ez az óriás piár, nekem sem hiányzott,még legalább egy év nyugalom kellett volna nekem ,hogy megveszegessem azt a mennyiséget amit akarok....nem azért mert hatalmas a mennyiség,csak mert az enyémek körüli aprókat ,könnyebb csendes időbe összeszedegetni
Na pont még egy ilyen ügyvéd hiányzik ide is, nem elég az osztrák, meg az imént említett befektetőnk. Mondjuk, az szar ügy, mikor az ember alól eladják a földet, tavaly én is buktam el ilyent. De ilyet még nem b..szott európa. Kifüggesztettük az adásvételit, megjött rá az ajánlat, közben rájöttünk, hogy az ügyvéd elcseszte, mert elfelejtette beleírni az adásvételibe a haszonélvezőt, mert az is volt. Erre kitalálta, hogy akkor a tulajdonjog átszáll, viszont, mivel a haszonélvezet továbbra is fennáll, gyakorlatilag továbbra is az eladó rendelkezik a föld felett. Így a muksó megvette a földet + bérbe vette a haszonélvezőtől, méghozzá évi 95 ezer Ft/hektáros árfolyamon. Hát nem semmi!
nem ,mi köze a kettőnek 1 máshoz?
a lényeg a 15 munkanapon van.
mi van ,ha postán küldték,vagy a szerződés másnapján vitték be,teljesen életszerű.......
ugy mint a tulajdonjogot,csak mondjuk 10%-áért?
bárki vehet haszonélvezetet,sem rokoni,semmilyen kapcsolat nem kell?
simma adásvételit kell be binni a FH-ba?
először megveszi a haszonélvezetet, bejegyezteti a földhivatalba (csont nélkül bejegyzik), aztán kifüggeszti a földet, azzal, hogy holtig tartó haszonélvezettel terhelt. Senki nem fog rá ajánlatot tenni.
garázdálkodik nálunk egy f..fej.
normál úton 25 km-re lakik a városunktól,de az egyik eléggé kinti(9km) külvárosi/területi része városunknak ami közigazgatásilag hozzánk tartozik+valami alsó út és az emberünk éppencsak helyben lakónak tud minősülni,+cs. gazdálkodó is.
igy él is a jogával rendesen.Belepofázik minden szerződésbe,nem csak adás vételbe,de haszonbérbe,mindenbe,de olyan szinten ,hogy már a földhivatalnak is ki van vele a F.sza.Rá ment nekem is egy adásvételemre.
Most tudnék venni egy kis darabot a közelembe (0.7 ha),de megint csak helyben lakó ,őstermelő vagyok,mit tudok csinálni szerintetek? AK csereberére is gondoltam ,de nem akarok annyi szerződést csinálni,ha van ötlet szivesen venném,akár privibe is fricister@gmail.com
olyat kérdezel, hogy...
ha szükséged van rá, akkor épp annyit adj érte, amennyiért eladják. ha nem kell neked, akkor ne adj érte semennyit...
ha itt lenne nálam, akkor se tudnék rá így számot mondani, mert annyi mindentől függ...
vazsba van ilyen neten :):):)
de valóban fh, illetve falu jegyző, meg nemtom mennyire emlékeztek, még 2004-be, mikor bejött ez a meparos cucc, akkor kiraktak minden faluba az egész faluról egy db ilyen baszottnagy lepedő méretű légifotós térképeket, azon sztem rajta volt a település határ, plusz, nemtom, a meparba nincs feltüntetve? biztos nem lehet ott jobb oldalt beikszelni, és nem rakja fel fedvényként? nah, van, nincs, nemtom...
közigazgatási határok közúton, vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton való legrövidebb távolsága.
tehát megnézed a két település határa milyen utat hol metsz, aztán addig sakkozol, míg a guglival nem találsz olyan útvonalat, amin egyikből a másikba el tudsz jutni 14,99 km alatt. ha van ilyen, nyertél, ha nincs, akkor...
Jegyző elsimerte a hibáját, most próbálja helyrehozni a dolgot a vevővel... kiderül mi lesz, küldöm majd a leveelt azért otthonról, és köszönö ma gyors válaszokat mindenkinek!!!!!!!!!!!
A jegyző az aláírással, pecséttel csak azt igazolta, hogy a dokumentumot átvette. Nem kötelessége azt mindjárt átvételkor ellenőrizni, ezt az iratjegyzék összeállításakor tette meg, és érvénytelennek nyilvánította.
Ugyanakkor ez olyan feltűnő hiányosság, hogy kis jóindulattal figyelmeztethetett volna. De nem hiszem, hogy ezért perelhető.
Azért az is érdekes maga a jegyző írta alág a beadványoamt és alapban őneki kellett volan visszautasítani és nem bevveni nem? Őt nem lehetne ezért perelni?
8957 hozzászólás
Válasz #306. hozzászólásra
Rendben az a lényeg, hogy nem kell kifüggeszteni Köszönöm
Válasz #305. hozzászólásra

Akkor mamától megveszed, vagy neked ajándékozza. Az élettárstól mivel tulajdonos társ az osztatlanban simán megveszed. Egyiket sem kell kifüggeszteni.
Válasz #275. hozzászólásra

Igen egy helyrajzi szám alatt van a föld, fele a mamámé fele az élettársáé.
Köszönöm
Válasz #300. hozzászólásra

Már azt hittem, csak én kapok idegrángást ezektől a cikkektől
ez az óriás piár, nekem sem hiányzott,még legalább egy év nyugalom kellett volna nekem ,hogy megveszegessem azt a mennyiséget amit akarok....nem azért mert hatalmas a mennyiség,csak mert az enyémek körüli aprókat ,könnyebb csendes időbe összeszedegetni
itt is 100ha majdnem svájci kézbe került csak felhívta vki az öreg figyelmét 13-után háromszorosát fogja érni.
így vár
Válasz #299. hozzászólásra

honnan tudod előre?
ha eszük van ki se függesztik és mehetsz a 3,14 csába !
Válasz #299. hozzászólásra

teli a tököm,a tegnapi sajtóban 2oldalas(szétnyitós rendes nagy ujság)legjobb befektetés a föld,levezetve 3-4 év alatt megduplázódik az értéke,
Nekem is lesz 1 nagy meccsem hamarosan....durván 60 km-ről ide jönnek földet venni...........

Válasz #296. hozzászólásra
Na pont még egy ilyen ügyvéd hiányzik ide is, nem elég az osztrák, meg az imént említett befektetőnk. Mondjuk, az szar ügy, mikor az ember alól eladják a földet, tavaly én is buktam el ilyent. De ilyet még nem b..szott európa. Kifüggesztettük az adásvételit, megjött rá az ajánlat, közben rájöttünk, hogy az ügyvéd elcseszte, mert elfelejtette beleírni az adásvételibe a haszonélvezőt, mert az is volt. Erre kitalálta, hogy akkor a tulajdonjog átszáll, viszont, mivel a haszonélvezet továbbra is fennáll, gyakorlatilag továbbra is az eladó rendelkezik a föld felett. Így a muksó megvette a földet + bérbe vette a haszonélvezőtől, méghozzá évi 95 ezer Ft/hektáros árfolyamon. Hát nem semmi!
Válasz #295. hozzászólásra
ja köszi akkor az a lényeg hogy mátol 15 napig kell kifüggeszteni
Válasz #294. hozzászólásra

nem, akkor majd fog,nevet itt nem ,de telón bármikor,végül is nem is őrá haragszom hanem aki neki adta,600 t trágyám volt a földön
Válasz #293. hozzászólásra
nem ,mi köze a kettőnek 1 máshoz?
a lényeg a 15 munkanapon van.
mi van ,ha postán küldték,vagy a szerződés másnapján vitték be,teljesen életszerű.......
Válasz #292. hozzászólásra
Róbert barátunk és csapata?
Válasz #290. hozzászólásra
NEM AZON A NAPON KELLENE KIFÜGGESZTENI AMIKOR A DÁTUM NAPJA VAN???
Válasz #291. hozzászólásra

de a felesége
Válasz #289. hozzászólásra
Itt eddig csak egy valaki alkalmazza ezt a módszert, de ő nem ügyvéd, erősen gondolkodunk egy bírósági perben ezzel kapcsolatban.
Válasz #285. hozzászólásra

mi vele a gondod?
Válasz #287. hozzászólásra
jó de má b@szhatom,ott is kavar szerintem ez az illető
Válasz #284. hozzászólásra
ugy mint a tulajdonjogot,csak mondjuk 10%-áért?
bárki vehet haszonélvezetet,sem rokoni,semmilyen kapcsolat nem kell?
simma adásvételit kell be binni a FH-ba?
Válasz #286. hozzászólásra
majd lesz!
Válasz #282. hozzászólásra
megnéztem a tulajdoni lapot holtigtartó haszonélvezeti jog van bejegyezve rá,kifüggesztés nem volt
bocs el nyomtam
szoval ki raktak ma egy ajánlatot mult pénteki dátummal a MO.HU RA helyes ez így 

Válasz #282. hozzászólásra
először megveszi a haszonélvezetet, bejegyezteti a földhivatalba (csont nélkül bejegyzik), aztán kifüggeszti a földet, azzal, hogy holtig tartó haszonélvezettel terhelt. Senki nem fog rá ajánlatot tenni.
Válasz #279. hozzászólásra
én mint "idegen"(nem rokon), milyen szerződés utján lehetek haszonélvező?
utána meg nyilván elővásárlásom van?

hogy is van ez?
ÉRDEKESSÉG

ma néztem a MO.hu ma írtak ki egy ajánlatot
AZt hittem ez csak felénk divat.
Válasz #278. hozzászólásra
bocs rosszul irtam haszonélvezet,és nem kell kifüggeszteni,igy vitt el előlem egy ügyvéd földet
Válasz #276. hozzászólásra
azt is ki kell függeszteni
Válasz #276. hozzászólásra
Nem lehet,max.20 év.
Válasz #274. hozzászólásra
holtigtartó haszonbérlet,aztán majd lesz valami
Válasz #273. hozzászólásra
Egy helyrajzi számon vannak?
sziasztok

garázdálkodik nálunk egy f..fej.
normál úton 25 km-re lakik a városunktól,de az egyik eléggé kinti(9km) külvárosi/területi része városunknak ami közigazgatásilag hozzánk tartozik+valami alsó út és az emberünk éppencsak helyben lakónak tud minősülni,+cs. gazdálkodó is.
igy él is a jogával rendesen.Belepofázik minden szerződésbe,nem csak adás vételbe,de haszonbérbe,mindenbe,de olyan szinten ,hogy már a földhivatalnak is ki van vele a F.sza.Rá ment nekem is egy adásvételemre.
Most tudnék venni egy kis darabot a közelembe (0.7 ha),de megint csak helyben lakó ,őstermelő vagyok,mit tudok csinálni szerintetek? AK csereberére is gondoltam ,de nem akarok annyi szerződést csinálni,ha van ötlet szivesen venném,akár privibe is fricister@gmail.com
Az lenne a kérdésem, hogyha meg akarok venni egy földet mamámtól és az élettársától akkor az élettársa részét ki kell függeszteni?
Válasz #271. hozzászólásra
Nagy rá az esély!
Ha vki 30-40 ha-os táblákból 70 nm-t (!!) meg másfél AK-kat vesz meg, amögött a tulajdonostársas, kifüggesztéses okosság rejtőzik, ugye?

nem engem érint csak láttam ilyen kifüggesztéseket
Válasz #268. hozzászólásra
olyat kérdezel, hogy...
ha szükséged van rá, akkor épp annyit adj érte, amennyiért eladják. ha nem kell neked, akkor ne adj érte semennyit...
ha itt lenne nálam, akkor se tudnék rá így számot mondani, mert annyi mindentől függ...
Válasz #267. hozzászólásra
vasteirponthu
egy sör lesz
Sziasztok!
Max. mennyit adnátok most 1AK-ért a föld ~20AK-s(kicsi terület Sz-Sz-B megye)?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #266. hozzászólásra
"vazsba van ilyen neten :):):)"
egy linket tudsz róla? :)
Válasz #265. hozzászólásra
vazsba van ilyen neten :):):)
de valóban fh, illetve falu jegyző, meg nemtom mennyire emlékeztek, még 2004-be, mikor bejött ez a meparos cucc, akkor kiraktak minden faluba az egész faluról egy db ilyen baszottnagy lepedő méretű légifotós térképeket, azon sztem rajta volt a település határ, plusz, nemtom, a meparba nincs feltüntetve? biztos nem lehet ott jobb oldalt beikszelni, és nem rakja fel fedvényként? nah, van, nincs, nemtom...
Válasz #264. hozzászólásra
Csak nem találsz olyan térképet,amin fent a közigazgatási határ.Földhívatalnál van.
Válasz #263. hozzászólásra
közigazgatási határok közúton, vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton való legrövidebb távolsága.
tehát megnézed a két település határa milyen utat hol metsz, aztán addig sakkozol, míg a guglival nem találsz olyan útvonalat, amin egyikből a másikba el tudsz jutni 14,99 km alatt. ha van ilyen, nyertél, ha nincs, akkor...
szerintetek ,települések között ,mi alapján fogadják el a 15km-t mint " helyi lakos" elővásárlási szempontból?
Van erre hivatalos adatbázis?
Válasz #259. hozzászólásra
Sőtt nem a jegyző dolga egállapítani,érvényes,vagy nem az ajánlattétel.Nállunk legalábbis nem foglalkozik vele.A földhívatal dönti el.
Válasz #260. hozzászólásra

Jegyző elsimerte a hibáját, most próbálja helyrehozni a dolgot a vevővel... kiderül mi lesz, küldöm majd a leveelt azért otthonról, és köszönö ma gyors válaszokat mindenkinek!!!!!!!!!!!
Válasz #258. hozzászólásra

Ha egybefüggően leírnád és elküldenéd a jegyzőmnek, talán mást mond.
hangyahajdukukacfreemail.hu
Majd a válaszért bemegyek személyesen.
A biztonság kedvéért küldd meg nekem is.
radoczistvankukacfreemail.hu
Az lenne a legjobb, ha skennelve is elküdenéd a papírokat.
Válasz #258. hozzászólásra
A jegyző az aláírással, pecséttel csak azt igazolta, hogy a dokumentumot átvette. Nem kötelessége azt mindjárt átvételkor ellenőrizni, ezt az iratjegyzék összeállításakor tette meg, és érvénytelennek nyilvánította.
Ugyanakkor ez olyan feltűnő hiányosság, hogy kis jóindulattal figyelmeztethetett volna. De nem hiszem, hogy ezért perelhető.
Saps Füles!
Azért az is érdekes maga a jegyző írta alág a beadványoamt és alapban őneki kellett volan visszautasítani és nem bevveni nem? Őt nem lehetne ezért perelni?