kgfb-t kötni, tehát az ilyen gépjárművekkel rendelkező tulajdonosoknak nagyságrendekkel kedvezőbb lesz a Kgfb megkötése.
Kérem, hogy a szerződéskötéssel kapcsolatos információkéréseket az alábbi elérhetőségre továbbítsák, készséggel állok rendelkezésre
Be kell valljam ,mint sík terephez szokott ember,elmentem bérmunkázni picit dimbes-dombos területre. Felfele még oké volt a téma,de amikor megfordultam,és lenéztem erősen gondolkodóba estem....
Végül nem volt olyan veszélyes a dolog,de
ma már megnézem alaposabban mit vállalok.
ez érdekes kérdés!!!! én 16éves korom óta húzok 20-25-30 tonnát magam után és nem alföldön hanem a bakonyba itt volt bérmunkázni "öreg traktoros" és volt hely ahová nem mert felmenni..... ez nem korfüggő ez ész és jól beállított fék kérdése! de várom a nagy szakikat kukoricahordásra itt lehet bizonyítani 10-20 tonnával 10% feletti lejtőkön
Nehéz összehozni a 40 tonnát. A traktor (lassú jármű) súlyához adják a vontatható tömeget. Pirosra meg nem igazán lehet nagy súlyú traktort vizsgáztatni, mert akkor nem fér bele a lóerő korlátozásba. Lassú járműre már nem is nagyon van mit levizsgáztatni, mert minden mai traktor megy 40-et.
Mondjuk úgy hogy kocoghat.... azért annyival már nem nagyon lehet rohanni... de egyébként igen, az én fiam is 22-25 tonnával mászkál, és épp csak most töltötte a 18-at
Már múltkor akartam beírni csak elmaradt.
Hét végén arattuk a kukoricát és egy kölcsön kért 6,5 t pótal aminek piros rendszáma volt vittem be a szárítóba a kukoricát,odafele semmi gond nem volt.Visszafelé talán a környék leg bunkóbb rendőre állított meg,gondoltam mikor megláttam hogy ez drága fuvar lesz.
Végig nézte a gumikat a lámpákat indexet,vissza adta a papírokat és további jó utat és jó munkát kívánt.
Nem mertem megkérdezni hogy ezt lehet e b jogsival.
Leizzadtam rendesen az biztos.
Ja és még azt is megkérdezte hogy milyen volt a termés.
Miért is?????? A nehézpót az nem könnyűpótkocsi!!!! Akkor semmi értelme a külöböző pótkocsi kategóriáknak!!! Teherautós jogsival sem lehet nehézpótkocsit vontattni ha nincs rá meg az embernek a vizsgája!!!
Nehogymár azt mond, hogy egy lassújárművel vontatthatsz piros rendszámos nehez pótkocsit!!! Például MTZ-vel nem húzhatsz B kategóriás jogsival 10 tonna ösztömegű pótkocsit akkor ha piros rendszáma van mindkét járműnek!!!
966 hozzászólás
Válasz #365. hozzászólásra
Köszönöm a gyors választ! Vontatás van írva a forgalmiba, de a vonógömböt én csináltam papír nincs róla. Köszi!
Válasz #364. hozzászólásra
Vontatás van irva a traki forgalmijába?,mert ha van és van a vonógömbödröl papir akkor igen
Üdv minden Fórumozónak!Egy kis felvilágosításra lenne szükségem. Valaki meg tudná írni, hogy szgk. utánfutóját piros rendszámos kistraktorral vontathatom-e? Nem ismerem az erre vonatkozó szabályt.Előre is köszönöm.

Oké köszi ez jó hir!
Válasz #361. hozzászólásra
Piros rendszámost húzhatsz aminek az össztömege max 11000 kg.
Lassú jármű és pótkocsija...
Sziasztok lenne egy kérdésem?
Mtz-82esm van piros rendszám és b jogsim!
és milyen pótkocsit lehetne huzatni vele mert it azt mondják csak 3.5t és én szeretnék venni egy 6.5t
forgalmiban 11000kg van irva?
Várom a választ köszönöm
Válasz #355. hozzászólásra
Pontosan atol tartottam hogy beviszem müszakira és elköpik hogy fekete rendszám kell rá!
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a válaszokat!
Ma kérdeztem Hajdú Biharban egy vizsgabázist és azt mondták pirosra vizsgáztatják!
Válasz #357. hozzászólásra
Nem sokára mindegy hány lóerő egységes lesz mindegyik, hogy miért hát ,hogy fizessünk gyakrabban a vizsgáért ennyi pénzlehúzás lesz az egész!Sajna ez van ezt akarják bevezetni fasza lesz annak idején azért nem vettünk nyolcvanast mert fekete rendszámú volt így maradt a T-25 !
Válasz #356. hozzászólásra
Na de van lóerő korlát is,az uj 90 lovas Mtz-ket sem lehetett már Lassúra vizsgáztatni
Válasz #355. hozzászólásra

figyu a régi zetorok vagy kisztálok az tuti lassúk, még az MTZ is lekerüli a közúton!! Hát még a lóerővel sem dicsekedhetnek azok a gépek, hangja van paci meg karcsú benne!!!!!!
Válasz #354. hozzászólásra
mert beviszi a műszakira és kiderül,hogy mégse lassú jármű
Válasz #353. hozzászólásra

Te ezt minek kérdezed, van piros rendszáma akkor miért nem lehetne pirosra????????????
Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni!
Venni akarok egy zetor crystalt 120 lóerös piros rendszámal,lejárt müszakival!
Le tudom még vizsgztatni pirosra vagy már csak fekete rendszámosra?
Elöre is köszönöm a segitséget!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy IFA "kamionra" hogy lehet pirosrendszámot intézni?

A 2013 évi kötelező biztosítási időszakra az M-es rendszámokkal kapcsolatban az alábbi kedvező változás történt.
A kiadott M-es rendszámra kell megkötni a Kgfb-t és az indítási naplóban fel kell tüntetni a korábbi gyakorlatnak megfelelően azokat az alvázszámokat amelyeket az adott rendszámmal használnak közúti forgalomban. Az indítási naplóban bejegyzett alvázszámokra NEM kell külön Kgfb-t kötni, tehát az ilyen gépjárművekkel rendelkező tulajdonosoknak nagyságrendekkel kedvezőbb lesz a Kgfb megkötése.
Kérem, hogy a szerződéskötéssel kapcsolatos információkéréseket az alábbi elérhetőségre továbbítsák, készséggel állok rendelkezésre
Válasz #349. hozzászólásra
Be kell valljam ,mint sík terephez szokott ember,elmentem bérmunkázni picit dimbes-dombos területre. Felfele még oké volt a téma,de amikor megfordultam,és lenéztem erősen gondolkodóba estem....
Végül nem volt olyan veszélyes a dolog,de
ma már megnézem alaposabban mit vállalok.
Válasz #348. hozzászólásra
én soha nem kockáztatom a gépeimet!!! én ezt melóval szereztem amim van azért dolgoztam én mostis tudok olyan helyet ahová nem mindenki megy fel!
Válasz #345. hozzászólásra
Biztos nem volt megfelelő a számára a kockázat/várható nyereség arány,te meg mint fiatal titán nyomtad neki
Válasz #342. hozzászólásra
Megadják a pirosat,csak vontatást nem kap.
Válasz #345. hozzászólásra
Ezt én is aláírom, pedig nem az én korosztályom.
ez érdekes kérdés!!!! én 16éves korom óta húzok 20-25-30 tonnát magam után és nem alföldön hanem a bakonyba itt volt bérmunkázni "öreg traktoros" és volt hely ahová nem mert felmenni..... ez nem korfüggő ez ész és jól beállított fék kérdése!
de várom a nagy szakikat kukoricahordásra itt lehet bizonyítani 10-20 tonnával 10% feletti lejtőkön

Szállítani nem pont a Rába a legalkalmasabb. Felénk nem látni ilyen elszántságot.
jó a rába külön eset ,nem vontathat,(nagyra gondolok)
Válasz #340. hozzászólásra

Sok sok rábán van piros rendszám!!!
Válasz #339. hozzászólásra

Na pont ez az, semmi tapasztalat fiatal "tacskó" és mehet esetleg 40 tonnával is, ezt nem szabadna engedni!!!
Válasz #336. hozzászólásra
Nehéz összehozni a 40 tonnát. A traktor (lassú jármű) súlyához adják a vontatható tömeget. Pirosra meg nem igazán lehet nagy súlyú traktort vizsgáztatni, mert akkor nem fér bele a lóerő korlátozásba. Lassú járműre már nem is nagyon van mit levizsgáztatni, mert minden mai traktor megy 40-et.
Válasz #338. hozzászólásra

sajnos láttam már jcb fastrackot,éa MBtrack 1500-at is piros rendszámmal,és nem cammogtak
Válasz #336. hozzászólásra

Mondjuk úgy hogy kocoghat.... azért annyival már nem nagyon lehet rohanni... de egyébként igen, az én fiam is 22-25 tonnával mászkál, és épp csak most töltötte a 18-at
Válasz #329. hozzászólásra
Nemzeti T-vel húzhatod maximum 25km/h-val. Vagy C+E-vel.
igaz ,hogy nem normális,de akár 40tonnával is rohangálhat egy 16-17éves kölök ha pirosra van vizsgáztatva a szerelvény
Válasz #334. hozzászólásra

Biztos azt montad, hogy szar volt a termés, azért engedett el!!!
Már múltkor akartam beírni csak elmaradt.
Hét végén arattuk a kukoricát és egy kölcsön kért 6,5 t pótal aminek piros rendszáma volt vittem be a szárítóba a kukoricát,odafele semmi gond nem volt.Visszafelé talán a környék leg bunkóbb rendőre állított meg,gondoltam mikor megláttam hogy ez drága fuvar lesz.
Végig nézte a gumikat a lámpákat indexet,vissza adta a papírokat és további jó utat és jó munkát kívánt.
Nem mertem megkérdezni hogy ezt lehet e b jogsival.
Leizzadtam rendesen az biztos.
Ja és még azt is megkérdezte hogy milyen volt a termés.
Válasz #323. hozzászólásra
Lehet húzni.Itt is kavarás volt,a rendőrséget is megkérdeztük.
bocs itt van, csak elmaradt a beillesztés
nézd meg mi van lassú járműhöz írva, ezekhez a kategóriákhoz nem kell ,,E" kat.
Válasz #326. hozzászólásra

Akkor mi van ha a traki fekete rendszámosa pót meg piros, akkor mi kell mire?????????????
lac tudja jól én utána jártam
Válasz #325. hozzászólásra
szerintem piros rendszám nincs olyan megkülönböztetés,hogy nehéz vagy könnyű pót
Válasz #325. hozzászólásra
nézzél csak utánna,B kat jogsival lehet pirosrendszámos traktorral pirosrendszámos nehézpótkocsit (hivatalosan lassú jármű) vontatni
Válasz #324. hozzászólásra

Miért is?????? A nehézpót az nem könnyűpótkocsi!!!! Akkor semmi értelme a külöböző pótkocsi kategóriáknak!!! Teherautós jogsival sem lehet nehézpótkocsit vontattni ha nincs rá meg az embernek a vizsgája!!!
Válasz #323. hozzászólásra
simán húzhat
Válasz #321. hozzászólásra

Nehogymár azt mond, hogy egy lassújárművel vontatthatsz piros rendszámos nehez pótkocsit!!! Például MTZ-vel nem húzhatsz B kategóriás jogsival 10 tonna ösztömegű pótkocsit akkor ha piros rendszáma van mindkét járműnek!!!
...arról hallottatok esetleg,hogy jövőre változik a piros rendszám érvényességi ideje?
Válasz #320. hozzászólásra
Hülyeséget gondolhatsz, de ne írd ide.
Válasz #319. hozzászólásra

Max 750kg-ig!!!!!
Válasz #318. hozzászólásra

Jól mondták. Lassú járművet és annak pótkocsiját vezetheted B-vel.
Válasz #316. hozzászólásra
Lassú pótkocsit vezethetek B kategóriás jogsival? A rendőrségen votlam bent és nekem azt mondták , hogy igen...
Tényleg így van?
Válasz #316. hozzászólásra
Sajnos (valaki örül neki) változott a törvény és lehet húzni feketével pirosat max 25-el