Szerintem max. annyit fizess arányosan, ami az adásvételig eltelik az évből. Ez a korrekt mindkét részről. Persze azt te tudod, hogy mekkora az az összeg, amin egyáltalán érdemes alkudozni.
ugy tartják az arat aki vet.De persze megegyezés kérdése.
A területalapút már az eladó (vagy az Ő bérlője) felveszi.
De ugy korrekt,ha kifizeted az évi bérletet,vagy pedig az eddigi beművelés költségét.De szerintem ,ha megegyeztetek a föld áráról akkor a termésről is beszélnetetk kellett.
Sziasztok!Egy kis segitségre lenne szükségem!!!
Bérlek egy földet,s jövőhéten megveszem,s kukorica van benne!Az lenne a kérdésem,h földbérlési dijat kell adnom idei évre vagy,mivelhogy megvesztem,s kukorica van benne akkor a bérleti díj nem jár?!Előre is köszönöm a segitséget!
hát biztos igy van ,nem igazán értek én ehhez,megkereshetlek itt ha küldik a szerződéstervezetet,mert bérelték és most ismét kiadom .ha nem lenne tiszta valami akkor irhatok?
Akkor a 64 Ak-t szorozd meg 30-tól valameddig és annyi lesz az össz bérleti díjad gabonában.
Mondjuk 64 X 38 kg = 2.432 kg és legyen 4000Ft/q az ár akkor még X 40 Ft/kg = 97.280.- ft összesen.
Vagy add ki hektárját mondjuk 35.000.-ért.
Ha jó helyen van, nem homok, nem áll rajta a víz olyan években, mind tavaly akkor sokat ér !
Válasz #725. hozzászólásra
ne hogy visszadobjak a labdat: ha a szerzodesben 25kg buza/ha szerepel, akkor annak is szerepelnie kellene, hogy az ar: búza tárgyév XXX hónapra meghirdetett tőzsdei elszámoló árak átlagában határozzák meg (etkezei buza). ha nincs benne, akkor milyen arat vesztek figyelembe fizetesnel? aratas-it vagy dec-it? nem mindegy. nem hiszem, hogy kerhesz olyat, ami nem szerepel a szerzodesben. ugyhogy ovatosan
Sopron vonzáskörzetében termőföldem van, ki szeretném adni. (rendszeresen művelt szántó) Szeretném reális áron kiadni, a területem 10 hektár, mennyi a szokásos éves bérleti díj?
Üdv mindnekinek.kb 70 HA szántó 10km-es körzeten belül Vas megyében Szombathely mellett kinek mit érne meg?
ajánlatokat a szoc20@freemail.hu címre kérek.
Köszönöm FECÓ a korekt válaszodat..Valami hasonlóra gondoltam..Magamtol is..De igy legalább meg nyugtattál!! Szerdán idul a muri ugyhogy majd tájékoztatlak benneteket a fejleményekröl!! Én mindenkinek azt javaslom ha teheti elöre kérje a bérleti dijat mert különben igy jár mint én hogy futhat a pénze után!!
azon a napon, amikor megírja a közjegyző a fizetési meghagyást, megnézed, hogy mennyi volt az előző napi tőzsdei záróár a legközelebbi határidőre, malmi búzára, és azon forintosítod.
Ennek az a magyarázata, hogy ha neked nem fizetne, hanem búzát adna, akkor te elvileg ennyiért tudnál a pénzedhez jutni. Azért pedig malmi, mert az a Standard minőség, a többi már értékcsökkent termékeket jelöl.
Srácok! Lenne egy érdekes kérdésem amiben kérném a segitségeteket!! Vettem egy területet tavaj ahol volt egy bérlö... És még volt neki hátra 1 évi bérlete... Én ezt becsülettel ki is vártam.. Igaz hogy kimeritö volt a várakozás mivel az ember az nem gazdálkodott hanem csak garázdálkodot..Na mindegy tul vagyunk rajta Az eredeti bérleti szerzödés az ugy szolt hogy 25KG búza/ AK! Ami a vidákünkön szokványos bérleti dij.. Igen ám de most eljutottunk oda hogy a bérlö B ik megfizetni a bérleti dijat...Sajn nincs mit tenni-.. Birósági ügyet kell hogy csináljak belölle!! És most jön a kérdésem hogy köz jegyzö elött kell egy fizetési meghagyást tenem!! Ott nem mondhatom ill csak hivatkozhatok rá hogy X mázsa buzával tartoznak..Ezt forintositanunk is kellene.. Nos szerintetek mi az elfogadható és biroságon is védhetö buza ár manapság..! Az ügyvédem szerint december végi tözsdei ár... De abbol van takarmány euró és malmi?? Ki milyen megoldást választana?? Én ez idáig ha már buzában volt megálapitva ehez ragaszkodtam.. De most muszáj forintasitani is..!
Egy kis információra lenne szükségem, egy jó ismerősöm szeretne földet venni Nógrádban megye Erdőtaron, és Heves megye Atkáron . Kellene infó mik az árak nehogy bepalizzák, hektáronként vagy AK értéken???? Köszi a segítséget.
Segítsetek,
>8 hektár gyümölcsös haszonélvezeti joga 10 éve az enyém .eddig én műveltem , de gerincproblémáim maiatt nem tudom tovább. Még most adtam ki első éven az örökösöknek
> 18 éves almafákkal, 2500 db almafa.
> mennyit lehetne kérni bérlati díjat hektáronként?
>nem találok ilyen példát sehol.
> 6 sor prima,14 sor jonatán m41 és golden, 6 sor idared 15 sor florina .
> Szabolcs-Szatmár Bereg megye, Fényeslitke, köves út melletti gyümölcsös.
>
> köszönöm a választ
Lejárt az év végével.. A másikat meg ugy néz ki hogy viszapereli alollam.. Volt i már rendörség és biróság is rendesen.. Szoval elég kócos az ügy.. De a probléma lényege az hogy az ember nem tud és nem is akar fizetni.. Ezért is tájolódok már jó elöre hogy minek is nézek elébe..
Ez csak ugy csupaszon hogy 25 kg/ AK! dec 31 dátumal!! Na ekor mi van?? A bérlö az nagyon negativ.. Ezért is készülök már jó elöre.. Mert norm embereknél ez a sok sok kérdés föl sem merül...
Válasz #714. hozzászólásra
Szerinted?? Dec 31!! Ha már enyit kell várnom a pénzre én akkori árfolyamot tudok csak elfogadni.. De hogy ne menjünk ebbe nagyon bele én búzát akarok kérni az embertöl persze ügyvéden keresztül!! Csakis.. De valójában milyen minöség ilet meg engem mint bérbeadót??!
Srácok lenne egy igencsak aktuális kérdésem!! A lényeg az hogy van egy nem rég vásárolt földem amit bérlövel együtt kaptam... Na most egy év kinlódás után az embernek hamarosan esedékes lene a bérleti dij kifizetés!! A kifizetés modja és mértéke 25 kilg búza/ AK !! Ez idáig tiszta... De milyen buza is?? És mikori áron értendö?? Mivel kis hiján megduplázódot?? Van e valakinek eröl tapasztalata.. Azért is mert nem kizárt hogy a biróságot is megjárhatja az ügy!!
Sajnos bár menyit!! Manapság ez a divat!!De a vicet félretéve Felénk ezeket csak ugy használatba adják csak hogy müvelje valaki..Ha meg eladásra kerül sokszor csak az iletéket meg az ügyvédi költséget kérik hogy válald át!! De az eredeti kérdésre a válasz az hogy régeben egy jó nagy zsák gabonát atak neki kb 60-65kiló!! És nem töbet!! Ha ezt nem fogadná el akkor a szokványos hektáros bérletet oszd el neki viszafele..!!
Válasz #699. hozzászólásra
nekem a tsz úgy adta vissza lejárati idő előtt hogy 50%haszonbért fizetett 32 helyett 16 nemtudtam semmit csinálni bele van írva a szerződésbe
De ez a törvény is nonszesz, hogy "öreganyánkal" aláirattak egy 10 éves bérleti szerződést,kis idő mulva az Ur magához szolitotta,szerencsétlen örökös müvelné a sajátját de nemfér hozzá.A bérlő nemmond le róla.ragaszkodik a 10 évhez,örökös meg néz mint a luki nyul amint garázdálkodnak akarom mond.gazdálkodnak asajátján!!!
3448 hozzászólás
Válasz #737. hozzászólásra
Szerintem max. annyit fizess arányosan, ami az adásvételig eltelik az évből. Ez a korrekt mindkét részről. Persze azt te tudod, hogy mekkora az az összeg, amin egyáltalán érdemes alkudozni.
ugy tartják az arat aki vet.De persze megegyezés kérdése.
A területalapút már az eladó (vagy az Ő bérlője) felveszi.
De ugy korrekt,ha kifizeted az évi bérletet,vagy pedig az eddigi beművelés költségét.De szerintem ,ha megegyeztetek a föld áráról akkor a termésről is beszélnetetk kellett.
Válasz #745. hozzászólásra

Szerintem kibérlik még igy is tőle,ha jó a föld
Válasz #743. hozzászólásra
nem is arra gondoltam.....
de elég idióta az aki nem vesz min.30ha-t annyi pénzért.minthogy előre odaadja valami éhes tulajnak...
Válasz #742. hozzászólásra
Gyanítom,ez egy 5-éves szerződés lehet... hm előre kifizetve...no ilyen mókust keveset talál.
Válasz #742. hozzászólásra
azt nem irja ,hogy 1 évi a 30
ENNYIÉRT ÉRDEKES LESZ
Hali,sztm. ki kell fizetni,ha vetés előtt vetted volna meg akkor nem de ahogy Ákos írta így tisztességes.
az hogy kukorica van benne, az mit befolyásol?
szerintem is egyéni megegyezés kérdése
Én kifizetem ilyenkor is a bérletet!
Szerintem így tisztességes.
egyezség kérdése
Sziasztok!Egy kis segitségre lenne szükségem!!!
Bérlek egy földet,s jövőhéten megveszem,s kukorica van benne!Az lenne a kérdésem,h földbérlési dijat kell adnom idei évre vagy,mivelhogy megvesztem,s kukorica van benne akkor a bérleti díj nem jár?!Előre is köszönöm a segitséget!
Válasz #735. hozzászólásra
hát biztos igy van ,nem igazán értek én ehhez,megkereshetlek itt ha küldik a szerződéstervezetet,mert bérelték és most ismét kiadom .ha nem lenne tiszta valami akkor irhatok?
Válasz #734. hozzászólásra
Akkor a 64 Ak-t szorozd meg 30-tól valameddig és annyi lesz az össz bérleti díjad gabonában.
Mondjuk 64 X 38 kg = 2.432 kg és legyen 4000Ft/q az ár akkor még X 40 Ft/kg = 97.280.- ft összesen.
Vagy add ki hektárját mondjuk 35.000.-ért.
Ha jó helyen van, nem homok, nem áll rajta a víz olyan években, mind tavaly akkor sokat ér !
Válasz #733. hozzászólásra
64ak az egész terület és 4 ha
Ildyy !!!!
Hány hektár(Ha) vagy m2(négyzetméter) területről is van szó ???
Mennyi Ak(aranykoronás) ??????
Ha van valamilyen papírod róla (akár szerződés, akár földhivatal) ezek rajta vannak !!!!
Ildyy
Mifelénk 1200 Ft/Ak körül van a bérleti díj.
ne hogy visszadobjak a labdat: ha a szerzodesben 25kg buza/ha szerepel, akkor annak is szerepelnie kellene, hogy az ar: búza tárgyév XXX hónapra meghirdetett tőzsdei elszámoló árak átlagában határozzák meg (etkezei buza). ha nincs benne, akkor milyen arat vesztek figyelembe fizetesnel? aratas-it vagy dec-it? nem mindegy. nem hiszem, hogy kerhesz olyat, ami nem szerepel a szerzodesben. ugyhogy ovatosan
Válasz #729. hozzászólásra

Helyileg merre van? Mert engem érdekelne esetleg.
Sopron vonzáskörzetében termőföldem van, ki szeretném adni. (rendszeresen művelt szántó) Szeretném reális áron kiadni, a területem 10 hektár, mennyi a szokásos éves bérleti díj?

Üdv mindnekinek.kb 70 HA szántó 10km-es körzeten belül Vas megyében Szombathely mellett kinek mit érne meg?
ajánlatokat a szoc20@freemail.hu címre kérek.
Válasz #726. hozzászólásra

Köszönöm FECÓ a korekt válaszodat..Valami hasonlóra gondoltam..Magamtol is..De igy legalább meg nyugtattál!! Szerdán idul a muri ugyhogy majd tájékoztatlak benneteket a fejleményekröl!! Én mindenkinek azt javaslom ha teheti elöre kérje a bérleti dijat mert különben igy jár mint én hogy futhat a pénze után!!
azon a napon, amikor megírja a közjegyző a fizetési meghagyást, megnézed, hogy mennyi volt az előző napi tőzsdei záróár a legközelebbi határidőre, malmi búzára, és azon forintosítod.
Ennek az a magyarázata, hogy ha neked nem fizetne, hanem búzát adna, akkor te elvileg ennyiért tudnál a pénzedhez jutni. Azért pedig malmi, mert az a Standard minőség, a többi már értékcsökkent termékeket jelöl.
Srácok! Lenne egy érdekes kérdésem amiben kérném a segitségeteket!! Vettem egy területet tavaj ahol volt egy bérlö... És még volt neki hátra 1 évi bérlete...

Én ezt becsülettel ki is vártam.. Igaz hogy kimeritö volt a várakozás mivel az ember az nem gazdálkodott hanem csak garázdálkodot..Na mindegy tul vagyunk rajta
Az eredeti bérleti szerzödés az ugy szolt hogy 25KG búza/ AK! Ami a vidákünkön szokványos bérleti dij.. Igen ám de most eljutottunk oda hogy a bérlö B ik megfizetni a bérleti dijat...

Sajn nincs mit tenni-.. Birósági ügyet kell hogy csináljak belölle!! És most jön a kérdésem hogy köz jegyzö elött kell egy fizetési meghagyást tenem!! Ott nem mondhatom ill csak hivatkozhatok rá hogy X mázsa buzával tartoznak..Ezt forintositanunk is kellene.. Nos szerintetek mi az elfogadható és biroságon is védhetö buza ár manapság..! Az ügyvédem szerint december végi tözsdei ár... 
De abbol van takarmány euró és malmi?? Ki milyen megoldást választana?? Én ez idáig ha már buzában volt megálapitva ehez ragaszkodtam.. De most muszáj forintasitani is..!

Sziasztok!
Szeretnék tőletek némi infot kapni, hogy a mezőföldön mennyit kérhet a gazda a bérletért, vagy mennyit szoktak kérni átlagosan?
Köszi
Egy kis információra lenne szükségem, egy jó ismerősöm szeretne földet venni Nógrádban megye Erdőtaron, és Heves megye Atkáron . Kellene infó mik az árak nehogy bepalizzák, hektáronként vagy AK értéken???? Köszi a segítséget.
Segítsetek,
>8 hektár gyümölcsös haszonélvezeti joga 10 éve az enyém .eddig én műveltem , de gerincproblémáim maiatt nem tudom tovább. Még most adtam ki első éven az örökösöknek
> 18 éves almafákkal, 2500 db almafa.
> mennyit lehetne kérni bérlati díjat hektáronként?
>nem találok ilyen példát sehol.
> 6 sor prima,14 sor jonatán m41 és golden, 6 sor idared 15 sor florina .
> Szabolcs-Szatmár Bereg megye, Fényeslitke, köves út melletti gyümölcsös.
>
> köszönöm a választ
Válasz #705. hozzászólásra
Igen reális! Ahol én lakom ott 1000-1200 Ft/ AK, ahol gazdálkodom 1600-1800 Ft/AK
Válasz #719. hozzászólásra

Lejárt az év végével.. A másikat meg ugy néz ki hogy viszapereli alollam.. Volt i már rendörség és biróság is rendesen.. Szoval elég kócos az ügy.. De a probléma lényege az hogy az ember nem tud és nem is akar fizetni.. Ezért is tájolódok már jó elöre hogy minek is nézek elébe..
Válasz #718. hozzászólásra

nemegyszerű helyzet koma érd el hogy ne fizessen hat időre és rúgd fel a szerződést nem fizetésre hivatkozva
Ez csak ugy csupaszon hogy 25 kg/ AK! dec 31 dátumal!! Na ekor mi van?? A bérlö az nagyon negativ.. Ezért is készülök már jó elöre.. Mert norm embereknél ez a sok sok kérdés föl sem merül...

Válasz #715. hozzászólásra
nálunk ezért van benne hogy ...kg/AK étkezési búza ára
Válasz #715. hozzászólásra
Malmi.Nekem is van olyan szerződésem,ami dec.31 a fizetési határidő,és augusztus 31. tőzsdei árral.
Válasz #714. hozzászólásra

Ha már enyit kell várnom a pénzre én akkori árfolyamot tudok csak elfogadni.. De hogy ne menjünk ebbe nagyon bele én búzát akarok kérni az embertöl persze ügyvéden keresztül!! Csakis.. De valójában milyen minöség ilet meg engem mint bérbeadót??!
Szerinted?? Dec 31!!
Válasz #713. hozzászólásra
mikori dátum szerepel a szerződésbe (bérleti díj fizetési hat idő)
Srácok lenne egy igencsak aktuális kérdésem!! A lényeg az hogy van egy nem rég vásárolt földem amit bérlövel együtt kaptam...

Na most egy év kinlódás után az embernek hamarosan esedékes lene a bérleti dij kifizetés!! A kifizetés modja és mértéke 25 kilg búza/ AK !! Ez idáig tiszta... De milyen buza is?? És mikori áron értendö?? Mivel kis hiján megduplázódot?? Van e valakinek eröl tapasztalata.. Azért is mert nem kizárt hogy a biróságot is megjárhatja az ügy!!

köszi a válaszotokat

az aranykorona sokszor nem reális ,nálunk van olyan hogy egységesen 35-40 ezer/hektár,aztán van benne 12 aranykoronás is.
Válasz #709. hozzászólásra

Sajnos bár menyit!! Manapság ez a divat!!De a vicet félretéve Felénk ezeket csak ugy használatba adják csak hogy müvelje valaki..Ha meg eladásra kerül sokszor csak az iletéket meg az ügyvédi költséget kérik hogy válald át!! De az eredeti kérdésre a válasz az hogy régeben egy jó nagy zsák gabonát atak neki kb 60-65kiló!! És nem töbet!! Ha ezt nem fogadná el akkor a szokványos hektáros bérletet oszd el neki viszafele..!!
érdeklődnék hogy szerintetek 500négyszögölért menyir lenne a gazdának érte kérni éves bérbevéti díjért??
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy aki búzakilogramm/ aranykoronában fizeti a bérleti díjat, az idén milyen áron számolta a búzát fizetéskor?
Mondjuk lassan ott tartunk hogy 4-5 misiért évente tisztán, úgy hogy még az idegeskedés sem az enyém, ki is adja az ember...
Itt is hallani 1600-1700-ekről. Marhák !!!!!! Sőt ! Barmok !!!!!!!!
Dunántúlon hallottam olyat is hogy 1500/AK. Ez reális?
Válasz #702. hozzászólásra
Mondjuk 3500 AK X 35 kg = 122.500 kg X 32 Ft = 3.920.000.- huf
Az annyi, mint durván 30.000 /ha
Válasz #702. hozzászólásra

kérdezd Drenthét , ő onnan való
Hali!

Kb 3500 AK (területileg úgy 130 Ha) bérleti díja mennyi évente Gyöngyös környékén?
Válasz #696. hozzászólásra
Ha az első év után bontják fel akkor csak ez első év után kell időarányosan fizetni?
Válasz #699. hozzászólásra

nekem a tsz úgy adta vissza lejárati idő előtt hogy 50%haszonbért fizetett 32 helyett 16 nemtudtam semmit csinálni bele van írva a szerződésbe
Válasz #698. hozzászólásra
De ez a törvény is nonszesz, hogy "öreganyánkal" aláirattak egy 10 éves bérleti szerződést,kis idő mulva az Ur magához szolitotta,szerencsétlen örökös müvelné a sajátját de nemfér hozzá.A bérlő nemmond le róla.ragaszkodik a 10 évhez,örökös meg néz mint a luki nyul amint garázdálkodnak akarom mond.gazdálkodnak asajátján!!!