Válasz #257. hozzászólásra
Szerintem maradj az eredeti elképzelésednél vagyis a 14-esnél esetleg 12-es ha nincs más . Jó gépek az E gépek csak igen igényesek ezért sokaknak nem vált be de amúgy nagyon megbízhtóak .
Azért ne vegyél nagy E-t mert azok már hidró hajtásosak több helyen és elég sok a hib forrás mint új gép aztán pár év alatt átjárod az ewgészet onnantól már viszont tökéletes lesz .
De szerintem tanuló kombájnnak nagyon megfelel a 14-es
Válasz #256. hozzászólásra
Felénk 7-8 t átlagok gabonában nincsenek , kukiban az is jónak számít. 12-18 Ak földeken nem lehet nagy termésekre számítani. Én a kukit 58, a naprát 52 ezer szemmel vetem. Most a nagy esők elött a kukinak az alsó levelei kezdtek felsülni. Tavaj 30 Ha-ról 86t kukit vágtam, katasztrófális volt. Még szerencse, hogy 54 000Ft/t +áfáért el tudtam adni.Te milyen géppel nyomod.
É csak a sajátomat és az ismerős szomszédokét szoktam levágni. Megmondon őszintén abban igazat adok, hogy bérmunkára úgy nem való 5Ha parcellákra kell vonulgatni. Az asztal felvétele sokszor 1 órába tellik mert olyan szerencsétlen helyeken akarják az emberrel felvetetni az aztalt, hogy a hajam égnek áll. A nagy táblákra meg mindenkinek van saját gépe.
Csak azért kérdeztem,mert nálunk az E már szinte akkor elvérzett,mikor behozták őket.Nem birták az itteni'átlagokat',sem a motra,sem a cséplőrenszere.(pl:az idén 60ha arattam eddig,ez mind kisebb gazdáké,90%ban 6-8t/ha közt.)
Válasz #251. hozzászólásra
Nem mondom hogy nem álmodozon 1 Claas-ról de addig amig 50-60 eFt-ból felkészítem a szezonra addig marad a gép. 20-30 millát kiadni egy használt gépért k... sokat kell gürizni hogy visszahozza az árát. Szerencsémre én másodállásként csinálok 60 Ha-t faterral karöltve.
üdv. mindenkinek.
Úgy gondolon, hogy az E gépeket nem kéne annyira lebecsülni. 1 a titka az üzembiztonságának minden szezon elött alaposan át kell nézni és a kezdődő hibákat meg kell javítani.Az ember egy idő után kiismeri a gép gyerekbetegségeit.
Nekünk 12 éve megvan egy 1988-as 516B van vele tennivaló de soha olyan probléma ami 2 óránál tovább ne engedett volna dolgozni nem volt.
Válasz #228. hozzászólásra
Írhatsz de amint látod nem vagyok nagy szakija gépnek de nyugodtan írj ha valamit nem tudok utána érdeklődök az ismerősömnél
Köszönöm a sok infót.Most már biztos, hogy ez lesz az én gépem. Még foglak benneteket nyaggatni, most Jó Éjszakát mindenknek!
HúsFutár: a freemailos címedre írhatok ha nem vagy itt?
Válasz #220. hozzászólásra
Kukiban megy a zúzás 8 tonnás kukiban napi 10 Ha . A zúzása után elég egy tárcsa és lehet szántani úgy hógy viszonylag jó bár nem zúz egészen úgy minta nagyok
Válasz #217. hozzászólásra
Csak jó szervezés kérdése a dolog és megy nagyon ritka dolg nála hogy a falu egyik végéből átmegy a másikba . Ha arra akkor eggésznap arra megyünk vagy csak ki módosítások vannak de azok is csak 1-2 kilóméteres kitérő .
Válasz #213. hozzászólásra
Igen 25 mázs a búza vagy kuki belemegy de van magasító némelyikhez nekem is van csak meg kell csinálni , azzal 30 mázsa is bele fér de több nem
13914 hozzászólás
Válasz #263. hozzászólásra
Hát ha jobb a 14-es mint a 12-es akkor vedd meg gyorsan mert a 12-es nagyon bejött.
Szerintem maradj az eredeti elképzelésednél vagyis a 14-esnél esetleg 12-es ha nincs más . Jó gépek az E gépek csak igen igényesek ezért sokaknak nem vált be de amúgy nagyon megbízhtóak .
Azért ne vegyél nagy E-t mert azok már hidró hajtásosak több helyen és elég sok a hib forrás mint új gép aztán pár év alatt átjárod az ewgészet onnantól már viszont tökéletes lesz .
De szerintem tanuló kombájnnak nagyon megfelel a 14-es
Válasz #261. hozzászólásra
Sokáig szk-5,3éve 85ös domival évi 200-250ha(de az idén több lesz a kilátások szerint)
Felénk 7-8 t átlagok gabonában nincsenek , kukiban az is jónak számít. 12-18 Ak földeken nem lehet nagy termésekre számítani. Én a kukit 58, a naprát 52 ezer szemmel vetem. Most a nagy esők elött a kukinak az alsó levelei kezdtek felsülni. Tavaj 30 Ha-ról 86t kukit vágtam, katasztrófális volt. Még szerencse, hogy 54 000Ft/t +áfáért el tudtam adni.Te milyen géppel nyomod.
én használtam 24-est nagyon jo gép, de felejtsd el ,nagyon rosz az alkatrész utánpotlása
Válasz #258. hozzászólásra
+ a 7.5tás gabonában sem való,sem piciben,sem nagyban.De ahol nincsenek ilyen átlagok,biztos +éri üzemeltetni olcsósága miatt.
É csak a sajátomat és az ismerős szomszédokét szoktam levágni. Megmondon őszintén abban igazat adok, hogy bérmunkára úgy nem való 5Ha parcellákra kell vonulgatni. Az asztal felvétele sokszor 1 órába tellik mert olyan szerencsétlen helyeken akarják az emberrel felvetetni az aztalt, hogy a hajam égnek áll. A nagy táblákra meg mindenkinek van saját gépe.
A szomszédban találtam 524-est. Tudtok erről a típusról valamit?
Válasz #252. hozzászólásra
Csak azért kérdeztem,mert nálunk az E már szinte akkor elvérzett,mikor behozták őket.Nem birták az itteni'átlagokat',sem a motra,sem a cséplőrenszere.(pl:az idén 60ha arattam eddig,ez mind kisebb gazdáké,90%ban 6-8t/ha közt.)
Válasz #254. hozzászólásra
igen 4650
Múlkor kérdeztelek. Tietek ez a pofás masina?
Az aprók közé most tettek fel egy514-t kattincs rá!
Válasz #251. hozzászólásra
Nem mondom hogy nem álmodozon 1 Claas-ról de addig amig 50-60 eFt-ból felkészítem a szezonra addig marad a gép. 20-30 millát kiadni egy használt gépért k... sokat kell gürizni hogy visszahozza az árát. Szerencsémre én másodállásként csinálok 60 Ha-t faterral karöltve.
Válasz #249. hozzászólásra
Ezt Tőle kérdeztem,mert nála ezek szerint bevált az E széria.
Válasz #248. hozzászólásra
Búza 4-6t
Válasz #248. hozzászólásra
Miből?
Válasz #247. hozzászólásra
Üdv!Milyen termésátlagaitok vannak?
üdv. mindenkinek.
Úgy gondolon, hogy az E gépeket nem kéne annyira lebecsülni. 1 a titka az üzembiztonságának minden szezon elött alaposan át kell nézni és a kezdődő hibákat meg kell javítani.Az ember egy idő után kiismeri a gép gyerekbetegségeit.
Nekünk 12 éve megvan egy 1988-as 516B van vele tennivaló de soha olyan probléma ami 2 óránál tovább ne engedett volna dolgozni nem volt.
Akkor marad az eredeti elképzelés, csak az a baj, hogy 100 km-es körzetben nincs most eladó 514-es.
Válasz #243. hozzászólásra
Szóval van valami igazságalapja a pletykának.
Akkor nem nekem való:)
Válasz #241. hozzászólásra
Hát elég sok..., Mondjuk 2x akkora, és 4x olyan sűrűn elromlik.
Válasz #241. hozzászólásra
Ay 517-es kb kétszer akkora és állitólag sokkal kevésbé megbizható. De ezt csak hallottam.
Mennyiben kulönbözik az 517-es az 514-től?
14-est szeretnék venni, de lenne egy 17-es a közelben...
Válasz #238. hozzászólásra
Na léptem csákó
Válasz #238. hozzászólásra
de az de van másik is
Válasz #237. hozzászólásra
Ezt már láttam vlhol. Nem vlm. lengyel?
Válasz #234. hozzászólásra
Mindjárt mutatok még jobbat
Válasz #234. hozzászólásra
Akkor nagyon tele van én akkor mszámoltam 26-ot kukiban mikor nem értem k a föld végére ezért mindig teli volt a tartályom
Válasz #232. hozzászólásra
Ezeket tapasztaltam mikor vágott nekünk annó
tudod nem muszáj elhinni de és tudom amit láttam és tapasztaltam
Válasz #225. hozzászólásra
Nincs rajta semmi!!! Ha full búbosra van tele akkor.
Válasz #231. hozzászólásra
Köszi.
Válasz #229. hozzászólásra
Na jó! Rakjál fel egy szárzúzót, és rájössz!
Válasz #228. hozzászólásra
Írhatsz de amint látod nem vagyok nagy szakija gépnek de nyugodtan írj ha valamit nem tudok utána érdeklődök az ismerősömnél
Válasz #224. hozzászólásra
Basszus ez egy 120- as!! Megint elnéztem, meg látom, hogy expressz!!!!! Máma marha vak vagyok!!!!!
Válasz #226. hozzászólásra
Ha lehet akkor igen de akkor több is lemegy 10-nél akár 12 is ha 11 óráig bír menni
Köszönöm a sok infót.Most már biztos, hogy ez lesz az én gépem. Még foglak benneteket nyaggatni, most Jó Éjszakát mindenknek!
HúsFutár: a freemailos címedre írhatok ha nem vagy itt?
Válasz #224. hozzászólásra
H atőlem kérded nem mert ez 12011-es de az enyém nem néz ilyen jól ki meg van rajta egy rakodó
Válasz #223. hozzászólásra
Reggel 7től este 10ig.
Válasz #222. hozzászólásra
Akkor neked van egy 10 centis deszka magasító körbe
Válasz #222. hozzászólásra
Ez nem a tied ugye???
Válasz #220. hozzászólásra
Kukiban megy a zúzás 8 tonnás kukiban napi 10 Ha . A zúzása után elég egy tárcsa és lehet szántani úgy hógy viszonylag jó bár nem zúz egészen úgy minta nagyok
Válasz #219. hozzászólásra
Nekünk most árpából 24, búza 27, kukorica 27q kb. megy bele.
Válasz #217. hozzászólásra
Csak jó szervezés kérdése a dolog és megy nagyon ritka dolg nála hogy a falu egyik végéből átmegy a másikba . Ha arra akkor eggésznap arra megyünk vagy csak ki módosítások vannak de azok is csak 1-2 kilóméteres kitérő .
Válasz #215. hozzászólásra
Ja! Meg en legyen rekord termés, és semmi szárzúzó a kukiba.
Válasz #213. hozzászólásra
Igen 25 mázs a búza vagy kuki belemegy de van magasító némelyikhez nekem is van csak meg kell csinálni , azzal 30 mázsa is bele fér de több nem
Válasz #212. hozzászólásra
Azt a részét lehet hogy jobban fogom szeretni, mint magát az aratást.De ha már én javítom, akkor nem engedem, hogy más hajtsa.
Válasz #215. hozzászólásra
Me egybe legyen az egész, és minden gazda full türelmes legyen:).
Válasz #208. hozzászólásra
Az ifa motorra gondoltam.
Válasz #210. hozzászólásra
Meg lehet csinálni vele de ahhoz kell vagy szója vagy repce de amúgy az 500-550 lehetséges állandó kiszolgálással