Válasz Koszi. #6564. hozzászólására Az éles kaszát hogy értitek, gondolom nem úgy hogy egy szem "RECE" sincs a pengéken és flexel meg van élezve mint a sztártépőkés?? Mert egy ürgének láttam ilyetMeg azon is gondolkodom hogy nem e a 2600-as motorfordulattól ment szét mert gabona vágáskor még annyit forgott a motor.
Válasz medikus #6561. hozzászólásáraAz éles kasza a lelke mindennek ahogy mondod, még 512 essel volt szerencsém aratni állandóan ette a "sótartó" csavarját, főleg gazosabb anyagban eltépte. Jött az 514 esünk de ehhez is sajnos 12 es asztal volt, de ezen jó a kasza, három éve semmi gond vele, van is egy komplett hajtásom hogy át tudnám alakítani 14 es hajtásra de mivel nincs vele gond nem bántom egyenlőre
Válasz medikus #6557. hozzászólására El van repedve az oldala de látszik hogy már volt hegesztve én csak tavaly vágtam vele kb 30 ha-t szezon végén láttam hogy megint elrepedt, az alsó szilent ki van menve, akkor ez is lehet az ok valószínü.
Válasz Kovika84 #6543. hozzászólásáraÜdv!
Azért nem olyan nehéz azt kiszedni.
Sokan nem akarnak vele kínlódni, azért barkácsolnak otthon.
Csak legyen fejes-ék kiszedő, meg a tengelyt jól meg kell csiszolni mielőtt elkezded kihúzni a dobból.
Mi kivettük, újraléceztük, a contarex-nél kiegyensúlyozták, majd visszaraktuk.
A dobtengelyünk végébe valamikor belebarmolt valaki lánggal, így egyúttal azt is kijavítottuk.
Válasz medikus #6502. hozzászólásáraSzia medikus!kicsit nèzegettem visszafelè ès làttam,h màr volt a gèpeden forgodoba a hűtőnèl.az lenne a kèrdèsem,hogy a règi elado e?
Válasz Kovika84 #6546. hozzászólásáraAkkor semmi probléma!Mérd le a léceket,lehetőleg grammban,és annak megfelelően rakd fel,melyik milyen súlyú!Nehezet nehézzel ellensúlyozz!
Válasz medikus #6545. hozzászólásáraMivel már neki mertem fogni magam szeretném össze is rakni. De ha ilyen macerás ez az egész akkor majd alakul valahogy...
Üdv! Verőléceket cserélnénk a gépen, ki milyen megoldásokat ajánl a kiegyensúlyozásra, ha valaki csinált már ilyet az megoszthatná tapasztalatát velem.
Válasz medikus #6528. hozzászólásáraNagyon szépen KÖSZÖNÖM a választ! Példamutató a segítőkészsége, és kimagasló a szakmai felkészültsége!Sokat segített!!!
Segítséget szeretnék kérni! Motort cserélek a gépben, egy teherautóból rakom bele de a befecskendezési szög beállításnál megakadtam! Mennyire kell állítani és pontosan hogyan? Az eredeti 514 adagoló megy vissza kompletten.
Válasz SanyóÓ #6522. hozzászólásáraEz is megoldás,de az eredetije,a variátor agyak lehúzására is használható,azért vannak hozzá rövidebb 1.5mm es menetemelkedésű csavarok is!
Válasz ..MZ/X.. #6519. hozzászólásáraA mesterem ma ezen dolgozik. Lemez a ház(a belepréselt csapágyon kívül dupla réteg lehet, ami ponthegesztéssel van összerakva) ...majd kiderül mit tud vele mókolni.
Válasz csoppika #6518. hozzászólásáraNem lehet kiesztergálni belőle a csapágyat? Valahogy belerakták a gyárban is. Aztán csinálni neki egy bontható csapágyházat.
Csináltunk már olyat is, hogy az egész közepét kiesztergáltuk és faragtunk bele csapágyházat ami bele lett hegesztve a szíjtárcsába.
Srácok.
A rendkezelőmön 25x6700szíj van(25/16). Ajánlott legkisebb tárcsátmérő 250mm. Ezen a belső feszítő 145mm. Min 120fokban körbefutja a szíj. Baj lenne, ha 130-as tárcsát tennék rá? Ki mit gondol?(muszáj vmit esztergáltatnom, mert nem cserélhető ebben a csapágy, anyag meg csak ekkora van(táskaméret)...)
13914 hozzászólás
Válasz Koszi. #6564. hozzászólására Az éles kaszát hogy értitek, gondolom nem úgy hogy egy szem "RECE" sincs a pengéken és flexel meg van élezve mint a sztártépőkés?? Mert egy ürgének láttam ilyet
Meg azon is gondolkodom hogy nem e a 2600-as motorfordulattól ment szét mert gabona vágáskor még annyit forgott a motor.
Válasz medikus #6561. hozzászólásáraAz éles kasza a lelke mindennek ahogy mondod, még 512 essel volt szerencsém aratni állandóan ette a "sótartó" csavarját, főleg gazosabb anyagban eltépte. Jött az 514 esünk de ehhez is sajnos 12 es asztal volt, de ezen jó a kasza, három éve semmi gond vele, van is egy komplett hajtásom hogy át tudnám alakítani 14 es hajtásra de mivel nincs vele gond nem bántom egyenlőre
Válasz mtztom #6562. hozzászólásáraHirdetnek nem is egyet!
Sziasztok! E 514 hez keresek eladó szecskázót megfizethető áron.
Válasz rsándor #6560. hozzászólásáraNem véletlen verte szét a szilentet,meg szakadt ki az oldala!
Válasz medikus #6559. hozzászólására A pengék jók a hézagolás nem valami fasza de nem pipált. Még nem hoztam haza mert nem itthol tárolom.
Válasz rsándor #6558. hozzászólásáraMindennek az oka a xar kaszád!!!Van azon egy ép penge?Tegyél már képet a kaszáról befűzve,egy közelit!
Válasz medikus #6557. hozzászólására El van repedve az oldala de látszik hogy már volt hegesztve én csak tavaly vágtam vele kb 30 ha-t szezon végén láttam hogy megint elrepedt, az alsó szilent ki van menve, akkor ez is lehet az ok valószínü.
Válasz rsándor #6555. hozzászólásáraKiszakadt?
Válasz rsándor #6555. hozzászólásáraPéldául nincs megfelelően leszorítva!Életlen xar kasza,kopott állópenge,stb-stb!!!
Válasz medikus #6554. hozzászólására pl tul sokat mozdul eggyik oldalra?
Válasz rsándor #6553. hozzászólásáraROSSZ kasza,és beállítása!
A gabona asztal oldalfal szakadás milyen okokból lehet?????
Megkésve bár ( mint mindíg) ki/le pucoltam a gépet nemrég , kezdődhet az átszerelés és szervízelés

Válasz medikus #6549. hozzászólásáraIgen,arra gondolok.
Válasz Kovika84 #6543. hozzászólásáraÜdv!
Azért nem olyan nehéz azt kiszedni.
Sokan nem akarnak vele kínlódni, azért barkácsolnak otthon.
Csak legyen fejes-ék kiszedő, meg a tengelyt jól meg kell csiszolni mielőtt elkezded kihúzni a dobból.
Mi kivettük, újraléceztük, a contarex-nél kiegyensúlyozták, majd visszaraktuk.
A dobtengelyünk végébe valamikor belebarmolt valaki lánggal, így egyúttal azt is kijavítottuk.
Válasz Buvargabi #6548. hozzászólásáraMire gondolsz?Az eredet hűtőmaszkra?
Válasz medikus #6502. hozzászólásáraSzia medikus!kicsit nèzegettem visszafelè ès làttam,h màr volt a gèpeden forgodoba a hűtőnèl.az lenne a kèrdèsem,hogy a règi elado e?
Válasz Kovika84 #6546. hozzászólásáraAkkor semmi probléma!Mérd le a léceket,lehetőleg grammban,és annak megfelelően rakd fel,melyik milyen súlyú!Nehezet nehézzel ellensúlyozz!
Válasz medikus #6545. hozzászólásáraMivel már neki mertem fogni magam szeretném össze is rakni. De ha ilyen macerás ez az egész akkor majd alakul valahogy...
Válasz Kovika84 #6543. hozzászólásáraHa nem mersz nekifogni,akkor a kombájn hirdetések között mindig megtalálod kik csinálnak ilyet!hozzák,viszik!
Válasz sanyi1965 #6542. hozzászólásáraOtt van a könyvben!2150!
Válasz atisgyulai #6541. hozzászólásáraÉs ők megoldják a centírozást, vagy hogyan működik ez?
Ez nem dominátor hogy csak úgy ki-be dobálom a dobot egészben 
Válasz medikus #6528. hozzászólásáramilyen fordulatszámra érvényes a 30,5 fok előbefecskendezés?
Válasz Kovika84 #6540. hozzászólásáraÜdv!

Ha elérhető közelségben van, akkor ajánlom a contarex kft-t, Kisúlyszállàson.
Üdv! Verőléceket cserélnénk a gépen, ki milyen megoldásokat ajánl a kiegyensúlyozásra, ha valaki csinált már ilyet az megoszthatná tapasztalatát velem.

Válasz S.T #6538. hozzászólásáraTomikám, tudod mi a helyzet
Szél mesternek vannak ötletei!!
Válasz SanyóÓ #6522. hozzászólására
Válasz SanyóÓ #6536. hozzászólásáraAkkor jó,mert nálam is!Cseréltem azt a sínt,és azon elmélkedtünk hogy a dőlésszög mennyire meredek!
Válasz medikus #6531. hozzászólásáraEz felénk is 12 cm.
Válasz rsándor #6534. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz medikus #6533. hozzászólására 12
Válasz rsándor #6532. hozzászólásáraHány centi?
Válasz medikus #6531. hozzászólására Szerintem nekem is hasonló vagy egy kicsit közelebb én is ezekkel a rostákkal vágom a kukit.
Kinél mekkora ez a távolság!A hajtás vonaláig!!
Válasz Gabi 007 #6529. hozzászólásáraSzivesen!
Válasz medikus #6528. hozzászólására
Nagyon szépen KÖSZÖNÖM a választ!
Példamutató a segítőkészsége, és kimagasló a szakmai felkészültsége!
Sokat segített!!!
Válasz Gabi 007 #6524. hozzászólására30.5 fok,a felső holtpont előtt!
Válasz Gabi 007 #6524. hozzászólásáraA lendkerék jel nyílása a kipufogó alatt a forgattyús házon levő kerek lyuk.A 0 fok középen van!
Válasz medikus #6525. hozzászólásáraMég annyi!! AZ ELSŐ HENGER A LENDKERÉK FELŐLI ELSŐ HENGER!!!!!!!Nem a szokásos vezérmű felöli!!!!
Válasz Gabi 007 #6524. hozzászólásáraTalán ezekből!

Válasz SanyóÓ #6522. hozzászólásáraEz is megoldás,de az eredetije,a variátor agyak lehúzására is használható,azért vannak hozzá rövidebb 1.5mm es menetemelkedésű csavarok is!
Válasz medikus #6503. hozzászólásáraA miénk ilyen:

Válasz atti212. #6513. hozzászólásáraÁrpa, búza, borsó, napraforgó, tritikálé ezeket vágjuk a 9-es rostával és szépen dolgozik a gép!
Válasz ..MZ/X.. #6519. hozzászólásáraA mesterem ma ezen dolgozik. Lemez a ház(a belepréselt csapágyon kívül dupla réteg lehet, ami ponthegesztéssel van összerakva) ...majd kiderül mit tud vele mókolni.
Válasz csoppika #6518. hozzászólásáraNem lehet kiesztergálni belőle a csapágyat? Valahogy belerakták a gyárban is. Aztán csinálni neki egy bontható csapágyházat.
Csináltunk már olyat is, hogy az egész közepét kiesztergáltuk és faragtunk bele csapágyházat ami bele lett hegesztve a szíjtárcsába.
Srácok.
A rendkezelőmön 25x6700szíj van(25/16). Ajánlott legkisebb tárcsátmérő 250mm. Ezen a belső feszítő 145mm. Min 120fokban körbefutja a szíj. Baj lenne, ha 130-as tárcsát tennék rá? Ki mit gondol?(muszáj vmit esztergáltatnom, mert nem cserélhető ebben a csapágy, anyag meg csak ekkora van(táskaméret)...)
Válasz medikus #6516. hozzászólásáraKöszi szépen !
Válasz atti212. #6513. hozzászólásáraÉn 6.3-ast használok.